Dodaj do ulubionych

trojan win-32 proszę sprawdzić loga

IP: *.softlab.gda.pl 20.09.07, 17:39
wklej.org/id/0786c8fde1
wklej.org/id/95b1bc9afc
po wpisaniu w google nazwy wirusa uzyskałem poradę usunac spawer doctor i
komende czy usunąć zarażone pliki wcisnąłem ok i zaczęły się problemy
komputer nie chciał się wyłączyć z pulpitu mielił i mielił a niektóre programy
wyświetlają komendę błąd i sie nie uruchamiały i nie mam głosu gdzieś wcięło
sterowniki nadmieniam , że jestem zielony ale staram się proszę bardzo o pomoc
dzięki
Obserwuj wątek
    • kolobos Re: trojan win-32 proszę sprawdzić loga 20.09.07, 19:38
      Jakie nazwy maja zainfekowane pliki i w jakim katalogu sie znajduja?

W hjt usun:
      R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,SearchAssistant = search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb
      R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb
      R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb
      R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb
      R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = \blank.htm
      R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\WINDOWS\pchealth\helpctr\System\panels\blank.htm
      R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Program Microsoft Internet Explorer dostarczony przez chello broadband n.v.
      R3 - URLSearchHook: (no name) - {4596013b-6c31-408b-a266-deae5c086dc2} - (no file)
      O2 - BHO: My Global Search Bar BHO - {37B85A21-692B-4205-9CAD-2626E4993404} - C:\Program Files\MyGlobalSearch\bar\1.bin\MGSBAR.DLL
      O3 - Toolbar: My Global Search Bar - {37B85A29-692B-4205-9CAD-2626E4993404} - C:\Program Files\MyGlobalSearch\bar\1.bin\MGSBAR.DLL <- katalog MyGlobalSearch usun z dysku.

Daj tez log z combofix.

• Gość: mariusz Re: trojan win-32 proszę sprawdzić loga IP: *.softlab.gda.pl 20.09.07, 21:56
      wklej.org/id/2275d65b42
      sorry ale dokładniej to jak to mam zrobic te programy znajdują sie na dysku c
      systemowym i nie wiem co dalej mam ci napisac.prosze o podpowiedz.bardzo dziekuję
      • Gość: Kolobos Re: trojan win-32 proszę sprawdzić loga IP: *.escom.net.pl 21.09.07, 04:08
        > sorry ale dokładniej to jak to mam zrobic

Co?

> te programy znajdują sie na dysku c systemowym i nie wiem co dalej
        > mam ci napisac

Jakie maja nazwy plikow? (te zainfekowane trojanem) Sa w C:\Windows\system32 tak?
        • Gość: mariusz Re: trojan win-32 proszę sprawdzić loga IP: *.softlab.gda.pl 21.09.07, 13:42
          tak właśnie tam się umiejscowił wszystko oczysciłem Spaware doctor i tak to
          wszystko wyglada jak wysłałem w logu.nie wiem tylko czemu nie mam głosu co sie
          stało z kartą muzyczną a co najgorsze nie mogę jej znaleść i lipa.Pozdrawiam
          • Gość: Kolobos Re: trojan win-32 proszę sprawdzić loga IP: *.escom.net.pl 21.09.07, 15:07
            Mam juz tego dosc, pytalem pare razy o nazwe zainfekowanego pliku i zero odzewu z Twojej strony. Czy mozesz w koncu podac ta nazwe?

> nie wiem tylko czemu nie mam głosu co sie stało z kartą muzyczną a
            > co najgorsze nie mogę jej znaleść

Sterowniki znajdziesz na stronie karty (jak nie wiesz jaka to uzyj Everest Home), a jezeli jest zintegrowana to na stronie producenta plyty glownej.
            • Gość: mariusz Re: trojan win-32 proszę sprawdzić loga IP: *.softlab.gda.pl 22.09.07, 16:01
              ok z kartą juz działam a co do nazwy pliku to był Power archiwer który znajdował
              sie na dysku systemowym c w pliku program files oraz wszystkie pozostałe które
              są w twojej odpowiedzi "sprawdz combofixm" również są w pliku c program
              files.Jak pisałem wczesniej po wpisaniu nazwy wirusa w google wyskoczył mi
              spyware doctor i po przepuszczeniu go przez system wyskoczyło zapytanie czy
              usunąc zarażone pliki wcisnołem ok i od tego momentu zaczęły sie te wszystkie
              dziwne rzeczy brak głosu usuniety power archiwer i wyskakiwały przy korzystaniu
              z innych programów okienka bład programu.Nie wie co mogę ci jeszcze
              napisac.Jeśli to wszystko za mało to sorry za kłopot oddam go do naprawy tam
              gdzie kupiłem.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka