13.02.14, 14:47
Czy to możliwe, że nabawiłam się nerwicy przy swoim chłopaku??
Jestem z nim od roku, bardzo często się kłócimy, on bardzo często wmawia mi rzeczy których nigdy nie robiłam, często podczas kłótni muszę na chwilę wyjść z pokoju/rozłączyć się, bo bardzo przyśpiesza mi oddech, za to jest płytki.. od pewnego czasu zauważyłam u siebie szybsze bicie serca, często denerwują mnie ludzie, którzy nic mi na dobrą sprawę nie zrobili, mam częste zmiany nastroju. Wcześniej byłam radosna, pełna życia, dużo biegałam, udzielałam się w wolontariacie, teraz nie mam na nic ochoty, opuściłam się w nauce, nie mogę się skupić.
pomocy!
Obserwuj wątek
    • elzbieta007 Re: nerwica 14.02.14, 00:19
      Na forum nikt Ci diagnozy nie postawi, w celu jej otrzymania musisz się udać do psychiatry.

Czy to możliwe, żeby zachowania chłopaka wywoływało u Ciebie opisane reakcję? Możliwe, ale niepewne. Bywają ludzie o toksycznej osobowości, którzy niszczą innych ludzi. Czy do takich należy Twój partner, tego nie wiem. Myślę, że w rozwikłaniu dylematu: czy nabawiłaś się nerwicy z powodu zachowania chłopaka, czy też odczuwane objawy mają inne źródło, pomógłby Ci psycholog, do odwiedzenia którego namawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka