Dodaj do ulubionych

cena weselnego obiadu

05.11.06, 16:34
cena powaliła mnie zupełnie sad
za 40 osób (od tylu zamykają restauarcję)
musielibyśmy zapłacić 6 tys. zł. + alkohol + tort...
to już nam chyba wesele taniej by wyszło,
gdybyśmy je chcieli, z 5 posiłkami i grajkami sad((
no to co ja mam zrobić teraz? sad
sami za to płacimy, odkładam z kredytu stud., stypendium,
z "dodatków" od rodziców, ze zwrotu podatku za pracę latem za granicą..
nie odłożę 10 tysięcy (bo jeszcze suknia, garnitur, noclegi..)
choćbym głodowała do maja sad((((
a w mieszkaniu pomieścimy 15 osób
i to chyba siedząc na podłodze, bo stół jest na 4
sad((((((((((
boję się, że nic nie wyjdzie z tego sad((
Obserwuj wątek
    • lesia79 Re: cena weselnego obiadu 05.11.06, 17:05
      jedyne co mogę Ci poradzić na ceny - to robić wesele/obiad weselny poza P-niem,
      za 1os/menu (3 ciepłe posiłki) w P-niu chcą zwykle od 130zł w góre, ja
      znalazłam miejsce gdzie robią wesele z poprawinami za 90zł/os (8 ciepłych
      posiłków!!!!) - problem, że w województwie mazowieckim... Poznań poprostu jest
      koszmarnie drogi.
    • greene3 Re: cena weselnego obiadu 05.11.06, 17:25
      lubna szukaj poza Poznaniem lub w samym Poznaniu bardziej dokładnie się
      rozejrzyj. My mamy wesele i ślub 60 km od Poznania (stamtąd pochodzimy) i w
      restauracji, którą wybraliśmy podali nam cenę 80-120 zł za całonocną balangę. W
      tym już są ciasta i tort a alkohol też z restauracji w cenie sklepowej, więc
      nie najgorzej.
      Poszukaj dobrze - na pewno coś znajdziesz! Na przykład hotelowe restauracje
      potrafią mieć nienajgorsze ceny.
      A może by tak umówić się na obiad przy zamkniętej sali, ale nie mówić, że to
      weselny.... Nie wiem czy to przejdzie, ale mogłoby się okazać taniej.
    • lubna musi być Poznań (niestety) 05.11.06, 17:55
      Stąd moja rozpacz. Nie mamy auta, z gości tylko 2 osoby będą miały, reszta jest zupełnie niemobilna a na dodatek przyjadą z całej Polski i Szkocji pociągami, autobusami albo samolotami, więc chcieliśmy wszystko w centrum zrobić - żeby każdy mógł trafić szybko, przejść z Wagi Miejskiej na przyjęcie, potem odprowadzić ludzi do hoteli, schronisk czy innych noclegów jakie znajdziemy. Wyjazd poza Poznań na krótki (4-5 godz) obiad nie wchodzi w grę, bo nawet jeśli zaoszczędzimy na jedzeniu, to i tak trzeba będzie dowozić, rozwozić, o każdego przecież się zatroszczyć... A rodziny tu nie mam żadnej, studiujemy tu i tyle, nawet na rozglądanie się za Poznaniem musiałabym jeździć pociągami sad Wszystko się jakoś kaszani. Już rozumiem, że ślub to jedno z najbardziej stresujących przedsięwzięć w życiu uncertain
    • greene3 Re: cena weselnego obiadu 05.11.06, 17:59
      w takim razie życzę owocnego poszukiwania - na pewno coś znajdziecie - nie
      poddawaj się
      • art-hunter mam pomysł! 21.11.06, 09:16
        Jest na to rada! Nie rób klasycznego obiadu tylko zamów catering i wynajmij
        jakąś salę. Mam pewną propozycję... wynajem dziedzińca Pałacu Górków(Muzeum
        Archeologiczne)3500zł+ 40x50zł-catering (szwedzki stół z ciepłymi daniami i
        słodkim)=5500zł. ...masz coś luksusowego, niepowtarzalnego i dodatkowo za
        rozsądne pieniądze!
        • listek_a Re: mam pomysł! 21.11.06, 10:11
          niegłupi pomysłsmile)
          • art-hunter Re: mam pomysł! 23.11.06, 09:49
            wink
    • lubna no i będzie "wesele" 23.11.06, 09:58
      Uznaliśmy, że skoro za 2-godzinną uroczystą obiadową "nasiadówę" mamy zapłacić z 7 tysięcy, to wolimy za 8 tysięcy zrobić przynajmniej 6-8-godzinne bardziej uroczyste przyjęcie z miejscem do tańca i na więcej osób. Bo, co więcej, okazało się, że gdy zaprasza się mniej osób, niż przewiduje restauracja, to za "nieobecnych" też się płaci uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka