17.05.07, 13:56
Nasz Tasarz chce debaty z tymi co piszą na jego niekorzyść
Obserwuj wątek
    • wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 14:13
      Podobno są organizowane spotkania dla mieszkańców. Można się wtedy wypowiedzieć.
    • arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 14:35
      Możliwe ale gdzie te spotkania będą się odbywać?
      • wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 14:54
        No właśnie gdzie i kiedy??? Wiem tylko, że coś takiego ma być. Może burmistrz
        nam na forum napisze?:D
        • arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 15:02
          Raczej nie.On tylko w telewizji kablowej dobrze się czuje,bo nie wygodne pytania
          i odpowiedzi można wyciąć.Opowiada tylko o tym gdzie odniósł sukces a o
          porażkach nie wspomina.
          • wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 15:59
            Jakie porażki odniósł burmistrz?
            • arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 16:34
              Widzę,że mam do czynienia z fanem Tasarza.A ja odpowiadam:jedynie odnowił naszą
              starówkę i co dalej? Przybyło nam jakiś zakładów? Ludziom żyje się lepiej?
              • wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 16:45
                Nie jestem fanem Tasarza. Tak się tylko pytam.
                Zbiore myśli i potem sam coś napisze o porażkach.
            • marcin1444 Re: burmistrz 17.05.07, 17:24
              Ja uważam, że porażki burmistrza dopiero wyjdą na światło dzienne. Już czasami
              takie opowieści słyszę, że nie wiem co prawdą jest a co bajką.
              A jeśli będzie taka debata to ja osobiście z chęcią wezmę w niej udział jako
              strona atakująca;)
    • marcin1444 Re: burmistrz 17.05.07, 17:29
      Kurcze... mam jeszcze pytanie- ta debata ok, ale co oznacza określenie z "tymi
      co o nim źle piszą"?
      Chodzi o dziennikarzy, o forumowiczów czy co? wojt683 weź mi to rozwiń jeśli
      możesz -bedę wdzięczny. Pozdro
      • arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 18:51
        Nie chodzi o dziennikarzy tylko w pomorskiej jest taki dział"Ludzie piszą" i tam
        co niektórzy pozwalają sobie na krytykę naszego włodarza.To są mieszkańcy
        naszego miasta,a może któryś z radnych co jest w opozycji stale krytykuje.
        • mishel1 Re: burmistrz 17.05.07, 19:16
          Chodzi o to ze niektore wypowiedzi swiadcza o niezrozumieniu działalnosci i
          zadań samorządu... a najczesciej to zwykle zawistne szukanie hakow na
          burmistrza przez znana w miescie i chorobliwie nienawidzaca Tasarza grupe
          ludzi.. bez zadnej retorycznej debaty na temat rzeczywistych problemow miasta..
          nie chce wychodzic tu na piewce Tasarza ale cenie sobie obiektywną argumentacje
          a nie obrzucanie ludzi blotem.
          • arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 19:25
            Tam nikt aż tak nie obrzuca błotem,po prostu piszą o naszych problemach i co
            można jeszcze zrobić.
            • marcin1444 Re: burmistrz 17.05.07, 19:48
              A cha. No to już mi rozjaśniliście....
              Hmmm... być może opozycja specjalnie pisze te krytyki i może sprowokuje Tasarza
              do tej debaty. Sam już nie wiem- aczkolwiek debata to dobry pomysł moim zdaniem.
            • mishel1 Re: burmistrz 17.05.07, 20:00
              Przyznam sie szczerze ze nie czytam czesto pomorskiej...ale tak sobie mysle ze
              to raczej chodzi o forum pomorskiej.. bo te przedruki do "ludzie mowia" sa
              czesto wlasnie z tego forum.. Nawet sam kiedys znalazlem w gazecie swoja
              wypowiedz :) jak pojechalem po stronie internetowej miasta.. ze nie ma galerii
              i w ogóle :) no i pare dni pozniej pojawila sie galeryja :) no ale niektore
              teksty na prawde swiadcza o nie orientowaniu sie w finansowych realiach miasta
              i działalnosci samorzadu.. no i domyslam sie ze czasem pojawiaja sie w tej
              rubryce.. a potem plota rodzi plote i tak glupota rozplywa sie po miescie.. z
              reszta sami wiecie jakie jest to forum... Co do debaty z Tasarzem to jakis czas
              temu byla organizowana z mieszkancami Golubia i kazdy mogl powidziec co mu lezy
              na watrobie.. z tego co slyszalaem kazda dzielnica bedzie miala taka szanse..
              rzadko bywam w G-D wiec niesty nie bede mial okazji w tych spotkaniach
              uczestniczyc.. a szkoda bo mial bym pare sugestii. Tez bym chcial zeby zmiany w
              naszym miescie postepowaly szybciej.. No ale wiem ze jestesmy malo atrakcyjnym
              miasteczkiem dla inwestorow.. daleko od szosy, brak wykwalifikowanej sily
              roboczej, brak gazu ziemnego, brak terenow pod inwestycje (nie ma nawet gdzie
              je zorganizowac) zamknieta kolej itd... dobrze ze chociaz pojawil sie Loadmax
              ktory troche ludu zatrudnia.. ponoc moze sciagnie do miasta jakis kooperantow.
              Pozdro
              • wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 20:16
                W naszym mieście właśnie mało się dzieje, o prace ciężko, ludzie doszukują się
                różnych niedoskonałości. Często winą obarczają rządzących. Oczywiście nikt nie
                jest święty, ale to co niektórzy piszą na pomorskiej to przesada. Tak jak np był
                temat o parkingowych. Wiadomo, ich praca nie wygląda za dobrze, ale żeby pisać o
                jakichś relacjach parkingowej z burmietrzem (nawet jakby to była prawda) to
                paranoja. Naszczęście po zgłoszeniu pomorska.pl usunęła wątek z forum.
    • arusik11 Re: burmistrz 17.05.07, 20:53
      Wiecie co?Tasarz Tasarzem a co myślicie o pracy naszych radnych?Czy widać ich na
      tych ulicach z których zostali wybrani?Bo ja niestety nie.
      • wojt683 Re: burmistrz 17.05.07, 22:16
        Przygoński jest jednym z nielicznych radnych, który na prawde troszczy się o
        swoją okolice. To dzięki m.in. niemu na Browarowej przy Drwęcy powstała alejka
        spacerowa, został wzmocniony wał przy rzece. Była kiedyś mowa o postawieniu
        pomniku Amorka. Bardzo często można spotać tego Pana w tych okolicach.

Zwykłemu obywatelowi pozostaje ocena radnych po tym co robią na sesji. Jest paru
        radnych, którzy prawie wcale nie zabierają głosu na sesji.
        Niektórzy znowu mają często jakieś dziwne pomysły odnośnie np inwestycji.
        • arusik11 Re: burmistrz 18.05.07, 08:23
          No to mamy jednego radnego,który bycie radnym traktuje poważnie.Reszta jest mało
          widoczna i gdyby nie sesje emitowane w naszej telewizji to nie długo zapomnę kto
          mój okręg reprezentuje.Ale tak to już jest.
          • marcin1444 Re: burmistrz 18.05.07, 10:16
            Pan Przygoński rzeczywiście stara się aby poprawić wygląd, szczególnie tej
            alejki w Golubskiej części. Byłem tam nie dawno z żoną i jest to naprawdę fajne
            miejsce- trzeba Przygońskiemu pogratulować. A pozostali radni???? Jak zawsze
            wiele obiecywali przed wyborami i co?
            • rafas84 Re: burmistrz 18.05.07, 12:56
              Jeśli chodzi o prace radnych, to nie wiem czy moja wypowiedź będzie bliska
              prawdy, gdyż jestem w G-D tylko co drugi-trzeci weekend i pracę Rady Miejskiej
              obserwuję tylko dzięki relacjom kablówki. Z tego, co widzę, niektórzy radni w
              ogóle nie zabierają głosu na sesji (kto ogląda, ten wie kogo mam na mysli;).
              Słabo działa też opozycja w radzie, wszystko jakies takie drętwe, zapewne ożyją
              w 2010 r. przed wyborami.
    • arusik11 Re: burmistrz 18.05.07, 11:58
      mam pomysł a może tak dietki płacić od aktywności?
      • rafas84 Re: burmistrz 18.05.07, 12:57
        Hehe, od razu znalazła by się kasa na inwestycje z tego co miasto
        zaoszczędziłoby na dietach dla radnych :D
        • arusik11 Re: burmistrz 18.05.07, 14:31
          Też tak myślę.A tak na serio to jak by to miało tak być to wielu chętnych by
          chyba nie było do pełnienia tej zaszczytnej funkcji
    • diesel69 Re: burmistrz 26.05.07, 21:40
      Tak sobie przeczytałem i spodobało mi się, aby płacić diety za aktywność i
      chętnie dorzuciłbym naszego Burmistrza, który zawsze z wielką pokorą twierdzi,
      że swojej pracy nie traktuje jak pracę, ale jak służbę naszemu społeczeństwu.
      Jeżeli tak jest, to uposażenie za taką służbę, jest stanowczo za wysokie...
      • marcin1444 Re: burmistrz 26.05.07, 22:18
        Częściowo zgadzam się z przedmówcą, dodam jeszcze, że pani V-ce burmistrz to
        powinni obniżyć pensje do najniższej średniej krajowej, bo czasami mam
        wrażenie, że jej stanowisko jest nikomu nie potrzebne. Mój ojciec był załatwić
        pewną sprawę w urzędzie kilka tygodni temu, to pani Lewandowska nie umiała mu
        odpowiedzieć na żadne pytanie tłumacząc przy tym, że tak naprawdę to trzeba
        rozmawiać z burmistrzem (którego akurat nie było), bo ona nic nie wie, nic nie
        może na żaden temat powiedzieć. Nie będę pisał o co dokładnie chodziło, bo to
        błacha sprawa, ale drażni mnie , że na wypłatę tej pani oddajemy pieniążki z
        własnej kieszeni. Kto będzie miał do czynienia z panią V-ce ten zrozumie.
        • arusik11 Re: burmistrz 27.05.07, 01:19
          To stanowisko jest rzeczywiście zbędne.Ale jak wiemy z przeszłości jest ono
          zawsze obsadzone pupilkiem burmistrza.
          • pawellewanda Re: burmistrz 27.05.07, 14:33
            Słusznie to ująłeś- ''pupilkiem burmistrza''. Ja też uważam że stanowisko V-ce
            burmistrz jest nie potrzebne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka