Dodaj do ulubionych

Dso exploit w IE

IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.07.04, 15:14
sprawdzam Spybot-em czy nie mam jakiś ciekawostek i za każdym razem pokazuje
mi,że w registrach mam wspomniane "coś" .Może ktoś mi powie czy to normalne?
wiem,że to twór Microsoftu ale dlaczego pokazuje mi to jako szpiega?
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: Dso exploit w IE IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.04, 15:18
      Chyba tu :
      www.askmehelpdesk.com/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=computers_for_beginners;action=display;num=1082096807
      • Gość: WANDAL Re: Dso exploit w IE IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.07.04, 15:29
        dzieki za starania ale nie wyjaśnia mi to zbyt wiele....
        • Gość: ass Re: Dso exploit w IE IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.04, 16:03
          Jak wszyscy wiedza Microsoft szpieguje w internecie .
          My nawet o tym nie wiemy,ale to jest normalne.
          Mam rozwiazanie dla Ciebie i innych co do tego tematu.
          Mam Niemiecki Windows XP moge cos pomylic/tlumacz./
          Start-->Ustawienia-->Ust.Systemu-->Zarzadzanie Systemem-->Uslugi/chyba3ikona od
          lewej/i tutaj znajdz wile pozycji:
          Task/planowanie/- deaktywuj/znajdziesz w wlasciwosci/
          Kontrola(Client)- deaktywuj/ - # - /

A potem spokojnie wykasuj DSO Exploit.
          • Gość: WANDAL Re: Dso exploit w IE IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.07.04, 16:44
            mam wiN 2000 profes. więc ta droga u mnie musi wyglądać inaczej..i wygląda poza
            tym mam wyłączone wszystko prócz TCP IP-przynajmniej tak mi się do dziś
            wydawało,,
            • Gość: ass Re: Dso exploit w IE IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.04, 19:25
              Poszukaj dokladnej.
              • Gość: WANDAL Re: Dso exploit w IE IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.07.04, 20:27
                poszukałem a informacje jakie tam uzyskałem typu" zaznacz opcjach pominięcie
                dso Exploit" mnie nie urządza bo ja nie chcę żeby Spybot mnie oszukiwał i nie
                pokazywał problemu-mam gdzieś takie rozwiązania-chcę wiedzieć czym jest ten
                exploit ,dlaczego i CZY ewentualnie musze się go pozbyć..
    • netsec Re: Dso exploit w IE 16.07.04, 20:39
      Gość portalu: WANDAL napisał(a):

> sprawdzam Spybot-em czy nie mam jakiś ciekawostek i za każdym razem pokazuje
      > mi,że w registrach mam wspomniane "coś" .Może ktoś mi powie czy to normalne?
      > wiem,że to twór Microsoftu ale dlaczego pokazuje mi to jako szpiega?

forums.techguy.org/archive/index.php/t-244149.html
      • Gość: WANDAL Re: Dso exploit w IE IP: *.CNet2.Gawex.PL 16.07.04, 23:07
        linki do forum po angielsku,które pokazuje scan z hijack-a innych
        kompów ....hmmmm wolałem skasować(na włąsne ryzyko)wpis w rejestrze - pomogło -
        system chodzi bez zarzutów a spybot:gratulacje nie masz żadnych szpiegów....
        mimo to pozostaje niedosyt wiedzy...co skasowałem? skąd i jak się
        uruchomiło ,jakie dane i gdzie przesyłało -chciał bym znać te odpowiedzi.
        Dwukrotne skierowanie mnie na fora obcokrajowe mogło by wskazywać na niską
        wiedze w tym temacie rodzimych"fachowców"...mam nadzieje,że się mylę....z
        podziękowaniami
        • Gość: ass Re: Dso exploit w IE IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.04, 23:15
          Jeszcze nikt nie dostal odpowiedzi od Microsoftu
          do czego potrzebne im te dane.
          • Gość: WANDAL Re: Dso exploit w IE IP: *.CNet2.Gawex.PL 17.07.04, 13:14
            nie trudno się domyśleć...dziś za bazy danych (adresy,kontakty,rozmiar
            buta,najchetniej oglądane programy,słuchna muzyka etc) płacą firmy potężne
            pieniądzory..
            Wyobrażasz sobie większą bazę danych o ludziach niż tę ,która spływa co dzień
            od użytkowników MS-owskich programów?
            wracając do tematu-nie mogę nigdzie znaleźć konkretnej odpowiedzi co do DSO
            exploit-a ..krążą nawet teorie,że to virus ale nic konkretnego...:(
            • netsec Re: Dso exploit w IE 17.07.04, 14:43

> nie trudno się domyśleć...dziś za bazy danych (adresy,kontakty,rozmiar
              > buta,najchetniej oglądane programy,słuchna muzyka etc) płacą firmy potężne
              > pieniądzory..
              > Wyobrażasz sobie większą bazę danych o ludziach niż tę ,która spływa
              > co dzień
              > od użytkowników MS-owskich programów?
              > wracając do tematu-nie mogę nigdzie znaleźć konkretnej odpowiedzi co do DSO
              > exploit-a ..krążą nawet teorie,że to virus ale nic konkretnego...:(

Widać przeliczyłem się co do Twoich możliwości językowych.

"There is nothing malicious in your log and as Fuse mentioned, the DSO exploits
              is a bug in the new version of Spybot that should be worked out eventually."

Jak widać z tekstu nie należy przejmować się zbytnio tym co znajduje Spybot.
              Jest to błąd programowy, który będzie usunięty w kolejnej wersji.

Osobiście odradzam te oprogramowanie.

Jeśli chodzi o manie prześladowcze aas'a, to lepiej będzie jak sobie kupi
              legalne oprogramowanie, bo się do choroby nerwowej doprowadzi -:)
              • Gość: ass Re: Dso exploit w IE IP: *.dip.t-dialin.net 17.07.04, 16:48
                Nie wiem jak mozesz oceniac kogos czy ma legalne oprogramowanie
                czy nie.
                Powiem tylko jedno ze Windows /program / jest tanszy w Niemczech
                niz w Polsce.A w Niemczech jest wieksza inwigilacja w Internecie niz w Polsce.
                Mam takie programy o ktorych Ty mozesz tylko pomazyc
                i powzdychac /nawet cenowo/,ale to na marginesie.
                Nie chce i nie bede z toba dyskutowal bo widzac po twoich postach
                jestes przewrazliwiony ale na Swoim punkcie.
                Zrob cos z tym poki jest wczesnie i nie pokazuj tego na
                postach bo czytaja tego wszyscy.
                • amj77 Re: Dso exploit w IE 17.07.04, 17:01
                  Gość portalu: ass napisał(a):

> Nie wiem jak mozesz oceniac kogos czy ma legalne oprogramowanie
                  > czy nie.
                  > Powiem tylko jedno ze Windows /program / jest tanszy w Niemczech
                  > niz w Polsce.A w Niemczech jest wieksza inwigilacja w Internecie niz w Polsce.
                  > Mam takie programy o ktorych Ty mozesz tylko pomazyc
                  > i powzdychac /nawet cenowo/,ale to na marginesie.
                  > Nie chce i nie bede z toba dyskutowal bo widzac po twoich postach
                  > jestes przewrazliwiony ale na Swoim punkcie.
                  > Zrob cos z tym poki jest wczesnie i nie pokazuj tego na
                  > postach bo czytaja tego wszyscy.
                  >

Wiesz co Twój nick oznacza? Nie chce być złośliwa, pytam tylko z ciekawości, bo
                  może nie wiesz...Raczej nikt świadomie by sobie takiego nick'a nie wybrał...
                  • Gość: piecyk gazowy Re: Dso exploit w IE IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.09.04, 11:31
                    amj77 napisała:

> Wiesz co Twój nick oznacza?

Podejrzewam, że to samo co Twój...
                • netsec Re: Dso exploit w IE 17.07.04, 17:11
                  Gość portalu: ass napisał(a):

> Nie wiem jak mozesz oceniac kogos czy ma legalne oprogramowanie
                  > czy nie.

Nikogo nie oceniam nawet nie wiem czy ma legalne czy nie.
                  Skoro ciągle ostrzegasz wszystkich przed aktualizacją systemów bezpośrednio
                  przez WindowsUpdate to znaczy że masz coś do ukrycia -:).
                  Jeśli masz wszystko legalne to nie masz się czego obawiać.

> Powiem tylko jedno ze Windows /program / jest tanszy w Niemczech
                  > niz w Polsce.A w Niemczech jest wieksza inwigilacja w Internecie niz w Polsce.
                  > Mam takie programy o ktorych Ty mozesz tylko pomazyc
                  > i powzdychac /nawet cenowo/,ale to na marginesie.

Wiesz jesteś żałosny podobnie jak Twoje cytowane w języku niemieckim posty.

> Nie chce i nie bede z toba dyskutowal bo widzac po twoich postach
                  > jestes przewrazliwiony ale na Swoim punkcie.

Nie jestem przewrażliwiony, jedynie lubię dyskusje na temat, ale w oparciu
                  głownie o własną wiedze a nie ciągłe cytaty lub linki do nikąd.
                  Napisz coś kiedyś od siebie, ale na temat.

> Zrob cos z tym poki jest wczesnie i nie pokazuj tego na
                  > postach bo czytaja tego wszyscy.

Tego nawet nie da się skomentować.
              • Gość: WANDAL Re: Dso exploit w IE IP: *.CNet2.Gawex.PL 17.07.04, 23:25
                tu nie chodzi o możliwości językowe choć faktycznie techniczny(informatyczny)
                angielski jest mi obcy ...a co do tłumaczenia."> "There is nothing malicious in
                your log and as Fuse mentioned, the DSO exploits
                >
                > is a bug in the new version of Spybot that should be worked out eventually." -
                rozumiem co to znaczy..rzecz w tym czy powienienem uwierzyć,że to
                tylko "błąd" ;)
                • netsec Re: Dso exploit w IE 17.07.04, 23:32

> tu nie chodzi o możliwości językowe choć faktycznie techniczny(informatyczny)
                  > angielski jest mi obcy ...a co do tłumaczenia."> "There is nothing maliciou
                  > s in
                  > your log and as Fuse mentioned, the DSO exploits
                  > >
                  > > is a bug in the new version of Spybot that should be worked out eventuall
                  > y." -
                  > rozumiem co to znaczy..rzecz w tym czy powienienem uwierzyć,że to
                  > tylko "błąd" ;)

To jest błąd w rozpoznawaniu, śpij spokojnie :)
        • Gość: Megi Re: Dso exploit w IE IP: 80.51.161.* 11.09.04, 10:24
          hej Wandal widze ze poradziles sobie z tym DSO mialabym wiec prosbe prosze
          skontaktuj sie ze mna i jesli nie sprawi ci to kłopotu powiedz mi ktok po kroku
          jak mam sie tego pozbyc. moj nr GG 4680075
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka