moneliza14 16.05.09, 22:03 Cześć! Na wtorek muszę napisać rozprawkę,list (do wyboru) na temat : zbliża się koniec roku szkolnego - opis przeżyc wewnętrznych nie wiem jak ugryść ten temat.. może jakaś podpowiedź..? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tonks666 Re: POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 17.05.09, 00:36 Napisz list - jak masz problem z pisaniem, to łatwiej będzie Ci zwracać się do kogoś:) Może to być coś w stylu: "Hej Ernest! [wstęp] Dziękuję Ci za Twój ostatni list.Bardzo ucieszyła mnie wiadomość o urodzinach Twojej małej siostrzyczki... (blablabla - trochę wody, byleby się nie utopić;) ) [rozwinięcie] Zbliża się koniec roku szkolnego i jest mi okropnie przykro z tego powodu, gdyż nie będę się widziała z moimi znajomymi przez najbliższe dwa miesiące, gdyż wszyscy wyjeżdżają. (i tu ciągniesz temat, że Jarek, z którym się świetnie dogadujesz, będzie w domu tylko wtedy, gdy Ty będziesz nad morzem; Jacek, który Ci się podoba wyjeżdża na całe wakacje do USA, a Twoja najlepsza przyjaciółka Basia nie chce z Tobą jechać na obóz wędrowny). (Potem podchodzisz do tematu z innej strony, mianowicie coś w stylu: ) Jednak z drugiej strony cieszę się, że będę miała dwa miesiące spokoju od szkoły. Wreszcie będę miała czas dla siebie i swoich zainteresowań: jazdę na rowerze, pływanie, czytanie książek. (i ciągniesz ten temat przez mniej więcej taką samą objętość jak wątek poprzedni) [zakończenie] (objętościowo takie jak wstęp) A co u Ciebie? Jak Ty się czujesz w związku z końcem roku? (blablabla). Napisz koniecznie jak się czuje Twoja mama i siostrzyczka [pozdrowienia] pozdrawiam [i podpis] Moneliza14 ( ;) )" Powodzenia przy pisaniu:) t. Odpowiedz Link Zgłoś