Dodaj do ulubionych

Proces System duże użycie procesora

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 11:05
Podczas pracy komputera użycie procesora wynosi 0-2%.Podczas kiedy przestaję poruszać myszką przez około 3-4 minuty proces System zajmuje ok 13,14% użycia CPU a temp. CPU wzrasta z 42 do 56 stopni. Na proces system składa się u mnie to:
wklej.org/id/1341638/
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Proces System duże użycie procesora IP: *.zask.pl 24.04.14, 14:06
      Uzyj AdwCleaner, opcja Scan i Clean/Szukaj i Usun:
      www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
      Daj oba logi z FRST:
      www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogólne-raporty-systemowe/#entry119294
      Wklej na wklej.org i podaj link.

Zrob pelny skan przy pomocy Mbam:
      www.bleepingcomputer.com/download/malwarebytes-anti-malware/
      oraz ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/launch.exe
      • Gość: Cipriano Re: Proces System duże użycie procesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 20:04
        wklej.org/id/1342197/
        wklej.org/id/1342198/
        wklej.org/id/1342200/
        Problem ten występuje nie pierwszy raz, kiedy zrestartuje kompa i monitoruje go wszystko jest ok ale kiedy np. uruchomię kilka programów trochę poszperam potrafi zachowywać się jak opisywałem powyżej. staram się ustalić czy może to być spowodowane działaniem jakiegoś programu..
        • Gość: Kolobos Re: Proces System duże użycie procesora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.14, 11:43
          Daj jeszcze screen z CrystalDiskInfo:
          portableapps.com/apps/utilities/crystaldiskinfo_portable
          W Process Explorer nie ma podane jaki dokladnie plik podpiety pod system obciaza system?

Jedyne nie MS pliki z poprzedniego loga to amd i msi, probowales zaktualizowac MSI Afterburner oraz sterowniki karty?
          • Gość: Cipriano Re: Proces System duże użycie procesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.14, 23:19
            postimg.org/gallery/7ojeznn2/f4067078/
            Sterowniki do grafiki mam aktualne.MSI Afeterburner zaktualizuję.
            Dziwne to trochę będę dalej monitorował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka