ktos27.6 31.03.08, 17:45 witam czy do tego motywu wykorzystac calosc Boskiej Komedi Dantego czy tylko fragment piekła( bo boje sie ze dostane jakies szczegolowe pytanie a nie czytalem calosci)?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majowa36 Re: motyw wedrowki 31.03.08, 18:00 jak nie czytałeś całości, to wykorzystaj fr.,to wystarczy. Jak wykorzystasz całość, to pytanie komisji może odnieść się do całości, a ten utwór nie jest w obowiązkowej, to nie musisz całego wykorzystać do prezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos27.6 Re: motyw wedrowki 31.03.08, 18:06 a jesli wykorzystam calosc to jakich pytan moge sie spodziewac?? Odpowiedz Link Zgłoś
majowa36 Re: motyw wedrowki 31.03.08, 18:19 Nie wiem w jakim kontekście dokładnie kontekście wykorzystasz całość i co zamierzasz powiedzieć, trudno mi wymeśleć pytania, nie wiem, jak brzmi całość tematu Odpowiedz Link Zgłoś
ktos27.6 Re: motyw wedrowki 31.03.08, 18:23 motyw wedrowki w literaturze i sztuce omow na wybranych przykladach. No i mam w prezentacji ze najpierw wedruje w piekle z wergiliuszem potem w czyscu i na koncu w raju Odpowiedz Link Zgłoś
majowa36 Re: motyw wedrowki 31.03.08, 18:34 1. Dlaczego Dante postanowił rozpocząć swą życiową wędrówkę? 2. Jaki cel miała wedrówka Dantego? Odpowiedz Link Zgłoś
majowa36 Re: motyw wedrowki 31.03.08, 18:35 Dante może zostać porównany w pytaniu z innymi postaciami wymienionymi w twojej prezentacji Odpowiedz Link Zgłoś
ktos27.6 Re: motyw wedrowki 31.03.08, 18:43 no mam np calosc kordiana i nie- boska komedie Odpowiedz Link Zgłoś
majowa36 Re: motyw wedrowki 31.03.08, 18:55 1.pyt. standardowe Dlaczego wybrałes taki temat lub dlaczego wybrałeś takich bohaterów literacich do swojej prezentacji. 2.pyt. standardowe - w jaki sposób li. przedmiotowa pomogła ci w przygotowaniu prezentacj? 3. Jakie doświadczenie po podróżach po Europie wyniósł Kordian? 4. Czy podróże po Europie wpłynęły na światoplogląd (lub dalsze życie) Kordiana? 5.Nie wiem jak wykorzystałeś Nie - Biska?? - Czy motyw wędrówki hr henryka po obozie rewolucjonistów przypomina ci piekło z wedrówki Dantego?(różnice i podobieństwa) - Jak funkcjonuje motyw podróży po zaświatach w utworze Krasińskiego i Dantego? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos27.6 Re: motyw wedrowki 31.03.08, 19:08 a moge dostac pytanie o cel wedrowki kordiana?? Odpowiedz Link Zgłoś