Dodaj do ulubionych

pomocy - fałszywy Microsoft Security Essentials

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 20:53
witam
mam problem, wyskoczylo mi okno z Microsoft Security Essentials z tekstem nie do odczytania, jest okienko do wpisania cyfr od 0-9, numer tel zaczyna się na +71 . nie mogę nic zrobić na kompie, tylko to okno jest. Z tego co wiem to jest fałszywe oprogramowanie antywirusowe podszywające się pod Microsoft które chce bym zadzwonił lub zapłacił za uruchomienie kompa. proszę o pomoc, nic konkretnego nie mogę znaleść w google
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: pomocy - fałszywy Microsoft Security Essentia IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 21:14
      Uruchom system w trybie awaryjnym.
      Przeskanuj Malwarebytes i pokaz logi:
      forum.gazeta.pl/forum/w,430,134252269,134253598,Re_prosze_o_pomoc.html

www.bleepingcomputer.com/virus-removal/remove-fake-microsoft-security-essentials-alert
      • Gość: kiwi Re: pomocy - fałszywy Microsoft Security Essentia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 21:28
        uruchomiłem w trybie awaryjnym i jest to samo, w rogach pisze tryb awaryjny a na środku to samo okno z ktorego się nie da wyjść, myszką mogę się poruszać tylko w obrębie okna, nic się nie da uruchomić, zrobić.
        • Gość: Kolobos Re: pomocy - fałszywy Microsoft Security Essentia IP: *.zask.pl 31.03.12, 12:02
          Mozesz uruchomic menadzer zadan z pod alt+ctrl+Del?

Jezeli nie to nagraj na innym komputerze Cureit Livecd i przeskanuj dyski.
          • Gość: Kolobos Re: pomocy - fałszywy Microsoft Security Essentia IP: *.zask.pl 01.04.12, 23:05
            Widze, ze cureit tego nie usuwa. Bedzie potrzebny log z OTLPE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka