Dodaj do ulubionych

Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:23
to jest właśnie umiłowanie praw człowieka i demokracji w wykonaniu kościoła
rzym kat
Obserwuj wątek
    • Gość: BRAT Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:25
      Czy przyżekasz posłuszeństwo mnie i moim następcom - TAK przyżekam - niech Bóg, który rozpoczoł w Tobie dobre dzieło sam tego dokona! BEZ KOMENTARZA
      • Gość: Parafianin Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 80.51.236.* 08.06.05, 22:13
        Wątpię żeby Ksiądz ślubował posłuszeństwo zakłamaniu i obłudzie. Odechciało się
        chodzić do kościoła !!!
        • slezan Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 08.06.05, 22:48
          A chodzisz tam dla księdza?
          • Gość: Palimpsest l.c. Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.06.05, 07:29
            Otoz to... Reszta jest milczeniem!
            • Gość: gość Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 80.51.236.* 09.06.05, 12:46
              Jak mamy takich katolików w Miasteczku -tych co tam walczą a niewiedzą o co
              to ja dziekuje i z ks.zrobili sobie Bożka zamiast wielbic Boga -Boże odpuść IM
              bo niewiedzą co czynią-Wstyd parafijanie
              • Gość: A Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 213.186.95.* 09.06.05, 15:02
                NIE MAM ZWYCZAJU PRZYJMOWAĆ SŁOWA BOZEGO Z RĄD JUDASZY. POMYŚL O TYM
          • georgenberg1 Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 09.06.05, 07:41
            Jest wielu co twierdzi ze nie wierza w ksiedza tylko w Boga i....wcale nie
            chodza do koscioła.
            Ale zastanów sie sam: jeśli msze odprawia człowiek, z którym sie nie zgadzasz,
            nie lubisz go czy wrecz masz do niego awersję to trudno oczekiwac od Ciebie
            obiektywnego podejscia i nic dziwnego ze raczej pojadziesz do Tarnowskich Gór
            niż przyjmiesz od niego opłatek. Inna sprawa ze to biskupa Wieczorka ludzie
            chcą ignorować tak jak wg. nich biskup ich potraktował.
        • Gość: fsd Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.06.05, 09:28
          caly krk to obluda i zaklamanie
    • utopiec Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 08.06.05, 21:48
      Bedę to powtarzał do znudzenia: kler jest tylko częścią Kościoła. Nazywanie
      biskupów i księży kościołem jest naruszeniem podstaw wiary.
      • Gość: brat Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:04
        "kler jest tylko częścią Kościoła" - czyli jest Kościołem!!! Tak ja Ty, Ja Ksiądz Biskup i każdy inny człowiek. A o jakim naruszeniu podstaw wiary ty mówisz???
        • Gość: Kloto i Lachesis.. ... sa nieczym bez Atropos ! IP: 80.51.236.* 08.06.05, 22:42
          Perditis omnibus rebus tamen ipsa virtus se sustentare potest...
          • pyjter2 Re: ... sa nieczym bez Atropos ! 09.06.05, 07:25
            SI CUPIAS PACEM, LINGUAM COMPESCE LOQUACEM!
            • Gość: gambrinus Re: ... sa nieczym bez Atropos ! IP: 80.51.236.* 09.06.05, 08:16
              Odi profanum vulgus et arceo
              • vai [...] 09.06.05, 08:36
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                • Gość: Miasteczkowianka Re: DRODZY MIASTECZKOWIANIE:) IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.06.05, 10:46
                  Ty, MOHEROWY BERECIE, sam jestes BERET, co ty wiesz o ludziach, ktorzy tam
                  protestuja.
                  Jezeli Twoim idolem jest Giertych to wszystko wyjasnia! Gratulacje ty BERECIE
                  • vai [...] 09.06.05, 10:56
                    • Gość: Miasteczkowianka [...] IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.06.05, 11:07
                      • vai [...] 09.06.05, 11:16
    • Gość: Katolik Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 195.39.217.* 09.06.05, 09:56
      Ks. biskup Jan Wieczorek uczy się od zwierzchników ks. arcybiskup Damian Zimoń
      też potrafi wszystko zniszczyć. Wystarczy, że jacyś parafianie są zadowoleni ze
      swoich duszpasterzy to od razu ich zmienia albo gani. Przykładem jest udany
      festyn jaki odbył się na osiedlu Odrodzenia w Katowicach-Piotrowicach i tuż po
      nim proboszcz parafii organizującej został wezwany na „dywanik” do ks.
      arcybiskupa. No i podobno w przyszłym roku nie będzie zgody na festyn. Ks.
      arcybiskupowi umknęło, że na festynie bawiły się również włądze Katowic z
      prezydentem na czele. Miejmy nadzieję, że nowy papież zrobi z tym porządek i
      usunie ze stanowisk kościelnych ludzi nieodpowiedialnych.
      • machiavelli5 Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 09.06.05, 11:08
        Szkoda, ze nie mieszkam w tej milej wiosce, bo bardzo u Was wesolo :-) Bylem 2
        lata temu na wakacjach w Ameryce Srodkowej i o dziwo spotkalem rodaka... ktory
        byl u Was wikarym, wspominal ze ch..owka tam straszna i ciemnota, a wygladal na
        zadowolonego z zycia i mial sympatyczna mloda dame obok siebie, ponoc tez
        rodowita miasteczkowianke... Pozdro for ciemnogrod !
    • Gość: TG Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.06.05, 12:00
      A ja jestem !
    • kenzo1 Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 09.06.05, 12:07
      Myśle że warto walczyć o słuszną sprawe ale czy część ludzi nie zapomniała o co
      walczy?
    • Gość: A Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 213.186.95.* 09.06.05, 14:57
      NIE WIEM KOMU BARDZIEJ WSPÓŁCZUĆ? TYM KTÓRZY PISZĄ SWE KRYTYCZNE OPINIE BEZ
      ZNAJOMOŚCI SPRAWY CZY OSOBOM KTÓRE ROZPĘTAŁY TO PIEKŁO I CHCĄ BY KSIĄDZ
      ZNIKNĄŁ. HM CHYBA W RAMACH MIŁOŚCIERDZIA I MIŁOŚCI BLIŹNIEGO BĘDĘ WSPÓŁCZUĆ
      JEDNYM I DRUGIM.
      CHCIAŁAM SPYTAĆ CZY BISKUP ZAPOMNIAŁ O : MIŁUJ BLIŹNIEGO JAK SIEBIE
      SAMEGO...PEWNIE NIE MA CZASU.
      ZDAJE SIE ŻE MA TO COŚ WSPÓLNEGO Z TERROREM: IDZIESZ Z PRĄDEM ALBO TOPISZ SIE.
      Z DRUGIEJ STRONY PEWNYM OSOBOM Z MIASTECZKA- KTÓRE MAJĄ JESZCZE KILKA CÓREK NA
      WYDANIU MOŻE ZALEŻEĆ BY BYŁ TO KSIĄDZ W ICH TYPIE, MOZE INNY KOLOR WŁÓSÓW?
      TRUDNO WYCZUĆ.
    • Gość: doda Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 213.186.95.* 09.06.05, 15:00
      po śmierci Papieża miał być rozpad kościoła- zgadnijcie kto do tego doprowadzi?
      sam kościół!!!!!!!!!!!!!dzięki wydawanym decyzjom biskupów i wszystkim wysoko
      postawionych ludzi. Sodoma i Gomora.
      powodzenia.

KSIEŻE BISKUPIE, Z GOSEM LUDU NALEŻY SIE LICZYĆ!!!!!!!
      • Gość: Pit Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: 150.254.85.* 09.06.05, 17:18
        Gość portalu: doda napisał(a):

> po śmierci Papieża miał być rozpad kościoła- zgadnijcie kto do tego
        doprowadzi?
        > sam kościół!!!!!!!!!!!!!dzięki wydawanym decyzjom biskupów i wszystkim wysoko
        > postawionych ludzi. Sodoma i Gomora.
        > powodzenia.
        >
        > KSIEŻE BISKUPIE, Z GOSEM LUDU NALEŻY SIE LICZYĆ!!!!!!!

No jakby sie biskupi liczyli z glosem "ludu" to zamiast Kosciola dawno by juz
        byla ino Sodoma i Gomora. W Kosciele Katolickim i wojsku demokracji na
        szczescie nie ma.
    • Gość: Gosc Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:25
      Jak dla mnie to powinni usunąć z stanowiska i Biskupa i burmistrza...obaj sa
      rowni sobie !! Biskup mowi ze ludzie z Miasteczka są głupkami..raczej biskup
      nie powinien mówić takich rzeczy...A burmistrz czuje sie za pewnie..zbiera kase
      a za przeproszeniem gó.. zrobil w tym miasteczku napewno mniej niz ks.
      Grzegorz!! Burmistrz sie wtyka do wszytkiego a sam sie boji wyjsc przed
      ludzi...Lepiej niech sie uspokoji i siedzi w tym swojim sanatorium z rodzinka
      tylko zeby sie nie zdziwil jak wroci..
      • marek_msl Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie 09.06.05, 20:21
        Ja nie umiem się już doczekać wyborów w Miasteczku aby naszego
        burmistrza "nagrodzić" za to świństwo.Pod farą stoją różni ludzie, ale nie stoi
        tam żaden z kilku rodzin, które maczały paluszki w tym piekiełku.A szkoda
        Ja tam stoję bo bronię niewinnego człowieka,którego chcą zniszczyć bo nie
        wszedł w układy z naszą władzą oraz naraził się tym którzy bogacili się na
        naszym kościele,a teraz próbują ks.Dewora oczerniać ale są bezradni.Trzeba
        walczyć o to w co się wierzy!!!Pozdrawiam wszystkich uczciwych mieszkańców
        naszej parafii
        • Gość: gambrinus O co Wy wlaczycie? IP: 80.51.236.* 09.06.05, 21:01
          Człowieku zastanów się sto razy zanim coś napiszesz. Twoja wypowiedz dobitnie
          świadczy, że nie walczycie tam o ksiedza tylko stolce w magistracie.
          • Gość: pytający Re: O co Wy wlaczycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 01:37
            A o co Ty walczysz gambrinus? Czy nie przypadkiem o swój własny interes?
            Spróbuj zrozumieć ludzi, którzy tam stoją w dzień i w nocy - jeśli masz inne
            poglądy - daj im szansę na wyrażenie swoich. Każdy ma do tego prawo. I nikt nie
            zmusza Cię, abyś robił to co oni. Pozdrawiam!
          • machiavelli5 "Zastanowcie sie co zrobiliscie... 10.06.05, 07:34
            ... czy naprawde go zabiliscie?" GAMBRINUS sie nie myli, GAMBRINUS jest
            przenikliwy ! Ps.Kod Bolsa... :-)
    • Gość: @nk@ Re: Ks. Dewor żegna Miasteczko Śląskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 12:04
      nie rozumiem jak można w tako sposób niszczyc czlowieka,kosciol powinien nas
      uczyc milosierdia.ks.Grzegorz jest przykladem doskonalego ksiedza-woli dawac a
      nie brac.ja z moja rodzina bronimy ksiedza od poczatku i mam nadzieje,ze ksiadz
      Dewor zostanie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka