Gość: !!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 27.08.02, 22:50 czy sie jej boicie? jezeli tak, to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaixo Re: Erika Steinbach 28.08.02, 21:22 Ja lubie Erike! Ona jest w porzadku, wczoraj ugotowala mi dobry obiad, a potem gralismy w szachy i ona przegrala, wiec sie jej nie boje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Erika Steinbach IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 28.08.02, 22:34 -w polednia zadzwonila i zaprosila mnie na lody, przyjolem zaproszenie,zoboczemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Erika Steinbach IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.08.02, 08:43 zaprosilem ja na spotkanie ze studentami, ktore dzisiaj przyjela. Napewno poopowiada troche ciekawych rzeczy o mozliwosciach zaskarzenia panstwa polskiego w temacie utraconych majatkow. PS. Prof. Blumenwitz tez bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Erika Steinbach IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 29.08.02, 20:17 -ni, on sie tu nie liczyl, pojechol som do pabu! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek55 Re: Erika Steinbach 29.08.02, 10:39 Gość portalu: !!! napisał(a): > czy sie jej boicie? jezeli tak, to dlaczego? Czy to ta mała z wytrzeszczem oczu ? Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: Erika Steinbach 29.08.02, 11:01 Pożywiom uwidim - kak gawariat Ruskije... Kanclerzem zostanie Stoiber. Wszystko na to wskazuje. Wtedy zobaczymy jaka będzie jego polityka wobec Polski, Czech, Federacji Rosyjskiej i innych krajów środkowej i wschodniej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
luka Erika Steinbach nigdy nie była wypędzona ! 29.08.02, 11:38 Erika Steinbach urodziła się w 1943 roku w Rumi koło Gdyni w okupowanej Polsce. Jeszcze kilka lat temu podawała, że Pomorze Gdańskie (przez Niemców zwane Prusami Zachodnimi) to jej strony rodzinne, z których została wypędzona jako dwuletnie dziecko. W 2000 roku "Rzeczpospolita" obaliła mit o utraconych stronach rodzinnych Eriki Steinbach. Dzisiejsza przewodnicząca BdV przyszła na świat w Rumi przez przypadek, jej ojciec stacjonował tam jako podoficer nazistowskich wojsk okupacyjnych. Wcześniej z Rumi Niemcy wypędzili Polaków i Kaszubów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konczaka Re: Erika Steinbach nigdy nie była wypędzona ! IP: *.urzug.uni-duesseldorf.de 29.08.02, 12:31 Kaszubi to Niemcy, dlaczego ich wypedzono? A jak Stoiber dojdzie do wladzy do kariera Steinbach skonczy sie. Jezeli Niemcy dopuszcza do tego by odbyl sie jeden jedyny legalny proces w sprawie odszkodowania dla obywatela niemiecekiego, to na Niemcy stoczy sie lawina procesów o odszkodowania od robotników przymusowych, wiezniow KZ itd. itd. Stoiber na ten temat wypowiedzial sie dwa razy i od tego czasu zamilknal. Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: Erika Steinbach nigdy nie była wypędzona ! 29.08.02, 12:40 Już wiesz? Ja nie wiem. Czekam, aż pan w skórzanych spodniach zasiądzie na kanclerskim stolcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WERHWOLF Re: Erika Steinbach nigdy nie była wypędzona ! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.08.02, 14:12 Gość portalu: Konczaka napisał(a): > Kaszubi to Niemcy, dlaczego ich wypedzono? > > A jak Stoiber dojdzie do wladzy do kariera Steinbach skonczy sie. > Jezeli Niemcy dopuszcza do tego by odbyl sie jeden jedyny legalny proces w > sprawie odszkodowania dla obywatela niemiecekiego, to na Niemcy stoczy sie > lawina procesów o odszkodowania od robotników przymusowych, wiezniow KZ itd. > itd. Stoiber na ten temat wypowiedzial sie dwa razy i od tego czasu zamilknal. > > TY POLAKE NIE UMIESZ PISAC PO NIEMIECKU ORAZ W TWOJEJ OJCZYSTEJ MOWIE BYKI ORTOGRAFICZNE WIDZIALEM JUSZ NA KILKU TWOICH POSTACH NIE OSMIESZAJ SIE UCZ SIE LEPIEJ BY Z CIEBIE COS WYROSLO HAMIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konczaka Re: Erika Steinbach nigdy nie była wypędzona ! IP: *.urzug.uni-duesseldorf.de 29.08.02, 14:30 cymbale i pacholku ziomkowski ! juz z kropeczka cham przez ch P.S. Oklaskujac Steinbach zapewniacie jej miejsce w Bundestagu to jest 8000 Euro na miesiac i dobra rente. Sami macie z tego gówno. Ziomkostwa jeszcze w Polsce nic nie osiagnely. Gość portalu: WERHWOLF napisał(a): JUSZ HAMIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyk Re: Erika Steinbach naturalnie była wypędzona ! IP: *.cymes.net / *.mitre.org 29.08.02, 15:25 Tak samo jak wasi kombatanci,ktorych matki przemycaly granaty w ich wozkach dziececych.Tak jak mozna zostac kombatantem w wieku 1 roku zycia tak mozna byc tez w tym wieku wypedzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek55 Re: Erika Steinbach nigdy nie była wypędzona ! 29.08.02, 15:38 Gość portalu: WERHWOLF napisał(a): TY POLAKE NIE UMIESZ PISAC PO NIEMIECKU ORAZ W TWOJEJ OJCZYSTEJ MOWIE > BYKI ORTOGRAFICZNE WIDZIALEM JUSZ NA KILKU TWOICH POSTACH NIE OSMIESZAJ SIE > UCZ SIE LEPIEJ BY Z CIEBIE COS WYROSLO HAMIE!!! Oto podręcznikowy przykład debilizmu wrodzonego. Zarzucać komuś coś czego samemu nie potrafi się zrobić porządnie. Jestem ciekawy czy w swoim "nowym języku ojczystym " jesteś równie wspaniały. ŻYCZĘ dobrego samopoczucia i samouwielbienia . Chamy już nie potrafią nic więcej. ' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Erika Steinbach nigdy nie była wypędzona ! IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 29.08.02, 20:29 Gość portalu: WERHWOLF napisał(a): > Gość portalu: Konczaka napisał(a): > > > Kaszubi to Niemcy, dlaczego ich wypedzono? > > > > A jak Stoiber dojdzie do wladzy do kariera Steinbach skonczy sie. > > Jezeli Niemcy dopuszcza do tego by odbyl sie jeden jedyny legalny proces w > > > sprawie odszkodowania dla obywatela niemiecekiego, to na Niemcy stoczy sie > > > lawina procesów o odszkodowania od robotników przymusowych, wiezniow KZ > itd. > > itd. Stoiber na ten temat wypowiedzial sie dwa razy i od tego czasu > zamilknal. > > > > TY POLAKE NIE UMIESZ PISAC PO NIEMIECKU ORAZ W TWOJEJ OJCZYSTEJ MOWIE > BYKI ORTOGRAFICZNE WIDZIALEM JUSZ NA KILKU TWOICH POSTACH NIE OSMIESZAJ SIE > UCZ SIE LEPIEJ BY Z CIEBIE COS WYROSLO HAMIE!!! -jok nie potrafisz to nowet si za to nie bier! -dobrz radza!, bo ci godol!, ze dosz dupy!, i doles!, haaahaaaaaaa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Erika Steinbach IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 29.08.02, 20:21 byt napisał: > Pożywiom uwidim - kak gawariat Ruskije... > > Kanclerzem zostanie Stoiber. Wszystko na to wskazuje. Wtedy zobaczymy jaka > będzie jego polityka wobec Polski, Czech, Federacji Rosyjskiej i innych krajów > środkowej i wschodniej Europy. -nostepny nawiedzony! -wisz co on morze! - przezegnoc sie , paciorek i isc spoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Erika Steinbach IP: 213.186.78.* 29.08.02, 20:33 Na razie glownym partnerem gospodarczym Polski sa Niemcy i modlcie sie zeby tak bylo dalej. Zamkniecie czy ograniczenie niemieckich rynkow dla polskich produktow, wycofanie inwestycji i brak dostepu do nieosiagalnych w Polsce technologii, narzedzi i parku maszynowego to kilka natepnych milionow bezrobotnych i sfrustrowanych Polakow. Nastepna Bialorus. I Lepper prezydent. Jak mozna miec tyle kompleksow i wrogosci wobec konia ktory ciagnie gospodarke tego kraju? Jak wejsc do unii bez poparcia przyszlego rzadu niemieckiego, niewazne kto bedzie stal na jego czele? A pani Steinbach na pewno wam nie zaszkodzi bardziej niz kiedys ci ktorymi straszono polskie dzieci. A z tego co wiem to raczej przyczynili sie oni do obecnych DOBRYCH stosunkow Polski i Niemiec, a takze Polski i reszty Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Erika Steinbach IP: 5.1R2D* / 80.193.192.* 29.08.02, 21:47 -sluchaj!, nie interesuje mnie Bialorus - kompletnie! -Leper to pionek, ktory nic nie potrafi oprocz sciagania kasy z uczciwych ludzi i krzyczenia na sejmowej mownicy - totalny kretyn! -jesli chodzi o pania Steinbach, to co morzna teraz powiedziec, praktycznie nic?, zobaczymy pozniej na co ja stac?, teraz mozemy tylko spekulowac i to wszystko -zreszta powyzszamoja moja odpowiedz jest na temat p. Stoiber-a, a nie p.Steinbach -nastepno recz, nie wiem kto jest najwiekszym partnerem Polski, czy Niemcy czy kto inny, wydaje mi sie, ze i Ty na 100% tego nie wiesz? -jesli chodzi o przemysl, to wiem tyla, ze Niemcy slyneli z przemyslu lekkiego i troche ciezkiego, wiec sa takim samym partnerem jak kazde inne panstwo? europejskie Odpowiedz Link Zgłoś
luka Re: Erika Steinbach 30.08.02, 10:38 Nie rozumiem Arnold po co piszesz że Niemcy to nasz ważny partner gospodarczy? Przecież nie robią tego bo tak nas lubią tylko dlatego że mają w tym interes i robią po prostu na tym kasę. Polska też nie jest nic nie liczącym się dla nich rynkiem. Zupełnie nie rozumiem co ma do rzeczy to co napisałeś. Że mamy siedzieć cicho i się cieszyć bo nam kochany dobry wujek kieszonkowe zabierze? Co to za myślenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois Re: Erika Steinbach IP: *.ivu / 10.14.100.* 30.08.02, 10:44 to wez szabelke i konika - przeciez wy jestescie narodem wybranym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois Re: do Arnolda IP: *.ivu / 10.14.100.* 30.08.02, 10:42 aRNOLD; DEJ SE POKOJ. z tymi dziecmi niy ma co godac. jak skonczyli zawodowka to im rodzice podarowali komputer i tera szaleja. brak pojecia na kazdy temat. tylko powtarzanie uslyszanych gdzies polinformacji i polprawd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: do Arnolda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.02, 10:47 Gość portalu: alois napisał(a): > aRNOLD; DEJ SE POKOJ. z tymi dziecmi niy ma co godac. jak skonczyli zawodowka > to im rodzice podarowali komputer i tera szaleja. brak pojecia na kazdy temat. > tylko powtarzanie uslyszanych gdzies polinformacji i polprawd. Nastepny nawiedzony lub mesjasz Odpowiedz Link Zgłoś
luka niemiecki mesjanizm 30.08.02, 10:58 Rzeczywiście niektórzy jak taki np alois robią wraenie ludzi ogarniętych jakąś maniakalną ideologią. Z czego niby wysnuł że ja mam zawodówke i jestem dzieckiem? Co do mojego wykształcenia to by się bardzo zdziwił, chociaż co może zdziwić ludzi używających argumentów "ad personam"? Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: Erika Steinbach 30.08.02, 10:50 Gość portalu: Arnold napisał(a): > Na razie glownym partnerem gospodarczym Polski sa Niemcy i modlcie sie zeby > tak bylo dalej. Zamkniecie czy ograniczenie niemieckich rynkow dla polskich > produktow, wycofanie inwestycji i brak dostepu do nieosiagalnych w Polsce > technologii, narzedzi i parku maszynowego to kilka natepnych milionow > bezrobotnych i sfrustrowanych Polakow. Nastepna Bialorus. I Lepper prezydent. > Jak mozna miec tyle kompleksow i wrogosci wobec konia ktory ciagnie gospodarke > tego kraju? Jak wejsc do unii bez poparcia przyszlego rzadu niemieckiego, > niewazne kto bedzie stal na jego czele? A pani Steinbach na pewno wam nie > zaszkodzi bardziej niz kiedys ci ktorymi straszono polskie dzieci. A z tego co Największym inwestorem kapitałowym w Polsce jest Francja. Dobrą pozycję mają Stany Zjednoczone i Niemcy. Inwestowanie w Polsce nie jest działalnością charytatywną. Nikt nikogo nie zmusza do jeżdzenia vw. Renault i Japończycy też robią dobre samochody. Na moim biurku mam katalogi firm w USA, Izraela i Niemiec. Oferta podobna, technologie zbliżone. Do nas należy wybór, kogo wybierzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Erika Steinbach IP: 213.186.78.* 30.08.02, 23:19 Wg GUS-u najwiekszym importerem polskich produktow sa Niemcy (ok 35 % wartosci polskiego eksportu) A zamiana na Daewoo juz wypalila. Na koncie p. Pola. Nastepny rynek otwarty na polski eksport to Wlochy 6,3% i Francja, troche mniej. (Dane dostepne na stronie www.stat.gov.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Erika Steinbach 31.08.02, 20:26 Otóż to. Niemcy są jakby nie patrzeć, znacznie bliżej Polski niż Francja czy Japonia. Jak jest naprawdę przekonamy się w ciągu najbliższych miesięcy. Ostatnia powódź poważnie nadszarpnęła budżet Niemiec grożąc zwiększeniem deficytu powyżej 3% limitu Unii. To może przełożyć się na kłopoty wielu firm w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: Erika Steinbach 02.09.02, 09:30 Oczywiście, że Niemcy są dla nas bardzo ważnym partnerem gospodarczym. Z wzajemnością... Wasze wcześniejsze opinie udowadniały, że są jedynym źródłem nowoczesnej technologii, kapitału. Źródłem są, ale nie jedynym. Czy w dzisiejszych czasach Francja, Japonia są daleko? Odpowiedz Link Zgłoś