Dodaj do ulubionych

Zakochałam sie.....

11.10.06, 09:57
w sukience ;P
Zupełnie inna niż chciałam ostatnio ale identyczna jaką wymyśliłam na
początku jak zaczęłam szukać sukienki
śliczny kolor zlamnej bieli, wyszywana koralikami, po prostu cudo
- no i wpadłam
jak znajde jej zdjęcie to zaraz wkleję
I polecam salon Magdalena na Grunwaldzkiej (niedaleko Glaxo) - świetna
obsługa i całkiem niezły wybór - tez wieczorowe smile
Obserwuj wątek
    • mada.d.n Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 11:15
      a jakie mają tam ceny - na Grunwaldzkiej? bo zastanawiałam się czy tam jechać,
      może uda mi się siostrę namówić na wspólną wyprawę smile

jeszcze dużo czasu... bardzo dużo...
      • nives1 Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 11:27
        No ja sie zakochałam w modelu za 3600, ale moga mi ją uszyć za 2500
        Jakoś tak wszędzie gdzie wchodze najdroższe wybieram uncertain
        szczzerze to nie pytalam o resztę cen - po prostu od razu sie zakochalam i nic
        wiecej mnie nie zainteresowało big_grin
        • mada.d.n Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 11:32
          jeszcze jedno pytanko - czy złamana biel to taki śmietankowy odcień czy ecru?
          bo ja się uparłam na bardzo jasny ecru - właśnie odcień śmiatankowy/złamanej
          bieli, a w salonach tylko ecru mi pokazywali - wolałabym coś jaśniejszego niż
          ecru, ale nie śnieżną biel.

• nives1 Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 11:37
            to jest własnie coś takiego - cos w rodzaju ciepłego odcienia bieli
            ja nie moge mieć śnieżnej bieli ani ecru i tylko ten odcień i ciemny - piaskowo
            szampański mi pasował
            babka ma tam w ogóle kiecki w tak przeróżnych odcieniach ze mozesz przebierać
            ile wlezie - ja przymierzyłam tylko chyba ze 4 tylko dlatego ze czasu juz nie
            miałam ;P
            • mada.d.n Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 11:44
              dzięki za informację smile w sumie narazie trafiłam na sukienki "dla mnie" - czyli
              to co mi się spodobało - tylko w salonie na Półwiejskiej - bardzo miła obsługa,
              a powiedziałam, że do ślubu jeszcze rok smile i super według mnie jest na
              Piekarach w salonie Julia Rosa - zakochałam się w modelu 611 z ich kolekcji,
              ale kosztowała prawie 2000zł - szkoda mi wydać taką kasę na suknię na 1 raz,
              więc chyba będę w Kostrzynie szyła, bo tam jest dużo taniej smile

• nives1 Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 11:50
                Ja chcialam sie w 2000 zamknąć razem z welonem i butami - okazuje sie że nawet
                jak tam uszyję to zamknę sie w 3000 jak dobrze pójdzie - ale jakoś chyba nie
                bedize mi żal ;P Potem sprzedam pewnie smile Ale welon sobie zostawie na
                pamiątkę smile
                • mada.d.n Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 11:57
                  hehe ja na początku chciałam się w 1000 zamknąć - a to dlatego, że koleżanka
                  szyła w zeszłym roku i razem z materiałem zapłaciła za suknię 500zł! ale szyła
                  w Jarocinie u znajomej narzeczonego, a ja nie będę tyle jeździć. teraz mam
                  nadzieję zamknąć się z bielizną, butami itp w 2000zł. a znając mojego
                  narzeczonego - "na niego" pójdzie mniej więcej tyle samo - uparł się na jeden
                  model butów, ostatnio znalazł takie, tylko, ze kosztowały 650zł!!! ale jeszcze
                  zobaczymy smile

• nives1 Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 12:06
                    Ja wczoraj się pytam narzeczonego czy moze nie pochodziłby za garniturem a on
                    mi na to -że on już też sie w jednym zakochał i nie ma zamiaru zmieniac zdania -
                    upatrzyliśmy go na targach w M1 ciemny w beżowe prążki jakieś 700 kosztuje +
                    kamizelka- hmm nie wiedziałam że ma do niego tak emocjonalny stosunek ;P
                    ale buty wymyślił sobie za prawie drugie tyle uncertain
                    i ze to my wymyślamy .....
                    • mada.d.n Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 12:14
                      my szukamy garnituru brązowego - czarny już ma, w prążki chciał 2 lata temu
                      kupić, ale mi się strasznie nie podobały, teraz nawet bym się zgodziła, ale sam
                      stwierdził, że szuka brązu - będzie cud, jak taki dostaniemy, ale jeszcze seon
                      wiosenny przed nami smile i do tego pewnie brązowe buty, chociaż czarne by się też
                      przydały - tak ogólnie smile a 700zł za garnitur to wydaje mi się cena taka
                      średnia - można dostać już za 300-400zł, ale jakość inna często.

• nives1 Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 12:25
                        A niech sobie wybiera co chce byle do mojej kochanej sukienki pasował ;P
                        Zresztą garnitur i tak wykorzysta bo to jego ubranie robocze big_grin - tylko nie
                        mogę go namówić do jakiejś kamizelki innej niż do garnituru - wolałabym
                        bardziej ślubną np. beżową ale on szczeka na takie kolory - muszę znaleźć jakis
                        sposób big_grin
                        podobno na jesieni ma być właśnie sporo brązów bo się zrobil to dosyć modny
                        kolor na śluby - na bank coś znajdziecie smile)))
                        • mada.d.n Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 12:39
                          no mam nadzieję, boję się tylko jednego - że jak kupimy teraz, to w czerwcu nie
                          będzie pasował na niego tak bardzo, bo jest misowaty trochę i się odchudza
                          (przytył na mojej kuchni ;p). ale jak znajdziemy coś odpowiedniego to będziemy
                          myśleć - najwyżej będziemy spodnie zwężać tongue_out a modny jest, bo wydaje mi się, że
                          bardziej pasuje np. do sukni ecru niż czarny, tylko narazie jedyne brązy jakie
                          znaleźliśmy, to czarny w brązowe prążki sad

• nives1 Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 12:50
                            fuj okropne - nie cierpię takich brązowych prążków na czarnym - dziadka mi
                            przypominają
                            a tak na marginesie moje kochanie też przytyło na moim gotowaniu mimo że nawet
                            razem nie mieszkaniu - zawsze wieczorem chciał zeby mu cos dobrego zrobić :p
                            ale już schudł bo w pracy cały czas na nogach i w ruchu więc stracił te kilka
                            kilo
                            nie wiem czy weszłaś moze na stronę Dara
                            www.dara.com.pl/index.php?k=strony_p&m=64&ns=17
                            podoba mi się tam garnitur oznaczony 106 i jest właśnie brązowy
                            • mada.d.n Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 12:59
                              jeju, dzięki za info! w darze nie szukaliśmy jeszcze, ale tam 2 lata temu
                              właśnie czarny kupował - tylko wkurzyło mnie to, że za przeróbki trzeba było
                              zapłacić 100zł - bo kupowaliśmy 3 dni przed weselem znajomych, a musiał coś tam
                              poprawić smile
                              a ostatnio mój kochany też schudł, ale to pewnie przez to, że mnie przez cały
                              wrzesień w domu nie było i nikt obiadków nie gotował ;P i próbuję oduczyć go
                              jedzenia po 20ej - pracował kiedyś na nocki i jak wracał o 3ej to jadł kolację -
                              paskudny nałóg!

• milla1 Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 14:45
      Własnie tam kupiłam suknię-wprawdzie było to 3 lata temu, ale byłam bardzo
      zadowolona z obsługi i kreacji. Mojej mamie tez uszyły tam sukienkęsmileI wiem, że
      cenowo wyszło bardzo przyzwoicie bo zmieściłam się w 2000zł

Nadal jest tam pani w czarnych długich włosach i blondynka z krótkimi włosami,
      która jest na zdjęciach w ich katalogu?
    • milla1 Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 14:48
      Własnie doczytałam-pomyłka z mojej strony, ja kupowałam w sklepie na Głogowskiej
      ale to ta sama firmasmile
      • nives1 Re: Zakochałam sie..... 11.10.06, 15:05
        Tam tez byłam - ale mojej sukienki tam nie było smile
    • nives1 link 12.10.06, 11:19
      na allegro znalazlam prawie identyczną - moja będzie miala dłuższy tren i nie
      ma zakładki tylko spółdnica jest w całości - i jak ??
      www.allegro.pl/item130972681__snieznobiala_suknia_slubna_38_174_dod_gratis_.html
      • mada.d.n Re: link 12.10.06, 11:29
        ładna smile też chciałam podobny dekolt, ale mojemu kochanemu się nie podobają
        takie smile
        a moja to ta:
        www.julia.ig.pl/index.php?datID=1&akcja=page&kolekcja=1
        model 611
        raczej jej nie kupię, bo kosztuje prawie 2000zł, ale postaram się uszyć coś
        podobnego smile

• nives1 Re: link 12.10.06, 11:52
          Sliczna - tez mi się podoba smile))
          Ja zaczynam już smsy do radia zet wysyłać zeby zgarnąć kumulację i zarobić na
          tą kiecke ;P
          chociaż dziunia 6 poleca totka
    • dziunia6 Re: Zakochałam sie..... 12.10.06, 12:46
      No to ja dolacze do zakochanych i pokaze ta swoja ( choc nives juz widzialasmile)).
      Mam nadzieje ze link widacsmile))

img220.imageshack.us/img220/7547/suknialubnaqq7.jpg
      • nives1 Re: Zakochałam sie..... 12.10.06, 12:59
        I po raz drugi powiem że śliczna smile))
        I mam nadzieję że na żywo będzie wyglądała jeszcze lepiej smile))
        Obejrzymy sobie w czerwcu jak ci sie do kościoła zwalimy na ślub ;P
        • dziunia6 Re: Zakochałam sie..... 12.10.06, 13:02
          No nie wyobrazam sobie inaczejsmile Czujcie sie zaproszonesmile)))
          • krzysia2 Re: Zakochałam sie..... 19.10.06, 17:36
            wszystkie wybrane przez Was sukienki bardzo mi się podobają.
            W sumie się zdziwiłam, bo na forum ogólnopolskim panuje moda na bezy i takie
            bardziej napuszone sukmie. A te Wasze trafiają w mój gust smile
            A to sukienka w której ja się zakochałam
            www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/68?osCsid=d4b315f2173439384ed62b99725c06c0

--
            mój suwaczek
            • nives1 Re: Zakochałam sie..... 20.10.06, 09:29
              Stasznie mi się te aplikacje na gorsecie podobają smile)
              Zwróciłam juz na nią uwagę jak przeglądałam strony - mi się bardzo podoba smile
              • krzysia2 Re: Zakochałam sie..... 21.10.06, 11:18
                cieszę się, ze Ci się podoba smile
    • mysiao Re: Zakochałam sie..... 24.10.06, 09:06
      też byłam w tym salonie i rzeczywiście obsługa świetna. W tym tygodniu
      postanowiłam sobie, że odwiedzę salony sukien ślubnych - prawie wszystkie w
      poznaniu. Czy to mi się uda?

napiszcie dziewczyny w ilu salonach do tej pory byłyście?
      • oliwka_24 Zakochałam sie..... 24.10.06, 12:30
        dziunia6 śliczna ta twoja suknia!! Z jakiego ona jest salonu i ile kosztuje??
        • dziunia6 Re: Zakochałam sie..... 24.10.06, 12:58
          Oliwka, ja ją znalazłam w necie na stronie www.eddyk.com/2005/eddyk.htm
          zlokalizowalam ze w Poznaniu ich suknie sprzedaje salon slubny Nicole na
          Matejki, ale niestety taka suknia sprowadzana z USA to okolo 4000 zl....sad
          wiec bede szyla. Na Wichrowym Wzgorzu wycenili mi ja na 1500 zl. Mozna przezycsmile
          • oliwka_24 Re: Zakochałam sie..... 24.10.06, 14:10
            Dziękuję za odp. To faktycznie koszmarek - 4000 zł . Te 1500 juz lepiej brzmi,
            hhi. Moja koleżanka też szyła na Wichrowym, piękną miała sukienkę.....ale
            kosztu niestety nie znam.
            • nives1 Re: Zakochałam sie..... 24.10.06, 14:13
              Dziunia coraz ciekawiej brzmi to wichrowe smile))
              • dziunia6 Re: Zakochałam sie..... 24.10.06, 14:15
                I od grudnia bedziesz miala pod nosemsmile))))
                • nives1 Re: Zakochałam sie..... 24.10.06, 14:17
                  No własnie - coraz bardziej mi sie podoba ta przeprowadzka big_grin
                  Zaczynam juz zbieraż kartony żeby sie załadować ;P
          • wagnerowicz Re: Zakochałam sie..... 24.10.06, 14:29
            a na tym wichrowym to ta pracownia w przedszkolu? poszłaś tam ze zdjęciem czy
            jak to wygląda? ja tez jestem z wichrowego, ale jakoś nie mam przekonania do
            tego salonu...
            • dziunia6 Re: Zakochałam sie..... 24.10.06, 14:49
              Jeszcze tam nie bylam w swojej sprawie. Wycenili mi na podstawie zdjecia
              podczas tych nieszczesnych targow w M1smile)))) Ale szyla tam moje znajoma i byla
              zadowolonasmile))
    • dziunia6 Moj pierwszy w zyciu rejs:) 25.10.06, 08:57
      Dziewczyny normalnie nie wiem od czego zaczacsmile
      Wczoraj mialam swoj pierwszy w zyciu rejs po salonach slubnychsmile)
      Bylam w sumie w 5 ale w 3 tak na dluzejsmile))
      Szlam z nastawieniem strasznie negatywnym - ze tyle zachodu, ubierania,
      przymierzania, nie bedzie mojego rozmiaru, w nic sie nie dopne, panie nie beda
      mile, a sumie to bez sensu bo i tak mam upatrzony modelsmile
      I jakze sie mylilamsmile Nives, mialas racje ze bosko jest zobaczyc sie w
      caloscismile))) Przymierzalam wszystko co proponowaly mi panie w ostatecznosci mam
      uparzone 3 sukienki i teraz zacznie sie dylemat. W Madonnie przymierzylam
      Atelier Diagonal 306 - na zdjeciu wyglada tak sobie, ale na zywo jak dla mnie
      krolewskosmile)) No i weszlam w hiszpanski rozmiar 38. Druga ktora mi sie podobala
      w tym natloku to Pronovis Tornasol tylko ze po 5 minutach mialam czerwone
      ramiona od koronki. No i dotarlam do salonu gdzie moga sprowadzic ta moja
      upatrzona - nigdy nie byla sprowadzana do Polski wiec zamowienie byloby w
      ciemno, ale jak zobaczylam katalog i zdjecie w calosci to normalnie
      oszalalamsmile)) Porownalam potem katalog z jakas suknia ktora akurat byla na zywo
      i katalog nie rozni sie od rzeczywistoscismile)) Mankament jest tylko jeden -
      kosztuje 3300 zlsad((( Mam za to gwarancje ze jest to koronka ktora by mnie nie
      gryzła - bo to juz sprawdzilam. Jestem lekko wyglupiona po tym rajdzie ale to
      byl pierwszy raz i mam sporo czasu do zastanowienia co zrobic. Generalnie
      polecam wszystkim taki "spacer"smile))) Polecam Madonne ( pani Ewelina) -
      przymierzalam niektore sukienki po dwa razysmile oraz salon Nicole na Matejkismile))
      • nives1 Re: Moj pierwszy w zyciu rejs:) 25.10.06, 09:33
        Cieszę sie że się podobało smile))))))))
        Zazdroszczę ci bo ja następny i w sumie chyba juz ostatni rejs planuję na
        wtorek przes Wszystkimi Świętymi
        No te ceny sa zabójcze - ja w madonnie upatrzyłam sobie kieckę za tez ok 3300 -
        w życiu by mnie nie było na nią stać
        A jak z kolorem i w ogóle - wszystko co masz wymarzone pasuje??
        A jaki dół ma ta twoja upatrzona? Rzeczywiście jest prosta ??
        • dziunia6 Re: Moj pierwszy w zyciu rejs:) 25.10.06, 09:57
          Generalnie pasuje mi ten uklad gory i koronki. Wszystko najlepiej w kolorze
          ecru. Dol taki jak moja widzialam w Madonnie i tez pasujesmile)))
          Z zdjecie tej "mojej" w calosci wyslalam ci na emailsmile)) Odpisz czy doszlo bo
          to duzy plik;p
          • nives1 Re: Moj pierwszy w zyciu rejs:) 25.10.06, 10:02
            Śliczna ta sukienka smile
            Zdjęcie weszło bez problemu - Ma coś w sobie - widać ze jest ładnie
            skomponowana - bo czasami mi się wydaje że niektóre sukienki są jakieś
            niedorobione, albo góra i dół mi zupełnie nie pasuje
            Twoja ma klasę smile)))
            Gratuluję wyboru smile))
            • dziunia6 Re: Moj pierwszy w zyciu rejs:) 25.10.06, 10:16
              Dziekismile tylko pytanie czy aby taka mi uszyja... Bo 3300 zl to nie dam za nia:
              (((
              • nives1 Re: Moj pierwszy w zyciu rejs:) 25.10.06, 10:20
                Mam taki plan zeby jednak się przejechac do Wągrowca - tam tez szyją i to w
                miare tanio - ale to dopiero w następny weedend - dam znac co wymyśliłam
                Rozumiem cię bo ja twz nie dam ponad 3000 za sukienkę - na samą sukienkę mnie
                nie stac nie mowiąc o dodatkach a wiadomo ze chcialabym coś wyjątkowego, coś co
                mi sie podoaba smile))
                • mada.d.n Re: Moj pierwszy w zyciu rejs:) 25.10.06, 11:17
                  Nives,
                  ten salon to w Wągrowcu czy Żninie? bo w Żninie jest jakiś, ponoć największy w
                  Polsce, koleżanka się tam zakopała na 7 godzin! ale ceny ponoć rewelacyjne,
                  wypożyczają za 400zł, więc chyba też pomyślę. narazie w planach za tydzień
                  Kostrzyn

• nives1 Re: Moj pierwszy w zyciu rejs:) 25.10.06, 11:22
                    No ten z szyciem to w Wągrowcu - ale rzeczywiście slyszalam coś o Żninie - na
                    razie mam w planach Wągrowiec bo ja nietransporowa jestem i musze jakoś ojca
                    wyciągać :p
                    • mada.d.n Re: Moj pierwszy w zyciu rejs:) 25.10.06, 11:35
                      my też bez własnego transprtu, więc wyciągamy teściów - zresztą sami
                      zaproponowali wycieczkę do Kostrzyna (Tomka mama się martwi, czy nie trzebaby
                      już zacząć szyć, zresztą sama chce coś dla siebie wybrać i nie ma jeszcze
                      koncepcji), bo ponoć dosyć tani krawiec męski tam jest także - czyli my do
                      salonu sukien, panowiec do męskiego smile

• nives1 Re: Moj pierwszy w zyciu rejs:) 25.10.06, 11:44
                        no tak smile)
                        A mój wybral garnitur od razu i się w ogóle nie martwi big_grin Oni nie mają takich
                        problemów ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka