Dodaj do ulubionych

Praca wprzez firmę Direct People

17.02.08, 14:41
Witam chciałbym sie dowiedzieć czegos na temat pracy w Eindhoven
przez agencj DirectPeople.Jesli posiadacie jakies wiadomości na ten
temat napiszcie.Chodzi mi głównie o warunki mieszkalne no i wogóle
czy firma załatwia prace,regularnie płaci itp.Z góry dzięki za
info,pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • feniksholl Re: Praca wprzez firmę Direct People 29.04.08, 17:31
      siemasz sluchaj mozesz mi cos powiedziec na temat firmy direcy people bońiewiem
      czy mam zmienic firme czy tez nie..jesli mozesz to napisz mi cos o tej firmie
      jak tam juz byles...pozdro
      • dp-3 Re: Praca wprzez firmę Direct People 07.01.09, 14:13
        Czesc ja juz od dawna jezdze z tej firmy, i jest naprawde solidna, pieniadze na
        czas, spoko pracka, naprawde polecam.Gwarantuja 40godz tygodniowo, jest narawde
        ok. Polecam wszystkim.Gwarantuja dojazd do [racy,i dojazd do Holandii.Wiecej
        mozna zobaczyc na ich stronie:www.directpeople.pl
        • paulina.z6 Re: Praca wprzez firmę Direct People 11.02.09, 14:26
          co do tej firmy to z godzinami nie prawda nie zawsze zdaza sie ze
          ktos chodzi do pracy kilka razy w tygodniu ale zdaza sie tez ze do
          pracy choci sie raz na tydzien. pobieraja oplaty a nie daja na nie
          zarobic. domki fajne ale odradzala bym komu kolwiek ta firme nie
          daja wystarczajacej ilosci godzin. musisz sam obliczac godziny ktore
          pracujesz jak sie pomylisz chociaz o 5 min to zabieraja ci 25euro ,
          moj znajomy tak mial bo pracowalam z ta firma w eindhoven .
          • karolcia.g-23 Re: Praca wprzez firmę Direct People 08.03.10, 11:41
            HMHM ciekawe stwierdzenie co za problem wypełnić kartkę z godzinami tzn wypisać godziny i je zliczyć tylko tępy łoś nie da rady!!!:)jest coś takiego jak kalkulator!!
            kobieto chyba to jest tez pomocne dla Ciebie w ten sposób nadzorujesz swoje godziny, i oni moga sprawdzać czy ich klient nie cycka!!!
            a wszędzie jest wytłumaczone jak te kartki wypełnić.
            Ja pracuję w tej firmie od półtora roku i nie mam problemów ani z pracą, ani z mieszkaniem czasami dziwni ludzie się znajdą, albo pijaczki ale jak się to zgłosi w biurze to posprzątają.
            a tak nie widzę problemów!!! Polecam!!!!!!!!!!!!!

• derrauber Re: Praca wprzez firmę Direct People 20.07.15, 18:18
          dzień dobry,

- szukam pracy na wakacje w Holandii, i zadzwonił telefon, z informacją, że jest
          praca, wręcz do 3 dni, ale nie chcą mi jednocześnie przesłać umowy do wglądu mailem, którą
          miałbym podpisać już jutro, czy to nie dziwne, przecież nie chcę jechać w ciemno, a chciałbym
          się na spokojnie zapoznać z taką umową...?

- jakie należy załatwić formalności przy pierwszej pracy w Holandii?
          - jak powinna wyglądać poprawnie napisana Umowa?
          - czego się wystrzegać, jakie czyhają na mnie niebezpieczeństwa przy podpisaniu (pierwszej)
          umowy?
          - kiedy powinna mi się zapalić tzw. "czerwona lampka",
          - czy w umowie mam gwarancje pracy na wszystkie dni pracy?
          - jaki jest koszt domków?
          - itd, itp.

-
          będę wdzięczny za wszelkie racjonalne sugestie, dzięki którym nie stracę swojego czasu, tylko rzeczywiście uczciwie zarobię jakieś pieniądze...
          --------------
      • dp-3 Re: Praca wprzez firmę Direct People 07.01.09, 14:16
        www.directpeople.pl
    • pablo.leszczynski Re: Praca wprzez firmę Direct People 20.07.15, 12:15
      Potwierdzam wcześniejszego przedmówcę. Osobiście nie polecam agencji Direct People. Praca w Ikei w Oosterhout. Jak chcą Ciebie ściągnąć, to obiecują godziny, super stawkę i że będzie dobra praca. To wszystko po to abyś skusił się na ich kłamstwo. Potem okazuje się, ze na początku pracujesz tydzień na nocki, a potem na dziennej zmianie za dnia masz rezerwy 2 dni w tygodniu. Jak pytasz dla czego? To nie jesteś w stanie uzyskać konkretnej odpowiedzi. Koordynator tłumaczy, że nie musisz mieć rezerw , mogą być cofnięte, a w rzeczywistości łudzisz się, że zadzwonią po Ciebie, a nie dzwonią. Koordynator uważa się za GURU i nie szanuje osób. Wysyła Ciebie do pracy, bo rozmawia z tobą telefonicznie i następnego dnia okazuje się, że jednak masz rezerwę a w office nic nie słyszeli, żebyś miał przyjść. Więc wycieczka za darmo.
      Jestem już ponad rok w Holandii i tak jak napisałem osobiście nie polecam tej agencji.
      Oczywiście , zaraz pojawi się odpowiedź na mojego posta, że jest super, że nie wiem o czym piszę. Ale kto che uwierzy, a kto nie chce, przekona się na własnej skórze.Ja przepracowałem 4 tygodnie i podobno zostałem zwolniony , bo nie należycie wykonywałem swoje obowiązki. A na robocie, nikt nie wziął mnie do biura i nie powiedział, że to zrobiłeś źle, albo tamto zrobiłeś źle. Dowiedziałem się telefonicznie w niedziele, że nie dostałem planningu, bo nie pracuje. Jednym słowem ogólnie KICHA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka