realista17 23.10.05, 19:58 co zrobic jeżeli mi komp sam się włącza i wyłącza od czasu do czasu, pomimo skanowania , nawet na awaryjnym , nic nie wykrywa mój program antyv. , może to sie sam komp psuje?, co sadzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kolobos Re: wirus czy co 2 ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.05, 20:07 Procesor sie nie przegrzewa? Jezeli nie to zacznij od podmiany zasilacza na inny, zobacz tez czy kondensatory na plycie glownej nie sa spuchniete/wylane. Najlepiej opisz tez jak dokladnie sie wylacza i wlacza bo to dosc istotne. Startuje normalnie i gasnie? Czy moze nagle sie resetuje czy moze jeszcze cos innego? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrusss2 Re: wirus czy co 2 ? 23.10.05, 20:13 ja mam podobny problem wszystko oki dziala.. 2przegladarki i winamp ..i nagle resetuje sie moj windowsxp, po czym pisze ze system powrocil po powaznym bledzie?? co na to poradzic?? reinstalacja? Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: wirus czy co 2 ? 23.10.05, 20:25 piotrusss2 napisał: > ja mam podobny problem wszystko oki dziala.. 2przegladarki i winamp ..i nagle > resetuje sie moj windowsxp, po czym pisze ze system powrocil po powaznym bledzi > e?? > co na to poradzic?? > reinstalacja? wyłaczac się może z powodów sprzetowych i reinstalacja, format itepe niewiele pomogą. Sprawdź pamięć programem memtest (link w FAQ Forum Komputery). Jak chcesz uzyskac więcej info co może powodować wyłączanie się komputera to wpisz na Forum Komputery w wyszukiwarce 'restart'. W skócie: do sprawdzenia najpradopodobniej masz: - pamięć (to juz pisałam) - temperatury (choć to teraz nie powinno byc aż takim problemem) - zasilacz reszta w innych wątkach pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
piotrusss2 Re: wirus czy co 2 ? 23.10.05, 20:49 dzieki wielkie za pomoc i przepraszam za kłopot Odpowiedz Link Zgłoś
realista17 Re: wirus czy co 2 ? 24.10.05, 11:19 miałem wyjasnic jak to sie odbywa! otóz przez chwile komp mi działa, a później sie sam restartuje , to sie dzieje czasami , ostatnio 2 razy pod rząd, i co wy na to, może service packa do xp sciagnac sobie?? hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: wirus czy co 2 ? 24.10.05, 11:53 realista17 napisał: > miałem wyjasnic jak to sie odbywa! otóz przez chwile komp mi działa, a później > sie sam restartuje , to sie dzieje czasami , ostatnio 2 razy pod rząd, i co wy > na to, może service packa do xp sciagnac sobie?? hmm? sprawdź pamięć memtestem, potem pozycz od kogoś zasilacz i zobacz, czy problem sie powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: wirus czy co 2 ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.05, 12:27 Myslisz, ze jak go sobie sciagniesz to przestanie sie resetowac? eh. Jak sie zresetuje nastepny raz to zobacz w podgladzie zdarzen (narzedzia administracyjne w panelu sterowania) jaki dokladnie blad wystapil. Odpowiedz Link Zgłoś