Dodaj do ulubionych

5/05 Sa WYNIKI

01.06.06, 12:03
Jak w temacie. Powodzenia!
Obserwuj wątek
    • Gość: Morgoth Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: 80.50.34.* 01.06.06, 12:09
      Totalne zaskoczenie..... Zdałem!!!!:):):):)

Ustny mam 14 września.

Pozdrawiam wszystkich!
      • Gość: misza52 Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:12
        Ja tez zdalem. 20 wrzesnia ustny
        • Gość: Ciao czy to ten dla tlumaczy? IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 12:22
          Czy to jest ten egzamin dla tlumaczy?
          • Gość: kikibruksela Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 12:39
            o rany ja tez! ale numer!!!
            nigdy w zyciu nie tlumaczylam!
            Interview 21 czerwca
            • Gość: Asiek Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 01.06.06, 12:43
              Ja tez jade na ustne! Huuuuura!!!! Za to dopiero 28 wrzesnia!
              • Gość: Pablo Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.icpnet.pl 01.06.06, 12:49
                Ja tez jade :-) 13.09 Bruksela. Pozdrawiam wszystkich!
                • Gość: byly_eurokrata Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.eplus-online.de 01.06.06, 12:56
                  ja tez zdalem, chyba musze zmienic nick na "eurokrata in spe"...;- Pozdrawiam
                • mutriku Re: czy to ten dla tlumaczy? 01.06.06, 13:15
                  To samo miejsce i data, trza się zgadać :)
                • mutriku Re: czy to ten dla tlumaczy? 01.06.06, 13:17
                  Gość portalu: Pablo napisał(a):

> Ja tez jade :-) 13.09 Bruksela. Pozdrawiam wszystkich!

No to właśnie tego postu dotyczyło. Jakby co Pablo, czekam na kontakt.
              • Gość: misza52 Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:50
                Gratulacje dla wszystkich.
              • Gość: takajedna Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:19
                mamy tego samego dnia. w LUX?
          • loeloe Re: czy to ten dla tlumaczy? 01.06.06, 12:53
            JA TEZ ZDALAM!!!! interview juz 22 czerwca!!!i tez tlumaczylam na konkursie
            pierwszy raz tak naprawde ;)))
            • Gość: Aines Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 01.06.06, 12:56
              A ja nie :-(
              • Gość: marcysio Re: czy to ten dla tlumaczy? IP: 217.207.54.* 01.06.06, 12:58
                Aines, ja tez nie, trzym sie, coz, szkoda, ale wszystkim co przeszli powodzenia
                na ustnych!
      • Gość: martucha Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: 195.20.110.* 01.06.06, 15:47
        ja tez 14 wrzesnia:))))Wlasnie sprawdzam rozklady lotow:)
    • kapitan_ameryka Spokojnie 01.06.06, 13:08
      Ostudze was troche. Po "ostatnim" konkursie na "B" tez duzo zdalo pisemny. Ba,
      mieli nawet zatrudnic 460 cos osob. Niestety, ustny zdalo "tylko" 60 kilka osob.

Poczekajcie az "kompetentni" ludzie z Komisji zaczna was przepytywac i modlcie
      sie do Boga, zebyscie odpowiadali zgodznie ze "schematem" w tabelce jaki beda
      mieli przed oczami...
      • Gość: marcin no tak kapitanie, IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 13:34
        dziś Twój dzień. Wszystkiego najlepszego.

Twój wierny fan
        • kapitan_ameryka Re: no tak kapitanie, 01.06.06, 13:38
          Marcinie, jak mi nie wierzysz to popytaj "kolegow" co juz pracuja i wiedza co
          nie co na ten temat. Ja kibicuje wszystkim zdajacym, bez wyjatku!
          • Gość: marcin Re: no tak kapitanie, IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 13:41
            spoko, ja ci wierze ... ale niech sie ludziska cieszą. Jeden kroczek do
            przodu :)
            • kapitan_ameryka Re: no tak kapitanie, 01.06.06, 13:44
              No pewnie, TRZEBA sie cieszyc, bo w sumie jakis sukces to jest, a egzaminy
              wclanie nie takie latwe. Wkur.wienie bierze jak sie wie jakie szopki odstawiane
              sa na ustnych... :(
    • Gość: Eneko Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:10
      Bruksela welcome to :) Dzień Dziecka przecież.
    • Gość: takajedna Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:11
      też zdałam :)

ustny 28 września w LUX
      Ciekawe jaki jest tryb zapraszania (mam nr kandydata powyżej 270 000, język
      francuski na oralu).
      • kapitan_ameryka Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 13:12
        Gość portalu: takajedna napisał(a):

> język francuski na oralu).

A moze byc "inny"???
      • Gość: asia Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:14
        I ja tez.
        I jestem niesamowicie zaskoczona ........
        Pozdrawiam
        • kapitan_ameryka Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 13:15
          Gość portalu: asia napisał(a):

> I ja tez.

To juz bedzie niezly "duecik" hehehe...
      • Gość: Asiek Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 01.06.06, 13:18
        Ja tez zdaje 28 wrzesnia w Luxie i tez po francusku. O ktorej zdajesz? Bo ja o
        10 w budynku Jean Monnet.
        • Gość: takajedna Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:22
          o 15tej.
          daj mejla, to napiszę do CIebie :)
          • Gość: Asiek do takiejjednej IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 01.06.06, 13:36
            jlebkowska@yahoo.fr
            odezwij sie!
      • Gość: byly_eurokrata Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.eplus-online.de 01.06.06, 13:23
        taka jedna, duzo tempow z komisji zdalo?
        • Gość: takajedna Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:26
          jeszcze nie wiem, większość jest na obiedzie :)
          o jednym już wiem, że tak :)
          • Gość: byly_eurokrata Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.eplus-online.de 01.06.06, 13:27
            no bo co bedziemy sie czarowac, ci ktorzy sa jusz na miejscu i zdali pisemny,
            beda miec fory na ustnym wzgl. przy przyjmowaniu z listy rezerwowej
            • Gość: takajedna Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:36
              przy przyjmowaniu moim zdaniem ważne będzie to, ile tempów odpadło - im więcej,
              tym szsybciej będą musieli ich zastąpić nowymi (bo konktraktów już im nie
              przedłuża).
            • kapitan_ameryka BZDURA!!! 01.06.06, 13:37
              Na resorach!
              • byly_eurokrata Re: BZDURA!!! 01.06.06, 13:41
                kapitan nie pieprz trzy po trzy, bo ja bylem tempem w 2004 r., jak tylko
                ogloszono wyniki ustnych, mielismy zebranie i oficjalnie nam powiedziano, ze
                nasze kontrakrty beda przedluzane TYLKO w przypadku niemoznosci szybkiejgo
                podjecia pracy przez laueretatow konkursul
                Jak na innych stanowiskach jest innaczej, to inna sprawa, u tlumaczy tak nie
                jest
                • kapitan_ameryka Re: BZDURA!!! 01.06.06, 13:43
                  OOO, mylisz sie kolego i to bardzo... ale co tam, i tak wiesz lepiej.
                  • byly_eurokrata Re: BZDURA!!! 01.06.06, 13:45
                    jakbym na wlasne uszy nie slyszal i jakbym nie wiedzial, co sie czesciowo
                    dzieje z moimi kolegami, to bym nie mowil. Poza tym tlumacze pracuja nie tylko
                    w Komisji, wiec to co robi komisja nie musi obowiazywac wszedzie.
                  • Gość: takajedna Re: BZDURA!!! IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 13:46
                    AFAIK to nie ma większego znaczenia, kto z Was dwóch ma rację, kto nie, bo te
                    stare kontrakty tempów są aktualnie tylko do końća 2006 i nikomu się jeszcze
                    nie udało wywalczyć przedłużenia.
                    ale kto wie?
    • Gość: pers Do Kapitana IP: 83.217.99.* 01.06.06, 13:45
      Czesc,
      Ja coprawda z innego konkursu, ale zaskoczyla mnie ta wiadomosc o egzaminie na
      B. Czy wiesz, dlaczego tak sie stalo? Czy to wyjatek? Czy nie ma obowiazku
      wypelnic listy rezerwowej?
      p.
      • Gość: koriska Re: Do Kapitana IP: *.169-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.06, 13:54
        no wlasnei..ja tez z innego konkursu i tez ma takie pytanie jak pers ??????
        Ja jestem po ustnym na B ww HR i zastanawiam sie wlasnei czy zdalam???!!!!!

P.S. gratulacje dla wszystkich , ktorym sie udalo zdac!!!!! Slowa otuchy dla
        tych;ktorzy nie mieli tyle szczescia...uszy do gory ;)))))
        • Gość: akuku lista IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 14:00
          EPSO nie ma obowiazku wypelnienia calej listy, dostanie sie tylko tyle osob ile
          zda egzamin...
          Co do konkursu na AST3/Fin to na taki wynik, czyli bardzo malo osob na liscie
          rezerwowej,zlozylo sie chyba kilka czynnikow:
          1. wymagania co do doswiadczenia zawod,
          2. to tylko stanowisko AST/B i relatywnie niska pozycja i pensja w stosunku do AD,
          3. Jak ktos jest dobrym specem od ksiegowosci/finansow w Polsce to chyba mu sie
          juz nie oplaca jechac do Brukseli,
          4. O ile pamietam pytania na ustnym nie byly chyba najlatwiejsze..
          pzdr
          ak
      • kapitan_ameryka Re: Do Kapitana 01.06.06, 13:56
        Sluchaj, wiem tylko tyle ile napisalem. Miejsc bylo 460 cos tam a zdalo 60 cos
        tam. I ci co zdali sa rozchwytywani ze hohoho...

Zeby bylo smieszniej, to byla to totalna loteria. Znam co najmniej 2 osoby
        bardzo dobrze, ktore sa baaardzo dobre a nie zdaly, ba pracuja na kontrakcie i
        sa chwalone, a jednak...

Widzisz, problem w tym, ze w Komisji egzaminacyjnej moze byc KAZDY. A liczy sie
        czy twoje odpowiedzi zgadzaja sie ze schematem w tabelce. I kropka.
        • byly_eurokrata Re: Do Kapitana 01.06.06, 13:59
          na pewno nie jest tak, ze TRZEBA wypelnic kontyngent listy rezerwowej. W
          konkursie na niemieckich tlumaczy zeszlym roku na liste wzieli tez tylke
          garstke osob.
          Kapitan, my chyba mowimy o dwoch roznych rzeczach. Jak jest za malo laueratow z
          listy, to tempom oczywiscie przedluzaja kontrakty, ale jak ich jest dosc, to
          tempow sie zwalnia i zatrudnia sie laureatow. To mialem na mysli
          • kapitan_ameryka Re: Do Kapitana 01.06.06, 14:27
            Hmmm, tak myslisz?
        • Gość: koriska Re: Do Kapitana IP: *.169-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.06.06, 14:00
          dzieki, malo to picieszajace;;no ale coz...zobaczymy. Natomiast nie bardzo
          rozumiem z ta tabelka??????sugerujesz, ze maja schemat odpowiedz?????? Jakos
          trudno mi to sobie wyobrazic, tzn tem schemat:)
          • Gość: marcin Re: Do Kapitana IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 14:07
            ja moge jednak dodać na pocieszenie, że moje odpowiedzi byly zapewne daleko od
            schematu ;)) bardziej mnie pytali dlaczego chce u nich pracowac a nie czy znam
            sie na tym czy na tamtym ....
            • kapitan_ameryka Re: Do Kapitana 01.06.06, 14:25
              No wlasie to sa najlepsze "schematowe" pytania. W sumie mozna
              powiedziec "wszystko", tylko czy sie trafi???

Mnie tez to smieszy, ta tableka, ale to prawda.
    • Gość: marieke Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.chello.pl 01.06.06, 13:58
      ja też zdałam!
      czy wiecie może, czy osoby na ustny wchodzą wg kolejności alfabetycznej, czy
      jest inne kryterium (np. wynik)?
      • Gość: marcin Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 14:05
        prawdopodobnie nr kandydata

pzdr i gratki
    • Gość: pers Kapitanie IP: 83.217.99.* 01.06.06, 14:08
      Ale co to za tabelka? Wiesz cos wiecej? Bo przeciez pytania nie sa z listy,
      wiec co tam moze byc w tabelce:
      - klarownie przedstawia argumenty
      - logiczny
      - umiejetnie radzi sobie z trudnymi pytaniami
      ?????
      • kapitan_ameryka Re: Kapitanie 01.06.06, 14:26
        Co w niej jest, tego nie wiem, staram sie dowiedziec. Mi to sie wydaje
        strasznie glupie, tak jak wam.

Ale to co piszesz ma sens.
      • Gość: wawa gratuluje wszystkim IP: *.crowley.pl 01.06.06, 14:28
        Gratuluje wszystkim!!! ja juz poza:-( pzdr
        • kapitan_ameryka Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 14:33
          Nie martw sie. Niedlugo - max 1 miesiac - oglosza nowe konkursy. Bedzie
          dobrze :)
          • Gość: akuku Re: gratuluje wszystkim IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 14:36
            no wlasnie, ze na AD5 to wiadomo, pytanie tylko na jakie specjalnosci....
            • kapitan_ameryka Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 14:47
              Specjalizacje ;)

• Gość: danka Re: gratuluje wszystkim IP: *.217.135.100.coditel.net 01.06.06, 15:43
                Kapitan nie strasz ludzi i nie twórz teorii spiskowej. To co było na B, to było
                na B.

W poprzednim konkursie tłumaczy ustne były formalnością i nie słyszałm, żeby
                ktoś je zawalił. Nie znaczy to oczywiście, że w tym roku będzie tak samo,
                choćby z racji tego, że nie wiadomo jeszcze ile osób przeszło i czy jest ich
                więcej, czy mniej niż przwidywany limit listy rezerwowej. Nie spodziewałabym
                się jednak specjalnego maglowania.

A jeżeli chodzi o zatrudnianie, to oczywiście, że ci którzy już pracują na
                kontraktach będą zatrudniani szybciej, wręcz autoamtycznie. Chyba się nikt temu
                nie dziwi. Oni po prostu zostają na swoim stanowisku i nie trzeba ich przyuczać.

Z tego co wiem większość umów kończy się w tym roku i kto nie zdał nie będzie
                miał przedłużonego kontraktu. Na to miejsce przyjdziecie wy, z tego konkursu.
                Oprócz tego są jeszcze miejsca nie obsadzone do tej pory i tam też możecie
                szybko wskoczyc.

Życzę wszystkim szczęścia na ustnych i szybkiego zatrudnienia.
                • byly_eurokrata Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 15:48
                  Danka, slusznie prawisz, moze Tobie uwierzy, jak mi nie chce.
                  Z pierwszych relacji wynika, ze na ustne w pierwszych terminach sa zapraszani
                  wlasnie obecni kontraktowi.

Czy mozna sie od EPSO dowiedziec, czy do ustnego dopuscili 190 osob czy mniej?
                  • Gość: takajedna Re: gratuluje wszystkim IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 15:50
                    ja mam jeden z ostatnich terminów, a już jestem w systemie... więc ta teoria
                    rownież chyba nie jest stuprocentowo słuszna ;)
                    • byly_eurokrata Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 15:51
                      ja mam w pazdzierniku, jako pozasystemowy, a ty? Jestes tlumaczem czy innym
                      tempem?
                      • Gość: takajedna Re: gratuluje wszystkim IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 15:54
                        jesteś już drugi z niemickim w pażdzierniku, a którego dokładnie masz? (żeby
                        wiedzieć, kiedy listę opublikują, około miesiąc później, podobno).

ja jestem w systemie, tłumacz.
                        • byly_eurokrata Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 15:57
                          5 pazdziernika, czyli jak przypuszczalem lista bedzie najpredzej z poczatkiem
                          grudnia.
                          a ty kiedy masz? Wszyscy moi znajomi tempy maja ustny juz na poczatku czerwca,
                          bez wzgledu na jezyk
                          • Gość: takajedna Re: gratuluje wszystkim IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 16:14
                            są tempy z niemieckim w październiku.
                            a ja mam 28/9
                  • Gość: marcin Re: gratuluje wszystkim IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 15:52
                    > Czy mozna sie od EPSO dowiedziec, czy do ustnego dopuscili 190 osob czy
                    mniej?

z tego co pamiętam, czasem "dobre duszki" tu na forum sypią informacjami ...
                    prosto z EPSO pewnie ;)

• Gość: danka Re: gratuluje wszystkim IP: *.217.135.100.coditel.net 01.06.06, 15:56
                    > Z pierwszych relacji wynika, ze na ustne w pierwszych terminach sa zapraszani
                    > wlasnie obecni kontraktowi.
                    >
                    > Czy mozna sie od EPSO dowiedziec, czy do ustnego dopuscili 190 osob czy
                    mniej?

Mam jedynie doniesienia, że teraz na korytarzach w Komisji tłumacze biegają i
                    krzyczą. Nie wiadomo, czy ze szczęścia, czy z rozpaczy ;)
                    Jak sie dowiem o jakiś statystykach, to wam napiszę. To w koncu chyba nie
                    tajemnica...
                    • byly_eurokrata Re: gratuluje wszystkim 01.06.06, 15:58
                      jak ja bylem tempem w 2004 to z gory bylo wiadomo, ze pisemny zdalo ok. 118
                      osob, a lista rezerowowa miala miec 125, zadna tajemnica to byla.
                • kapitan_ameryka Obys miala racje 01.06.06, 16:36
                  Naprawde!
    • Gość: marcin kapitanie, masz racje ... IP: *.gl.digi.pl 01.06.06, 15:42
      faktycznie, na AST/2/04 była masakra ...

miało być 160 miejsc :
      eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/en/oj/2004/ca317/ca31720041222en00180032.pdf

a dostało się 17 osób !!!!
      eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/en/oj/2006/ca117/ca11720060518en00010003.pdf

pocieszenie marne, że ze Słowenii nikt się nie znalazł na liście ...

po prostu szok !!! mam nadzieje HR-owcy, że was też łagodnie potraktują przy
      ocenach jak nas z IT ;) może faktycznie opóźnienie w ogłaszaniu wyników
      AST/3/04 to było "wyciąganie za uszy" :))
      • kapitan_ameryka Re: kapitanie, masz racje ... 01.06.06, 16:35
        Dzieki. Ja nie strasze, ja tylko mowi o pewnych faktach ktore mialy miejsce :)
      • Gość: Sofi No jasne ze ma racje IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 16:36
        Na moim konkursie lista miala liczyc 200 osob, a liczyla 40.
        • kapitan_ameryka Re: No jasne ze ma racje 01.06.06, 16:39
          A ilu tlumaczy zdalo poprzednio? Cos mi sie wydaje, ze do dzis sa "niedobory"...
          • Gość: Sofi Ja teraz nie o tlumaczach, ale spojrzcie na to IP: *.cec.eu.int 01.06.06, 16:41
            z innej strony.
            jak jest was malo na liscie, to praca bedzie was szukac, a nie wy pracy, wiec
            przynajmniej opada wam czesc atrakcji zwiazanych z twz. 'lobbyingiem'.
            • kapitan_ameryka Re: Ja teraz nie o tlumaczach, ale spojrzcie na t 01.06.06, 16:50
              Dobrze mowi - dac jej wodki ;)
      • Gość: dziamdzia Re: kapitanie, masz racje ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 17:15
        W AST/02/04 finanse chyba bardzo mało osób zdało preselekcję/ pisemne bo
        egzaminy ustne trwały tylko kilka dni bodajze w marcu... Więc tak naprawde
        trudno stwierdzic czy duzo poleglo na ustnych.

Tak czy inaczej drzę przed wynikami AST/HR bo komisja średnio przyjazna mi sie
        wydała :-(
        • Gość: akuku Re: kapitanie, masz racje ... IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 17:23
          Dla mnie komisja AST/HR byla bardzo mila, ale nie zakladam ze zdalem dopoki nie
          zobacze... ;-)
        • kapitan_ameryka Re: kapitanie, masz racje ... 01.06.06, 19:19
          Gość portalu: dziamdzia napisał(a):

> W AST/02/04 finanse chyba bardzo mało osób zdało preselekcję/ pisemne bo
          > egzaminy ustne trwały tylko kilka dni bodajze w marcu... Więc tak naprawde
          > trudno stwierdzic czy duzo poleglo na ustnych.

Duzo...
          >
          > Tak czy inaczej drzę przed wynikami AST/HR bo komisja średnio przyjazna mi sie
          > wydała :-(

E tam, gorsze rzeczy sa...
    • Gość: Aiens Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 01.06.06, 15:47
      Ja tez gratuluje tym co przeszli i zycze sczzescia, szczegolnie tym, ktorzy tej
      pracy potrzebuja :-)

Pytanie do tych, ktorzy nie przeszli: ile mieliscie punktów?
      Ja 16 z pierwszego jezyka wiec nie sprawdzili mi juz drugiego (ktory jest moim
      pierwszym).
      • byly_eurokrata Ustne 01.06.06, 16:20
        Czyli ja na koncu, mam nadzieje, ze podzielicie sie wrazeniami z ustnego, zeby
        bylo wiadomo, co czlowieka czeka.
      • Gość: marcysio Aiens napisał(a) IP: 217.207.54.* 01.06.06, 17:20
        17 pkt

myslisz ze warto prosic o kopie sprawdzonej pracy z uwagami? chcialbym wiedziec
        dlaczego mnie udupili
        • Gość: Aines Re: Aiens napisał(a) IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 01.06.06, 17:33
          Moim zdaniem nie ma po co prosic o kopie. Ja tak zrobilam w 2004 roku i niczego
          sie nie dowiedzialam. Ze mam za slaby polski i tyle. Zadnych adnotacji na
          marginesie, zadnych punktów ujemnych czy dodadatnich. Praca wygladala jakby nie
          byla sprawdzona wiec nie wiem po co mi ja wyslali. Mnie wlasnie interesowaly
          uwagi sprawdzajacych a nie moje tlumaczenie.
          • Gość: marcysio Re: Aiens napisał(a) & wawa IP: *.ukonline.co.uk 01.06.06, 20:08
            ja jednak wyslalem im mejla ze prosze o "marked copy" mojego egzaminu; nic to
            nie zmieni, pewnie to oleja, ale przynajmniej sprobowalem; pozdrawiam
            wszystkich "nie zdanych" :)
        • Gość: wawa Re: Aiens napisał(a) IP: *.crowley.pl 01.06.06, 18:58
          tak, ja tez chce. dostalem 24 z ang i 13 z fran i chcialbym wiedziec dlaczego!
        • przemas_ue Re: Aiens napisał(a) 01.06.06, 23:16
          macie prawo do kopii swojej pracy pisemnej wraz z uwagami sprawdzajacego (zob.
          opinia/raport Ombudsmana w tej sprawie bodaj z 2004r.), jednak smutne
          doswiadczenie uczy, ze oddaja czysta praca wraz z tabelka z roznymi kryteriami
          (jakimi? nie wiem) z lakonicznymi uwagami typu "insufficient" i daj konie z
          rzedem o co im chodzi; jeszcze smutniejsze jest badanie orzecznictwa TPI w
          sprawach dotyczacych udowadniania EPSO swojej racji w kwestii egzaminow -
          skromny procent wygrywa, ale wtedy juz jest po ptokach, bo konkurs dawno
          rozstrzygniety i listy rezerwowe gotowe; ale i tak warto poprosic o swoja prace
          i zastanowic sie dalej, co z tym fantem

PS Ja tez w "oralu" i chyba na pierwszy ogien, bo 20 czerwca, wiec "gdy wrocimy
          opowiemy wam" - znaczy sie ze przeszli moi "uczniowie czarnoksieznika" hi hi

Gość portalu: marcysio napisał(a):

> 17 pkt
          >
          > myslisz ze warto prosic o kopie sprawdzonej pracy z uwagami? chcialbym
          wiedziec
          >
          > dlaczego mnie udupili
          • Gość: mayael Re: Aiens napisał(a) IP: *.cec.eu.int 08.06.06, 13:10
            ja tez mam ustny 20 czerwca ( w bxl)
            • Gość: Asiek Do mayael IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 08.06.06, 14:39
              Beata, to Ty? O ile sie nie myle bylysmy razem w grupie tlumaczeniowej na yahoo.
              Ciesze sie, ze przeszlas! Powodzenia na ustnym!!!
              • Gość: mayael Re: Do mayael IP: *.cec.eu.int 09.06.06, 14:19
                Tak Asiu, to ja. Nie dziekuje, zeby nie zapeszyc (taka juz jestem przesadna).
                Wracam z wakacji a w pracy zaryp, wiec nie sledze forum od dawna i nic nie
                wiem. Przeszlas zapewne?
                • Gość: Asiek Re: Do mayael IP: *.w83-205.abo.wanadoo.fr 09.06.06, 14:40
                  Przeszlam na szczescie. Strasznie sie ciesze, chociaz wiem, ze droga jeszcze
                  przede mna dluga. Pozdrawiam!
      • Gość: wawa Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.crowley.pl 01.06.06, 18:56
        24 z ang, 13 z fran
      • clara.sheller hej Aines 02.06.06, 11:46
        Hej Aines,
        ja dostalam 18 z pierwszego jezyka i juz dalej nie sprawdzali....
    • kapitan_ameryka Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 16:38
      Kiedys krzyczal, ze ma prace w EU w dupie i takie tak pierdoly, a teraz o malo
      sie nie zesral ze szczescia jak sie dowiedzial, ze tym razem bedzie mogl
      sie "poprodukowac" na ustnym.

Byly, kibicuje ci - NAPRAWDE. Obys zdal, bo jak tym razem oblejesz ustne to w
      twoim przypadku bedzie to juz OBCIACH na maxa hehehe :)
      • byly_eurokrata Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 17:28
        > Kiedys krzyczal, ze ma prace w EU w dupie i takie tak pierdoly, a teraz o malo
        > sie nie zesral ze szczescia jak sie dowiedzial, ze tym razem bedzie mogl
        > sie "poprodukowac" na ustnym.
        Ja to sie ciagle jeszcze dziwie, ile osob ma tu trudnosci z tzw. czytaniem ze
        zrozumieniem. Postaram sie w krotkich zdaniach, zeby bylo latwo pojac
        1) bylem tempem na kontrakcie w brukseli
        2) zaproponowano mi przedluzenie, ale w luksemburgu
        3) luksemburg mi nie odpowiadal, wiec nie przyjalem oferty
        i teraz MERITUM
        4) w dupie to ja mialem prace w Luksemburgu a nie w EU, a to mala roznica.

PS
        Jakbys czytal dokladnie caly watek, to bys znalazl informacje, ilu tlumaczy
        zdalo w 2004 roku, ale specjalnie dla ciebie powtorze
        lista rezerwowa miala liczyc 125 albo 135 osob - nie pamietam dokladnie
        pisemny zdalo tylko 118
        ustny zdalo tylko kilka osob mniej
        z niewielkimi wyjatkami prawie wszystkich przjeto juz do pracy
        • Gość: asiunia Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 01.06.06, 17:33
          byly, komu Ty sie wogole tlumaczysz???

Gratuluje wszystkim, ktorzy zdali! :))

• kapitan_ameryka Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 19:22
            Gość portalu: asiunia napisał(a):

> byly, komu Ty sie wogole tlumaczysz???

If you have a problem, please do not read "my shit".
            • asiunia.lux Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 22:22
              a wlasnie, ze poczytalam sobie jeszcze troszke twojego shitu (sam to tak
              nazwales i w sumie slusznie:)) i tylko przyszlo mi do glowy jedno:
              pl.wikipedia.org/wiki/Trolling
              Bez odbioru
        • Gość: akuku Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 17:36
          Byly, a powiedz czemu Ci tak Luksemburg nie odpowiada ze az odrzucilesz oferte
          za 4000 euro miesiecznie?????
          • byly_eurokrata Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 17:40
            akuku, ten temat byl tu juz walkowany, zeby nie nudzci w skrocie:

- nie lubie malych miejscowosci
            - nie lubie jedzic samochodem, a z Luxa mozna sie wydostac szybko tylko autem,
            do najblizszego miasta milionwego jest troche daleko
            - wydaje mi sie (moze nieslusznie), ze LUX to getto, w ktorym wszyscy sie
            znaja, ja juz pracowalem raz w takim srodowisku, gdzie po pracy wszyscy sie
            spotykali w tych samych 4-5 knajpach miejscowych, to nie dla mnie

Poza tym ja pracuje w niemieckiej sluzbie publicznej, przez podatki nie
            zarabiam 4000 euro, ale ja wiem, ze bym co weekend uciekal z luxa samolotem za
            min 150 euro + drogie mieszkania z luxie, bilans by mi wyszedl na zero.

• Gość: akuku Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 17:44
              ok rozumiem,
              • byly_eurokrata Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 17:45
                ze ja na stare lata dozylem chwili, ze ktos mnie rozumie ;-)....
                • Gość: akuku Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 17:48
                  czy to prawda ze szef unitu w niemieckiej sluzbie cyw zarabia netto tyle co
                  sekretarka w ue grade 1?
                  • byly_eurokrata Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 17:52
                    to troche trudno porownywac, bo w niemieckiej sluzbie cywilnej zarabia sie w
                    zaleznosci od wieku i stazu pracy, wiec jesli przyjmiemy, ze ten szef i ta
                    sekretarka maja po rowno 50 lat, to generalnie mozna tak powiedziec

Szef sekcji (ok. 20 osob) zarabia brutto 4.780 euro, jak jest singlem okolo
                    minus ok. 40% na podatki, ubezpieczenia socjalne itd.
                    • Gość: akuku Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: *.241.81.adsl.skynet.be 01.06.06, 17:55
                      dzieki,
                      a trzeba zdawac konkursy a la epso?
                      • Gość: byly_eurokrata OFF topic IP: *.eplus-online.de 01.06.06, 17:57
                        Na stanowska administracyjne trzeba miec ukonczone studia + przejsc roczna
                        aplikacje, na ktora sie zdaje egzaminy. Sa tez troche inne mozliwoscie, ale to
                        jest skomplikowane, w kazdym badz razie egzaminy tez zawsze sa, w normalnym
                        przypadku podobne do epsich; verbal, numerical, wypracowanie itd.
            • Gość: mal Re: Byly_eurokrata - "in spe" IP: 83.222.39.* 01.06.06, 18:37
              Brawo Byly!
              ja jestem w Luksie, wlasnie po poprzednim i rozumiem cie. Jednak pensja a
              przede wszystkim pewnosc zatrudnienia spowodowaly, ze gnije/gnusnieje/mecze
              sie/ (nie ma niepotrzebnych do skreslania) w Luksie. Z powodow osobistych nei
              mam po co wracac do polski, ale zrobie wszystko, zeby sie stad wydostac
              pozostajac w instytucjach.
              gratulacje dla szcesciarzy
              • kapitan_ameryka Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 19:26
                Oby ci sie nie udalo!
            • kapitan_ameryka Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 19:24
              Sratytaty d.u.p.a w kraty!
          • kapitan_ameryka Do akuku 01.06.06, 19:23
            Gość portalu: akuku napisał(a):

> Byly, a powiedz czemu Ci tak Luksemburg nie odpowiada ze az odrzucilesz oferte
            > za 4000 euro miesiecznie?????

Bo to wiocha ponoc.

Tym pytaniem sam sobie odpowiedziales :)
        • wolnaamerykanka Pytanie do eurokraty o Luksemburg 01.06.06, 19:10
          byly_eurokrata napisał:

> > w dupie to ja mialem prace w Luksemburgu a nie w EU, a to mala roznica.

Pytanie do eurokraty: skąd wiesz, że po ewentualnym przejściu ustnych w tym
          konkursie zaproponują Ci pracę w Brukseli? Masz jakieś info na temat
          prawdopodobieństwa otrzymania pracy raczej w Brukseli niż w Luksemburgu? Też
          bym wolała Brukselę, ale wszyscy moi znajomi, którzy przeszli konkurs z 2003
          dostali oferty w Luksemburgu, co daje mi do myślenia...
          • kapitan_ameryka Re: Pytanie do eurokraty o Luksemburg 01.06.06, 19:27
            Nie wie, bo GO NIE CHCIELI i niech skonczy klepac 3 po 3 bo rzygac sie chce!

Widac jaki z niego facet - zaden. Prawdziwy by przyjal porazke godnie i
            honorowo. A ten nie, ten bedzie IDEOLOGIE do tego doprawial!
            • Gość: ccc Re: Pytanie do eurokraty o Luksemburg IP: *.28.102.228.coditel.net 01.06.06, 19:33
              A w jednym poscie tego sie nie dalo powiedziec???
              • kapitan_ameryka Do ccc 01.06.06, 19:48
                Sorry, tez mi sie tak wydaje. Moj blad. Poprawie sie nastepnym razem.
          • Gość: byly_eurokrata LUX czy BRUX IP: *.netcologne.de 01.06.06, 19:38
            wolnoamerykanka: nie wiem, czy mi zaproponuja prace w Brukseli jak zdam ustny.
            Jak zdam, bede sie zastanawial jak lobbowac, zeby dostac ja wlasnie tam, jak
            sie nie uda, to dopiero wtedy bede sie zastanawiac co robic. Ale na razie nie
            ma to sensu.
            • kapitan_ameryka Re: LUX czy BRUX 01.06.06, 19:50
              Gość portalu: byly_eurokrata napisał(a):

> wolnoamerykanka: nie wiem, czy mi zaproponuja prace w Brukseli jak zdam
              ustny.
              > Jak zdam, bede sie zastanawial jak lobbowac, zeby dostac ja wlasnie tam, jak
              > sie nie uda, to dopiero wtedy bede sie zastanawiac co robic. Ale na razie nie
              > ma to sensu.

To proste. Wezmiesz WSZYSTKO co ci dadza. Badz facet i przyznaj sie. Pokaz ze
              masz jaja!
        • kapitan_ameryka Re: Byly_eurokrata - "in spe" 01.06.06, 19:21
          Byly... po takim czasie wszystko mozna wmowic. Wiesz, sa ludzie, ktorzy neguja
          bardziej oczywiste sprawy.
    • Gość: wawa 5/05 wątek tych, którzy nie przeszli IP: *.crowley.pl 01.06.06, 19:02
      piszcie ile dostaliscie pkt i czy chcecie kopie swoicj prac. ja 24 ang, 13 fran.
      chce kopie.
      pzdr
      • Gość: marcysio Re: 5/05 wątek tych, którzy nie przeszli IP: *.ukonline.co.uk 01.06.06, 20:11
        tak, juz im wyslalem mejla ze chce "marked copy" testu;
        pozdrawiam wszystkich "nie zdanych" :)
        • byly_eurokrata Re: 5/05 wątek tych, którzy nie przeszli 01.06.06, 20:23
          Na jakis email wyslales? mi serwer zwraca ten dziwaczny adres epso
          • Gość: marcysio Re: 5/05 wątek tych, którzy nie przeszli IP: *.ukonline.co.uk 01.06.06, 23:56
            EPSO-AD-5-05-EN@cec.eu.int

powodzenia i pozdrowienia :)

m
    • Gość: byly_eurokrata do kapitana-nudziarza IP: *.netcologne.de 01.06.06, 19:34
      kapitan, robisz sie nudny, powtarzasz jakies chore insynuacje sprzed kilku
      miesiecy, sa osoby na tym forum ktore mnie znaja osobiscie i ktore
      powtwierdzili co i jak. Nie bede przed toba udowadniaj, ze nie jestem
      wielbladem. Nie potrafisz zrozumiec pewnych rzeczy z twojej perspektywy zaby w
      studni, twoj problem.
      • Gość: przyszłaeurokratka ilość punktów u tych, co zdali IP: *.aster.pl 01.06.06, 19:44
        Były eurokrato i kapitanie, coż za porywająca dyskusja ;-)
        Mnie też się udało (ku memu zdziwieniu, bom nie tłumacz, a prawnik). Jestem ciekawa mojej punktacji, w końcu liczy się ją do końcowego wyniku. Czy i kiedy można się spodziewać umieszczenia punktów w profilu ?
        Tłumaczyłam z angielskiego i hiszpańskiego, różnica w trudności tych tekstów była spora i chciałabym wiedzieć, jak ocenili moje wypociny.
        Gratuluję wszystkim :-)))
        • Gość: byly_eurokrata Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.netcologne.de 01.06.06, 19:47
          wreszcie jakies rzeczowe pytanie zamiast steku domnieman i mitomanskich
          pomyslow.

Rzucilem okiem na dziennik urzedowy, w ktorym ogloszono warunki konkursu, w
          punkcie D 3 (o ile dobrze pamietam teraz) jest mowa, ze mozna zwrocic sie do
          EPSO z prosba o dodatkowe informacje. W profilu EPSO sami z siebie - z tego co
          wiem - raczej nie podaja punktow za pisemne.
          • kapitan_ameryka Re: ilość punktów u tych, co zdali 01.06.06, 19:52

> wreszcie jakies rzeczowe pytanie zamiast steku domnieman i mitomanskich
            > pomyslow.

Bolus, co ty tam gadasz. Jakie domniemania. To prawda.
        • kapitan_ameryka Re: ilość punktów u tych, co zdali 01.06.06, 19:51
          Gość portalu: przyszłaeurokratka napisał(a):

> Były eurokrato i kapitanie, coż za porywająca dyskusja ;-)

Dziekuje w imieniu swoim i Bylego takze.

• byly_eurokrata Re: ilość punktów u tych, co zdali 01.06.06, 19:54
          punkt III.2 Bewerbungsleitfaden (guide for aplicants), tam sa informacje, ze w
          ciagu miesiaca mozna poprosic i blizsze informacje / punktacje / ocene itd.
          • Gość: przyszłaeurokratka Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.aster.pl 01.06.06, 19:56
            Vielen Dank :-)
            Po preselekcyjnych dostałam punktację bez proszenia, więc myślałam, że i teraz tak będzie.
            • byly_eurokrata Prosba o punktacje 01.06.06, 20:00
              pliz macz.
              A dla innych zeby mieli latwiej:

"After the written tests, they may obtain, on request and within a month of the
              date of notification of their results, a copy of their written paper as well as
              a copy of their personal evaluation sheet including the selection board’s
              remarks on their written test(s)."

Pytanie techniczne: moj program emailowy odrzuca adres EPSO z tymi calymi
              myslnikami, kiedys temat byl poruszany, jak to sie robi, bo tez chcialem
              napisac do nich o szczegoly
        • Gość: Eneko Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:50
          Ja także miałem ten sam zestaw języków,właśnie napisałem do EPSO o dokładne
          wyniki i liczbę kandydatów. Zobaczymy jaki będzie feedback.
        • Gość: Aines Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 02.06.06, 09:05
          Przyszlaeurokratko, ja tez pisalam hiszpanski. Prawda, ze prosciutki i bardzo
          przyjemny tekst?
          • Gość: Eneko Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:15
            Ja miałem wątpliwości, czy trzymać się kulinarnego "rejestru", ale ostatecznie
            chyba takie rozwiązanie okazało się słuszne. Przy czym od razu dodam, że w
            poprzednim konkursie tekst hiszpański był dużo łatwiejszy....
            • Gość: Aines Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.Red-81-35-84.dynamicIP.rima-tde.net 02.06.06, 11:17
              Mi ten kulinarny tekst poszedl swietnie, szkoda, ze mi go nie sprawdzili.
          • Gość: przyszłaeurokratka Re: ilość punktów u tych, co zdali IP: *.aster.pl 02.06.06, 21:04
            Aines, hiszpański był rzeczywiście przyjemny (te smaczne metafory kulinarne); ze słownika korzystałam tylko pro forma. Angielski był za to dość wyszukany.
            Napisałam do EPSO w sprawie wyników, ale okazuje się, że mam do nich prawo dopiero po zakończeniu całego konkursu :-(
      • kapitan_ameryka Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 19:49

> kapitan, robisz sie nudny, powtarzasz jakies chore insynuacje sprzed kilku
        > miesiecy, sa osoby na tym forum ktore mnie znaja osobiscie i ktore
        > powtwierdzili co i jak. Nie bede przed toba udowadniaj, ze nie jestem
        > wielbladem. Nie potrafisz zrozumiec pewnych rzeczy z twojej perspektywy zaby
        w
        > studni, twoj problem.

Ci co mnie znaja osobiscie (i ciebie tez) potwierdzaja moja wersje. I co ty na
        to? Bo ja na to jak na lato!
        • byly_eurokrata Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 19:57
          zeby odciazyc to forum: jestem robolem z siematycz, tak sobie tylko marze o
          epso, nawet nigdy w za granica nie bylem, i w ogole dupa ze mnie itd itp.
          OK, mam nadzieje,ze jestes teraz zadowolony i daj podyskutowac ludziom na
          konkretne tematy zamiast twoich mrzonek
          • kapitan_ameryka Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 20:07
            No wlasnie nie jestem, bo uciekasz od tematu :(
            • byly_eurokrata Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 20:13
              mnie poprostu meczy to rozdmuchiwanie watku ´przez ciebie. Mam propozycje,
              nadal mam w szufladzie WAZNA do konca tego roku oferte pracy w Luksemburgu.
              Wybierzmy wiec neutralna osobe, np. kolege Jakubskiego (jesli nie bedzie mial
              nic przeciw temu), wysle mu faks tego pisma, moze wtedy odetchniemy i
              przestaniesz nas zameczac twoimi urojeniami.
              • kapitan_ameryka Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 21:20
                A ja mam oferty z DG Relex na:
                1. Biuro w Waszyngtonie;
                2. Biuro w Nowym Jorku;
                3. I cos z "tropikow" - na pamietam niestety co.

Chcesz?
                • Gość: byly_eurokrata Re: do kapitana-nudziarza IP: *.netcologne.de 01.06.06, 21:25
                  ja nie chce, bo mnie nie interesuje, dlaczego TY nie chcesz do Waszyngtonu czy
                  Pacanowa, i nie insynuuje ci rowniez, ze to nieprawda, po prostu ani mnie to
                  ziebi ani parzy
                  • kapitan_ameryka Re: do kapitana-nudziarza 01.06.06, 21:28
                    Zastanow sie co autor ma na mysli... i porownaj to z twoim postem.
                    • Gość: byly_eurokrata Re: do kapitana-nudziarza IP: *.netcologne.de 01.06.06, 21:35
                      kapitan, twoj problem jest w tym, ze ty nie chcesz wcale znac prawdy,

Jest taka piosenka
                      "und wenn du etwas nicht verstehst, dann muss es nicht glaich falsch sein", ale
                      dla ciebie to za wysokie
                      • Gość: byly_eurokrata gleich IP: *.netcologne.de 01.06.06, 21:45
                        oczywiscie gleich a nie glaich, bo zaraz wysnujesz teorie, ze ja to nawet
                        niemieckiego nie znam, tylko udaje
    • gastonlemiel Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 20:55
      faktycznie BYly, dawno robi mi sie niedobrze, jak czytam twoje wymadrzania sie.
      Stary, chcesz sobie podniesc samoocene, bredzac co ci tam slina na jezyk
      przyniesie i opowiadajac androny, tak sie majace do rzeczywistosci jak piesc do
      nosa!!! Dotyczy to zarowno to wielu twoich uwag o sprawdzaniu tlumaczen w epso,
      pracy w instytucjach jak i innych celnych niezmiernie spostrzezen. Jak cie
      czytam, mam wrazenie, ze w takim razie ja chyba w jakis innych instytucjach
      pracuje, czym innym sie zajmuje, i w innym siwecie zyje, bo w 80% sie to nie
      zgadza z tym, co tu glosisz.
      A, i nie zapomnij sie pochwalic, jakie wino dzis wypiles i z jakiej komorki
      slesz posty. Zalosne.
      Mialem sie tu nie wypowiadac, ale nie wytrzymuje, jak ktos robi ludziom wode z
      mozgu!
      Insider. Nawet bardzo Insider.
      • byly_eurokrata Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 21:08
        no coz, nie podoba ci sie, nie czytaj, sa ludzie, dla ktorych moje wymadrzanie
        bylo bardzo pomocne. I czestoktroc na tym forum wypowiadali sie ludzie z
        dzialki tlumaczeniowej pracujacy w instytucjach potwierdzajacy moje opinie.
        Oczywisce nie zawsze masz racje, ale apart unijny jest duzy, skad wiesz, ze
        twoje doswiadczenia musza byc takie same jak moje? Ale jak mowie, nie trawisz
        moich postow, nie czytaj. Gdzie problem? Ja przynajmniej nie wymyslam ludziom,
        ktorych nigdy na oczy nie widzialem.
        • gastonlemiel Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 21:20
          1. wspolczuje osobom, ktore kieruja sie tym, co piszesz!
          2. aparat ue jest duzy, ale ja odnosze sie do rzeczy zwaizanych bezposrednio z
          biezacym watkiem. Od samego poczatku zamieszczasz tu posty, ktorych ton nie
          znosi slowa sprzeciwu i sugeruje, ze zeby zjadles na wszystkim co zwiazane z
          instytucjami, epso i tlumaczeniami. Prawda jest taka, ze masz albo nieaktualne
          albo przeinaczone albo kompletnie wyssane z palca informacje.
          3. a propos robienia ludziom wody z mozgu - Twoj "konkurs" na tlumaczenie tego
          zdania z niemieckiego oraz jego "przebieg" tutaj przyprawil mnie o pusty
          smiech.
          4. Nie wymyslam ci, ja komentuje to, co tu wyczyniasz, byc moze nieswiadomie
          robiac krzywde ludziom, ktorzy ci wierza.
          • kapitan_ameryka Re: 5/05 Sa WYNIKI 01.06.06, 21:22
            gastonlemiel napisał:

> 1. wspolczuje osobom, ktore kieruja sie tym, co piszesz!
            > 2. aparat ue jest duzy, ale ja odnosze sie do rzeczy zwaizanych bezposrednio
            z
            > biezacym watkiem. Od samego poczatku zamieszczasz tu posty, ktorych ton nie
            > znosi slowa sprzeciwu i sugeruje, ze zeby zjadles na wszystkim co zwiazane z
            > instytucjami, epso i tlumaczeniami. Prawda jest taka, ze masz albo
            nieaktualne
            > albo przeinaczone albo kompletnie wyssane z palca informacje.
            > 3. a propos robienia ludziom wody z mozgu - Twoj "konkurs" na tlumaczenie
            tego
            > zdania z niemieckiego oraz jego "przebieg" tutaj przyprawil mnie o pusty
            > smiech.
            > 4. Nie wymyslam ci, ja komentuje to, co tu wyczyniasz, byc moze nieswiadomie
            > robiac krzywde ludziom, ktorzy ci wierza.

Jezu, chopie, jestes LAPSZY ode mnie. Chyle czola.
          • Gość: byly_eurokrata Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.netcologne.de 01.06.06, 21:33
            moze powiedzmy tak:
            forum polega na tym, ze kazdy przedstawia swoj punkt widzenia sila rzeczy
            subiektywny. Forum jest po to, zeby przedstawic mozliwie wiele punktow
            widzenia / mozliwie wiele doswiadczen. Jesli pisze bzdury, to zamiast smiac sie
            po cichu, trzeba bylo wlaczyc sie do dyskusji i powiedziec: ten eurokrata pisze
            bzdury bo a, b c. Odbiorcy bede mieli wtedy pewne spektrum opinii i sami beda
            musieli zadecydowac, co im sie wydaje bardziej prawdopodobne. Ale "soldarnosc"
            przewazajacej wiekszosci obecnych eurokratow polega na tym, ze nie chca
            ulatwiac nowym wstepu do instytucji w mysl hasla: ja mialem trudno, inni niech
            tez maja.
            I oczywiscie moje standardowe zdanie na koniec: wielokrotnie przyznawalem sie
            do tego, ze moje przypuszczenia sie nie sprawdzaly. Np nawet w obrebie tego
            watku, ze nie jest tak, jak myslalem pierwotnie, iz na pierwszy ogien ida
            obecne tempy. Jak sie czyta wybiorczo, z odpowiednim nastawieniem, to
            automatycznie wyciaga sie odpowiednie wnioski,
    • mrumru74 Re: 5/05 Sa WYNIKI 02.06.06, 11:19
      Oto odpowiedz EPSO na prosbe o przeslanie kopii pisemnych...

Dear candidate
      Candidates who are still taking part in the competition are not entitled to
      receive copies of their written tests/evaluation sheets. Once the results of
      the competition have been published (after the oral tests) and providing you
      are not being placed on the reserve list you will be able to request a copy of
      your test papers.
      Regards
      Your EPSO team

Moj ustny 20/06 i zastanawiam sie czy to dobrze czy to zle. Moze kolejnosc jest
      zalezna od wynikow z pisemnych, tak poza tym to nazwisko na D, numer kandydata
      24xxxx, outsider...
      • Gość: Morgoth Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: 80.50.34.* 02.06.06, 11:22
        Aha, czyli dopiero po oralu mamy prawo dowiedzieć się ile punktów dostaliśmy z
        pisemnych?
        • Gość: Eneko Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:25
          Ja nie prosiłem o kopie prac tylko o rezulataty, zobaczymy jaka będzie odp.
          • Gość: Morgoth Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: 80.50.34.* 02.06.06, 11:59
            Skoro nikt z tych którzy nie przeszli i podali tutaj swoje wyniki nie miał
            powyżej 20 punktów z obu języków, to najprawdopodobniej do orala doszło mniej
            niż 125 osób...
            • Gość: Eneko Re: 5/05 Sa WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:15
              Ba, jeżeli EPSO nie odpowie, to jak to sprawdzić ?
              • jan.kulczyk Re: 5/05 Sa WYNIKI 03.06.06, 23:56
                Przepraszam, ze sie wtracam sie na temat, ale mam ustny 29 wrzesnia w Luxie o
                11:00 chyba. Moze ktos chcialby sie spotkac albo cus (jesli ma ten sam termin)
                Dzieki! (fascynujaca debata, panowie... hehe)
                • no_login1 Re: 5/05 Sa WYNIKI 08.06.06, 11:27
                  ja mam 28 września o 14:00, więc raczej się nie uda ;). A wiesz już może, jak
                  tam dotrzesz? jak do tej pory nie udało mi się namierzyć bezpośrednich lotów z
                  Polandii ( tj mnie akurat interesowałoby, żeby był lot z Wa-wy najlepiej),
                  wiesz coś może na ten temat?
                  Pozdr,
                  Kas
                  • jan.kulczyk Re: 5/05 Sa WYNIKI 09.06.06, 21:50
                    Nie sprawdzam lotów, będę jechał samochodem, przy okazji załapie się moja lepsza połówka, więc jest git.

Pozdro
                • marieke jan.kulczyk 09.06.06, 16:15
                  jan.kulczyk, wysłałam maila na gazetowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka