Dodaj do ulubionych

wirus czy co 2 ?

23.10.05, 19:58
co zrobic jeżeli mi komp sam się włącza i wyłącza od czasu do czasu, pomimo
skanowania , nawet na awaryjnym , nic nie wykrywa mój program antyv. , może to
sie sam komp psuje?, co sadzicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: wirus czy co 2 ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.05, 20:07
      Procesor sie nie przegrzewa? Jezeli nie to zacznij od podmiany zasilacza na
      inny, zobacz tez czy kondensatory na plycie glownej nie sa spuchniete/wylane.
      Najlepiej opisz tez jak dokladnie sie wylacza i wlacza bo to dosc istotne.
      Startuje normalnie i gasnie? Czy moze nagle sie resetuje czy moze jeszcze cos
      innego?
      • piotrusss2 Re: wirus czy co 2 ? 23.10.05, 20:13
        ja mam podobny problem wszystko oki dziala.. 2przegladarki i winamp ..i nagle
        resetuje sie moj windowsxp, po czym pisze ze system powrocil po powaznym bledzie??
        co na to poradzic??
        reinstalacja?
        • neder Re: wirus czy co 2 ? 23.10.05, 20:25
          piotrusss2 napisał:

> ja mam podobny problem wszystko oki dziala.. 2przegladarki i winamp ..i nagle
          > resetuje sie moj windowsxp, po czym pisze ze system powrocil po powaznym bledzi
          > e??
          > co na to poradzic??
          > reinstalacja?

wyłaczac się może z powodów sprzetowych i reinstalacja, format itepe niewiele
          pomogą. Sprawdź pamięć programem memtest (link w FAQ Forum Komputery). Jak
          chcesz uzyskac więcej info co może powodować wyłączanie się komputera to wpisz
          na Forum Komputery w wyszukiwarce 'restart'. W skócie: do sprawdzenia
          najpradopodobniej masz:
          - pamięć (to juz pisałam)
          - temperatury (choć to teraz nie powinno byc aż takim problemem)
          - zasilacz
          reszta w innych wątkach
          pzdr
          • piotrusss2 Re: wirus czy co 2 ? 23.10.05, 20:49
            dzieki wielkie za pomoc i przepraszam za kłopot
          • realista17 Re: wirus czy co 2 ? 24.10.05, 11:19
            miałem wyjasnic jak to sie odbywa! otóz przez chwile komp mi działa, a później
            sie sam restartuje , to sie dzieje czasami , ostatnio 2 razy pod rząd, i co wy
            na to, może service packa do xp sciagnac sobie?? hmm?
            • neder Re: wirus czy co 2 ? 24.10.05, 11:53
              realista17 napisał:

> miałem wyjasnic jak to sie odbywa! otóz przez chwile komp mi działa, a później
              > sie sam restartuje , to sie dzieje czasami , ostatnio 2 razy pod rząd, i co wy
              > na to, może service packa do xp sciagnac sobie?? hmm?

sprawdź pamięć memtestem, potem pozycz od kogoś zasilacz i zobacz, czy problem
              sie powtórzy.
            • Gość: Kolobos Re: wirus czy co 2 ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.05, 12:27
              Myslisz, ze jak go sobie sciagniesz to przestanie sie resetowac? eh.
              Jak sie zresetuje nastepny raz to zobacz w podgladzie zdarzen (narzedzia
              administracyjne w panelu sterowania) jaki dokladnie blad wystapil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka