Gość: tom IP: *.bb.sky.com 18.08.07, 16:07 czesc przeskanowalem kasperskym online komputer i powiedzial mi ze mam dwa takie trojany :Backdoor.Win32.Agent.ark Trojan.Win32.Patched.af . nie wiem co mam robic bardzo prosze o pomoc. wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kolobos Re: trojany IP: *.escom.net.pl 18.08.07, 16:22 Na nauke czytania nigdy nie jest za pozno: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=66002983 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: trojany IP: *.bb.sky.com 18.08.07, 16:42 no tak to prawda z tym czytaniem, tu sa zarazone pliki i logi. dzieki wklej.org/id/424c44da5a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: trojany IP: *.escom.net.pl 18.08.07, 17:15 Zainstaluj AntiVir PE oraz SuperAntiSpyware i zrob skan, jak chcesz tez firewall to Comodo Firewall. Zamknij porty przy pomocy wwdc.exe Uzyj ATF Cleaner i usun wszystko z temp itd. Plik C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe sprawdz tutaj: virusscan.jotti.org/ i zobacz czy cos znajdzie. To zapewne pmylka antywirusa. Z dysku usun: C:\WINDOWS\system32\gzmrotate.dll C:\WINDOWS\Temp\svcipa.exe C:\WINDOWS\system32\gzmrot-uninst.exe C:\WINDOWS\system32\adssite-remove.exe W razie problemow uzyj killbox z zaznaczona opcja delete on reboot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: trojany IP: *.bb.sky.com 18.08.07, 19:10 przeskanowalem system obydwoma programami logi sa tu :wklej.org/id/015ae1a006 ale nie moglem znalezc opcji usun w anti spyware, wiec prosze o pomoc w tej kwestii. i nie wiem czy moge tak po prostu usunac z kwarantanny syfy ktore znalazl antivir. uzylem aft i wyczyscilem wszystko i zamknalem porty wwdc. nie moge sprawdzic tego pliku C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe bo na tej stronie co mi dales lin jest info ze serwer jest przeciazony , ale to zrobie moze w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: trojany IP: *.chello.pl 18.08.07, 20:20 Plik możesz sprawdzić także tutaj: www.virustotal.com/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: trojany IP: *.escom.net.pl 18.08.07, 20:23 Nie mam zainstalowanego SuperAntiSpyware ale z tego co pamietam to po przeskanowaniu wyswietla sie lista i tam klikasz prawym przyciskiem myszki i wybierasz co chcesz zrobic. Katalog C:\QooBox\ mozesz juz usunac, wylacz tez na chwile przywracanie systemu w ktorym masz trojany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: trojany IP: *.bb.sky.com 18.08.07, 22:04 wszystko zrobilem jak zaleciles pousuwalem wszystko tu wklejam log z hj tak na wszelki wypadek. mam jeszcze jedno pytanie: jak chcialem jeszcze raz sprawdzic wwdc czy wszystko ok z portami to najpierw pojawila sie taka informacja: your system seems to be infected a virus. your SVCHOST memory usage 21012 Ko is beyond usual values... i dalej zebym sprawdzil sys jakims antyvirusem. badalem w google co to jest SVCHOST ale znalazlem informacje ze to moze byc jakis wirus czy program ktory zrzera mnostwo pamieci. moglbys mi powiedziec o co chodzi albo gdzie znalezc jakies konkretne info na ten temat? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: trojany IP: *.bb.sky.com 18.08.07, 22:05 aha zapomnialem dac link do tego loga oto on wklej.org/id/6d4efa3d61 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: trojany IP: *.escom.net.pl 18.08.07, 22:29 Log jest ok, a svchost to proces systemowy zostaw go w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: trojany IP: *.bb.sky.com 18.08.07, 23:01 ok.dzieki wielkie za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś