magdalena28osa 09.08.05, 12:12 To są górskie okolice, to jest moje miasto Wadowice. To jest dzwięczny głos rzeki Skawy, to jest dom Twój ukochany.... ...tu urodził się Karol Wojtyła... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evelina01 Re: Moje miasto WADOWICE 13.08.05, 00:01 Mnie się Wadowice kojarzą tylko z deszczem, ludzmi poupychanymi pod parasolami i niesamowitym chłodem. A wszystko to za sprawą wycieczki klasowej 10 czerwca do Domu Papieża. Miasto zapewne piękne, ale gdy ktoś wypowie jego nazwę, widzę tylko deszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielgrzym Re: Moje miasto WADOWICE IP: 148.81.190.* 24.08.05, 11:46 A dla mnie Wadowice to hymn: rea.coi.waw.pl/hymn.pdf oraz wspaniałe przyjęcie mnie jako pielgrzyma przez nieznane mi osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Moje miasto WADOWICE IP: *.citynet.pl 30.08.05, 23:12 Pochodze z Wadowic i to straszna dziura:/ Gdyby nie papiez to pewnie nie byłoby nic... Wieczorami nie ma co człowiek robic. Żyje się tam tylko i wyłącznie dzięki naiwnym turystom, którzy przyjeżdżają szukać "prawdziwych wadowickich kremówek", których oczywiście juz dawno nie ma.... Ehhhh :/:/:/ Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena28osa Re: Moje miasto WADOWICE 02.09.05, 20:11 Droga Natko! Mylisz się, twierdząc że w Wadowicach nie ma co robić. Widocznie jesteś jeszcze zbyt młoda, aby wychodzić wieczorami do rynku naszego miasta tak zatłoczonego o tej porze. Jest tyle przyjemnych miejsc do spędzenia wolnego czasu, trzeba tylko chcieć je poszukać. Pozdrawiam i mam nadzieję - do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
rafique100 Re: Moje miasto WADOWICE 03.09.05, 09:27 Magdaleno! Ja tez jestem z Wadowic i musze sie przychylic do zdania Natki. Mowisz o rynku wieczorem - masz na mysli jednna knajpke z ktorej wypraszaja o godzinie 23 kiedy Ty w najlepsze popijasz piwko? Czy mowisz o dyskotece w ktorej malolaty buszuja wieczorem bo nie ma innej mozliwosci wyjscia. A moze mowisz o zwyklym dniu kiedy tlumy turystow przepychaja sie przez Rynek tak ze nie mozna swobodnie przejsc a tym bardziej przejechac? Byc moze spedzilas tu cale zycie nie wystawiajac nosa w wiekszy swiat i nie masz porownania. A moze fascynuje Cie ze w koncu jesli jestes glodna o godz. 2- giej w nocy mozesz jechac na stacje benzynowa na gorace Hod-Dog'i. Dzieki Ci JP2 ze chociaz tyle jest w tych Wadowicach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Wadowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 23:50 W pewien piękny słoneczny dzień poszedłem na spacer do parku. Mnóstwo pozytywnych wrażeń, głównie spokój wewnętrzny rozłożył na łopatki wrzask, smród z knajpy na "N". "To jest wdzięczny śpiew rzeki Skawy..." A ja chcę jak najdłużej w drodze powrotnej do domu zachować właśnie takie miłe wspomnienia, wspomnienia, które mogę po krótkim spacerze nabywać codzień. Dlaczego dochodząc wieczorem do swojej "posesji" przez rynek, uśmiech na mojej twarzy zanika ? tome3ek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: Moje miasto WADOWICE IP: *.citynet.pl 04.09.05, 18:37 Droga Magdaleno! Mam 23 lata-więc wydaje mi się, ze co do wieku nie mozesz się czepiać... W Wadowicach nie ma ani jednego normalnego pubu, gdzie mozna posiedzieć ze znajomymi do późnego wieczora. Gdyby nie turyści, nie byłoby tam wogóle życia :/ Ehhh-mam nadzieję, że w końcu coś się tam zmieni, choć jak widze, niektórzy nia maja zbyt wielkich wymagań... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia_26 Re: Moje miasto Wadowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:49 Znam chłopaka z Wadowic - Damiana K. (rocznik 1980). fajny gość. I min. dlatego Wadowice dobrze mi sie kojarzą. Może też go znasz - chodził do L.O w Wadowicach do mat-fizu (matura 1999). Ja go poznałam na studiach na P.K , nie w Wadowicach. Zresztą podobno teraz nie mieszka jużw Wadowicach tylko gdzieś koło Tomic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbat Re: Moje miasto Wadowice IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.06, 02:38 wadowice to zadupie niestety atrakcje kosciol bazylika i klasztor ,mozna sie zalamac smrod w rynku ,trasa krakow -bielsko skawa ,do wody nie wchodz bo sie choroby nabawisz nuda i zgielk oszolomow spedzanych do domu papieza ciekawe okolice w kierunku suchej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi Re: Moje miasto Wadowice IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 16:29 no niestety lunapark kremówkami smarowany.i luxveritatistorpeda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafcio Re: Moje miasto Wadowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 10:35 Dziura, straszna, wiem chodziłem do LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Moje miasto Wadowice IP: *.cable.ubr04.harb.blueyonder.co.uk 09.11.06, 07:46 fakt ze w wadowicach ogolnie nudno ale nie mieszkam tam juz od 3 lat i mi teskno okropnie za tymi nudnymi wadowicami, za zatorską i parkiem, i chlebem od zgudy:)i LO(nawet za Pogocką :) ),i niby to denerwujace zekażdy każdego zna, ale za tymtez tesknie, i za ogniskami na dzwonku i na stawach w tomicach i nad skawą tez i za tym dziwnym słodkim zapachem który wieczorami sie wydobywa z ZCSKAWA:) pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś