Dodaj do ulubionych

do redakcji gazety

IP: *.nmax.pl / *.nmax.pl 10.05.05, 16:16
dlaczego nikt z Gazety nie zainteresuje sie problemem matury z matmy?? Tak
jest to problem, o czym świadczy chyba fakt tylu negatywnych komentarzy.
Jestem autorka postu: piszcie petycje do CKE i skoro podpisało sie pod tym,
ponad 300 osób z calej Polski warto chyba się nad tym zastanowić i może w
jakiś sposób , pomóc nam, maturzystom naglośnić sprawę. Mały ruch z Waszej
strony, może byc dla nas, zawiedzionych ( nie z własnej winy) maturzstów dużą
pomocą. Z góry dziekuję w imieniu swoim i mojego pokolenia zbulwersowanego
matura z matmy. Z wyrazami szacunku. Tegoroczna maturzystka
Obserwuj wątek
    • ania19-86 Re: do redakcji gazety 10.05.05, 16:20
      Mysle,,ze taka gazeta jak FAKT na pewno zainteresowala sie sprawa. Przeciez tak
      bardzo szukaja kontrowersyjnych spraw. Pozdrowienia
    • Gość: Gagunia@wp.pl Re: do redakcji gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:56
      Właśnie zaintresujcie się sprawą tegorocznych maturzystów, którzy byli
      królikami doświadczalnymi. NIestety porażka doświadczenie się nie udało.Matma
      była za trudna.Pomóźcie nam my chcemy na studia a nie czekać do
      stycznia.Nagłośnijcie sprawę.NIech zrobią wcześniej poprawkę albo niech ulgowo
      nas potraktują i przepuszczą!!!PILISSSSSS POMOCY!!!
    • Gość: xan Re: do redakcji gazety IP: *.krak.tke.pl 10.05.05, 17:14
      "zawiedzionych ( nie z własnej winy)" <- mistrzostwo świata. Miałem nie dołować nie pisać że trzebabyło się uczyć. Ale to już przesada.

Przypominam: MATURA NIE JEST OBOWIĄZKOWA. Nie ma przymusy koniecznego jej zdania. Zadania były trudne, przyznam. Nie wyszło, stres, brak wiedzy itp. -trudno. Ale od razu panika i wołanie żeby odwołali maturę itp bo to nie moja wina na pewno jeśli źle napisałem... Litości. A jeśli choć jedna osoba z CKE zacznie sie poważnie zastanawiać na pomysłem odwołania matury czy czegoś takiego to prędzej zostanę papieżem.

Ale pocieszę was - jeśli dużej ilości osób nie pójdzie, to przecież nie obleją nawet 15% osób (max. tyle % ludzi nie zda moim zdaniem) - będą dawać punkty jak to określił mój kumpel- za proste w miare naklejenie kodu na arkusz. Głowa do góry.

Aha no i racja - tylko gazety pokroju Faktu, Super Expressu czy Życia na gorąco zajmą się tą sprawą- do nich piszcie.
      • Gość: Moriraaca Re: do redakcji gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:46
        Uczcijmy honorową salwą z armat tą wypowiedź...BUM

BRAWO!! Jedna osoba na tym forum należy do gatunku Homo sapiens sapiens!! (Dla
        niezorientowanych, polecam maturę z polskiego.)

Pozdrawiam!!! :)
    • Gość: maturzysta Re: do redakcji gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:25
      siema!! jak sie podpisac na tej liscie z petycja
      • Gość: :) Re: do redakcji gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:30
        tak samo jak tutaj;p
    • Gość: Cube Re: do redakcji gazety IP: *.tvsat364.lodz.pl 10.05.05, 17:36
      Pisalem mature z matematyki, fakt- nie byla prosta. ALe nie robmy zaraz
      rewolucji, petycje do CKE? Przeciez to nic nie da! Wszystko co bylo na maturze
      jest w zakresie wymagan poziomu podstawowego- niestety :( Sam nie jestem pewnie
      czy aby na pewno ja zdalem ale ludzie, na Boga, opanujcie sie. Bedzie dobrze! :)
    • izunia300 Re: do redakcji gazety 10.05.05, 17:53
      Zgadzam sie z Toba ze ta sprawe powinni oglosic w mediach bo ta matura to juz
      byla przesada, trudniejszej juz nie mogli wymyslec!!
      • Gość: Moriraaca Re: do redakcji gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:11
        Oczywiście że mogli. I to zgodnie z programem. Przykład?

rozłóż na czynniki wielomian W(x)= x^4+1

Da się. TO jest trudne.
        • agnieszka_181 Re: do kujonow 11.05.05, 12:06
          do wszytkich kujonow!!!!nie chodzi o anulowanie matury tylko o wczesniejsza
          poprawke!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka