Dodaj do ulubionych

TrojanPopup.Opper

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 20:10
Mam Trojana i nie mogę go usunąć wykazuje go na początku MKS-vir 2004 ale go
nie likwiduje co włącze komputer to jest.Nigdzie go nie mogę znależć opisu co
robi i po jest .Domyslam się że moze być szpiegowski.Proszę o radę.Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: TrojanPopup.Opper IP: *.visp.energis.pl 13.03.04, 20:39
      Eee, tam trojan... Jakieś g... A gdzie on siedzi? Podaj ścieżkę i nazwę pliku.
      • Gość: staszek Re: TrojanPopup.Opper IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.04, 16:49
        Siedzi na dysku C:/Program Files/Med ched
    • netsec Re: TrojanPopup.Opper 14.03.04, 12:59
      Gość portalu: staszek napisał(a):

> Mam Trojana i nie mogę go usunąć wykazuje go na początku MKS-vir 2004 ale go
      > nie likwiduje co włącze komputer to jest.Nigdzie go nie mogę znależć opisu co
      > robi i po jest .Domyslam się że moze być szpiegowski.Proszę o radę.Dziękuję.

I dlatego nie lubię MKS'a, za te paniczne alarmy o mało istotnych plikach.
      I jeszcze do tego nie opisuje ich na swoich stronach jak je usunąć!
      Co to za wsparcie użytkownika?! Za taką kase!

Net
      • Gość: *be* Re: TrojanPopup.Opper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 17:04
        jeszcze do tego nie opisuje ich na swoich stronach jak je usunąć!

Malo tego, ze nie opisuja jak je usunac to jeszcze na dodatek nie pisza co one
        robia i jakie zadanie maja, czy sa szkodliwe, itp.
        Biblioteka ich opisow wirusow jest bardzo skromna
    • Gość: JanG Re: TrojanPopup.Opper IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.03.04, 10:50
      > Mam Trojana.
      > Domyslam się że moze być szpiegowski.

W przeciwnym razie nie byłby trojanem.

> Proszę o radę.

Nie można go skasować, bo się pewnie uruchamia przy starcie. Naciśnij Ctrl Alt Delete, a następnie zamknij proces, który chyba nazywa się podobnie jak trojan.
      W nazwie trojana też mi coś nie pasuje, czy nie powinno być "dropper"?
    • Gość: DS Re: TrojanPopup.Opper IP: *.chmielnik.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 15:46
      Trojan ten jest związany z aplikacją swimsuitnetwork.exe W katalogu Medch
      umieszczony plik typu cab rozpoznaje MKSvir. Nalezy zabic proces z uzyciem
      taskmanagera programfilesdir+\swimsuitnetwork\swimsuitnetwork.exe a nastepnie
      usunać wpisy z klucza edytora rejestru
      HKEY_HKEY_CURRENT_USER\software\mediacharger
      HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\code store database\distribution
      HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\moduleusage\c:/wind
      ows/downloaded program files/activeinstall.dll
      HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\run\swimsuitnetwork
      HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\currentversion\shareddlls\c:\windo
      ws\downloaded program
      files\activeinstall.dllLOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\R
      un
      to chyba powinno wystarczyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka