conchis 01.06.06, 12:03 Jak w temacie. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Morgoth Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: 80.50.34.* 01.06.06, 12:09 Totalne zaskoczenie..... Zdałem!!!!:):):):) Ustny mam 14 września. Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza52 Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:12 Ja tez zdalem. 20 wrzesnia ustny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciao czy to ten dla tlumaczy? IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 12:22 Czy to jest ten egzamin dla tlumaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikibruksela Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 12:39 o rany ja tez! ale numer!!! nigdy w zyciu nie tlumaczylam! Interview 21 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 01.06.06, 12:43 Ja tez jade na ustne! Huuuuura!!!! Za to dopiero 28 wrzesnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.icpnet.pl 01.06.06, 12:49 Ja tez jade :-) 13.09 Bruksela. Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.eplus-online.de 01.06.06, 12:56 ja tez zdalem, chyba musze zmienic nick na "eurokrata in spe"...;- Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mutriku Re: czy to ten dla tlumaczy? 01.06.06, 13:15 To samo miejsce i data, trza się zgadać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mutriku Re: czy to ten dla tlumaczy? 01.06.06, 13:17 Gość portalu: Pablo napisał(a): > Ja tez jade :-) 13.09 Bruksela. Pozdrawiam wszystkich! No to właśnie tego postu dotyczyło. Jakby co Pablo, czekam na kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza52 Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:50 Gratulacje dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:19 mamy tego samego dnia. w LUX? Odpowiedz Link Zgłoś
loeloe Re: czy to ten dla tlumaczy? 01.06.06, 12:53 JA TEZ ZDALAM!!!! interview juz 22 czerwca!!!i tez tlumaczylam na konkursie pierwszy raz tak naprawde ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aines Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 01.06.06, 12:56 A ja nie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysio Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: 217.207.54.* 01.06.06, 12:58 Aines, ja tez nie, trzym sie, coz, szkoda, ale wszystkim co przeszli powodzenia na ustnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martucha Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: 195.20.110.* 01.06.06, 15:47 ja tez 14 wrzesnia:))))Wlasnie sprawdzam rozklady lotow:) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Spokojnie 01.06.06, 13:08 Ostudze was troche. Po "ostatnim" konkursie na "B" tez duzo zdalo pisemny. Ba, mieli nawet zatrudnic 460 cos osob. Niestety, ustny zdalo "tylko" 60 kilka osob. Poczekajcie az "kompetentni" ludzie z Komisji zaczna was przepytywac i modlcie sie do Boga, zebyscie odpowiadali zgodznie ze "schematem" w tabelce jaki beda mieli przed oczami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin no tak kapitanie, IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 13:34 dziś Twój dzień. Wszystkiego najlepszego. Twój wierny fan Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: no tak kapitanie, 01.06.06, 13:38 Marcinie, jak mi nie wierzysz to popytaj "kolegow" co juz pracuja i wiedza co nie co na ten temat. Ja kibicuje wszystkim zdajacym, bez wyjatku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: no tak kapitanie, IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 13:41 spoko, ja ci wierze ... ale niech sie ludziska cieszą. Jeden kroczek do przodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: no tak kapitanie, 01.06.06, 13:44 No pewnie, TRZEBA sie cieszyc, bo w sumie jakis sukces to jest, a egzaminy wclanie nie takie latwe. Wkur.wienie bierze jak sie wie jakie szopki odstawiane sa na ustnych... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eneko Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:10 Bruksela welcome to :) Dzień Dziecka przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:11 też zdałam :) ustny 28 września w LUX Ciekawe jaki jest tryb zapraszania (mam nr kandydata powyżej 270 000, język francuski na oralu). Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 13:12 Gość portalu: takajedna napisał(a): > język francuski na oralu). A moze byc "inny"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:14 I ja tez. I jestem niesamowicie zaskoczona ........ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 13:15 Gość portalu: asia napisał(a): > I ja tez. To juz bedzie niezly "duecik" hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 01.06.06, 13:18 Ja tez zdaje 28 wrzesnia w Luxie i tez po francusku. O ktorej zdajesz? Bo ja o 10 w budynku Jean Monnet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:22 o 15tej. daj mejla, to napiszę do CIebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek do takiejjednej IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 01.06.06, 13:36 jlebkowska@yahoo.fr odezwij sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.eplus-online.de 01.06.06, 13:23 taka jedna, duzo tempow z komisji zdalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:26 jeszcze nie wiem, większość jest na obiedzie :) o jednym już wiem, że tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.eplus-online.de 01.06.06, 13:27 no bo co bedziemy sie czarowac, ci ktorzy sa jusz na miejscu i zdali pisemny, beda miec fory na ustnym wzgl. przy przyjmowaniu z listy rezerwowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:36 przy przyjmowaniu moim zdaniem ważne będzie to, ile tempów odpadło - im więcej, tym szsybciej będą musieli ich zastąpić nowymi (bo konktraktów już im nie przedłuża). Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: BZDURA!!! 01.06.06, 13:41 kapitan nie pieprz trzy po trzy, bo ja bylem tempem w 2004 r., jak tylko ogloszono wyniki ustnych, mielismy zebranie i oficjalnie nam powiedziano, ze nasze kontrakrty beda przedluzane TYLKO w przypadku niemoznosci szybkiejgo podjecia pracy przez laueretatow konkursul Jak na innych stanowiskach jest innaczej, to inna sprawa, u tlumaczy tak nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: BZDURA!!! 01.06.06, 13:43 OOO, mylisz sie kolego i to bardzo... ale co tam, i tak wiesz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: BZDURA!!! 01.06.06, 13:45 jakbym na wlasne uszy nie slyszal i jakbym nie wiedzial, co sie czesciowo dzieje z moimi kolegami, to bym nie mowil. Poza tym tlumacze pracuja nie tylko w Komisji, wiec to co robi komisja nie musi obowiazywac wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: BZDURA!!! IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:46 AFAIK to nie ma większego znaczenia, kto z Was dwóch ma rację, kto nie, bo te stare kontrakty tempów są aktualnie tylko do końća 2006 i nikomu się jeszcze nie udało wywalczyć przedłużenia. ale kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pers Do Kapitana IP: 83.217.99.* 01.06.06, 13:45 Czesc, Ja coprawda z innego konkursu, ale zaskoczyla mnie ta wiadomosc o egzaminie na B. Czy wiesz, dlaczego tak sie stalo? Czy to wyjatek? Czy nie ma obowiazku wypelnic listy rezerwowej? p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koriska Re: Do Kapitana IP: *.169-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.06, 13:54 no wlasnei..ja tez z innego konkursu i tez ma takie pytanie jak pers ?????? Ja jestem po ustnym na B ww HR i zastanawiam sie wlasnei czy zdalam???!!!!! P.S. gratulacje dla wszystkich , ktorym sie udalo zdac!!!!! Slowa otuchy dla tych;ktorzy nie mieli tyle szczescia...uszy do gory ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku lista IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 14:00 EPSO nie ma obowiazku wypelnienia calej listy, dostanie sie tylko tyle osob ile zda egzamin... Co do konkursu na AST3/Fin to na taki wynik, czyli bardzo malo osob na liscie rezerwowej,zlozylo sie chyba kilka czynnikow: 1. wymagania co do doswiadczenia zawod, 2. to tylko stanowisko AST/B i relatywnie niska pozycja i pensja w stosunku do AD, 3. Jak ktos jest dobrym specem od ksiegowosci/finansow w Polsce to chyba mu sie juz nie oplaca jechac do Brukseli, 4. O ile pamietam pytania na ustnym nie byly chyba najlatwiejsze.. pzdr ak Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Do Kapitana 01.06.06, 13:56 Sluchaj, wiem tylko tyle ile napisalem. Miejsc bylo 460 cos tam a zdalo 60 cos tam. I ci co zdali sa rozchwytywani ze hohoho... Zeby bylo smieszniej, to byla to totalna loteria. Znam co najmniej 2 osoby bardzo dobrze, ktore sa baaardzo dobre a nie zdaly, ba pracuja na kontrakcie i sa chwalone, a jednak... Widzisz, problem w tym, ze w Komisji egzaminacyjnej moze byc KAZDY. A liczy sie czy twoje odpowiedzi zgadzaja sie ze schematem w tabelce. I kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Do Kapitana 01.06.06, 13:59 na pewno nie jest tak, ze TRZEBA wypelnic kontyngent listy rezerwowej. W konkursie na niemieckich tlumaczy zeszlym roku na liste wzieli tez tylke garstke osob. Kapitan, my chyba mowimy o dwoch roznych rzeczach. Jak jest za malo laueratow z listy, to tempom oczywiscie przedluzaja kontrakty, ale jak ich jest dosc, to tempow sie zwalnia i zatrudnia sie laureatow. To mialem na mysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koriska Re: Do Kapitana IP: *.169-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.06, 14:00 dzieki, malo to picieszajace;;no ale coz...zobaczymy. Natomiast nie bardzo rozumiem z ta tabelka??????sugerujesz, ze maja schemat odpowiedz?????? Jakos trudno mi to sobie wyobrazic, tzn tem schemat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Do Kapitana IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 14:07 ja moge jednak dodać na pocieszenie, że moje odpowiedzi byly zapewne daleko od schematu ;)) bardziej mnie pytali dlaczego chce u nich pracowac a nie czy znam sie na tym czy na tamtym .... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Do Kapitana 01.06.06, 14:25 No wlasie to sa najlepsze "schematowe" pytania. W sumie mozna powiedziec "wszystko", tylko czy sie trafi??? Mnie tez to smieszy, ta tableka, ale to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marieke Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.chello.pl 01.06.06, 13:58 ja też zdałam! czy wiecie może, czy osoby na ustny wchodzą wg kolejności alfabetycznej, czy jest inne kryterium (np. wynik)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 14:05 prawdopodobnie nr kandydata pzdr i gratki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pers Kapitanie IP: 83.217.99.* 01.06.06, 14:08 Ale co to za tabelka? Wiesz cos wiecej? Bo przeciez pytania nie sa z listy, wiec co tam moze byc w tabelce: - klarownie przedstawia argumenty - logiczny - umiejetnie radzi sobie z trudnymi pytaniami ????? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Kapitanie 01.06.06, 14:26 Co w niej jest, tego nie wiem, staram sie dowiedziec. Mi to sie wydaje strasznie glupie, tak jak wam. Ale to co piszesz ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa gratuluje wszystkim IP: *.crowley.pl 01.06.06, 14:28 Gratuluje wszystkim!!! ja juz poza:-( pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 14:33 Nie martw sie. Niedlugo - max 1 miesiac - oglosza nowe konkursy. Bedzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: gratuluje wszystkim IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 14:36 no wlasnie, ze na AD5 to wiadomo, pytanie tylko na jakie specjalnosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: gratuluje wszystkim IP: *.217.135.100.coditel.net 01.06.06, 15:43 Kapitan nie strasz ludzi i nie twórz teorii spiskowej. To co było na B, to było na B. W poprzednim konkursie tłumaczy ustne były formalnością i nie słyszałm, żeby ktoś je zawalił. Nie znaczy to oczywiście, że w tym roku będzie tak samo, choćby z racji tego, że nie wiadomo jeszcze ile osób przeszło i czy jest ich więcej, czy mniej niż przwidywany limit listy rezerwowej. Nie spodziewałabym się jednak specjalnego maglowania. A jeżeli chodzi o zatrudnianie, to oczywiście, że ci którzy już pracują na kontraktach będą zatrudniani szybciej, wręcz autoamtycznie. Chyba się nikt temu nie dziwi. Oni po prostu zostają na swoim stanowisku i nie trzeba ich przyuczać. Z tego co wiem większość umów kończy się w tym roku i kto nie zdał nie będzie miał przedłużonego kontraktu. Na to miejsce przyjdziecie wy, z tego konkursu. Oprócz tego są jeszcze miejsca nie obsadzone do tej pory i tam też możecie szybko wskoczyc. Życzę wszystkim szczęścia na ustnych i szybkiego zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 15:48 Danka, slusznie prawisz, moze Tobie uwierzy, jak mi nie chce. Z pierwszych relacji wynika, ze na ustne w pierwszych terminach sa zapraszani wlasnie obecni kontraktowi. Czy mozna sie od EPSO dowiedziec, czy do ustnego dopuscili 190 osob czy mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: gratuluje wszystkim IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 15:50 ja mam jeden z ostatnich terminów, a już jestem w systemie... więc ta teoria rownież chyba nie jest stuprocentowo słuszna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 15:51 ja mam w pazdzierniku, jako pozasystemowy, a ty? Jestes tlumaczem czy innym tempem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: gratuluje wszystkim IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 15:54 jesteś już drugi z niemickim w pażdzierniku, a którego dokładnie masz? (żeby wiedzieć, kiedy listę opublikują, około miesiąc później, podobno). ja jestem w systemie, tłumacz. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 15:57 5 pazdziernika, czyli jak przypuszczalem lista bedzie najpredzej z poczatkiem grudnia. a ty kiedy masz? Wszyscy moi znajomi tempy maja ustny juz na poczatku czerwca, bez wzgledu na jezyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: gratuluje wszystkim IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 16:14 są tempy z niemieckim w październiku. a ja mam 28/9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: gratuluje wszystkim IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 15:52 > Czy mozna sie od EPSO dowiedziec, czy do ustnego dopuscili 190 osob czy mniej? z tego co pamiętam, czasem "dobre duszki" tu na forum sypią informacjami ... prosto z EPSO pewnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: gratuluje wszystkim IP: *.217.135.100.coditel.net 01.06.06, 15:56 > Z pierwszych relacji wynika, ze na ustne w pierwszych terminach sa zapraszani > wlasnie obecni kontraktowi. > > Czy mozna sie od EPSO dowiedziec, czy do ustnego dopuscili 190 osob czy mniej? Mam jedynie doniesienia, że teraz na korytarzach w Komisji tłumacze biegają i krzyczą. Nie wiadomo, czy ze szczęścia, czy z rozpaczy ;) Jak sie dowiem o jakiś statystykach, to wam napiszę. To w koncu chyba nie tajemnica... Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 15:58 jak ja bylem tempem w 2004 to z gory bylo wiadomo, ze pisemny zdalo ok. 118 osob, a lista rezerowowa miala miec 125, zadna tajemnica to byla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin kapitanie, masz racje ... IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 15:42 faktycznie, na AST/2/04 była masakra ... miało być 160 miejsc : eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/en/oj/2004/ca317/ca31720041222en00180032.pdf a dostało się 17 osób !!!! eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/en/oj/2006/ca117/ca11720060518en00010003.pdf pocieszenie marne, że ze Słowenii nikt się nie znalazł na liście ... po prostu szok !!! mam nadzieje HR-owcy, że was też łagodnie potraktują przy ocenach jak nas z IT ;) może faktycznie opóźnienie w ogłaszaniu wyników AST/3/04 to było "wyciąganie za uszy" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: kapitanie, masz racje ... 01.06.06, 16:35 Dzieki. Ja nie strasze, ja tylko mowi o pewnych faktach ktore mialy miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi No jasne ze ma racje IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 16:36 Na moim konkursie lista miala liczyc 200 osob, a liczyla 40. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: No jasne ze ma racje 01.06.06, 16:39 A ilu tlumaczy zdalo poprzednio? Cos mi sie wydaje, ze do dzis sa "niedobory"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Ja teraz nie o tlumaczach, ale spojrzcie na to IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 16:41 z innej strony. jak jest was malo na liscie, to praca bedzie was szukac, a nie wy pracy, wiec przynajmniej opada wam czesc atrakcji zwiazanych z twz. 'lobbyingiem'. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Ja teraz nie o tlumaczach, ale spojrzcie na t 01.06.06, 16:50 Dobrze mowi - dac jej wodki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziamdzia Re: kapitanie, masz racje ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 17:15 W AST/02/04 finanse chyba bardzo mało osób zdało preselekcję/ pisemne bo egzaminy ustne trwały tylko kilka dni bodajze w marcu... Więc tak naprawde trudno stwierdzic czy duzo poleglo na ustnych. Tak czy inaczej drzę przed wynikami AST/HR bo komisja średnio przyjazna mi sie wydała :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: kapitanie, masz racje ... IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 17:23 Dla mnie komisja AST/HR byla bardzo mila, ale nie zakladam ze zdalem dopoki nie zobacze... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: kapitanie, masz racje ... 01.06.06, 19:19 Gość portalu: dziamdzia napisał(a): > W AST/02/04 finanse chyba bardzo mało osób zdało preselekcję/ pisemne bo > egzaminy ustne trwały tylko kilka dni bodajze w marcu... Więc tak naprawde > trudno stwierdzic czy duzo poleglo na ustnych. Duzo... > > Tak czy inaczej drzę przed wynikami AST/HR bo komisja średnio przyjazna mi sie > wydała :-( E tam, gorsze rzeczy sa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aiens Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 01.06.06, 15:47 Ja tez gratuluje tym co przeszli i zycze sczzescia, szczegolnie tym, ktorzy tej pracy potrzebuja :-) Pytanie do tych, ktorzy nie przeszli: ile mieliscie punktów? Ja 16 z pierwszego jezyka wiec nie sprawdzili mi juz drugiego (ktory jest moim pierwszym). Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Ustne 01.06.06, 16:20 Czyli ja na koncu, mam nadzieje, ze podzielicie sie wrazeniami z ustnego, zeby bylo wiadomo, co czlowieka czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysio Aiens napisał(a) IP: 217.207.54.* 01.06.06, 17:20 17 pkt myslisz ze warto prosic o kopie sprawdzonej pracy z uwagami? chcialbym wiedziec dlaczego mnie udupili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aines Re: Aiens napisał(a) IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 01.06.06, 17:33 Moim zdaniem nie ma po co prosic o kopie. Ja tak zrobilam w 2004 roku i niczego sie nie dowiedzialam. Ze mam za slaby polski i tyle. Zadnych adnotacji na marginesie, zadnych punktów ujemnych czy dodadatnich. Praca wygladala jakby nie byla sprawdzona wiec nie wiem po co mi ja wyslali. Mnie wlasnie interesowaly uwagi sprawdzajacych a nie moje tlumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysio Re: Aiens napisał(a) & wawa IP: *.ukonline.co.uk 01.06.06, 20:08 ja jednak wyslalem im mejla ze prosze o "marked copy" mojego egzaminu; nic to nie zmieni, pewnie to oleja, ale przynajmniej sprobowalem; pozdrawiam wszystkich "nie zdanych" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Aiens napisał(a) IP: *.crowley.pl 01.06.06, 18:58 tak, ja tez chce. dostalem 24 z ang i 13 z fran i chcialbym wiedziec dlaczego! Odpowiedz Link Zgłoś
przemas_ue Re: Aiens napisał(a) 01.06.06, 23:16 macie prawo do kopii swojej pracy pisemnej wraz z uwagami sprawdzajacego (zob. opinia/raport Ombudsmana w tej sprawie bodaj z 2004r.), jednak smutne doswiadczenie uczy, ze oddaja czysta praca wraz z tabelka z roznymi kryteriami (jakimi? nie wiem) z lakonicznymi uwagami typu "insufficient" i daj konie z rzedem o co im chodzi; jeszcze smutniejsze jest badanie orzecznictwa TPI w sprawach dotyczacych udowadniania EPSO swojej racji w kwestii egzaminow - skromny procent wygrywa, ale wtedy juz jest po ptokach, bo konkurs dawno rozstrzygniety i listy rezerwowe gotowe; ale i tak warto poprosic o swoja prace i zastanowic sie dalej, co z tym fantem PS Ja tez w "oralu" i chyba na pierwszy ogien, bo 20 czerwca, wiec "gdy wrocimy opowiemy wam" - znaczy sie ze przeszli moi "uczniowie czarnoksieznika" hi hi Gość portalu: marcysio napisał(a): > 17 pkt > > myslisz ze warto prosic o kopie sprawdzonej pracy z uwagami? chcialbym wiedziec > > dlaczego mnie udupili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayael Re: Aiens napisał(a) IP: *.cec.eu.int 08.06.06, 13:10 ja tez mam ustny 20 czerwca ( w bxl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Do mayael IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 08.06.06, 14:39 Beata, to Ty? O ile sie nie myle bylysmy razem w grupie tlumaczeniowej na yahoo. Ciesze sie, ze przeszlas! Powodzenia na ustnym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayael Re: Do mayael IP: *.cec.eu.int 09.06.06, 14:19 Tak Asiu, to ja. Nie dziekuje, zeby nie zapeszyc (taka juz jestem przesadna). Wracam z wakacji a w pracy zaryp, wiec nie sledze forum od dawna i nic nie wiem. Przeszlas zapewne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiek Re: Do mayael IP: *.w83-205.abo.wanadoo.fr 09.06.06, 14:40 Przeszlam na szczescie. Strasznie sie ciesze, chociaz wiem, ze droga jeszcze przede mna dluga. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.crowley.pl 01.06.06, 18:56 24 z ang, 13 z fran Odpowiedz Link Zgłoś
clara.sheller hej Aines 02.06.06, 11:46 Hej Aines, ja dostalam 18 z pierwszego jezyka i juz dalej nie sprawdzali.... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 16:38 Kiedys krzyczal, ze ma prace w EU w dupie i takie tak pierdoly, a teraz o malo sie nie zesral ze szczescia jak sie dowiedzial, ze tym razem bedzie mogl sie "poprodukowac" na ustnym. Byly, kibicuje ci - NAPRAWDE. Obys zdal, bo jak tym razem oblejesz ustne to w twoim przypadku bedzie to juz OBCIACH na maxa hehehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 17:28 > Kiedys krzyczal, ze ma prace w EU w dupie i takie tak pierdoly, a teraz o malo > sie nie zesral ze szczescia jak sie dowiedzial, ze tym razem bedzie mogl > sie "poprodukowac" na ustnym. Ja to sie ciagle jeszcze dziwie, ile osob ma tu trudnosci z tzw. czytaniem ze zrozumieniem. Postaram sie w krotkich zdaniach, zeby bylo latwo pojac 1) bylem tempem na kontrakcie w brukseli 2) zaproponowano mi przedluzenie, ale w luksemburgu 3) luksemburg mi nie odpowiadal, wiec nie przyjalem oferty i teraz MERITUM 4) w dupie to ja mialem prace w Luksemburgu a nie w EU, a to mala roznica. PS Jakbys czytal dokladnie caly watek, to bys znalazl informacje, ilu tlumaczy zdalo w 2004 roku, ale specjalnie dla ciebie powtorze lista rezerwowa miala liczyc 125 albo 135 osob - nie pamietam dokladnie pisemny zdalo tylko 118 ustny zdalo tylko kilka osob mniej z niewielkimi wyjatkami prawie wszystkich przjeto juz do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiunia Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 01.06.06, 17:33 byly, komu Ty sie wogole tlumaczysz??? Gratuluje wszystkim, ktorzy zdali! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 19:22 Gość portalu: asiunia napisał(a): > byly, komu Ty sie wogole tlumaczysz??? If you have a problem, please do not read "my shit". Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia.lux Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 22:22 a wlasnie, ze poczytalam sobie jeszcze troszke twojego shitu (sam to tak nazwales i w sumie slusznie:)) i tylko przyszlo mi do glowy jedno: pl.wikipedia.org/wiki/Trolling Bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 17:36 Byly, a powiedz czemu Ci tak Luksemburg nie odpowiada ze az odrzucilesz oferte za 4000 euro miesiecznie????? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 17:40 akuku, ten temat byl tu juz walkowany, zeby nie nudzci w skrocie: - nie lubie malych miejscowosci - nie lubie jedzic samochodem, a z Luxa mozna sie wydostac szybko tylko autem, do najblizszego miasta milionwego jest troche daleko - wydaje mi sie (moze nieslusznie), ze LUX to getto, w ktorym wszyscy sie znaja, ja juz pracowalem raz w takim srodowisku, gdzie po pracy wszyscy sie spotykali w tych samych 4-5 knajpach miejscowych, to nie dla mnie Poza tym ja pracuje w niemieckiej sluzbie publicznej, przez podatki nie zarabiam 4000 euro, ale ja wiem, ze bym co weekend uciekal z luxa samolotem za min 150 euro + drogie mieszkania z luxie, bilans by mi wyszedl na zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 17:44 ok rozumiem, Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 17:45 ze ja na stare lata dozylem chwili, ze ktos mnie rozumie ;-).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 17:48 czy to prawda ze szef unitu w niemieckiej sluzbie cyw zarabia netto tyle co sekretarka w ue grade 1? Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 17:52 to troche trudno porownywac, bo w niemieckiej sluzbie cywilnej zarabia sie w zaleznosci od wieku i stazu pracy, wiec jesli przyjmiemy, ze ten szef i ta sekretarka maja po rowno 50 lat, to generalnie mozna tak powiedziec Szef sekcji (ok. 20 osob) zarabia brutto 4.780 euro, jak jest singlem okolo minus ok. 40% na podatki, ubezpieczenia socjalne itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 17:55 dzieki, a trzeba zdawac konkursy a la epso? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata OFF topic IP: *.eplus-online.de 01.06.06, 17:57 Na stanowska administracyjne trzeba miec ukonczone studia + przejsc roczna aplikacje, na ktora sie zdaje egzaminy. Sa tez troche inne mozliwoscie, ale to jest skomplikowane, w kazdym badz razie egzaminy tez zawsze sa, w normalnym przypadku podobne do epsich; verbal, numerical, wypracowanie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: 83.222.39.* 01.06.06, 18:37 Brawo Byly! ja jestem w Luksie, wlasnie po poprzednim i rozumiem cie. Jednak pensja a przede wszystkim pewnosc zatrudnienia spowodowaly, ze gnije/gnusnieje/mecze sie/ (nie ma niepotrzebnych do skreslania) w Luksie. Z powodow osobistych nei mam po co wracac do polski, ale zrobie wszystko, zeby sie stad wydostac pozostajac w instytucjach. gratulacje dla szcesciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 19:26 Oby ci sie nie udalo! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 19:24 Sratytaty d.u.p.a w kraty! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Do akuku 01.06.06, 19:23 Gość portalu: akuku napisał(a): > Byly, a powiedz czemu Ci tak Luksemburg nie odpowiada ze az odrzucilesz oferte > za 4000 euro miesiecznie????? Bo to wiocha ponoc. Tym pytaniem sam sobie odpowiedziales :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolnaamerykanka Pytanie do eurokraty o Luksemburg 01.06.06, 19:10 byly_eurokrata napisał: > > w dupie to ja mialem prace w Luksemburgu a nie w EU, a to mala roznica. Pytanie do eurokraty: skąd wiesz, że po ewentualnym przejściu ustnych w tym konkursie zaproponują Ci pracę w Brukseli? Masz jakieś info na temat prawdopodobieństwa otrzymania pracy raczej w Brukseli niż w Luksemburgu? Też bym wolała Brukselę, ale wszyscy moi znajomi, którzy przeszli konkurs z 2003 dostali oferty w Luksemburgu, co daje mi do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Pytanie do eurokraty o Luksemburg 01.06.06, 19:27 Nie wie, bo GO NIE CHCIELI i niech skonczy klepac 3 po 3 bo rzygac sie chce! Widac jaki z niego facet - zaden. Prawdziwy by przyjal porazke godnie i honorowo. A ten nie, ten bedzie IDEOLOGIE do tego doprawial! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Pytanie do eurokraty o Luksemburg IP: *.28.102.228.coditel.net 01.06.06, 19:33 A w jednym poscie tego sie nie dalo powiedziec??? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Do ccc 01.06.06, 19:48 Sorry, tez mi sie tak wydaje. Moj blad. Poprawie sie nastepnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata LUX czy BRUX IP: *.netcologne.de 01.06.06, 19:38 wolnoamerykanka: nie wiem, czy mi zaproponuja prace w Brukseli jak zdam ustny. Jak zdam, bede sie zastanawial jak lobbowac, zeby dostac ja wlasnie tam, jak sie nie uda, to dopiero wtedy bede sie zastanawiac co robic. Ale na razie nie ma to sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: LUX czy BRUX 01.06.06, 19:50 Gość portalu: byly_eurokrata napisał(a): > wolnoamerykanka: nie wiem, czy mi zaproponuja prace w Brukseli jak zdam ustny. > Jak zdam, bede sie zastanawial jak lobbowac, zeby dostac ja wlasnie tam, jak > sie nie uda, to dopiero wtedy bede sie zastanawiac co robic. Ale na razie nie > ma to sensu. To proste. Wezmiesz WSZYSTKO co ci dadza. Badz facet i przyznaj sie. Pokaz ze masz jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 19:21 Byly... po takim czasie wszystko mozna wmowic. Wiesz, sa ludzie, ktorzy neguja bardziej oczywiste sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa 5/05 wątek tych, którzy nie przeszli IP: *.crowley.pl 01.06.06, 19:02 piszcie ile dostaliscie pkt i czy chcecie kopie swoicj prac. ja 24 ang, 13 fran. chce kopie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysio Re: 5/05 wątek tych, którzy nie przeszli IP: *.ukonline.co.uk 01.06.06, 20:11 tak, juz im wyslalem mejla ze chce "marked copy" testu; pozdrawiam wszystkich "nie zdanych" :) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: 5/05 wątek tych, którzy nie przeszli 01.06.06, 20:23 Na jakis email wyslales? mi serwer zwraca ten dziwaczny adres epso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysio Re: 5/05 wątek tych, którzy nie przeszli IP: *.ukonline.co.uk 01.06.06, 23:56 EPSO-AD-5-05-EN@cec.eu.int powodzenia i pozdrowienia :) m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata do kapitana-nudziarza IP: *.netcologne.de 01.06.06, 19:34 kapitan, robisz sie nudny, powtarzasz jakies chore insynuacje sprzed kilku miesiecy, sa osoby na tym forum ktore mnie znaja osobiscie i ktore powtwierdzili co i jak. Nie bede przed toba udowadniaj, ze nie jestem wielbladem. Nie potrafisz zrozumiec pewnych rzeczy z twojej perspektywy zaby w studni, twoj problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszłaeurokratka ilość punktów u tych, co zdali IP: *.aster.pl 01.06.06, 19:44 Były eurokrato i kapitanie, coż za porywająca dyskusja ;-) Mnie też się udało (ku memu zdziwieniu, bom nie tłumacz, a prawnik). Jestem ciekawa mojej punktacji, w końcu liczy się ją do końcowego wyniku. Czy i kiedy można się spodziewać umieszczenia punktów w profilu ? Tłumaczyłam z angielskiego i hiszpańskiego, różnica w trudności tych tekstów była spora i chciałabym wiedzieć, jak ocenili moje wypociny. Gratuluję wszystkim :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.netcologne.de 01.06.06, 19:47 wreszcie jakies rzeczowe pytanie zamiast steku domnieman i mitomanskich pomyslow. Rzucilem okiem na dziennik urzedowy, w ktorym ogloszono warunki konkursu, w punkcie D 3 (o ile dobrze pamietam teraz) jest mowa, ze mozna zwrocic sie do EPSO z prosba o dodatkowe informacje. W profilu EPSO sami z siebie - z tego co wiem - raczej nie podaja punktow za pisemne. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: ilość punktów u tych, co zdali 01.06.06, 19:52 Gość portalu: byly_eurokrata napisał(a): > wreszcie jakies rzeczowe pytanie zamiast steku domnieman i mitomanskich > pomyslow. Bolus, co ty tam gadasz. Jakie domniemania. To prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: ilość punktów u tych, co zdali 01.06.06, 19:51 Gość portalu: przyszłaeurokratka napisał(a): > Były eurokrato i kapitanie, coż za porywająca dyskusja ;-) Dziekuje w imieniu swoim i Bylego takze. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: ilość punktów u tych, co zdali 01.06.06, 19:54 punkt III.2 Bewerbungsleitfaden (guide for aplicants), tam sa informacje, ze w ciagu miesiaca mozna poprosic i blizsze informacje / punktacje / ocene itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszłaeurokratka Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.aster.pl 01.06.06, 19:56 Vielen Dank :-) Po preselekcyjnych dostałam punktację bez proszenia, więc myślałam, że i teraz tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Prosba o punktacje 01.06.06, 20:00 pliz macz. A dla innych zeby mieli latwiej: "After the written tests, they may obtain, on request and within a month of the date of notification of their results, a copy of their written paper as well as a copy of their personal evaluation sheet including the selection board’s remarks on their written test(s)." Pytanie techniczne: moj program emailowy odrzuca adres EPSO z tymi calymi myslnikami, kiedys temat byl poruszany, jak to sie robi, bo tez chcialem napisac do nich o szczegoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eneko Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:50 Ja także miałem ten sam zestaw języków,właśnie napisałem do EPSO o dokładne wyniki i liczbę kandydatów. Zobaczymy jaki będzie feedback. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aines Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 02.06.06, 09:05 Przyszlaeurokratko, ja tez pisalam hiszpanski. Prawda, ze prosciutki i bardzo przyjemny tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eneko Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:15 Ja miałem wątpliwości, czy trzymać się kulinarnego "rejestru", ale ostatecznie chyba takie rozwiązanie okazało się słuszne. Przy czym od razu dodam, że w poprzednim konkursie tekst hiszpański był dużo łatwiejszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aines Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 02.06.06, 11:17 Mi ten kulinarny tekst poszedl swietnie, szkoda, ze mi go nie sprawdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszłaeurokratka Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.aster.pl 02.06.06, 21:04 Aines, hiszpański był rzeczywiście przyjemny (te smaczne metafory kulinarne); ze słownika korzystałam tylko pro forma. Angielski był za to dość wyszukany. Napisałam do EPSO w sprawie wyników, ale okazuje się, że mam do nich prawo dopiero po zakończeniu całego konkursu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 19:49 Gość portalu: byly_eurokrata napisał(a): > kapitan, robisz sie nudny, powtarzasz jakies chore insynuacje sprzed kilku > miesiecy, sa osoby na tym forum ktore mnie znaja osobiscie i ktore > powtwierdzili co i jak. Nie bede przed toba udowadniaj, ze nie jestem > wielbladem. Nie potrafisz zrozumiec pewnych rzeczy z twojej perspektywy zaby w > studni, twoj problem. Ci co mnie znaja osobiscie (i ciebie tez) potwierdzaja moja wersje. I co ty na to? Bo ja na to jak na lato! Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 19:57 zeby odciazyc to forum: jestem robolem z siematycz, tak sobie tylko marze o epso, nawet nigdy w za granica nie bylem, i w ogole dupa ze mnie itd itp. OK, mam nadzieje,ze jestes teraz zadowolony i daj podyskutowac ludziom na konkretne tematy zamiast twoich mrzonek Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 20:07 No wlasnie nie jestem, bo uciekasz od tematu :( Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 20:13 mnie poprostu meczy to rozdmuchiwanie watku ´przez ciebie. Mam propozycje, nadal mam w szufladzie WAZNA do konca tego roku oferte pracy w Luksemburgu. Wybierzmy wiec neutralna osobe, np. kolege Jakubskiego (jesli nie bedzie mial nic przeciw temu), wysle mu faks tego pisma, moze wtedy odetchniemy i przestaniesz nas zameczac twoimi urojeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 21:20 A ja mam oferty z DG Relex na: 1. Biuro w Waszyngtonie; 2. Biuro w Nowym Jorku; 3. I cos z "tropikow" - na pamietam niestety co. Chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: do kapitana-nudziarza IP: *.netcologne.de 01.06.06, 21:25 ja nie chce, bo mnie nie interesuje, dlaczego TY nie chcesz do Waszyngtonu czy Pacanowa, i nie insynuuje ci rowniez, ze to nieprawda, po prostu ani mnie to ziebi ani parzy Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 21:28 Zastanow sie co autor ma na mysli... i porownaj to z twoim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: do kapitana-nudziarza IP: *.netcologne.de 01.06.06, 21:35 kapitan, twoj problem jest w tym, ze ty nie chcesz wcale znac prawdy, Jest taka piosenka "und wenn du etwas nicht verstehst, dann muss es nicht glaich falsch sein", ale dla ciebie to za wysokie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata gleich IP: *.netcologne.de 01.06.06, 21:45 oczywiscie gleich a nie glaich, bo zaraz wysnujesz teorie, ze ja to nawet niemieckiego nie znam, tylko udaje Odpowiedz Link Zgłoś
gastonlemiel Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 20:55 faktycznie BYly, dawno robi mi sie niedobrze, jak czytam twoje wymadrzania sie. Stary, chcesz sobie podniesc samoocene, bredzac co ci tam slina na jezyk przyniesie i opowiadajac androny, tak sie majace do rzeczywistosci jak piesc do nosa!!! Dotyczy to zarowno to wielu twoich uwag o sprawdzaniu tlumaczen w epso, pracy w instytucjach jak i innych celnych niezmiernie spostrzezen. Jak cie czytam, mam wrazenie, ze w takim razie ja chyba w jakis innych instytucjach pracuje, czym innym sie zajmuje, i w innym siwecie zyje, bo w 80% sie to nie zgadza z tym, co tu glosisz. A, i nie zapomnij sie pochwalic, jakie wino dzis wypiles i z jakiej komorki slesz posty. Zalosne. Mialem sie tu nie wypowiadac, ale nie wytrzymuje, jak ktos robi ludziom wode z mozgu! Insider. Nawet bardzo Insider. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 21:08 no coz, nie podoba ci sie, nie czytaj, sa ludzie, dla ktorych moje wymadrzanie bylo bardzo pomocne. I czestoktroc na tym forum wypowiadali sie ludzie z dzialki tlumaczeniowej pracujacy w instytucjach potwierdzajacy moje opinie. Oczywisce nie zawsze masz racje, ale apart unijny jest duzy, skad wiesz, ze twoje doswiadczenia musza byc takie same jak moje? Ale jak mowie, nie trawisz moich postow, nie czytaj. Gdzie problem? Ja przynajmniej nie wymyslam ludziom, ktorych nigdy na oczy nie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
gastonlemiel Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 21:20 1. wspolczuje osobom, ktore kieruja sie tym, co piszesz! 2. aparat ue jest duzy, ale ja odnosze sie do rzeczy zwaizanych bezposrednio z biezacym watkiem. Od samego poczatku zamieszczasz tu posty, ktorych ton nie znosi slowa sprzeciwu i sugeruje, ze zeby zjadles na wszystkim co zwiazane z instytucjami, epso i tlumaczeniami. Prawda jest taka, ze masz albo nieaktualne albo przeinaczone albo kompletnie wyssane z palca informacje. 3. a propos robienia ludziom wody z mozgu - Twoj "konkurs" na tlumaczenie tego zdania z niemieckiego oraz jego "przebieg" tutaj przyprawil mnie o pusty smiech. 4. Nie wymyslam ci, ja komentuje to, co tu wyczyniasz, byc moze nieswiadomie robiac krzywde ludziom, ktorzy ci wierza. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_ameryka Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 21:22 gastonlemiel napisał: > 1. wspolczuje osobom, ktore kieruja sie tym, co piszesz! > 2. aparat ue jest duzy, ale ja odnosze sie do rzeczy zwaizanych bezposrednio z > biezacym watkiem. Od samego poczatku zamieszczasz tu posty, ktorych ton nie > znosi slowa sprzeciwu i sugeruje, ze zeby zjadles na wszystkim co zwiazane z > instytucjami, epso i tlumaczeniami. Prawda jest taka, ze masz albo nieaktualne > albo przeinaczone albo kompletnie wyssane z palca informacje. > 3. a propos robienia ludziom wody z mozgu - Twoj "konkurs" na tlumaczenie tego > zdania z niemieckiego oraz jego "przebieg" tutaj przyprawil mnie o pusty > smiech. > 4. Nie wymyslam ci, ja komentuje to, co tu wyczyniasz, byc moze nieswiadomie > robiac krzywde ludziom, ktorzy ci wierza. Jezu, chopie, jestes LAPSZY ode mnie. Chyle czola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_eurokrata Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.netcologne.de 01.06.06, 21:33 moze powiedzmy tak: forum polega na tym, ze kazdy przedstawia swoj punkt widzenia sila rzeczy subiektywny. Forum jest po to, zeby przedstawic mozliwie wiele punktow widzenia / mozliwie wiele doswiadczen. Jesli pisze bzdury, to zamiast smiac sie po cichu, trzeba bylo wlaczyc sie do dyskusji i powiedziec: ten eurokrata pisze bzdury bo a, b c. Odbiorcy bede mieli wtedy pewne spektrum opinii i sami beda musieli zadecydowac, co im sie wydaje bardziej prawdopodobne. Ale "soldarnosc" przewazajacej wiekszosci obecnych eurokratow polega na tym, ze nie chca ulatwiac nowym wstepu do instytucji w mysl hasla: ja mialem trudno, inni niech tez maja. I oczywiscie moje standardowe zdanie na koniec: wielokrotnie przyznawalem sie do tego, ze moje przypuszczenia sie nie sprawdzaly. Np nawet w obrebie tego watku, ze nie jest tak, jak myslalem pierwotnie, iz na pierwszy ogien ida obecne tempy. Jak sie czyta wybiorczo, z odpowiednim nastawieniem, to automatycznie wyciaga sie odpowiednie wnioski, Odpowiedz Link Zgłoś
mrumru74 Re: 5/05 Sa WYNIKI 02.06.06, 11:19 Oto odpowiedz EPSO na prosbe o przeslanie kopii pisemnych... Dear candidate Candidates who are still taking part in the competition are not entitled to receive copies of their written tests/evaluation sheets. Once the results of the competition have been published (after the oral tests) and providing you are not being placed on the reserve list you will be able to request a copy of your test papers. Regards Your EPSO team Moj ustny 20/06 i zastanawiam sie czy to dobrze czy to zle. Moze kolejnosc jest zalezna od wynikow z pisemnych, tak poza tym to nazwisko na D, numer kandydata 24xxxx, outsider... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgoth Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: 80.50.34.* 02.06.06, 11:22 Aha, czyli dopiero po oralu mamy prawo dowiedzieć się ile punktów dostaliśmy z pisemnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eneko Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:25 Ja nie prosiłem o kopie prac tylko o rezulataty, zobaczymy jaka będzie odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgoth Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: 80.50.34.* 02.06.06, 11:59 Skoro nikt z tych którzy nie przeszli i podali tutaj swoje wyniki nie miał powyżej 20 punktów z obu języków, to najprawdopodobniej do orala doszło mniej niż 125 osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eneko Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:15 Ba, jeżeli EPSO nie odpowie, to jak to sprawdzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: 5/05 Sa WYNIKI 03.06.06, 23:56 Przepraszam, ze sie wtracam sie na temat, ale mam ustny 29 wrzesnia w Luxie o 11:00 chyba. Moze ktos chcialby sie spotkac albo cus (jesli ma ten sam termin) Dzieki! (fascynujaca debata, panowie... hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login1 Re: 5/05 Sa WYNIKI 08.06.06, 11:27 ja mam 28 września o 14:00, więc raczej się nie uda ;). A wiesz już może, jak tam dotrzesz? jak do tej pory nie udało mi się namierzyć bezpośrednich lotów z Polandii ( tj mnie akurat interesowałoby, żeby był lot z Wa-wy najlepiej), wiesz coś może na ten temat? Pozdr, Kas Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: 5/05 Sa WYNIKI 09.06.06, 21:50 Nie sprawdzam lotów, będę jechał samochodem, przy okazji załapie się moja lepsza połówka, więc jest git. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś