mister1 13.05.06, 17:39 Lowiczanka Supermarket • Prof. H. Bavinckstraat 5-7 • 3555 GS Utrecht • Tel. 030-2447900 (w poniedzialki zamkniety) - Utrecht - Zuilen , niedaleko Oud-Zuilen i Maarssen. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astarte7 Re: Polski sklep w Utrechcie - " Lowiczanka" 13.05.06, 17:55 A papierosy po polskich cenach tam maja?? Odpowiedz Link
mister1 papierosy po polskich cenach 13.05.06, 19:50 niestety - ale tego sie nie da zrealizowac, ale za to jest niezla kolekcja polskiego piwa ( lacznie z moim ulubionym porterem)... Odpowiedz Link
mister1 Jak dojechac do " Lowiczanki" - Utrecht 18.05.06, 13:55 Prosto Amsterdamsestraatweg w strone Maarssen, przd Maarssen, przed boiskami futbolowymi w prawo, dojechac do oporu - Burg Norbruislaan , tam w prawo i zaraz znowu w prawo w Prof. H. Bavinckstraat - zaraz po lewej, w drugim bloku jest "Lowiczanka". Koncowka Zuilen to teraz jedna wielka budowa, wiec nie bardzo wszystko zgadza sie ze starym planem miasta. Odpowiedz Link
astarte7 Re: Jak dojechac do " Lowiczanki" - Utrecht 18.05.06, 13:58 A po drodze Lowicz ?? Odpowiedz Link
mister1 Re: Jak dojechac do " Lowiczanki" - Utrecht 18.05.06, 14:08 prawie - Lowiczanka stoi za lada Odpowiedz Link
mister1 Jak dojechac do " Lowiczanki" 19.05.06, 07:06 Najprostrze dotarcie do sklepu, to zjechac z A2 (austostrady na Amsterdam) na N230 ( Maarssen) , skrecic na drugim zjezdzie na Maarssen-dorp w kierunku Zuilen w prawo, po kilku minutach, po minieciu budowy bedzie ulica w prawo.To wlasnie Prof. H. Bavinckstraat, niemal na rogu na dole bloku mieszkalnego po lewej stronie bedzie wlasnie " Lowiczanka" . Od zjazdu z N230 do sklepu jest dokladnie 2000 metrow. Odpowiedz Link
mister1 Jak dojechac z Overvechtu ? 19.05.06, 09:57 przedluzenie rondweg ( Karl Marxdreef) to N230 - reszta jak w poprzednim poscie Odpowiedz Link
martaireks Re: Polski sklep w Utrechcie - " Lowiczanka" 24.06.06, 00:23 mister1 napisał: > Lowiczanka Supermarket • Prof. H. Bavinckstraat 5-7 • 3555 GS Utrec > ht • Tel. > 030-2447900 > (w poniedzialki zamkniety) - Utrecht - Zuilen , niedaleko Oud-Zuilen i > Maarssen. dajcie spokoj z tym sklepem artykuly sa drogie , ja kiedys w Hilversum w Polskim sklepie kupilam przeterminowane wyroby czekoladowe i od tego czasu niech sie wypchaja mam tu zal , bo ceny sa wygorowane, a czyz nie lepsze sa czekolady w tutejszych sklepach a jesli chodzi o bigos to sama robie , rowniez fasolke po bretonsku , pierogi ruskie __ a ser bialy tez sama robie moj Holender jedzie do gospodarza kupuje 5 litrow mleka i sama ser robie , poniewaz z tego mleka w sklepie nie da rady zrobic sera , serdecznie pozdrawiam WAS buziaki xxx :- )) Odpowiedz Link
mister1 Re: Polski sklep w Utrechcie - " Lowiczanka" 24.06.06, 17:51 zupelnie sie nie zgadzam - u "Lowiczanki" ceny sa calkiem przyzwoite a z holenderskiego mleka sera zrobic sie nie da,poniewaz sie nie zsiada, lecz psuje - wiec opowiadasz jakies dziwne rzeczy... Co do jakosci polskich czy sprzedawanych w holenderskich sklepach slodyczy to mam nieco odmienne zdanie - widzialas gdzies tak wspaniale sliwki w czekoladzie czy ptasie mleczko? PS ser bialy latwo jest zrobic ze zwyklego twarogu i kwasnej smietany ( recepta jest na tym forum) Odpowiedz Link
martaireks Re: Polski sklep w Utrechcie - " Lowiczanka" 27.06.06, 21:31 a co Ty opowiadasz kiedys kupilam w Hilversum ptasie mleczko i sliwki w czekoladzie to niedosyc , ze drogie to prawie gwarancja spozycia ich sie konczyla , takze teraz jestem ostrozna na te rzeczy wszystko ogladam pare razy, a bialy ser to robie dwa razy w tygodniu , moj Holender jedzie do gospodarza i kupuje pare litrow mleka i za kilka dni kiedy mleko sie skwasi , zbieram u gory te czesc gorzkiej smietany , pozniej lekko podgrzewam i za dwie godziny wkladam do worka , ktory uszylam z firanki i wieszam az odsaczy sie serwatka i tak powstaje pyszny ser , a pracowalam z kobietami z Turcji i one daly mi recepte jak one robia bialy ser , ale gdy spubowaly mojego mowily , ze super....Gy komus potrzeba taki worek na ser , to chetnie mu uszyje , mam kawalki nowej firanki ,,, Zajmuje sie te krawiectwem w wolnym czasie..serdecznie pozdrawiam ...mister 1 bye , bye,, Odpowiedz Link
mister1 do martaireks 28.06.06, 07:10 droga martaireks, ale co ma sklep w Hilversum ( zreszta juz dawno nie istniejacy) wspolnego z "Lowiczanka" w Utrechcie czy Wilnis ? Nic. Odpowiedz Link
martaireks Re: Polski sklep w Utrechcie - " Lowiczanka" 28.06.06, 17:30 Ja dzis bylam w tym sklepie Lowiczanka w Utrechcie i musze przyznac , ze duzy wybor wszystkiego i bardzo czysty sklep, Tylko musze jeszcze sprawdzic na mapie ,gdzie on lezy, wiem ze nie w centrum , mysmy trafili szybko poniewaz ulice znalezlismy z nawigacjii system . Dzieki mister 1 i nie wkurzaj sie bo , te inne sklepy byly nie takie jak ten , Odpowiedz Link
mister1 Re: Polski sklep w Utrechcie - " Lowiczanka" 29.06.06, 21:29 ciesze sie, ze " Lowiczanka" sie nie rozczarowalas Pozdro Mr ( staly i zawsze zadowolony klient) Odpowiedz Link
napolnoc Re: Polski sklep w Utrechcie - " Lowiczanka" 29.06.06, 22:10 A ja bym tak pojechala, a tam w niedziele nieczynne... Co to do choler ,jest to Polski sklep czy nie ? Powinien, jak wszystkie markety w PL ,byc otwarty tez w niedziele,co by zaraz po kosciele bylo gdzie pojsc :))))) No nic,sprobuje w tygodniu,mniam,czytalam spis produktow,mniam,pozdr. Odpowiedz Link
mister1 Sklepy w niedziele 30.06.06, 07:09 bylo pare miesiecy temu w Utrechcie referendum "Czy sklepy maja byc otwarte w niedziele ?". Niestety, mieszkancy Utrechtu wola miec w niedziele sklepy zamkniete ( za to gdy cos w niedzile jest otwarte, to wala tlumy. Nie rozumiem). Odpowiedz Link