Dodaj do ulubionych

problem z awesomehp

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 12:56
witam
instalowalem dzisiaj pewien program i musialem nie przyuwarzyc i przypadkowo moglem zainstalowac tez "awesomehp"
gdy wlaczam firefoxa to jako str startowa pojawia sie wlasnie"awesomehp"(jak klikam na domek to dopiero przechodzi na google(ale przy wl zawsze wyskakuje "awesomehp"))
w ustawieniach firefoksa zmienilem na google.pl ale to nic nie dalo
w about:config tez probowalem (wyszukalem awesomehp i zmienilem na google.pl) rowniez bez zmian
robilem adwcleaner takze bez skutku

w otl wyskoczyl mi tylko jeden log(zaznaczylem lop, purity oraz wszyscy uzytkownicy):
wklej.org/id/1254764/
Obserwuj wątek
    • kolobos Re: problem z awesomehp 29.01.14, 19:45
      Odinstaluj: McAfee Security Scan

W Chrome usun wyszukiwarke awesomehp i ustaw strone glowna na google.

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
      PRC - [2014-01-29 10:57:20 | 000,493,568 | --
      • Gość: Rorschach Re: problem z awesomehp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 22:21
        zrobilem wszystko jak kazales i niestety dalej przy wl przegladarki nadal pojawia sie awesomehp

zrobilem kolejny skan otl:
        wklej.org/id/1255611/
        • Gość: Kolobos Re: problem z awesomehp IP: *.play-internet.pl 30.01.14, 08:39
          Ktorej? IE, FF czy Chrome?
          • Gość: Rorschah Re: problem z awesomehp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 10:20
            we wszystkich trzech przegladarkach jest ten sam problem
            IE w zasadzie nie uzywam wiec tam nic nie zmienialem ale w firefoxie i chromie zmienilem strone glowna na google i usunolem z dodatkow i wyszukiwarek awesomehp ale przy wl dalej sie pojawia a do google przechodze dopiero po kliknieciu w domek
            • Gość: Kolobos Re: problem z awesomehp IP: *.centertel.pl 30.01.14, 19:05
              Reset IE: windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/reset-internet-explorer-settings

Reset Chrome: support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=pl

Reset Firefox: support.mozilla.org/pl/kb/przywracanie-domyslnych-ustawien-firefoksa-latwe-r
              • Gość: Rorschach Re: problem z awesomehp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 19:40
                reset tez nie pomogl
                zastanawiam sie nad usunieciem calkowicie przegladarek tylko ze mam wazne zakladki a IE z czego slyszalem usunac sie nie da i boje sie ze niepotrzebnie usune, a IE zarazi mi firefoxa na nowo a ja strace zakladki
                • Gość: Rorschach Re: problem z awesomehp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 22:43
                  udalo mi sie pozbyc tego "gunwa"
                  to siedzialo w rejestrze i w skrotach przegladarek
                  pozdro;p
                  • kolobos Re: problem z awesomehp 01.02.14, 09:19
                    AdwCleaner powinien usunac strone ze skrotow, moze nie uruchomiles programu z prawami administratora?
                    • Gość: Rorschach Re: problem z awesomehp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.14, 16:11
                      uruchomilem z prawami;p
                      nie wiem czemu nie usunelo;p
                      ale znalazlem w necie jak z rejestru to usunac
                      a do usuniecia ze skrotow uzylem jakiegos adware-removal-tool czy jakos tak;p
                      pozniej hitman pro
                      pozniej sprawdzilem czy wszystko usunelo
                      i zrobilem jeszcze na wszelki wypadek adw;p
                      przynajmniej takie rozwiazanie znalazlem na angielskich stronach;p
                      jak narazie jest ok;p
                      Dzieki i pozdro;p
                      • Gość: gosc Re: problem z awesomehp - najprosciej IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.14, 12:39
                        Panowie/Panie
                        Znalazłem chyba najprostszy sposób bez szaleństwa z rejestrami i dodatkowym oprogramowaniem. wystarczy odinstalować jeden programik z add/remove panel i uporządkować ustawienia przeglądarek.
                        Tu jest wszystko co było mi potrzebne:

www.pcrisk.com/removal-guides/7545-awesomehpcom-virus
                        Zrobiłem krok po kroku i pomogło...
                        P.S. Zwróćcie uwagę na linki w oknie skrót bo są podwójne (jeden po drugim) a ten ostatni to własnie "awesome"

Powodzenia
                        BS
                        • Gość: Rorschach Re: problem z awesomehp - najprosciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.14, 18:43
                          Ja takiego programu nie mialem tam;p
                          Ale z tymi przegladarkami to to samo;p
                        • Gość: Kolobos Re: problem z awesomehp - najprosciej IP: 79.162.84.* 07.02.14, 21:21
                          Takie instrukcje sa bezuzyteczne, strona startowa to tylko efekt koncowy zinstalowania szkodliwych programow, ktore rowniez nalezy usunac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka