Dodaj do ulubionych

Władze Bytomia chcą zlikwidować kaplicę w Domu ...

IP: *.krzeszowice.net.pl / 213.199.198.* 09.11.04, 07:54
Osoby upośledzone w większości Domów Pomocy traktuje się jak
przedmioty, z którymi można robic co się tylko chce. To klasyczny
tego przykład. A czy dyrektor w ogóle pytał podopiecznych o
zdanie w tej sprawie? Poza tym, nawet ateiści doceniają jak wielka
rolę w terapii odgrywa religiność.
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Władze Bytomia chcą zlikwidować kaplicę w Dom IP: 213.186.78.* 09.11.04, 17:14
      Likwidację kaplicy rozpoczęto już dawno.Systematycznie znikały
      rzeżby,obrazy ,które sobie ktoś przywłaszczył.Ta placówka nigdy nie sprosta
      wymogom norm ,nigdy nie otrzyma akredytacji.Likwidacja kaplicy to celowe
      działanie.ktoś ma w tm własny cel.W tej placówce należałoby sprawdzić nadmierne
      wydatki(telewizory,sprzęt,meble-bardzo często wymieniane).Polityka kadrowa to
      już inna sprawa.Może ktoś w końcu zainteresuje się tą placówką kompleksowo?
    • Gość: remus haniebne katabasy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.11.04, 20:40
      bo inaczej nie można określić postawę księży werbistów oraz ks. Sobańskiego (o
      ile dobrze zapamiętałem): dla nich ważniejsze są mury kaplicy niż to w jakich
      warunkach żyją pacjencie w DPS. A co werbiści i Sobański zrobili dla tych
      najbiedniejszych? Oczywiście nie pamiętają tego co mówił Chrystus: coście tym
      maluczkim uczynili, mnieście uczynili. Postawa katabasów jest skandaliczna a
      posty jakie poprzedzają niniejszy są równie niezgorsze. Potencjalnym krytykom
      mojej wypowiedzi zalecałbym ostrożność: z mojego własnego doświadczenia pomocy
      biednym wiem, że ta czarna władza ma na uwadze tylko własne apanaże i za nic
      mają nie tylko normalnego szarego człowiek: biedni i ubodzy to dla nich tylko
      środek do celu i celem tym nie jest bynajmniej zbawienie tylko korzyści
      materialne.
    • Gość: gość Re: Władze Bytomia chcą zlikwidować kaplicę w Dom IP: *.aster.pl 09.11.04, 20:52
      SLD-owskie władze Bytomia zgłupiały do reszty. Żeby spełnić normy należy nie
      dopuszczać do przegęszczenia. To znaczy nie przyjmować tylu podopiecznych w tym
      ośrodku. W Bytomiu są też inne. Jeżeli pokoje podopiecznych są za duże, to
      można je podzielić na mniejsze. Nieraz widziałem dobudowane dodatkowe drogi
      ewakuacji, a tu okazuje się, że głupia władza dąży tylko do zniszczenia
      zabytkowej kaplicy.
      Podejrzewam, że dążą do negatywnej opinii kurii biskupiej - stąd prowokujące
      zachowanie, nieprzestrzeganie trybu konsultacji i inne zagrywki. Kuria powie -
      nie i wtedy będzie można powiedzieć, że zwiny i uporu Kościoła trzeba przenieść
      i rozparcelować osrodek. Kaplicy i tak nie będzie w pustym budynku i będzie go
      można sprzedać swoim. Gra warta zachodu bo to budynek przy głównym deptaku,
      przy ul. Dworcowej.
      Komusza gra i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka