Dodaj do ulubionych

Ukryty trojan w XP

IP: 209.247.222.* 20.05.05, 03:55
Formatowanie HD nie pomogło w XP, FireFos. Do kompa na komendę ładuje się mase
upirdliwego dziadostwa. Avasti i Ad-avare nie pomagają. Jakie czynności trzeba
po kolei wykonać by przejśc z 'Run" na 'RunOnce"?
Obserwuj wątek
    • Gość: PS Re: Ukryty trojan w XP IP: *.szczecin.pl 20.05.05, 08:11
      Czy ktos rozumie,o co chodzi w tym poscie ??? :)))
      • m.gregor Re: Ukryty trojan w XP 20.05.05, 08:19
        Ja nie ale czuje ze ktos instaluje WindowsXP bez SP1, wgrywa Avast'a i AdAware
        (ten drugi bez ochrony rezydentnej), uzywa IE i płacze ze mu sie trojany,
        spyware i adware laduje...
        • neder Re: Ukryty trojan w XP 20.05.05, 09:52
          > ...uzywa IE...

jak to? jest przecież jasno napisane FireFos... :P
        • Gość: lin Re: Ukryty trojan w XP IP: 209.247.222.* 20.05.05, 20:30
          Dzieńkuję. Ten ostatni proces ładowania robił spec od kompa. Coś w tym może być,
          bo mimo załadowania Firefox ciągle wyskakuje IE. Muszę nad tym jeszcze popracować.
          Jednak główny problem polega na tym, że XP jest sam wq sobie szpiegowskim
          programem do którego można wprowadzić wirus, który wprowadzony ale nie posiada
          czytelnego zapisu. Takie coś u mnie istnieje i jestem w sytuacji rozgryzienia tego
          problemu. Już spotkałem się z tym jakiś czas temu tu na Forum w którym wydają
          porady i opinie wspaniali znawcy problemu. Liczę na ich uwagę.
    • Gość: barracuda7110 Re: Ukryty trojan w XP IP: *.dsl.telepac.pt 20.05.05, 12:59
      Zanim podłączysz kompa do sieci zainstaluj wszystkie poprawki (sp1, sp2...).
      Później ściągnij i zainstaluj firewall i alternatywną przeglądarkę (opera, firefox).
      • Gość: lin Re: Ukryty trojan w XP IP: 209.247.222.* 20.05.05, 20:03
        Dziekuję. Oczywiście korzystam z przeglądarki Firefox, a nie jak to mylnie
        napisałem-Firefos. Moje pytanie postawione na końcu jest dodatkową sprawą za
        pomocą której szukam postępu w antywirusowej ochronie.
        Niby tak mam to zrobione jak sugerujesz. Jeszcze raz to sprawdzę i rozpatrzę
        inne propozycje. Wszystkie te śmiecie od dwóch lat pchają mi się do kompa 1,8
        GHZ. W praktyce, z powyższych względów korzystam ze starego kompa (450 MHZ),
        który jest wolniejszy (zegar, pamięć, HD) ale wirusy dają się usuwać. W każdym
        bądz razie dziękuję za aktywność. Wasze, głównie Twoje barracuda, spostrzeżenia
        będą mi pomocne w rozwiązywaniu problemu.
        • Gość: Kolobos Re: Ukryty trojan w XP IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.05.05, 20:11
          Co za roznica jak komputer? Na kazdym tak samo latwo wszystko usunac...
          Jezeli juz to mozesz pisac o systemie ale jak masz na obu XP to to co piszesz
          to bzdury i tyle.

Wklej na forum log z hijackthis to zobaczymy czy cos tam masz:
          www.spychecker.com/program/hijackthis.html
          • Gość: lin Re: Ukryty trojan w XP IP: 209.247.222.* 20.05.05, 20:54
            Te bzdury występują od dwóch lat. Na dodatek ogarnęły drugi HD. Ja nie jestem
            szpecem od kompa, lecz kilkom z nich słońce oświecło sukces krótkotrwale. Obecnie
            (mam nadzieję chwilowo) nie mogę za pośrednictwem tego komputera szaleć na
            internecie bo się zatyka. Tak samo jest z ładowaniem, które staje się b. wolne a
            pod koniec ładowania zatyka się. Na początek muszę sobie z tym poradzić. Jednak
            czuję, że to niewidzialne piekło siedzi w XP (zresztą niepotrzebnie załadowane
            XP Pro). Swoją drogą wybacz mi kompo-laicyzm i powiedz mi jakie czynności mam
            wykonać by wkleić i przesłać mój log. Dzieńkuję za ofiarność.
            • Gość: barracuda7110 Re: Ukryty trojan w XP IP: *.dsl.telepac.pt 20.05.05, 21:04
              A defragmentację dysków robisz czasem?
              • znacznik Re: Ukryty trojan w XP 20.05.05, 21:21
                niepotrzebnie zaladowalem XP...no ja nie moge po prostu...Moze przejdz na
                Workbench,prawdopodobnie nie bedziesz mial problemow wtedy zadnych.I oczywiscie
                gratulacje za ortografie :))
              • Gość: lin Re: Ukryty trojan w XP IP: 209.247.222.* 21.05.05, 03:54
                Nie. Tylko HD by formatowany.
              • Gość: lin Re: Ukryty trojan w XP IP: *.UNUSED.EPIX.NET 23.05.05, 02:28
                Jestes wielki, bo stales sie wspoludzialowcem odpaleniu mego Giga.
                Reszte dokonala instalacja i uzytek Antivir. Dzieki. pzdr
            • Gość: Kolobos Re: Ukryty trojan w XP IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.05.05, 22:17
              Sciagnij program do, ktorego link podalem, nacisnij przycisk z logfile w
              nazwie, a to co sie otworzy w pliku tekstowym wklej na forum.
              • Gość: lin Re: Ukryty trojan w XP IP: *.UNUSED.EPIX.NET 23.05.05, 02:22
                Dziekuje. Nareszcie, bo droga byla ciezka. Jakos udalo mi sie zaladowac AntiVir,
                ktory jest bombowy, udaolo mi sie wszystko przeskanowac, a byolo co, bo
                zagniezdzilo sie ponad 200 robakow. No ale ten giga juz odpala. Jestes wielki. pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka