oliwka_24 12.02.07, 18:44 Dziewczyny czy słyszałyście coś o tych lokalach? Jak "wygladją" cenowo, co zawarte jest w cenie, jaki wystrój sali i obsługa kelnerska? Jesli któres miały tam wesela albo były u kogoś na weselu byłyście zadowolone? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna821 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 12.02.07, 21:04 hej jeśli chodzi o restauracje "Pod Dębami" w Rogalinie to miała tam wesele moja siostra nie całe 2 lata. Wtedy cena od osoby wynosiła 125,00 zł i nie obejmowała ciasta, napoi, alkoholu i tortu. Obsługa była miła i sympatyczna (przez całe wesele była Pani kierownik, która trzymałą rękę na pulsie), jedzenia było bardzo dużo, kawa i herbata na życzenie bez dopłaty. Dobrym rozwiązaniem był też ogródek przed lokalem. Jeśli interesują Cię jeszcze jakieś informację to pytaj. Ja też jestem w podobnej sytuacji i poszukuje lokalu, ale z wiadomych wzglęgów nie mogę zrobić już w tym samym miejscu więc jeśli wiesz coś o Powozowni bądź Green Hotelu w Komornikach to prosze o informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
laff.irynda Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 12.02.07, 23:47 > Ja też jestem w podobnej sytuacji i poszukuje lokalu, ale z wiadomych wzglęgów > nie mogę zrobić już w tym samym miejscu więc jeśli wiesz coś o Powozowni > bądź Green Hotelu w Komornikach to prosze o informacje. Pozdrawiam A dlaczego nei w tym samym miejscu???? Moi bracia mieli tam wesela z odstepem prawie 2 lat i ten drugi dostal znizke I mi obiecali, ale minelo juz 13 lat od pierwszego wesela I nie sadze zeby o mnie pamietali no i dla mnie za mala sala... Odpowiedz Link
nives1 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 12.02.07, 23:23 Ja będę miała wesele pod Dębami ) i z opinii słyszałam tylko dobre rzeczy ) Ze swoich doświadczeń będę mogła opisać dopiero po moim weselu ale jeśli coś mogłabym teraz pomóc to pytaj - chętnie odpowiem We wrzosie też byłam jak szukaliśmy sali - zraziła mnie bardzo właścicielka a znajomej na chrzcinach zabrakło kilku potraw za które i tak zapłaciła Odpowiedz Link
nives1 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 12.02.07, 23:24 acha - ja płacę ok 120 pln za osobę z ciastem i tortem ale bez napoi jest 4 porcje mięcha na osobę Odpowiedz Link
elkam80 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 13.02.07, 09:37 Witam! My braliśmy Wrzos pod uwagę. Ładna sala, ładne otoczenie. Ale w sumie to wszystko. Dwa lata temu pani mówiła że koszt to ok.135zł, ale nie gwarantowała że cena się nie zmieni. Poza tym w cenie nie było ciasta, tortu, wliczony był litr soku na osobę i 2 herbaty lub 2 kawy - za każdą następną trzeba płacić. Podobnie posiłki porcjowane, tzn. nie chodzi mi o mięso, ale o takie rzeczy jak ziemniaki, frytki, surówki. A co jeśli ktoś nałoży sobie więcej tak że dla drugiego nie wystarczy? Trzeba donieść, a to już kosztuje. Tak więc jeżdżąc po innych lokalach wybraliśmy w końcu Astrę. Jestem bardzo zadowolona i jeśli jeszcze raz miałabym urządzać wesele lokalu bym nie zmieniła. Odpowiedz Link
madziaaaaa5 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 13.02.07, 11:30 Tak, tak. Sala bardzo ladna chociaz jak dla mnie to troche za duzo kwiatow ustawionych tak jakos bez pomyslunku. Na zewnatrz tez ladnie ale strasznie z cena krecila. Na poczatku niby 150 potem 160 ale czesto powtarzala ze ceny moga sie zmienic no i biorac jeszcze doplaty za dodatkowe napoje itp to by drogooooooooo wyszlo wiec zrezygnowalismy. Odpowiedz Link
oliwka_24 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 13.02.07, 12:52 Dziękuję za odpowiedzi. My jedziemy dziś oglądać Wrzos i Pod dębami , mam nadzieję,iż dowiemy się konkretów i wówczas tu napiszę. Nikt nie słyszał o Ikarze i Olimpii <sa to hotele> ?? Odpowiedz Link
agata_kosynierka Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 13.02.07, 19:08 Hej Oliwka. Jeśli mówimy o tym samym miejscu to Ikar to hotel. Nieciekawy, przynajmniej z zewnątrz (w środku nie byłam, więc nie będę się wypowiadać). Taki duży wiekowy już moloch, chyba za smutny na wesele. Pozdrawiam serdecznie Agata Odpowiedz Link
oliwka_24 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 15.02.07, 13:37 We wtorek byliśmy najpierw "Pod Dębami" - menu super i cena także dobra,120 zł z ciastem i tortem,4 porcje mięsa na osobę,kawa,herbata do oporu, z tym,że sala jadalniana troszkę mała <my potrzebujemy na ok.85 osób>więc sama nie wiem, sala taneczna ładna duża. Później pojechalismy do "Wrzosa" - cena od 137 do 167 zł, ale raczej koło 160 zł, menu raczej ubodie, 3 porcje mięsa na osobę, za każdą dodatkową kawę i herbatę, czyli powyżej dwóch należy dopłacić. Obowiązkowy jest pierszy kieliszek wódki toastowej dla każdego z gości, czyli ok. 85 osób w moim wypadku razy 5 zł aaaaa, i szampana także trzeba od nich wziąć, za każdą butelkę 15 zł. Ziemniaki, frytki i inne dodatki również porcjowane. Sala bardzo ładna, duża , ładny parkiet i ogólnie bardzo przyjemnie. Dla Młodych pokój gratis rano ze śniadaniem, a we "Debach" niestety nawet nie udostępniają pomieszczenia by Młodzi mogli cos przechować. To by było na tyle. W piątek jesteśmy umówieni na oglądanie "Ikara" ,a w sobotę do "Olimpii". Pozdrawiam. P.S. a może mozecie polecić jeszcze jakieś lokale w miarę w centrum Poznania gdzie cena nie bedzie przekraczała 130-135 zł z przyzwoitym menu? Odpowiedz Link
elkam80 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 15.02.07, 22:39 Poleciłabym Wam swoją salę, jednak my płaciliśmy w zeszłym roku 180zł/os. Jednak tam było wszystko. Jedynie mięso było porcjowane (3szt/os), reszta bez ograniczeń, łącznie z napojami. Szampan również wliczony w cenę, podobnie jak tort, słodkie i owoce. My dowoziliśmy tylko alkohol. Jedzenia fura - zostało nam jeszcze na obiad dla 40 osób na następny dzień i jeszcze dostaliśmy do domu (dopłacaliśmy tylko trochę za świeżą zupę oraz ziemniaki). Pokój dla Młodych oczywiście gratis. Lokal zamawialiśmy na 110 osób, w rezultacie było chyba 80. Wszyscy się pomieścili i dobrze bawili. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
greene3 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 15.02.07, 23:25 Dostaliśmy ostatnio ulotkę nowej restauracji w Poznaniu - mieści się przy ul. Lechickiej, więc od centrum kawałek, ale za to dojazd dobry - nie byłam tam, ale ze zdjęć wynika, że wystrój ciekawy w środku, a piszą, że przyjęcia weselne już od 85 zł za osobę nie polecam, bo nie znam, a tylko dzielę się informacją - żeby nie było Odpowiedz Link
greene3 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 15.02.07, 23:26 ups, zapomniałam podać adres www.hotelsystem.pl Odpowiedz Link
nives1 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 16.02.07, 09:05 Mieszkam po przekątnej skrzyżowania od tego miejsca - hotel wydaje sie z zewnątrz ok ale chcialabym tylko zwrócić uwagę ze jest przy bardzo ruchliwej ulicy i otoczenie takie siakie - wielokrotnie widzialam że na pobliskim parkingu stoją ciężarówki. Ale wszystko myślę do dogadania )) Odpowiedz Link
greene3 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 16.02.07, 09:30 hmm, no tak - okolica jest ważna, choć my też nie będziemy mieć ciekawej - z jednej strony tuż przy ulicy - choć to mała miejscowość i ulica nie aż taka ruchliwa jak Lechicka - z drugiej pijalnia piwa i dom strażaka )) typowy wiejski swojski charakter - I like it!!!!!!! - no, ale wnętrza piękne a od strony ulicy będzie tarasik na piętrze z widokiem na kościół, a którym bierzemy ślub Odpowiedz Link
nives1 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 16.02.07, 09:55 Zapowiada się rewelacja !!!! A orkiestra strażacka będzie ?? Mój kuzyn jest strażakiem i trzy tyg po nas sie żeni - kurcze jak z nim gadałam to cała obstawa strażacka - od orkiestry po jakieś szpalery przed kościołem ehhhh Odpowiedz Link
greene3 Re: Wrzos,Pod dębami,Olimpia,Ikar 16.02.07, 10:10 no niestety ci akurat strażacy nie mają trąb, bębnów i puzonów - musi nam nasza orkiestra starczyć Odpowiedz Link