Dodaj do ulubionych

Zabezpieczenie Windows7.

IP: 82.160.173.* 10.01.10, 09:51
Wraz z zakupinym laptopem dostałem porogramowanie McAfeesecurityCenter w skład
którego wchodzi np. ferewall.
teraz wersja testowa wygasa i chciałbym wiedzieć jakie opragrowanie muszę
zainstalować (myślę o darmowym).

Czy wystarczy antywirus czy muszę też zainstalować firewalla?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Zabezpieczenie Windows7. IP: *.zask.pl 10.01.10, 16:53
      Jezeli nie masz publicznego IP i jestes za routerem to firewall jest zbedny. Co do antywirusa to zainstaluj np. Avire lub Avast jezeli chcesz program po polsku.
      • Gość: abx Re: Zabezpieczenie Windows7. IP: 82.160.173.* 10.01.10, 21:06
        Dziękuję za odpowiedź.

W jezyku polskim, darmowy i z firewalem znalazłem cos takiego:

Comodo Internet Security 3.13.126709.581 (dobreprogramy)

www.dobreprogramy.pl/Comodo-Internet-Security,Program,Windows,12952.html

Kupiłem lapka z W7 64 bit, a jakoś mało firewali po polsku do Windowsa 7
        a ja do tego nie wiem czy do mojego komputera muszą one być 64 bitowe czy też 32
        bitowe (takie wersje są do pobrania ze strony - do tego zdecydowana większość
        jest w wersji 32 bitowej). Kurcze jaki jestem zielony:(

"jezeli nie masz publicznego IP i jestes za routerem to firewall jest zbedny"

Mam internet dostarczany drogą radiową i nie wiem czy muszę mieć firewala więc
        zapytam dostawcy, ale chyba tak.

• Gość: abx Re: Zabezpieczenie Windows7. IP: 82.160.173.* 21.01.10, 18:42
          Jutro chyba jednak zainstaluję:
          Comodo Internet Security 3.13.126709.581
          Firewall + antywirus.

Choć ponoć antywirus w tym pakiecie jest słabiutki np. w porównaniu np. z
          avastem. Prawda to?
          • Gość: Kolobos Re: Zabezpieczenie Windows7. IP: *.zask.pl 21.01.10, 19:55
            Prawda jest taka, ze wszystkie sa slabe, przy powaznej infekcji i tak sobie nie poradza, wiec nie wazne co wybierzesz.
            • Gość: abx Re: Zabezpieczenie Windows7. IP: 82.160.173.* 21.01.10, 22:47
              Gość portalu: Kolobos napisał(a):

> Prawda jest taka, ze wszystkie sa slabe, przy powaznej infekcji i tak sobie
              nie poradza, wiec nie wazne co wybierzesz.

czyli warto zainwestować w płatny program, chcąc zmniejszyć szanse na infekcje?
              • Gość: Kolobos Re: Zabezpieczenie Windows7. IP: *.zask.pl 22.01.10, 01:23
                Nie warto.
    • Gość: Zenek Re: Zabezpieczenie Windows7. IP: *.tktelekom.pl 25.01.10, 10:30
      Polecam testy antywirusów pod Win 7 -
      antywirusowy.blogspot.com/2009/12/pierwsze-testy-antywirusow-na-windows-7.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka