nie.my 15.11.04, 21:09 Witam, mam tego trojana i nie moge sie go pozbyc. (Win98) pozdrawiam NieMy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edekzfabrykikredek Re: Trj/Citifraud.A IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 15.11.04, 22:15 www.pandasoftware.com/activescan/com/activescan_principal.htm Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my Re: Trj/Citifraud.A 15.11.04, 22:48 Ale Edek ja sobie juz poskanowalem i sie dowiedzialem ze mam trojana jak w temacie, tyle ze Panda nie podaje jak go usunac i wlasnie dlatego sie tutaj zapytuje ;-) pozdrawiam NieMy Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Trj/Citifraud.A 16.11.04, 10:44 Panda zainstalowana, czy Panda online? Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my Re: Trj/Citifraud.A 16.11.04, 22:07 netsec napisał: > Panda zainstalowana, czy Panda online? Online pozdrawiam NieMy Odpowiedz Link Zgłoś
wwwandal1 Re: Trj/Citifraud.A 16.11.04, 22:53 www.pandasoftware.com/virus_info/encyclopedia/overview.aspx?idvirus=53982 tu powinieneś znaleźć odpowiedź a jeśli nie to czeka Cię albo zainstalowanie Pandy czy innego dobrego antyvira lub...........grzebanie w registrach-polecam tą kolejność pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my Re: Trj/Citifraud.A 16.11.04, 23:29 wwwandal1 napisał: > <a href="www.pandasoftware.com/virus_info/encyclopedia/overview.aspx?idvirus=53982" target="_blank">www.pandasoftware.com/virus_info/encyclopedia/overview.aspx?idvirus=53982</a> ---Pod tym linkiem niestety sa tylko rozwiazania dla WinMiellenium i XP a ja mam Win98 > > tu powinieneś znaleźć odpowiedź a jeśli nie to czeka Cię albo zainstalowanie > Pandy czy innego dobrego antyvira lub...........grzebanie w registrach-polecam > tą kolejność ---Nie chce kupowac Pandy, czekam na inne rozwiazanie. > pozdrawiam ---NieMy Odpowiedz Link Zgłoś
wwwandal1 Re: Trj/Citifraud.A 17.11.04, 22:31 Nie wiem czy wiesz ale programy antyvirusowe służą właśnie do usuwanie wirusów- więc nikt Ci nie sugeruje byś wydawał nagle 300pln na Pandę ale darmowa wersja 30 dniowa zupdate-owana powinna załatwić sprawe a jeśli nie to : włacz "pokaż pliki ukryte i systemowe" i usuń wszystko co wygląda(jest ) wirusem ...następnie REGISTRY HKEY LOCAL MACHNE , SOFTWARE , MICROSOFT , WINDOWS , CURRENT VERSION , RUN - tam usun wpisy ,które tworzy ten virus i po sprawie(zaoszczędziłeś 300 pln i powinieneś mieć problem z głowy) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my Re: Trj/Citifraud.A 18.11.04, 10:18 wwwandal1 napisał: > Nie wiem czy wiesz ale programy antyvirusowe służą właśnie do usuwanie wirusów --obilo mi sie cos o uszy ;-) a jeśli nie to : > włacz "pokaż pliki ukryte i systemowe" i usuń wszystko co wygląda(jest ) > wirusem ...następnie REGISTRY HKEY LOCAL MACHNE , SOFTWARE , MICROSOFT , > WINDOWS , CURRENT VERSION , RUN > - tam usun wpisy ,które tworzy ten virus i po sprawie(zaoszczędziłeś 300 pln i > > powinieneś mieć problem z głowy) ---problem w tym ze ten trojan jest tylo w 2 plikach w Mozilli (inbox i trash) i nie bardzo moge sobie pozwolic na ich skasowanie. Jak sie doczytalem, jest to dla mnie nieszkodliwy trojan, gdyz ma on na celu wyciagniecie od uzytkownikow (amerykanskich) City Banku numerow kont i hasel, tudziez innych danych, ja konta w City Banku nie mam wiec moga mi skoczyc. Wkurza mnie natomiast, ze pojawia mi sie to jako wirus podczas skanowania i dlatego chcialbym to usunac. > pozdrawiam NieMy Odpowiedz Link Zgłoś
wwwandal1 Re: Trj/Citifraud.A 18.11.04, 16:21 Ty chyba lubisz tego trojana??? napisałem już co powinieneś zrobić a to co kasujesz (wpisy i pliki stworzone przez Citifraud nie usuwają innych plików ) wczytaj się dokłądniej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Trj/Citifraud.A 17.11.04, 09:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23618&w=16127597&wv.x=1&a=16127597 Odpowiedz Link Zgłoś
nie.my Re: Trj/Citifraud.A 17.11.04, 16:51 netsec napisał: Oto co mi pokazal skaner online Virus:Trj/Citifraud.A Nie wyleczalny C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Inbox[~001148.@x@] Virus:Trj/Citifraud.A Nie wyleczalny C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Inbox[~001366.@x@] Virus:Trj/Citifraud.A Nie wyleczalny C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Inbox[~001518.@x@] Virus:Trj/Citifraud.A Nie wyleczalny C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Trash[~000990.@x@] Virus:Trj/Citifraud.A Nie wyleczalny C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Trash[~001177.@x@] Virus:Trj/Citifraud.A Nie wyleczalny C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Trash[~001301.@x@] Obawiam sie ze jak skasuje sobie pliki Inbox i Trash to zniszcze wszystkie dane ktore sa w tych pilikach, i cala poczta mi sie rozwali. Czy tak wlasnie sie stanie? Pozdrawiam NieMy Odpowiedz Link Zgłoś