Gość: F.Y.M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:23 to jest właśnie umiłowanie praw człowieka i demokracji w wykonaniu kościoła rzym kat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BRAT Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:25 Czy przyżekasz posłuszeństwo mnie i moim następcom - TAK przyżekam - niech Bóg, który rozpoczoł w Tobie dobre dzieło sam tego dokona! BEZ KOMENTARZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parafianin Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 80.51.236.* 08.06.05, 22:13 Wątpię żeby Ksiądz ślubował posłuszeństwo zakłamaniu i obłudzie. Odechciało się chodzić do kościoła !!! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 08.06.05, 22:48 A chodzisz tam dla księdza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palimpsest l.c. Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.06.05, 07:29 Otoz to... Reszta jest milczeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 80.51.236.* 09.06.05, 12:46 Jak mamy takich katolików w Miasteczku -tych co tam walczą a niewiedzą o co to ja dziekuje i z ks.zrobili sobie Bożka zamiast wielbic Boga -Boże odpuść IM bo niewiedzą co czynią-Wstyd parafijanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 213.186.95.* 09.06.05, 15:02 NIE MAM ZWYCZAJU PRZYJMOWAĆ SŁOWA BOZEGO Z RĄD JUDASZY. POMYŚL O TYM Odpowiedz Link Zgłoś
georgenberg1 Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 09.06.05, 07:41 Jest wielu co twierdzi ze nie wierza w ksiedza tylko w Boga i....wcale nie chodza do koscioła. Ale zastanów sie sam: jeśli msze odprawia człowiek, z którym sie nie zgadzasz, nie lubisz go czy wrecz masz do niego awersję to trudno oczekiwac od Ciebie obiektywnego podejscia i nic dziwnego ze raczej pojadziesz do Tarnowskich Gór niż przyjmiesz od niego opłatek. Inna sprawa ze to biskupa Wieczorka ludzie chcą ignorować tak jak wg. nich biskup ich potraktował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsd Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.06.05, 09:28 caly krk to obluda i zaklamanie Odpowiedz Link Zgłoś
utopiec Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 08.06.05, 21:48 Bedę to powtarzał do znudzenia: kler jest tylko częścią Kościoła. Nazywanie biskupów i księży kościołem jest naruszeniem podstaw wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:04 "kler jest tylko częścią Kościoła" - czyli jest Kościołem!!! Tak ja Ty, Ja Ksiądz Biskup i każdy inny człowiek. A o jakim naruszeniu podstaw wiary ty mówisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kloto i Lachesis.. ... sa nieczym bez Atropos ! IP: 80.51.236.* 08.06.05, 22:42 Perditis omnibus rebus tamen ipsa virtus se sustentare potest... Odpowiedz Link Zgłoś
pyjter2 Re: ... sa nieczym bez Atropos ! 09.06.05, 07:25 SI CUPIAS PACEM, LINGUAM COMPESCE LOQUACEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gambrinus Re: ... sa nieczym bez Atropos ! IP: 80.51.236.* 09.06.05, 08:16 Odi profanum vulgus et arceo Odpowiedz Link Zgłoś
vai [...] 09.06.05, 08:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miasteczkowianka Re: DRODZY MIASTECZKOWIANIE:) IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.06.05, 10:46 Ty, MOHEROWY BERECIE, sam jestes BERET, co ty wiesz o ludziach, ktorzy tam protestuja. Jezeli Twoim idolem jest Giertych to wszystko wyjasnia! Gratulacje ty BERECIE Odpowiedz Link Zgłoś
vai [...] 09.06.05, 10:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miasteczkowianka [...] IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.06.05, 11:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vai [...] 09.06.05, 11:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 195.39.217.* 09.06.05, 09:56 Ks. biskup Jan Wieczorek uczy się od zwierzchników ks. arcybiskup Damian Zimoń też potrafi wszystko zniszczyć. Wystarczy, że jacyś parafianie są zadowoleni ze swoich duszpasterzy to od razu ich zmienia albo gani. Przykładem jest udany festyn jaki odbył się na osiedlu Odrodzenia w Katowicach-Piotrowicach i tuż po nim proboszcz parafii organizującej został wezwany na „dywanik” do ks. arcybiskupa. No i podobno w przyszłym roku nie będzie zgody na festyn. Ks. arcybiskupowi umknęło, że na festynie bawiły się również włądze Katowic z prezydentem na czele. Miejmy nadzieję, że nowy papież zrobi z tym porządek i usunie ze stanowisk kościelnych ludzi nieodpowiedialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
machiavelli5 Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 09.06.05, 11:08 Szkoda, ze nie mieszkam w tej milej wiosce, bo bardzo u Was wesolo :-) Bylem 2 lata temu na wakacjach w Ameryce Srodkowej i o dziwo spotkalem rodaka... ktory byl u Was wikarym, wspominal ze ch..owka tam straszna i ciemnota, a wygladal na zadowolonego z zycia i mial sympatyczna mloda dame obok siebie, ponoc tez rodowita miasteczkowianke... Pozdro for ciemnogrod ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.06.05, 12:00 A ja jestem ! Odpowiedz Link Zgłoś
kenzo1 Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 09.06.05, 12:07 Myśle że warto walczyć o słuszną sprawe ale czy część ludzi nie zapomniała o co walczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 213.186.95.* 09.06.05, 14:57 NIE WIEM KOMU BARDZIEJ WSPÓŁCZUĆ? TYM KTÓRZY PISZĄ SWE KRYTYCZNE OPINIE BEZ ZNAJOMOŚCI SPRAWY CZY OSOBOM KTÓRE ROZPĘTAŁY TO PIEKŁO I CHCĄ BY KSIĄDZ ZNIKNĄŁ. HM CHYBA W RAMACH MIŁOŚCIERDZIA I MIŁOŚCI BLIŹNIEGO BĘDĘ WSPÓŁCZUĆ JEDNYM I DRUGIM. CHCIAŁAM SPYTAĆ CZY BISKUP ZAPOMNIAŁ O : MIŁUJ BLIŹNIEGO JAK SIEBIE SAMEGO...PEWNIE NIE MA CZASU. ZDAJE SIE ŻE MA TO COŚ WSPÓLNEGO Z TERROREM: IDZIESZ Z PRĄDEM ALBO TOPISZ SIE. Z DRUGIEJ STRONY PEWNYM OSOBOM Z MIASTECZKA- KTÓRE MAJĄ JESZCZE KILKA CÓREK NA WYDANIU MOŻE ZALEŻEĆ BY BYŁ TO KSIĄDZ W ICH TYPIE, MOZE INNY KOLOR WŁÓSÓW? TRUDNO WYCZUĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 213.186.95.* 09.06.05, 15:00 po śmierci Papieża miał być rozpad kościoła- zgadnijcie kto do tego doprowadzi? sam kościół!!!!!!!!!!!!!dzięki wydawanym decyzjom biskupów i wszystkim wysoko postawionych ludzi. Sodoma i Gomora. powodzenia. KSIEŻE BISKUPIE, Z GOSEM LUDU NALEŻY SIE LICZYĆ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 150.254.85.* 09.06.05, 17:18 Gość portalu: doda napisał(a): > po śmierci Papieża miał być rozpad kościoła- zgadnijcie kto do tego doprowadzi? > sam kościół!!!!!!!!!!!!!dzięki wydawanym decyzjom biskupów i wszystkim wysoko > postawionych ludzi. Sodoma i Gomora. > powodzenia. > > KSIEŻE BISKUPIE, Z GOSEM LUDU NALEŻY SIE LICZYĆ!!!!!!! No jakby sie biskupi liczyli z glosem "ludu" to zamiast Kosciola dawno by juz byla ino Sodoma i Gomora. W Kosciele Katolickim i wojsku demokracji na szczescie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:25 Jak dla mnie to powinni usunąć z stanowiska i Biskupa i burmistrza...obaj sa rowni sobie !! Biskup mowi ze ludzie z Miasteczka są głupkami..raczej biskup nie powinien mówić takich rzeczy...A burmistrz czuje sie za pewnie..zbiera kase a za przeproszeniem gó.. zrobil w tym miasteczku napewno mniej niz ks. Grzegorz!! Burmistrz sie wtyka do wszytkiego a sam sie boji wyjsc przed ludzi...Lepiej niech sie uspokoji i siedzi w tym swojim sanatorium z rodzinka tylko zeby sie nie zdziwil jak wroci.. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_msl Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 09.06.05, 20:21 Ja nie umiem się już doczekać wyborów w Miasteczku aby naszego burmistrza "nagrodzić" za to świństwo.Pod farą stoją różni ludzie, ale nie stoi tam żaden z kilku rodzin, które maczały paluszki w tym piekiełku.A szkoda Ja tam stoję bo bronię niewinnego człowieka,którego chcą zniszczyć bo nie wszedł w układy z naszą władzą oraz naraził się tym którzy bogacili się na naszym kościele,a teraz próbują ks.Dewora oczerniać ale są bezradni.Trzeba walczyć o to w co się wierzy!!!Pozdrawiam wszystkich uczciwych mieszkańców naszej parafii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gambrinus O co Wy wlaczycie? IP: 80.51.236.* 09.06.05, 21:01 Człowieku zastanów się sto razy zanim coś napiszesz. Twoja wypowiedz dobitnie świadczy, że nie walczycie tam o ksiedza tylko stolce w magistracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: O co Wy wlaczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 01:37 A o co Ty walczysz gambrinus? Czy nie przypadkiem o swój własny interes? Spróbuj zrozumieć ludzi, którzy tam stoją w dzień i w nocy - jeśli masz inne poglądy - daj im szansę na wyrażenie swoich. Każdy ma do tego prawo. I nikt nie zmusza Cię, abyś robił to co oni. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
machiavelli5 "Zastanowcie sie co zrobiliscie... 10.06.05, 07:34 ... czy naprawde go zabiliscie?" GAMBRINUS sie nie myli, GAMBRINUS jest przenikliwy ! Ps.Kod Bolsa... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @nk@ Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 12:04 nie rozumiem jak można w tako sposób niszczyc czlowieka,kosciol powinien nas uczyc milosierdia.ks.Grzegorz jest przykladem doskonalego ksiedza-woli dawac a nie brac.ja z moja rodzina bronimy ksiedza od poczatku i mam nadzieje,ze ksiadz Dewor zostanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś