Gość: ms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:55 czy wiecie cos na temat pracy w stolicy jako kurier albo w innych firmach kurierskich??? na jakich zasadach sie tam pracuej jakie zarobki itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mico Re: stolica-kurier IP: 62.233.164.* 05.02.05, 01:04 Mnie rowniez interesuja informacje na temat pracy kuriera. Prosze o jakies info Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: stolica-kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 18:08 widze ze wszyscy kurierzy sa zajeci praca;) jak sie orientuje to wiekszosc firm- kurierskich zatrudnia ludzi z wlasna dzialalnoscia:( odezwijscie sie kurierzy czy to sie oplaca???? Odpowiedz Link Zgłoś
kjw77 Re: stolica-kurier 05.02.05, 18:26 Witam.Pracuję w firmie kurierskiej i mimo,że nie jestem kurierem,to trochę wiem o tej pracy.Nie jest to praca lekka.Rzeczywiście trzeba mieć swoją działalność i co więcej, w większości firm trzeba mieć własny samochód.Samochód trzeba na własny koszt pomalować i utrzymać,na Twojej głowie jest paliwo,amortyzacja i wszelkie naprawy z tym związane.Dzień pracy często trwa 12godzin,do zrobienia masę kilometrów i do przeniesienia niejedna paczka.Radzę Ci poważnie się nad tym zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: stolica-kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 23:23 wiem ze to nie lekka praca ale jakso mnei ciagnie do tego.... nie umial bym chyba wysiedziec przy biurku....a jakei sa stawki???placa od paczki>?? Odpowiedz Link Zgłoś
kjw77 Re: stolica-kurier 07.02.05, 10:29 Z tego co wiem place zaleza od rejonu.Place zalezą od ilosci doreczen i odbiorow,tak więc im lepszy rejon dostaniesz,im więcej będziesz miał dobrze prosperujących i korzystających z usług twojej firmy,tym więcej zarobisz.Tak więc dużo zależy od Twojego szczęscia,ale prawda jest taka, że im więcej się narobisz, tym więcej zarobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: stolica-kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:32 a czy sa firmy kurierskiej ktore nei wymagaja wlasnej dzialalnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: stolica-kurier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:14 firma Agap na Jagiellońskiej78 nie wymaga działalności,praca ogólnie fajna tylko czasem zalegają z wypłatami, ale to chyba nie nowość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: stolica-kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:07 masz moze telefon albo meila do nich:)?? i co placa raz na pol roku hehe;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estera27 Re: stolica-kurier IP: *.chello.pl 08.02.05, 15:59 Mój chłopak jeżdził w kurierstwie prawie rok, gó..ana robota za jeszcze bardziej gó..ane pieniądze, to było dobre ale jakieś 8 lat temu teraz są "starzy kurierzy" oni maja najlepsze rejony i firmy a nowi tłuką się po jakiś zadupiach z ok 4-6 zł za paczkę a jak klienta nie ma to wracają tam następnego dnia albo jeszcze lepiej jak zadzwonią do niego i się umówią, co w rezultacie daje ze za doręczenie tej nieszczęsnej paczki dostają 0 zł. W rezultacie wspaniała kariera w firmie kurierskiej to mit!!! Pomijam kwestię roztrajdanego samochodu (dzięki bogu nie w kredycie!!!), wieczny pośpiech pogoń stres i pracę od godz 7 - 21 nawet 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: stolica-kurier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:20 a moze ten twoj chlopak byl malo obrotny i kumaty;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exkurier Re: stolica-kurier IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 01:56 byłem kurierem w Stolicy jeździłem zimą i nie zarobiłem nawet na płyn do spryskiwaczy. Straszny syf zresztą jeżeli praca kuriera to taki dobry biznes to dlaczego co tydzieńn w poniedziałek w gazecie szukają kurierów do Stolicy. Widać mają dużą rotację chłopaki pracują tam po parę miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: stolica-kurier IP: *.chello.pl 10.02.05, 10:23 Dokladnie jest tak ja mowili poprzednicy ta praca byla oplacalna ale jakies 5 lat temu.Teraz lepiej sie oplaca isc pracowac w pizzeri bez zadnych dzialalnosci praca po 8 godzin i masz te 1200 na czysto.Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś