Dodaj do ulubionych

POMOCY Java/ByteVerify

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:53
Jak sie tego pozbyc? Oto opis, jaki dostarczyl antywirus. Wykrywa wirusa, ale
nie moze go usunac. POMOZCIE! bardzo prosze...
Java/ByteVerify This virus abuses the security vulnerability in Java Virtual
Machine described in MS03-011, which gives posibility of runing potentially
dangerous operation to java program (like working with files).
Trojan horse using this vulnerability changes Internet Explorer Home page.
The fix is available on Microsoft web pages like WindowsUpdate.Microsoft.com
Obserwuj wątek
    • Gość: rck Re: POMOCY Java/ByteVerify IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:50
      czy nikt nie potrafi mi pomoc? bardzo prosze....
      • Gość: blondyniasta Re: POMOCY Java/ByteVerify IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:27
        Byte Verify to nie jest wirus...to DZIURA
        Zacytuję Ci maila jaki dostałam od eksperta z Pandy:))

"Problem (ByteVerify) o którym pani pisze jest związany z lukami w
        zabezpieczeniach produktów firmy Microsoft. Prawdopodobnie problemy te dotyczą
        nie tylko tej strony internetowej, ale również innych wykorzystujących kod
        wykrywany przez program antywirusowy jako próba wykorzystania luk w systemie.
        Po pobraniu tych łatek problemy powinny zniknąć.
        Proszę zainstalować następujące poprawki do systemu, który Pani posiada:

Exploit/ByteVerify (po rozwinięciu zakładki "Patch Availability" i wybrać,
        jeśli będzie to możliwe język Polski przed pobraniem poprawki)
        www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS03-011.mspx"
        Troszeczke przekształciłam to , bo mi chodziło o dwie dziury :))

Dodam od siebie, że niestety nie udało mi się zainstalować tej łatki . bo w
        czasie instalacji krzyczało , że trzeba mieć zainstalowany IExplorer 6 (ja taki
        mam :::)) , a wszystkie krytyczne i te mniej krytyczne łaty z uptade mam
        zainstalowane :))) Mam win xp prof SP I, po dwójce siadł mi system. Więc nie
        masz chyba zbytnich powodów do niepokojów....według ekspertó :))
        pozdrawiam

• Gość: rck Re: POMOCY Java/ByteVerify IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:49
          niestety, nie wiem co mam z tej strony zainstalowac. Nie widze zadnych
          poprawek... A na dodatek, antywirus krzyczy mi o trojanie, ktorego nijak nie
          moge usunac i wyskakuja mi wciaz te denerwujace strony z buzkami itd., nie
          mowiac juz o zmienionej stronie startowej...
    • Gość: rck Re: POMOCY Java/ByteVerify IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 01:48
      ok, usunelam trojana, strona startowa dziala poprawnie i ogolnie sie uspokoilo,
      ale mam jeszcze problem z tym Java/ByteVerify tzn. AVG wciaz wskazuje to jako
      wirus. inne antywirusy nie. jak przeczytalam wyzej to dziura w systemie- tylko
      jak sie jej pozbyc? na windows update jest costam, ale dla systemu windows2000,
      a ja mam staruszka 98. wiec? wciaz czekam na pomoc...
      • Gość: gala@fuks.pl Re: POMOCY Java/ByteVerify IP: *.wroclaw.mm.pl 04.02.05, 13:51
        usunelas to dziadostwo??? jak to zrobilaś ja nie moglam się tego ni jak pozbyć i nadal to mam. kurde z tym cholerstwe. grrrrrrrrrrrr. proszę napisz do mnie na maila najlepiej jak to zrobilaś. bylabym bardzo bardzo zobowiązana . pozdro. pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka