Dodaj do ulubionych

Worm Goabot Ae - POMOCY!!!

10.10.03, 10:04
Czesc! Ostatnio mam problemy z tym robalem. Przeczytalam w sieci ze
zagniezdza sie on w procesie scvhost.exe . Problem w tym, Ze ja w moim oknie
Menedzara zadan Windowsa w zakladce procesy mam przynajmniej 5 takich z nazwa
scvhost.exe . Ostatnio przeskanowalam komputer kilkakrotnie mks_vir'em (ktory
mie wykryl wiele) a pozniej jeszcze AVK, ktory wywalil mi z kompa miedzy
innymi Worm Sobig I Lovesan... Teraz mam odpalone 2 monitory (mks_vir i Avk),
problem z resetowaniem komputera sie skonczyl, ale od czasu do czasu (głównie
chwile po odpaleniu) wyswietla sie wiadomosc, z monitora mks, ze wykryto Worm
Goabot.Ae w C:/Windows/System32/scvhost.exe ... Chcialabym sie tego pozbyc
zupelnie ale nie mam pojecia jak. Aha! late z microsoftu dla XP tez mam
zainstalowana...
Czekam na wiesci
Pozdrawiam
yaga77
Obserwuj wątek
    • Gość: pieck gazowy Re: Worm Goabot Ae - POMOCY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 10:12
      Nie wiem w czym problem, ale używanie dwóch monitorów antywirusowych, to
      pomyłka. Może się ona m.in. objawiać w taki sposób jak u Ciebie (wykrywanie
      wirusa, którego - BYĆ MOŻE - w ogóle nie ma).
      • Gość: pieck gazowy Re: Worm Goabot Ae - POMOCY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 10:15
        I zainstaluj sobie - jeśli tego nie zrobiłaś - odpowidnie łaty do systemu.
        Wirus ten (jednak chyba go masz) dostaje się do systemu tą samą drogą co
        MSBLast.

Łatki masz tu: error.xp.pl
        • yaga77 Re: Worm Goabot Ae - POMOCY!!! 10.10.03, 11:49
          Dzieki za sugestie... :) Odinstalowalam jeden monitor. Komunikat z monitora mks
          nadal sie wlacza... Jesli dobrze rozumiem, to posiadajac latke nie sciagne juz
          zadnego takiego robala z sieci... ale caly czas pozostaje problem tego ktory
          juz w moim kompie siedzi, co z nim, bo jak widac lata go nie dezaktywuje...
          pozdrawiam
          yaga77
          • Gość: piecyk gazowy Re: Worm Goabot Ae - POMOCY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 12:10
            yaga77 napisała:

> Dzieki za sugestie... :) Odinstalowalam jeden monitor. Komunikat z monitora
            mks
            >
            > nadal sie wlacza... Jesli dobrze rozumiem, to posiadajac latke nie sciagne
            juz
            > zadnego takiego robala z sieci...

Nie powinnaś. Zresztą miałaś tę łatę chyba (nie doczytałem pierwszego postu).

> ale caly czas pozostaje problem tego ktory
            > juz w moim kompie siedzi, co z nim, bo jak widac lata go nie dezaktywuje...

Spróbuj tak: Ctrl + Shift + Esc. Z listy procesów wybiesz SVCHOST.EXE i zamknij
            go. Teraz program antywirusowy powinien go móc usunąć. Jeśli to nie pomoże (po
            resecie znów pojawi się wirus), wyłącz przywracanie systemu i zrób jeszcze raz
            to samo (Ctrl + Shift + itd...).

Pozdrawiam,

piecyk gazowy
            (też 77 :-)))
            • yaga77 Re: Worm Goabot Ae - POMOCY!!! 11.10.03, 14:57
              Tez 77 :) piecyku gazowy : Dzieki za wszelka pomoc... Mysle ze najskuteczniej
              bedzie jednak po prostu sformatowac C: i tak mi sie od dluzszego czasu komputer
              strasznie muli wiec przyda sie troszke porzadkow przeprowadzic... :) Pozdrawiam
              serdecznie... :)

yaga77
              • Gość: piecyk gazowy Re: Worm Goabot Ae - POMOCY!!! IP: *.visp.energis.pl 11.10.03, 20:30
                Jak uważasz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka