Dodaj do ulubionych

szycie - pytania

14.11.06, 13:34
troszkę będe musiała pozmieniac plany jesli chodzi o szycie sukienki - i
dlatego mam parę pytań - moze sie orientujecie:
Czy znacie moze miejsce gdzie mogłabym uszyć sukienkę a potem od razu ja
sprzedać np. do wypożyczalni
Dzwoniłam do Wągrowca gdzie podobno były takie możliwosci ale facet jakoś
mnie spławił.
Chciałabym wyglądac wyjatkowo tego dnia ale okazuje sie że będe mogła
przeznaczyc na sukienkę znacznie mniej pieniędzy niż planowałam dlatego taka
opcja pozwoliłaby mi na upieczenie dwóch pieczeni na jednym ogniu
Byłabym wdzięczna za porady smile
Obserwuj wątek
    • madziaaaaa5 Re: szycie - pytania 14.11.06, 14:48
      Moja kolezanka miala szyta suknie na wymiar ale po weselu musiala ja oddac w
      ciagu chyba 4 dni do tygodnia. Uszycie sukienki wraz z wszelkimi dodatkami
      wynioslo ja niecale 900 zł. Ale nie wiem czy by Ciebie to interesowalo bo to
      bylo jakies 70 km od Poznania no i na przymiarki trzeba dojezdzac. Ale podobno i
      tak z kosztami benzyny wyszlo taniej no i problem sprzedazy miala z glowy. A co
      do sukienki i jej wykonania to bardzo ladna solidna robota.
      • nives1 Re: szycie - pytania 14.11.06, 14:51
        Jesli mogłabyś podać namiary to będe wdzięczna smile
        Pozdrawiam smile
        • madziaaaaa5 Re: szycie - pytania 14.11.06, 15:33
          Mirosława Pieczyńska
          Bojanice 23
          061/4279766
          • nives1 Re: szycie - pytania 14.11.06, 15:58
            dziękuję bardzo smile))
          • nives1 Re: szycie - pytania 14.11.06, 16:02
            Aaaa pytanko jeszcze mam - czy chodzi o te bojanice koło Gniezna czy koło
            Gostynia i Krzywinia ??
            • madziaaaaa5 Re: szycie - pytania 14.11.06, 22:48
              Szczerze mowiac pojecia nie mam ale jak sie dowiem to dam znac.
              • nives1 Re: szycie - pytania 16.11.06, 15:01
                Dzwoniłam do tej Pani smile
                rzeczywiście moze mi uszyć w koszcie wypożyczenia - musze sie tam przejechać
                ale to dopiero za 2 tygodzie - ślicznie Ci dziękuję za kontakt smile)
    • mychakrzycha Re: szycie - pytania 16.11.06, 08:17
      Na Strzeleckiej jest kilka salonów. W jednym z nich są duże możliwości: idą od
      przystanku tramwajowego (tego, przy którym są dwa salony) w stronę AWF w
      kamienicy po lewej stronie na piętrze jest ten salon. Nie zdziw się, bo w tym
      samym mieszkaniu co salon jest też gabinet ginekologicznysmile Panie nastawione są
      tam przede wszystkim na wypożyczanie. Jak odpowiednio wcześniej pójdziesz, to
      mogą uszyć suknię pod Ciebie, ale nie będziesz musiała jej kupować tylko
      wypożyczysz. Cena za wypożyczenie to ok 700,00 zł, ale nie wiem czy jeżeli ktoś
      wypożycza jako pierwszy to też tyle płaci czy trochę więcej. Warto pójść,
      popytać o szczegóły i dogadać się.
      Ja miałam za mało czasu (na zaplanowanie wszystkiego od ustalenia terminu do
      ślubu mieliśmy 4 miesiące).
      • nives1 Re: szycie - pytania 16.11.06, 09:16
        ja wiem o którym miejscu mówisz - byłam tam, ale babka była tak niezadowolona z
        mojej obecności ze strasznie mnie do siebie zraziła uncertain Może miała zły dzień ale
        więcej do niej nie pójdę sad
        • lubna nives 16.11.06, 11:37
          a w salonie Gracja też szyją suknie, może tam? no nie wiem, ja na razie jedynie tam byłam, ale byłam zachwycona, pomacałam z 20 rodzajów materiału, przeglądałyśmy razem katalogi, same proponowały w czym mi będzie świetnie i bardzo ładnie się zachowały jeśli chodzi o rozmowę o pieniądzach wink
          Dziś zamierzam zapytać o tego ich projektanta i o to, jak to jest, że można szyć według własnego projektu, bo kusi mnie taka opcja.
          • nives1 Re: nives 16.11.06, 11:56
            Przymierzalam tam - rzeczywiście było fajnie smile
            Tylko ze wtedy była zupełnie inna opcja kupna lub szycia - teraz mi się
            skurczyły środki finansowe o prawie połowę - zaczynam poszukiwania praktycznie
            od poczatku sad
            Ehh odechciało mi się kiecki sad
            Jak odzyskam ochote to pochodzę - daj znać jak twoje ustalenia smile)
            • lubna Re: nives 16.11.06, 12:10
              Nives, a jeśli można zapytać.. albo nie, inaczej. Ja w tym salonie na pytanie o pieniądze zarumieniłam się i dość nieśmiało powiedziałam, że jestem studentką i nie pracuję - powiedziały, że nawet za 700 zł mogę mieć śliczną sukienkę (tyle, że ja odpoczątku ustalam, że nie chcę takiej wielkiej i zdobnej mocno sukni). Na szczęście dzień wcześniej dzwonili moi rodzice, że dokładają się do ślubu, co było ogromnym szokiem i dało możliwość szycia i za 1500 zł (to i tak dla mnie dużo, ponieważ żyję z kredytu, stypendium i wakacyjnych pieniędzy). Ale myślę, że nawet w tym "niższym" przedziale, na który ja się nastawiałam i nastawiam od początku też można zrobić naprawdę rzeczy piękne. Nie daj się głupim myślom smile Osobiście uważam, że sukienki za 3 tysiące na ogół szyte są, żeby "pokazać, że mnie stać" - tak umotywowane były moje 2 koleżanki. A kwestia PIĘKNA sukienki jest dość mocno rozciągliwa i metka niewiele tu znaczy. Może pogadaj o zaprojektowaniu samej - albo o wstawianiu tańszych a często równie pięknych zdobień. Ja wnioskuję, że te dodatki to najdroższe, bo jak powiedziałam im wczoraj, że ja chcę absolutnie malutko dodatków, to powiedziały, że cena drastycznie wtedy spada smile No i ciągle też myślę o zaprojektowaniu sobie czegoś, bo nie chcę sukni z gorsetem, a ciężko takiej uświadczyć smile No więc odzyskuj ochotę i do roboty!!! ;P
              • nives1 Re: nives 16.11.06, 12:24
                Miałam przeznaczone do 3000 z dodatkami (buty welon te sprawy) ale pewne
                sytuacje wystąpiły i z dodatkami musze sie zmieścić w 1500 - moze 1800 - ja źle
                nie zarabiam, ale utrzymać się musimy, jeszcze garnitur młodego, obrączki,
                kwiaty, wrrrrr
                liczę i liczę i jakbym nie liczyla to tej kwoty nie przeskoczę. A do Gracji sie
                jeszcze chyba przejde. Od poczatku mi wisialo czy będe miała metkę z firmy X,
                sukienka ma mi się podobać i tyle smile
                dzięki za pocieszenie smile))))
                biore sie do roboty smile))))) (w sensie szukania sukienki ;P )
            • wagnerowicz Re: nives 16.11.06, 12:56
              a na wichrowym juz po remoncie
              i nawet tam fajnie
              • nives1 Re: nives 16.11.06, 12:59
                noo wiem - juz mnie wycenili ....... crying
                • mada.d.n Re: nives 16.11.06, 16:02
                  czyli zostałam sama z szycie "oryginalnej" kiecki
                  na metce też mi nie zależy, patrzałam za czymś podobnym w wypożyczalniach - bez
                  skutku, a przez tą cholerną koronkę (w której się zakochałam) cena idzie u mnie
                  dużo w górę...
                  pierwsze 300zł już wpłacone, zacznie się szyć w marcu, zmieszczę się w 2500zł
                  ze wszystkim (dodatki, buty, bielizna - tylko gatki smile fryzjer itp.; nie wiem
                  jaka biżuteria jeszcze), a z Tomkiem razem w 3500zł tongue_out
                  dużo się zastanawiałam, ale stwierdziłam, że nie będę rezygnować z marzeń dla
                  400zł

jeszcze dużo czasu... bardzo dużo...
                • wagnerowicz Re: nives 20.11.06, 16:53
                  a na piekarach w julii wyprzedaż, ale tylko tych fasonów co w salonie
                  i bojanice koło gniezna też gorąco polecam, moja koleżanka stamtąd miała i
                  suuuuper wyglądała
    • lubna na strzeleckiej 23.11.06, 10:04
      Jest krawcowa, jak wejdziesz, to dostaniesz płytkę z nagranymi ich pokazami; byłam tam nim kupiłam swoją suknię, można sobie wszystko zaprojektować, koszta są naprawdę nieduże. Tak tylko mówię, bo opsobiście wolałabym szyć w Poznaniu, gdybym szyła, żeby móc w każdej chwili dojechać na przymiarki i poprawki. Z tym że my nie mamy samochodu, w przeciwnym razie, jako że jeździć uwielbiam, wolałabym daleko od Poznania wink
      • nives1 Re: na strzeleckiej 23.11.06, 10:15
        Przeleciałam Strzelecka (bez podtekstów;p) i w zależności co i jeszcze raz
        powiedzą na Wichrowym bo mam jeszcze jedną opcję sukienki - będę szyła wlasnie
        tam albo na strzeleckiej - bosz... jedna kiecka tyle zachodu ;P
        • lubna Re: na strzeleckiej 23.11.06, 10:18
          Matko, ja przeleciałam w weekend cały Poznań.. ;P
          A jak już zamówisz, to czy wg swojego projektu, czy też
          da radę w necie zobaczyć, co też tam wybrałaś? wink
          • listek_a lubna! 23.11.06, 10:21
            a Ty dzieki rekawom w swojej sukni nawet pach nie bedziesz musiała golic!
            tongue_outPP
            • lubna Re: lubna! 23.11.06, 10:37
              pewnie, a na dodatek suknia długa, to i o nogi nie trzeba się martwić wink

niestety, ponieważ rękawy są dość przezroczyte (mały pieprzyk prześwituje nawet)
              to pod pachami sobie walnę jakiś materiał dodatkowy gruby nieprzezroczyty wink
              • listek_a Re: lubna! 23.11.06, 10:49
                a ja sobie plastrami zalepiebig_grinDD
          • nives1 Re: na strzeleckiej 23.11.06, 10:26
            Jak juz rozpracuję jak umiescic zdjęcia (już kilka prób było ) to na pewno
            zamieszczę zdjęcia - jedna jest dosyć prosta - gorset ze świecidełkami na
            koronce i gładka spółdnica z trenem - taką przymierzalam u Matuszewskiej na
            Strzeleckiej i w Darze w Złotnikach - i był to model który przymierzyłam z
            welonem razem - po prostu miauuuu :p
            A ta druga jest bardziej rozłożysta z zapieciam na szyi i dekoltem V z masą
            aplikacji na cyckach i oczywiście długasnym trenam ;P
            poszukam linków i cos wkleję bo się obawiam że nie nauczę się wklejać zdjęć crying
            • mada.d.n Re: na strzeleckiej 23.11.06, 10:58
              wejdź na www.fotosik.pl, tam bez problemu wkleisz fotki, później musisz tylko
              skopiować link
              jestem strasznie ciekawa Twojej sukni!

Lubna - cieszę się, że też wybrałaś ten salon smile

• nives1 Re: na strzeleckiej 23.11.06, 11:15
                www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/40f687d092962291.html
                udało sie ??
                • mada.d.n Re: na strzeleckiej 23.11.06, 11:40
                  udało się smile śliczna smile
                  chciałam taki fason, z szelką na szyję, tylko nie tak zdobioną górę, ale w
                  końcu stanęło na "księżniczkowatej", bo w tamtym się Tomkowi nie podobałam ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka