taki-sobie-nick 14.03.25, 23:17 Z netu: Jak uspokoić myśli w głowie? Jak leczyć nerwicę w głowie? Komentarz: K..., zgłosić się, kto miał nerwicę w pięcie, a myśli w kolanie. Gdzież ma być jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
00zxc00 Re: "W głowie" - wątek językowy 14.03.25, 23:21 Anglicy są jeszcze głupsi bo mówią na przykład „moja ręka boli”. No trudno k żeby bolała cię moja ręka! Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: "W głowie" - wątek językowy 15.03.25, 17:44 A zamiast "zwłoki" mówią zazwyczaj "martwe ciało", idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: "W głowie" - wątek językowy 17.03.25, 19:31 nick_z_desperacji2 napisała: > A zamiast "zwłoki" mówią zazwyczaj "martwe ciało", idiotyzm. A sprzęgło nazywa się u nich tak, jak samica konia... Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: "W głowie" - wątek językowy 14.03.25, 23:42 A dlaczego zakładasz, że "w głowie" odnosi się do dopełnienia bliższego, a nie do orzeczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: "W głowie" - wątek językowy 15.03.25, 09:36 Wbrew pozorom to nie takie oczywiste. Istnieje taki termin jak nerwica serca i stosuje się w takim wypadku interwencje medyczne nakierowane na nieprawidłową akcję serca. Jest w ogóle pojęcie nerwicy wegetatywnej- kiedy bardzo niebezpieczne i nie do zaniedbania objawy NIE dotyczą myśli i mózgu, tylko innych części układu nerwowego. Także tego. Puryści językowi czasem się sami zapędzają w maliny. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: "W głowie" - wątek językowy 15.03.25, 17:40 anorektycznazdzira napisała: > Puryści językowi czasem się sami zapędzają w maliny. > Zaraz Ci się dostanie za "także tego" Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: "W głowie" - wątek językowy 15.03.25, 17:45 Ta "zwykła" nerwica też często daje objawy, z którymi pacjent lata od jednego lekarza do drugiego, a tak naprawdę właśnie głową powinien się zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: "W głowie" - wątek językowy 15.03.25, 09:47 Wyjàtkowo aktywny typ, walka o puchar czy co 🏆🏆🏆 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: "W głowie" - wątek językowy 15.03.25, 10:12 To prawdopodobnie odbicie walki toczącej się w jego głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: "W głowie" - wątek językowy 15.03.25, 10:31 A może w pięcie lub w kolanie? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: "W głowie" - wątek językowy 15.03.25, 17:51 Są na gonitwę musli proszki. Miałam 29 lat temu podbramkową sytuację, bardzo skuteczne. Nie pamiętam nazwy, ale psychiatra będzie wiedział Są też Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: "W głowie" - wątek językowy 15.03.25, 17:53 ...metody metydacyjne, poszukaj sobie metod na atak paniki, podobno pomagają też na taki myślowy (tak naprawdę emocjonalny) kołowrotek. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: "W głowie" - wątek językowy 15.03.25, 18:05 Ale ten wątek ma na celu założenie wątku, a nie rozwiązaniu problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: "W głowie" - wątek językowy 16.03.25, 10:09 Ale może pomóc komuś, kto ma takie problemy, albo kto ma kogoś z takim problemem. Więc? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: "W głowie" - wątek językowy 16.03.25, 10:15 Czy można mieć myśli w kolanie, to nie wiem, ale czasem jak ktoś coś palnie, to myślę (w głowie), że ta jego myśl pochodzi z całkiem innej części ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: "W głowie" - wątek językowy 16.03.25, 16:01 Serce kłamie, a głowa nas zwodzi. Jedynie oczy widzą prawdę. Patrz oczyma. Słuchaj uszami. Wąchaj nosem i czuj przez skórę. Potem dopiero myśl. W ten sposób poznasz prawdę. George R.R. Martin, Gra o tron. Odpowiedz Link Zgłoś