Dodaj do ulubionych

Trj/Citifraud.A

15.11.04, 21:09
Witam,
mam tego trojana i nie moge sie go pozbyc. (Win98)

pozdrawiam

NieMy
Obserwuj wątek
    • Gość: edekzfabrykikredek Re: Trj/Citifraud.A IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 15.11.04, 22:15
      www.pandasoftware.com/activescan/com/activescan_principal.htm
      • nie.my Re: Trj/Citifraud.A 15.11.04, 22:48
        Ale Edek ja sobie juz poskanowalem i sie dowiedzialem ze mam trojana jak w
        temacie, tyle ze Panda nie podaje jak go usunac i wlasnie dlatego sie tutaj
        zapytuje ;-)

pozdrawiam

NieMy
        • netsec Re: Trj/Citifraud.A 16.11.04, 10:44
          Panda zainstalowana, czy Panda online?
          • nie.my Re: Trj/Citifraud.A 16.11.04, 22:07
            netsec napisał:

> Panda zainstalowana, czy Panda online?

pozdrawiam

NieMy
            • wwwandal1 Re: Trj/Citifraud.A 16.11.04, 22:53
              www.pandasoftware.com/virus_info/encyclopedia/overview.aspx?idvirus=53982

tu powinieneś znaleźć odpowiedź a jeśli nie to czeka Cię albo zainstalowanie
              Pandy czy innego dobrego antyvira lub...........grzebanie w registrach-polecam
              tą kolejność
              pozdrawiam
              • nie.my Re: Trj/Citifraud.A 16.11.04, 23:29
                wwwandal1 napisał:

> <a
                href="www.pandasoftware.com/virus_info/encyclopedia/overview.aspx?idvirus=53982"
                target="_blank">www.pandasoftware.com/virus_info/encyclopedia/overview.aspx?idvirus=53982</a>
                ---Pod tym linkiem niestety sa tylko rozwiazania dla WinMiellenium i XP a ja mam
                Win98
                >
                > tu powinieneś znaleźć odpowiedź a jeśli nie to czeka Cię albo zainstalowanie
                > Pandy czy innego dobrego antyvira lub...........grzebanie w registrach-polecam
                > tą kolejność
                ---Nie chce kupowac Pandy, czekam na inne rozwiazanie.
                > pozdrawiam
                ---NieMy
                • wwwandal1 Re: Trj/Citifraud.A 17.11.04, 22:31
                  Nie wiem czy wiesz ale programy antyvirusowe służą właśnie do usuwanie wirusów-
                  więc nikt Ci nie sugeruje byś wydawał nagle 300pln na Pandę ale darmowa wersja
                  30 dniowa zupdate-owana powinna załatwić sprawe a jeśli nie to :
                  włacz "pokaż pliki ukryte i systemowe" i usuń wszystko co wygląda(jest )
                  wirusem ...następnie REGISTRY HKEY LOCAL MACHNE , SOFTWARE , MICROSOFT ,
                  WINDOWS , CURRENT VERSION , RUN
                  - tam usun wpisy ,które tworzy ten virus i po sprawie(zaoszczędziłeś 300 pln i
                  powinieneś mieć problem z głowy)
                  pozdrawiam
                  • nie.my Re: Trj/Citifraud.A 18.11.04, 10:18
                    wwwandal1 napisał:

> Nie wiem czy wiesz ale programy antyvirusowe służą właśnie do usuwanie wirusów
                    --obilo mi sie cos o uszy ;-) a jeśli nie to :
                    > włacz "pokaż pliki ukryte i systemowe" i usuń wszystko co wygląda(jest )
                    > wirusem ...następnie REGISTRY HKEY LOCAL MACHNE , SOFTWARE , MICROSOFT ,
                    > WINDOWS , CURRENT VERSION , RUN
                    > - tam usun wpisy ,które tworzy ten virus i po sprawie(zaoszczędziłeś 300 pln i
                    >
                    > powinieneś mieć problem z głowy)
                    ---problem w tym ze ten trojan jest tylo w 2 plikach w Mozilli (inbox i trash) i
                    nie bardzo moge sobie pozwolic na ich skasowanie. Jak sie doczytalem, jest to
                    dla mnie nieszkodliwy trojan, gdyz ma on na celu wyciagniecie od uzytkownikow
                    (amerykanskich) City Banku numerow kont i hasel, tudziez innych danych, ja konta
                    w City Banku nie mam wiec moga mi skoczyc.
                    Wkurza mnie natomiast, ze pojawia mi sie to jako wirus podczas skanowania i
                    dlatego chcialbym to usunac.
                    > pozdrawiam
                    NieMy
                    • wwwandal1 Re: Trj/Citifraud.A 18.11.04, 16:21
                      Ty chyba lubisz tego trojana??? napisałem już co powinieneś zrobić a to co
                      kasujesz (wpisy i pliki stworzone przez Citifraud nie usuwają innych plików )
                      wczytaj się dokłądniej
                      pozdrawiam
            • netsec Re: Trj/Citifraud.A 17.11.04, 09:57
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23618&w=16127597&wv.x=1&a=16127597
              • nie.my Re: Trj/Citifraud.A 17.11.04, 16:51
                netsec napisał:
                Oto co mi pokazal skaner online

Virus:Trj/Citifraud.A Nie wyleczalny C:\WINDOWS\Dane
                aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Inbox[~001148.@x@]

aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Inbox[~001366.@x@]

aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Inbox[~001518.@x@]

aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Trash[~000990.@x@]

aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Trash[~001177.@x@]

aplikacji\Mozilla\Profiles\default\pquvw0ti.slt\Mail\pop.poczta.onet.pl\Trash[~001301.@x@]

Obawiam sie ze jak skasuje sobie pliki Inbox i Trash to zniszcze wszystkie dane
                ktore sa w tych pilikach, i cala poczta mi sie rozwali. Czy tak wlasnie sie stanie?

Pozdrawiam

NieMy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka