Dodaj do ulubionych

Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar

12.02.07, 18:44
smileDziewczyny czy słyszałyście coś o tych lokalach? Jak "wygladją" cenowo, co
zawarte jest w cenie, jaki wystrój sali i obsługa kelnerska?
Jesli któres miały tam wesela albo były u kogoś na weselu byłyście zadowolone?
Obserwuj wątek
    • katarzyna821 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 12.02.07, 21:04
      hej jeśli chodzi o restauracje "Pod Dębami" w Rogalinie to miała tam wesele
      moja siostra nie całe 2 lata. Wtedy cena od osoby wynosiła 125,00 zł i nie
      obejmowała ciasta, napoi, alkoholu i tortu. Obsługa była miła i sympatyczna
      (przez całe wesele była Pani kierownik, która trzymałą rękę na pulsie),
      jedzenia było bardzo dużo, kawa i herbata na życzenie bez dopłaty. Dobrym
      rozwiązaniem był też ogródek przed lokalem. Jeśli interesują Cię jeszcze jakieś
      informację to pytaj.
      Ja też jestem w podobnej sytuacji i poszukuje lokalu, ale z wiadomych wzglęgów
      nie mogę zrobić już w tym samym miejscu smile więc jeśli wiesz coś o Powozowni
      bądź Green Hotelu w Komornikach to prosze o informacje. Pozdrawiam
      • laff.irynda Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 12.02.07, 23:47
        > Ja też jestem w podobnej sytuacji i poszukuje lokalu, ale z wiadomych wzglęgów
        > nie mogę zrobić już w tym samym miejscu smile więc jeśli wiesz coś o Powozowni
        > bądź Green Hotelu w Komornikach to prosze o informacje. Pozdrawiam

A dlaczego nei w tym samym miejscu????
        Moi bracia mieli tam wesela z odstepem prawie 2 lat i ten drugi dostal znizke smile
        I mi obiecali, ale minelo juz 13 lat od pierwszego wesela tongue_out I nie sadze zeby o
        mnie pamietali no i dla mnie za mala sala... smile
    • nives1 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 12.02.07, 23:23
      Ja będę miała wesele pod Dębami smile)
      i z opinii słyszałam tylko dobre rzeczy smile)
      Ze swoich doświadczeń będę mogła opisać dopiero po moim weselu ale jeśli coś
      mogłabym teraz pomóc to pytaj - chętnie odpowiem
      We wrzosie też byłam jak szukaliśmy sali - zraziła mnie bardzo właścicielka a
      znajomej na chrzcinach zabrakło kilku potraw za które i tak zapłaciła
      • nives1 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 12.02.07, 23:24
        acha - ja płacę ok 120 pln za osobę z ciastem i tortem ale bez napoi
        jest 4 porcje mięcha na osobę
    • elkam80 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 13.02.07, 09:37
      Witam!
      My braliśmy Wrzos pod uwagę. Ładna sala, ładne otoczenie. Ale w sumie to wszystko.
      Dwa lata temu pani mówiła że koszt to ok.135zł, ale nie gwarantowała że cena się
      nie zmieni. Poza tym w cenie nie było ciasta, tortu, wliczony był litr soku na
      osobę i 2 herbaty lub 2 kawy - za każdą następną trzeba płacić.
      Podobnie posiłki porcjowane, tzn. nie chodzi mi o mięso, ale o takie rzeczy jak
      ziemniaki, frytki, surówki. A co jeśli ktoś nałoży sobie więcej tak że dla
      drugiego nie wystarczy? Trzeba donieść, a to już kosztujesad.
      Tak więc jeżdżąc po innych lokalach wybraliśmy w końcu Astrę. Jestem bardzo
      zadowolona i jeśli jeszcze raz miałabym urządzać wesele lokalu bym nie zmieniła.
    • madziaaaaa5 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 13.02.07, 11:30
      Tak, tak. Sala bardzo ladna chociaz jak dla mnie to troche za duzo kwiatow
      ustawionych tak jakos bez pomyslunku. Na zewnatrz tez ladnie ale strasznie z
      cena krecila. Na poczatku niby 150 potem 160 ale czesto powtarzala ze ceny moga
      sie zmienic no i biorac jeszcze doplaty za dodatkowe napoje itp to by
      drogooooooooo wyszlo wiec zrezygnowalismy.
      • madziaaaaa5 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 13.02.07, 11:31
        o Wrzosie pisalam
        • oliwka_24 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 13.02.07, 12:52
          Dziękuję za odpowiedzi. My jedziemy dziś oglądać Wrzos i Pod dębami , mam
          nadzieję,iż dowiemy się konkretów i wówczas tu napiszę. Nikt nie słyszał o
          Ikarze i Olimpii <sa to hotele> ??
          • agata_kosynierka Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 13.02.07, 19:08
            Hej Oliwka.
            Jeśli mówimy o tym samym miejscu to Ikar to hotel. Nieciekawy, przynajmniej z
            zewnątrz (w środku nie byłam, więc nie będę się wypowiadać). Taki duży wiekowy
            już moloch, chyba za smutny na wesele.
            Pozdrawiam serdecznie smile
            Agata
            • oliwka_24 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 15.02.07, 13:37
              We wtorek byliśmy najpierw "Pod Dębami" - menu super i cena także dobra,120 zł
              z ciastem i tortem,4 porcje mięsa na osobę,kawa,herbata do oporu, z tym,że sala
              jadalniana troszkę mała <my potrzebujemy na ok.85 osób>więc sama nie wiem, sala
              taneczna ładna duża. Później pojechalismy do "Wrzosa" - cena od 137 do 167 zł,
              ale raczej koło 160 zł, menu raczej ubodie, 3 porcje mięsa na osobę, za każdą
              dodatkową kawę i herbatę, czyli powyżej dwóch należy dopłacić. Obowiązkowy jest
              pierszy kieliszek wódki toastowej dla każdego z gości, czyli ok. 85 osób w moim
              wypadku razy 5 zł uncertain aaaaa, i szampana także trzeba od nich wziąć, za każdą
              butelkę 15 zł. Ziemniaki, frytki i inne dodatki również porcjowane. Sala bardzo
              ładna, duża , ładny parkiet i ogólnie bardzo przyjemnie. Dla Młodych pokój
              gratis rano ze śniadaniem, a we "Debach" niestety nawet nie udostępniają
              pomieszczenia by Młodzi mogli cos przechować.
              To by było na tyle. W piątek jesteśmy umówieni na oglądanie "Ikara" ,a w sobotę
              do "Olimpii".
              Pozdrawiam. P.S. a może mozecie polecić jeszcze jakieś lokale w miarę w
              centrum Poznania gdzie cena nie bedzie przekraczała 130-135 zł z przyzwoitym
              menu?
              • elkam80 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 15.02.07, 22:39
                Poleciłabym Wam swoją salę, jednak my płaciliśmy w zeszłym roku 180zł/os.
                Jednak tam było wszystko. Jedynie mięso było porcjowane (3szt/os), reszta
                bez ograniczeń, łącznie z napojami. Szampan również wliczony w cenę, podobnie
                jak tort, słodkie i owoce. My dowoziliśmy tylko alkohol. Jedzenia fura - zostało
                nam jeszcze na obiad dla 40 osób na następny dzień i jeszcze dostaliśmy do domu
                (dopłacaliśmy tylko trochę za świeżą zupę oraz ziemniaki).
                Pokój dla Młodych oczywiście gratis.
                Lokal zamawialiśmy na 110 osób, w rezultacie było chyba 80.
                Wszyscy się pomieścili i dobrze bawiliwink.
                Pozdrawiam.
                • greene3 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 15.02.07, 23:25
                  Dostaliśmy ostatnio ulotkę nowej restauracji w Poznaniu - mieści się przy ul.
                  Lechickiej, więc od centrum kawałek, ale za to dojazd dobry - nie byłam tam,
                  ale ze zdjęć wynika, że wystrój ciekawy w środku, a piszą, że przyjęcia weselne
                  już od 85 zł za osobę
                  nie polecam, bo nie znam, a tylko dzielę się informacją - żeby nie było
                  • greene3 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 15.02.07, 23:26
                    ups, zapomniałam podać adres
                    www.hotelsystem.pl
                    • nives1 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 16.02.07, 09:05
                      Mieszkam po przekątnej skrzyżowania od tego miejsca - hotel wydaje sie z
                      zewnątrz ok ale chcialabym tylko zwrócić uwagę ze jest przy bardzo ruchliwej
                      ulicy i otoczenie takie siakie - wielokrotnie widzialam że na pobliskim
                      parkingu stoją ciężarówki. Ale wszystko myślę do dogadania smile))
                      • greene3 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 16.02.07, 09:30
                        hmm, no tak - okolica jest ważna, choć my też nie będziemy mieć ciekawej - z
                        jednej strony tuż przy ulicy - choć to mała miejscowość i ulica nie aż taka
                        ruchliwa jak Lechicka - z drugiej pijalnia piwa i dom strażaka smile)) typowy
                        wiejski swojski charakter - I like it!!!!!!! - no, ale wnętrza piękne a od
                        strony ulicy będzie tarasik na piętrze z widokiem na kościół, a którym bierzemy
                        ślub smile
                        • nives1 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 16.02.07, 09:55
                          Zapowiada się rewelacja !!!! A orkiestra strażacka będzie ?? Mój kuzyn jest
                          strażakiem i trzy tyg po nas sie żeni - kurcze jak z nim gadałam to cała
                          obstawa strażacka - od orkiestry po jakieś szpalery przed kościołem ehhhh
                          • greene3 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 16.02.07, 10:10
                            no niestety ci akurat strażacy nie mają trąb, bębnów i puzonów - musi nam nasza
                            orkiestra starczyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka