asmaa 01.06.07, 17:20 witajcie sorryze tyle tych watkow nowych zakladam... ale ja juz tak mam... co myslicie o tym hotelu.... po poszukiwaniach doszlismy do wniosku ze ten bedzie najlepszy.... tylko plisss napiszcie cos o nim... pozdrowionka asmaa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melodyka Re: Hotel Mercure.... 01.06.07, 17:40 A nie chcieliście w jakimś miejscu oddalonym od spalin samochodów i hałasu tramwajów? Np. gdzieś pod Poznaniem? Odpowiedz Link
asmaa Re: Hotel Mercure.... 01.06.07, 17:42 ja bym chciala ale ten moj to musi miec elegancko i ogolnie co prawda ja nie twierdze ze w innych nie jest elegancko... ale przemowic takiemu....to tragedia... ehhh ja bardzo chcialam w tym eurohotelu w swarzedzu... Odpowiedz Link
melodyka Re: Hotel Mercure.... 01.06.07, 21:59 Wierz mi, w innych knajpach/restauracjach jest równie elegancko - zobacz np. Oazę nad Strzeszynkiem - klasa!!! a widok jaki piękny Wejdź na stronkę strzeszynka ( chyba www.strzeszynek.pl) Odpowiedz Link
karmazyna Re: Hotel Mercure.... 02.06.07, 11:39 jejku! nie wiedziała,ze tam jest taka fajna knajpkawystrój sympatyczny Odpowiedz Link
melodyka Re: Hotel Mercure.... 02.06.07, 14:16 Knajpka jest reaktywowana - istnieje już dość długo, tyle, że wcześniej była brzydka i obskurna... Ale jak widać doprowadzili ją do ładu Ja niestety nie będę tam miała wesela... mam w Ogrodzie Smaków - równie piękny, romantyczny wystrój...Wydaje mi się, że fajnie jest kiedy goście mają gdzie pospacerować - miejsce na uboczu jest pod tym względem chyba lepsze Odpowiedz Link
rycerzowa Re: Hotel Mercure.... 02.06.07, 17:12 W Merkurym miał przyjecie weselne znajomy znajomego. Bardzo zadowolony. Ale - pan młody cudzoziemiec, większość gości z zagranicy, a ci miejscowi też po świecie bywali. Trzeba pamiętać jakich ma się gości, żeby nie byli zbyt onieśmieleni elegancją miejsca. Na przykład, żeby było coś "normalnego" do jedzenia, a nie tylko frutti di mare. Nawet w tym euro hotelu niektórzy nie umieli światła w pokoju zaświecić ( trzeba użyć karty). A wszystko wielkomiejskie, warszawskie... Z ogródkiem przy sali weselnej też trzeba uważać, bo się czasem wesele nomen omen rozłazi, szczególnie gdy piwo jest. Odpowiedz Link
asmaa Re: Hotel Mercure.... 03.06.07, 13:56 no wlasnie kurde a u mnie to bedzie tak ze czesc rodziny miasttowa czesc wsiowa i pare osob z zagranicy no bo narzeczony obcokrajowiec ja sie upieram przy tym eurohotelu a ten paskud przy mercure... no i co tu zrobic kurka wodna...ehhh Odpowiedz Link
rycerzowa Re: Hotel Mercure.... 03.06.07, 15:21 Wiesz, jak goście z prowincji, to może ten Merkury zrobi wrażenie. W końcu klimaty remizowe to oni mają u siebie, do znudzenia. Chcieliby pewnie zobaczyć wesele w dużym mieście, haj lajf,etc. Tylko przypilnujcie, żeby przynajmniej rosół był... Haj lajf haj lajfem , ale rosół na weselu być musi. Euro hotel też reprezentuje przyzwoity poziom, ale Merkury jest w centrum miasta, sama rozumiesz. Jak "paskuda" stać na Merkurego, to ja bym się nie upierała...Ani chwili. PS. Ale wtedy to albo Fara, albo Katedra. Noblesse oblige. Odpowiedz Link
greene3 Re: Hotel Mercure.... 03.06.07, 16:10 hehe - uważaj w tym Mercure na dobór menu Na pewno świetnie tam robią kuchnię staropolską, czyli odpowiadającą większości gustów ale mogą też zapodac jakieś owoce morza czy homary i niektórzy moga nie wiedzieć co z tym robić wiesz - po kilka sztućców z każdej strony - o cholera - który do czego no i różne kieliszki - wiesz - super elegancja, jeśli jest pewność, że nikt nie będzie się czuł tym skrępowany ja bym się dobrze w takim klimacie nie bawiła i raczej uważałabym aby gafy jakiejś nie popełnić niż bym się cieszyła tym dniem Odpowiedz Link
asmaa Re: Hotel Mercure.... 03.06.07, 16:18 no i jak tu kurcze wszystkim dogodzic to ja nie wiem najgorsze jest to ze rodzina z prowincji patrzy dziwnie na owoce morza nie lubia oliwek.... kiedy ja sie tym zajadam nie bedzie wieprzowiny smalcu ani nic tego typu... bo my oboje muzulmanami jestesmy....no i rodzina paskuda takze.. tak wiec problem slubu koscielnego z glowy ja juz sama nie wiem...... bede go namawiala na eurohotel bardzo mi sie podoba ceny nie sa najgorsze.... i ogolnie..... Odpowiedz Link
annamaria86 Re: Hotel Mercure.... 03.06.07, 17:45 moj narzecziny tez jest obcokrajowcem, zadecydowalismy, ze chcemy miec przyjecie, nie wesele, na poczatku szukalismy czegos na Starym Rynku, potem doszlismy do wniosku, ze moze lepiej w jakims hotelu, gdzie beda tez goscie. Wstepnie-Vivaldi, w czerwcu bedziemy w Polsce, umowilismy sie na spotkanie z nimi, zobaczymy. pozdr. Odpowiedz Link
asmaa Re: Hotel Mercure.... 04.06.07, 13:36 sluchajcie ja sie zalamie dzwonilam dzisiaj do eurohotelu i co sie okazalo ze maja woly termin czyli 19 pazdziernik tylko ze na jakiejs nowej sali... i jak tu sie nie wykonczyc nerwowo poprostu masakra no wiec nie wiele mi zostaje moze ten strzeszynek? bardzo ladna jest ta oaza.... a moze wiecie cos o niej wiecej? pozdrowionka Odpowiedz Link
zawsze_do_przodu Strzeszynek 08.06.07, 12:41 nie planuję jeszcze ślubu, ale to miejsce w strzeszynku - piękne Odpowiedz Link