Gość: Kat
IP: *.230.90.12.rzeszow.mm.pl
31.01.12, 23:31
Chciałam skorzystać z poleconego na tej stronie programu do zamykania portów wwdc i podczas uruchomienia pojawił się komunikat, że svchost.exe wykorzystuje za dużo pamięci, prawdopodobnie trojan i zalecane jest przeskanować komputer.
Uruchomiłam DrWeb i znalazł Adware.Downware 97 w ustawieniach lokalnych, w folderze tymczasowym (coś w rodzaju _XXXXXpart.exe - niestety nie jestem w stanie podać nazwy ponieważ skaner się zawiesił i musiałam uruchomić ponownie i podczas drugiej próby nadpisał log). Znaleziony plik został usunięty podczas pierwszego przerwanego skanowania. Podczas kolejnego skanowania doktorek nic już nie wykrył.
W załączeniu log z drugiego skanowania
www.wklejto.pl/116029 - hasło 357
Postanowiłam opróżnić folder tymczasowy, ale niestety nie mogłam go odnaleźć, a zaznaczenie opcji pokaż pliki ukryte i systemowe nie dało rezultatu. Weszłam więc do rejestru i tam zmieniłam opcję w showsuperhidden z 0 na 1, jednak to nie pomogło.
Przeskanowałam mbam, który wykrył zmianę w rejestrze
W załączeniu log
mbam www.wklejto.pl/116030 - haslo 357
Plików ukrytych i systemowych wciąż nie mogę zobaczyć i tym samym opróżnić folderu z plikami tymczasowymi. I nie wiem też czy pozbyłam się faktycznie tego syfa.
Proszę o pomoc.