arusik11 17.05.07, 13:56 Nasz Tasarz chce debaty z tymi co piszą na jego niekorzyść Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 14:13 Podobno są organizowane spotkania dla mieszkańców. Można się wtedy wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 14:35 Możliwe ale gdzie te spotkania będą się odbywać? Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 14:54 No właśnie gdzie i kiedy??? Wiem tylko, że coś takiego ma być. Może burmistrz nam na forum napisze?:D Odpowiedz Link Zgłoś
arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 15:02 Raczej nie.On tylko w telewizji kablowej dobrze się czuje,bo nie wygodne pytania i odpowiedzi można wyciąć.Opowiada tylko o tym gdzie odniósł sukces a o porażkach nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 16:34 Widzę,że mam do czynienia z fanem Tasarza.A ja odpowiadam:jedynie odnowił naszą starówkę i co dalej? Przybyło nam jakiś zakładów? Ludziom żyje się lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 16:45 Nie jestem fanem Tasarza. Tak się tylko pytam. Zbiore myśli i potem sam coś napisze o porażkach. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1444 Re: burmistrz 17.05.07, 17:24 Ja uważam, że porażki burmistrza dopiero wyjdą na światło dzienne. Już czasami takie opowieści słyszę, że nie wiem co prawdą jest a co bajką. A jeśli będzie taka debata to ja osobiście z chęcią wezmę w niej udział jako strona atakująca;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1444 Re: burmistrz 17.05.07, 17:29 Kurcze... mam jeszcze pytanie- ta debata ok, ale co oznacza określenie z "tymi co o nim źle piszą"? Chodzi o dziennikarzy, o forumowiczów czy co? wojt683 weź mi to rozwiń jeśli możesz -bedę wdzięczny. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 18:51 Nie chodzi o dziennikarzy tylko w pomorskiej jest taki dział"Ludzie piszą" i tam co niektórzy pozwalają sobie na krytykę naszego włodarza.To są mieszkańcy naszego miasta,a może któryś z radnych co jest w opozycji stale krytykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: burmistrz 17.05.07, 19:16 Chodzi o to ze niektore wypowiedzi swiadcza o niezrozumieniu działalnosci i zadań samorządu... a najczesciej to zwykle zawistne szukanie hakow na burmistrza przez znana w miescie i chorobliwie nienawidzaca Tasarza grupe ludzi.. bez zadnej retorycznej debaty na temat rzeczywistych problemow miasta.. nie chce wychodzic tu na piewce Tasarza ale cenie sobie obiektywną argumentacje a nie obrzucanie ludzi blotem. Odpowiedz Link Zgłoś
arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 19:25 Tam nikt aż tak nie obrzuca błotem,po prostu piszą o naszych problemach i co można jeszcze zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1444 Re: burmistrz 17.05.07, 19:48 A cha. No to już mi rozjaśniliście.... Hmmm... być może opozycja specjalnie pisze te krytyki i może sprowokuje Tasarza do tej debaty. Sam już nie wiem- aczkolwiek debata to dobry pomysł moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mishel1 Re: burmistrz 17.05.07, 20:00 Przyznam sie szczerze ze nie czytam czesto pomorskiej...ale tak sobie mysle ze to raczej chodzi o forum pomorskiej.. bo te przedruki do "ludzie mowia" sa czesto wlasnie z tego forum.. Nawet sam kiedys znalazlem w gazecie swoja wypowiedz :) jak pojechalem po stronie internetowej miasta.. ze nie ma galerii i w ogóle :) no i pare dni pozniej pojawila sie galeryja :) no ale niektore teksty na prawde swiadcza o nie orientowaniu sie w finansowych realiach miasta i działalnosci samorzadu.. no i domyslam sie ze czasem pojawiaja sie w tej rubryce.. a potem plota rodzi plote i tak glupota rozplywa sie po miescie.. z reszta sami wiecie jakie jest to forum... Co do debaty z Tasarzem to jakis czas temu byla organizowana z mieszkancami Golubia i kazdy mogl powidziec co mu lezy na watrobie.. z tego co slyszalaem kazda dzielnica bedzie miala taka szanse.. rzadko bywam w G-D wiec niesty nie bede mial okazji w tych spotkaniach uczestniczyc.. a szkoda bo mial bym pare sugestii. Tez bym chcial zeby zmiany w naszym miescie postepowaly szybciej.. No ale wiem ze jestesmy malo atrakcyjnym miasteczkiem dla inwestorow.. daleko od szosy, brak wykwalifikowanej sily roboczej, brak gazu ziemnego, brak terenow pod inwestycje (nie ma nawet gdzie je zorganizowac) zamknieta kolej itd... dobrze ze chociaz pojawil sie Loadmax ktory troche ludu zatrudnia.. ponoc moze sciagnie do miasta jakis kooperantow. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 20:16 W naszym mieście właśnie mało się dzieje, o prace ciężko, ludzie doszukują się różnych niedoskonałości. Często winą obarczają rządzących. Oczywiście nikt nie jest święty, ale to co niektórzy piszą na pomorskiej to przesada. Tak jak np był temat o parkingowych. Wiadomo, ich praca nie wygląda za dobrze, ale żeby pisać o jakichś relacjach parkingowej z burmietrzem (nawet jakby to była prawda) to paranoja. Naszczęście po zgłoszeniu pomorska.pl usunęła wątek z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 20:53 Wiecie co?Tasarz Tasarzem a co myślicie o pracy naszych radnych?Czy widać ich na tych ulicach z których zostali wybrani?Bo ja niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 22:16 Przygoński jest jednym z nielicznych radnych, który na prawde troszczy się o swoją okolice. To dzięki m.in. niemu na Browarowej przy Drwęcy powstała alejka spacerowa, został wzmocniony wał przy rzece. Była kiedyś mowa o postawieniu pomniku Amorka. Bardzo często można spotać tego Pana w tych okolicach. Zwykłemu obywatelowi pozostaje ocena radnych po tym co robią na sesji. Jest paru radnych, którzy prawie wcale nie zabierają głosu na sesji. Niektórzy znowu mają często jakieś dziwne pomysły odnośnie np inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
arusik11 Re: burmistrz 18.05.07, 08:23 No to mamy jednego radnego,który bycie radnym traktuje poważnie.Reszta jest mało widoczna i gdyby nie sesje emitowane w naszej telewizji to nie długo zapomnę kto mój okręg reprezentuje.Ale tak to już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1444 Re: burmistrz 18.05.07, 10:16 Pan Przygoński rzeczywiście stara się aby poprawić wygląd, szczególnie tej alejki w Golubskiej części. Byłem tam nie dawno z żoną i jest to naprawdę fajne miejsce- trzeba Przygońskiemu pogratulować. A pozostali radni???? Jak zawsze wiele obiecywali przed wyborami i co? Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: burmistrz 18.05.07, 12:56 Jeśli chodzi o prace radnych, to nie wiem czy moja wypowiedź będzie bliska prawdy, gdyż jestem w G-D tylko co drugi-trzeci weekend i pracę Rady Miejskiej obserwuję tylko dzięki relacjom kablówki. Z tego, co widzę, niektórzy radni w ogóle nie zabierają głosu na sesji (kto ogląda, ten wie kogo mam na mysli;). Słabo działa też opozycja w radzie, wszystko jakies takie drętwe, zapewne ożyją w 2010 r. przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
arusik11 Re: burmistrz 18.05.07, 11:58 mam pomysł a może tak dietki płacić od aktywności? Odpowiedz Link Zgłoś
rafas84 Re: burmistrz 18.05.07, 12:57 Hehe, od razu znalazła by się kasa na inwestycje z tego co miasto zaoszczędziłoby na dietach dla radnych :D Odpowiedz Link Zgłoś
arusik11 Re: burmistrz 18.05.07, 14:31 Też tak myślę.A tak na serio to jak by to miało tak być to wielu chętnych by chyba nie było do pełnienia tej zaszczytnej funkcji Odpowiedz Link Zgłoś
diesel69 Re: burmistrz 26.05.07, 21:40 Tak sobie przeczytałem i spodobało mi się, aby płacić diety za aktywność i chętnie dorzuciłbym naszego Burmistrza, który zawsze z wielką pokorą twierdzi, że swojej pracy nie traktuje jak pracę, ale jak służbę naszemu społeczeństwu. Jeżeli tak jest, to uposażenie za taką służbę, jest stanowczo za wysokie... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1444 Re: burmistrz 26.05.07, 22:18 Częściowo zgadzam się z przedmówcą, dodam jeszcze, że pani V-ce burmistrz to powinni obniżyć pensje do najniższej średniej krajowej, bo czasami mam wrażenie, że jej stanowisko jest nikomu nie potrzebne. Mój ojciec był załatwić pewną sprawę w urzędzie kilka tygodni temu, to pani Lewandowska nie umiała mu odpowiedzieć na żadne pytanie tłumacząc przy tym, że tak naprawdę to trzeba rozmawiać z burmistrzem (którego akurat nie było), bo ona nic nie wie, nic nie może na żaden temat powiedzieć. Nie będę pisał o co dokładnie chodziło, bo to błacha sprawa, ale drażni mnie , że na wypłatę tej pani oddajemy pieniążki z własnej kieszeni. Kto będzie miał do czynienia z panią V-ce ten zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
arusik11 Re: burmistrz 27.05.07, 01:19 To stanowisko jest rzeczywiście zbędne.Ale jak wiemy z przeszłości jest ono zawsze obsadzone pupilkiem burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
pawellewanda Re: burmistrz 27.05.07, 14:33 Słusznie to ująłeś- ''pupilkiem burmistrza''. Ja też uważam że stanowisko V-ce burmistrz jest nie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś