Dodaj do ulubionych

NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ?

IP: *.aster.pl 05.05.05, 21:00
czy brak podkreślenia tematu bądź przepisania go oznacza, że egzaminatorzy nie
będą tego sprawdzać i nie zdam matury????
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: 195.150.89.* 05.05.05, 21:05
      Kurde mam taki sam problem jak ty :/
    • Gość: Iga Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:08
      No to masz wała! Wg mojej komisji "praca nie podlega sprawdzeniu" Będę trzymała
      kciuki w styczniu!!!
      • Gość: xxx Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:25
        Ale jesteś chamski(A)!!!!!1
    • Gość: ewkaw1986 Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 05.05.05, 21:13
      nie wiem, u nas kazali tylko napisaćpo prostu temat 2 i tyle ale wydaje mi sie
      ze nie, przeciez z wypracowania wynika o czym sie pisalo
      • Gość: tymo Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 05.05.05, 21:23
        w poleceniu bylo wybierz temat, tzn ze mam wybrac a nie go zaznaczac, jutro
        bede mial wiadomosci z OKE POZNAN , napisze co i jak
        • Gość: Paul Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:43
          Witam

Też podlegam pod poznań....dzwoniłeś ?? Co się dowiedziałeś ?? Bo ja oczywiście
          też nic nie podkreślilem, oraz większość ludzi z mojej szkoły
    • Gość: entropus Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 05.05.05, 21:53
      spokojnie. wedlug oke lomza nawet prace bez podkreslenia / zaznaczenia beda
      sprawdzane.
    • Gość: Eh Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 23:40
      Leczcie się na wadę wzroku.
      • Gość: sonia Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 10:21
        nie martw sie. moja koleżanka podkreśliła jeden, a pisała na drugi. ale w
        takich sytuacjach (tak jej powiedziała nauczycielka) komisja bierze stronę
        ucznia i nie zwraca na to uwagi. w końcu to wielki stres. :)
        • marta-prokop Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? 06.05.05, 13:04
          To nie prawda ze taka praca nie bedzie sprawdzana..:]* Nie muszisz sie martwic..Wszystko gra..Cke powiadomilo ze wszystkie prace beda sprawdzane..:] pare osob dzwonilo..i naprawde nie musisz sie przejmowac..:] tez mialam ten problem, ale powiedzialm dzis o tym czlonkowi mojej wczorajszej komisji..i powiedziala ze nie mam sie martwic bo oni sparwdzali wczoraj wszystkie prace jeszce raz..i tam gdzie nie bylo podkreslone podkreslali i zaznaczali..:]* wiec ja juz jestem spokojna..Moze u Ciebie tez tak zroboli..a nawet jesli nie to i tak Ci sparwdza i zdasz..:]* Pozdrawaiam..
          • Gość: tomek_lkc Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: 212.106.20.* 06.05.05, 16:42
            A ja podkreśliłem i przepisałem treść tematu(tak na wszelki wypadek)
          • Gość: NATALIA Re: do marta-prokop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 14:56
            siema, wiesz tak glosno mowisz o tym, ze w szkole wam podkreslali temty....
            hmmmm wydaje mi sie, że powinnas lepiej siedziec cicho!!!!!!!! Po kazdym
            egzaminie ktos z uczniow zostawal z komisja w sali i sprawdzano przy swiadkach
            czy arkusze sa dobrze zabezpieczone bo wkladano je do specjalnych zalepianych
            foli. wiec kto tam u Was w szkle odwazyl sie jescze pozniej do nich zagladac w
            ogole? Nie powinno byc takiego zdarzenia!!!!!!!
    • Gość: megi nie przejmujcie cie ;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 18:57
      nie no co wy piszecie spokojnie ze wam to uznaja ;] przeciez widza o czym
      piszecie a sa tez ludzmi ci egzaminatorzy i wiedza ze mieliscie stres ze nawet
      o takiej blahej rzeczy jak podkreslenie tematu zapomnieliscie. spokojnie ;]
      • Gość: Danielek48 Re: Ja tez nie wybralem tematu!!! IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 07.05.05, 08:40
        nie wiem co teraz bedzie bo jesli mi nie uznaja a anglika zdawalem na
        rozszerzonym,matme tez tak chce a polskiego nie zdazylem bowiem na drugi dzien
        mialem anglika i trzeba bylo sie przygotowac!Jesli oni mi tego nie uznaja to
        sie powiesze albo zastrzele!jestem z podkarpackiego ja nie wiem czy komisja
        podkreslala okaze sie to w poniedzielek na Matematyce!:(:(:(Pocieszcie mnie
        jakos!
        • Gość: egzaminator Re: Ja tez nie wybralem tematu!!! IP: *.demo.pl 16.05.05, 09:57
          Wszystkie prace poprawiamy bez względu, czy temat jest podkreślony, czy nie. A
          tak w ogóle to mało kto to zrobił. W moim zestawie prac do poprawy nikt nie
          podkreślił tematu.
    • Gość: maturzystka Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: 213.199.252.* 07.05.05, 09:42
      dajcie spokoj ja tez nie podkreslilam ale wydaje mi sie ze losie przeciez tego
      nei beda sprawdzac chyba logiczne ze skoro we wstepie pisze kordian to praca
      jest o kordianie zreszta na 1str nie bylo nic o podkreslaniu tematu....
      • Gość: Paul Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:44
        Masz całkowitą racje, u mnie bardzo duzo osob tego nie zrobilo, a jak czytalem
        na roznych FORACH to ludzie pisali, ze dzwonili do CKE i normalnie beda
        sprawdzane prace.

Napewno nie jest to odosobniony przypadek ;)
    • Gość: Lucy Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:58
      80% uczniow w calej Polsce nie podkreslilo, bo nie bylo polecenia :) bedzie
      ok :)
    • Gość: ~`Ewcia Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.05.05, 11:15
      Ja tez nie podkreśliłam i dlatego dzwoniłam dzisiaj do OKE. Nie macie się co
      martwić bo prace bez zaznaczonego tematu będą sprawdzane:DDDD
      • Gość: sokol Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 07.05.05, 11:23
        Wczoraj napisalem do oke lodz ,odpisali mi ze jesli praca jest na temat i
        egzaminator nie bedzie mial problemow z przypisaniem jej danemu tematowi , to
        praca bedzie sprawdzana normalnie tak jak kazda. POZDRAWIAM
    • Gość: Ania Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.aine.pl 08.05.05, 14:56
      Nie rozumiem jak ktoś kto chce mieć średnie wykształcenie może pisac na jakiś
      temat i nie zaznaczyć na jaki.
      Myślicie, że tak się będziecie tłumaczyć całe życie że coś zapomnieliście, nie
      wiedzieliście, itp? Czas dorosnąć. Czasem takie pomyłki lub przeoczenia mogą
      Was bardzo dużo kosztować. Np. brak podpisów na PIT rocznym skutkuje tym, że
      małżeństwo nie może się rozliczyć wspólnie. Konsekwencje finansowe mogą być
      ogromne. I co? Też powiecie, że zapomnieliście o podpisie?
      Ja nie wiem co to się dzieje, ale każdy następny rocznik jest coraz głupszy od
      poprzedniego.
      • Gość: Anka Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.scinawa.gigabit.net.pl / 213.77.67.* 08.05.05, 23:24
        sama jesteś głupia! Widocznie nie zdawałaś nigdy matury albo zdawałaś ale
        byłaś na jakichś prochach i dlatego taka spokojna i opanowana :)i niczego nie
        zapomniałaś! zastanów się trochę zanim ocenisz ludzi bo nei wszysatko jest
        takie proste jak Ci się wydaje...
        • Gość: Ania Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.aine.pl 09.05.05, 18:10
          Dziecko drogie. Już dawno maturę mam za sobą. Kilka lat temu skończyłam studia
          (porządne, panstwowe.... zresztą wtedy prywatne uczelnie dopiero zaczynały
          "kiełkować" i osoby które na nie szły wstydziły się do tego przyznawać). Prochów
          nie brałam, bo kilka lat temu nie było to w modzie tak jak teraz.
          A co do prostoty.... jeszcze się przekonasz co w życiu jest proste, a co nie.
          • Gość: RP Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 10.05.05, 01:02
            eh, zafajdany gryzipiórek ... :)

> A co do prostoty.... jeszcze się przekonasz co w życiu jest proste, a co nie.

- Każdy ma własny system wartości i oceny stopnia 'prostoty'

> Dziecko drogie. Już dawno maturę mam za sobą. Kilka lat temu skończyłam studia

- widać, że sie nudzisz w życiu... Absolwentka "porządnej i państwowej" uczelni
            wyższej czyta forum dla maturzystów.

I Ty nam mówisz, że mamy spoważnieć ?!
            :))))))))

--------------------------------------------------
            "Dajcie mi człowieka, a znajde na niego paragraf"
            "Każde słowo, które teraz wypowiesz, zostanie użyte preciwko Tobie..."

• Gość: RP Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 10.05.05, 01:05
              Aha, jeszcze jedno!
              Średnie wykształcenie, to my -maturzyści- już mamy!

LOL ;)
              • Gość: Ania Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.tele2.pl 10.05.05, 08:29
                Gość portalu: RP napisał(a):

> Aha, jeszcze jedno!
                > Średnie wykształcenie, to my -maturzyści- już mamy!
                >
                > LOL ;)
                Wypowiedż bez związku.

A forum czytam, bo mam siostrę która w przyszłym roku będzie zdawać maturę.

• Gość: RP Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 10.05.05, 12:30
                  Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: RP napisał(a):
                  >
                  > > Aha, jeszcze jedno!
                  > > Średnie wykształcenie, to my -maturzyści- już mamy!
                  > >
                  > > LOL ;)
                  > Wypowiedż bez związku.

- Oczywiście, nie 'bez związku' ...
                  Napisałaś: "Nie rozumiem jak ktoś kto chce mieć średnie wykształcenie może
                  pisac ..."
                  A ja Ci napisałem, że średnie wykształcenie ma każdy, kto przystępuje do matury!
                  Co prawda tzw "średnie-niepełne", ale mimo wszystko "średnie". I każdy je ma
                  odgórnie, bez względu na to czy 'chce' czy nie 'chce'. :]

> A forum czytam, bo mam siostrę która w przyszłym roku będzie zdawać maturę.
                  - Ale ja nie pytam, czy Ty masz siostre, tylko czy się 'nudzisz w życiu' :]
                  - czytanie ze zrozumieniem też nie jest Twoją najmocniejszą stroną ... Jak w
                  takim razie skończyłas tę 'poważną i państwową' uczelnie wyższą ?!

I jeszcze jedno:
                  > Ja nie wiem co to się dzieje, ale każdy następny rocznik jest coraz głupszy od
                  poprzedniego.

1. Proponuje to zbadać - może wtedy się dowiesz.
                  2. Wyciągasz zbyt pochopne i daleko idące wnoski, nie potwierdzone
                  badaniami ... :)
                  3. IMO powinnaś teraz wszystkich ładnie przeproscić, że to ostatnie zdanie z
                  Twojej pierwszej wypowiedzi... :)

Pozdrawiam,
                  RP.

-------------------------------------------------
                  "Dajcie mi człowieka, a znajde na niego paragraf"
                  "Każde słowo, które teraz wypowiesz, zostanie użyte preciwko Tobie..."

• Gość: Ania Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.aine.pl 10.05.05, 21:49
                    1. Nie ma czegoś takiego jak wykształcenia "niepełne"

2. Napisałam o siostrze, bo się zastanawiałeś po co zaglądam na to forum. Ja
                    czytać ze zrozumieniem potrafię, za to Ty masz kłopoty z logiką. Radzę poćwiczyć
                    tę dziedzinę wiedzy bo na niektórzych kierunkach studiów jest to dośc ważny
                    przednmiot. No chyba że się na studia nie wybierasz.

3. Co do końcówki Twojej wypowiedzi.... zdania nie zmieniam. Wystarczy się
                    przyjrzeć jakie wymagania były jeszcze kilka lat temu na maturach i w szkołach
                    oraz jaką wiedzę prezentowali uczniowie (pytanie od maturzystów które pojawiają
                    się na różnych forach są wręcz zatrważające) żeby to stwierdzić z łatwością.
                    • Gość: RP Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 10.05.05, 22:45
                      Gość portalu: Ania napisał(a):

> 1. Nie ma czegoś takiego jak wykształcenia "niepełne"
                      - ale średnie niepełne już jest, a o takim tu własnie rozmawiamy...

> 2. Napisałam o siostrze, bo się zastanawiałeś po co zaglądam na to forum
                      - Nie zapytałem, po co tu zaglądasz, tylko czy się nudzisz w życiu(?)!
                      Nie przekręcaj, prosze! :)

> za to Ty masz kłopoty z logiką
                      - puste słowa, nie popartw argumentami... :)

> bo na niektórzych kierunkach studiów jest to dośc ważny
                      > przednmiot.
                      - Przypomnę tylko, że logika pojawia się już w szkołach średnich, jako element
                      matematyki...

> Wystarczy się
                      > przyjrzeć jakie wymagania były jeszcze kilka lat temu na maturach
                      - a co mają wspólnego wymagania maturalne z ewentualną mądrością/głupotą
                      poszczególnych roczników ??? -Radze się dobrze zastanowić, zanim się coś
                      takiego napisze. ("Każdy rocznik jest głupszy od poprzedniego" -Twoje słowa)

> oraz jaką wiedzę prezentowali uczniowie
                      - przeprowadziłas badania, zeby wyciągać takie wnioski?!
                      Jesli tak, to poprosze o podrzucenia na forum ich rezultatów, ew.
                      sprawozdania ... :)

PS. Tak to już jest w tym kraju, że ludzie mają blade pojęcie o sprawach, o
                      których wygłaszają sądy. Widać, że Twoją naturą również jest 'gadanie' i
                      wnioskowanie o tematach, o których przysłowiowy 'guzik' wiesz.
                      Może lepiej najpierw się dowiedzieć, popytać, a pózniej oceniać ?!

Pozdrawiam
                      A.W.

• Gość: jarek Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.demo.pl 16.05.05, 09:53
                        Ludzie! Skąd w Was tyle agresji?
                      • Gość: 1986 Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 06.06.05, 16:57
                        hheheehe dobre dobre:Dpopieram maturzyste/stke:D poza tym to starsi od nas
                        czyli ty "droga"aniu jestescie pozbawieni logicznego myslenia a nauczeni
                        ksiazkowych regulek dlatego teraz sie bidactwo tak klocisz
    • Gość: magda Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.dolsat.pl 09.05.05, 13:11
      ja tez nie podkreslilam,ale mam nadzieje ze sprawdza.W koncu czlowiek jest
      tylko czlowiekiem,a w takim stresie nie mysli sie nawet o czyms takim:/tym
      bardziej ze czasu nie bylo zbyt wiele..
      • Gość: madzia Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 00:37
        nic ci nie sprawdza xxx!!!!!!!! masz uniewaznioną mature haahahahahhaa
        • Gość: RP Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 10.05.05, 01:04
          I tak nie zdacie, bo nie trafiliście w klucz ... :P

LOL, żartowałem! ;)
          • Gość: Lilice Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.kl / 80.50.214.* 10.05.05, 14:14
            Pisałam w tej sprawie do CKE oraz OKE Jaworzno. Odpisano mi, że niezależnie czy
            temat był w jakikolwiek sposób zaznaczony czy też nie, sprawdzają wszystkie
            prace, gdyż ich temat wynika z treści. Więc śpijcie spokojnie :)
            • Gość: Egzaminator Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 21:33
              O, kurczę. Nie sprawdzam, kto podkreślił temat, a kto nie... Biorę pracę i -
              czytam. Widać za każdym razem odgadłem bezbłędnie, jaki temat wybrał
              maturzysta, bo nie odczułem potrzeby sprawdzania podkreślenia. Ale - dość
              łamania procedury! Jutro się poprawię. Dobrze, że ktoś z Was zadzwonił do OKE -
              wiemy dzięki temu, że świat się nie wali. Pozdrawiam "nowych maturzystów"!
              Jestem z Wami!
              PS. Pani Ania ubawiła mnie do łez! Nawet lepiej to zrobiła niż jeden
              maturzysta, który na trzech stronach dowodzi, że "królowa polska rozmawia w tym
              fragmencie z panem Bogiem, bo się zwraca do Niego Najjaśniejszy Panie" ;)
            • Gość: Egzaminator Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.demo.pl 16.05.05, 09:51
              W ogóle się tym nie przejmujcie. Brak podkreślenia nie ma dla egzmiantora
              znaczenia. Wszystkie prace są sprawdzane. Poza tym nie zdarzyła mi się chyba
              praca, w której ktoś w ogóle podkreśliby temat.
              • Gość: Gruppies Re: NIE PODKREŚLILAM TEMATU! CO TERAZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:29
                tenat pojawia sie po raz 100..po 1 dla mnóstwa frajerów..ktorzy krytykuja nas
                maturzystów..;i tak mamy przerąbane..całe zycie króliki doświadczalne..najpiewr
                czarnobyl..potem gimnazjum,,nowa rekrutacja do liceum i nowa matura...co
                jeszcze nas czeka..po 2 jak sie pisze prace a ma sie mózg..i natchnienie..to
                nie ysli sie o podkresleniu teamtu..zwłaszcza w stresie.. Będą te prace
                sprawdzać..sama dzwoniam do CKE ze 1oo razy!!!,,,pozdrawiam mój biedny rocznik
                86:P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka