Dodaj do ulubionych

Nowy dom Beaty i Jacka

IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.10, 11:14
Czy ten dom w Komorowie, w którym spędzili weekend, jest rzeczywiście już ich własnością? Bo we wczorajszym odcinku Beata opowiadała Eli o niespodziance, jaką zrobił jej Jacek i wydawało mi się, że tak właśnie powiedziała matce. Ciekawe, swoją drogą, jak udało mu się w tak błyskawicznym tempie i w całkowitej dyskrecji przed Beatą załatwić formalności związane z zakupem domu i kredytem?
Obserwuj wątek
    • joko5 Re: Nowy dom Beaty i Jacka 18.11.10, 13:01
      A on czasem w banku nie pracuje? Bo jeśli tak to taki kredyt to kwestia max. 2 dni, wiem coś o tym.
      • Gość: fanka_poranka Re: Nowy dom Beaty i Jacka IP: *.net.stream.pl 18.11.10, 16:06
        i wziął kredyt ot tak? bez podpisu żony...

a poza tym Beata byłą dość zadłużona u rodziny z powodu firmy, czy już swoje długi spłaciła?
        strasznie forsiasci są...
        • joko5 Re: Nowy dom Beaty i Jacka 18.11.10, 16:31
          Może dużo kredytu nie brali, gnieżdżą się w malutkim mieszkaniu, on jako specjalista w banku zarabia pewnie ponad 20tys. miesięcznie, myślę, że dużo, dużo więcej, ona jako właścicielka firmy pewnie drugie tyle.
          • Gość: mmm Re: Nowy dom Beaty i Jacka IP: 10.1.1.* 19.11.10, 09:57

moze jako dyrektor ?

bo specalista w banku to po prostu szeregowy pracownik tylko zajmujacy sie węższą specjalizacja np kredyty hipoteczne itp
            w zwykłym "sieciowym" banku , nie w KLAnie, taki pracownik zarabia 2-3 srednie krajowe maksymalnie
            nie ma co szaleć
        • Gość: steve Re: Nowy dom Beaty i Jacka IP: *.gdynia.mm.pl 23.11.10, 20:56
          ..> a poza tym Beata byłą dość zadłużona u rodziny z powodu firmy, czy już swoje dł
          > ugi spłaciła?
          > strasznie forsiasci są...

a co Ty myślałeś? Pokarz mi w Klanie osobę mającą problemy finansowe.
          Tam problemem nr 1 jest czy ktoś kogoś kocha czy nie.
          reszta jest nieważna
    • bonnie75 Re: Nowy dom Beaty i Jacka 18.11.10, 20:05
      Beata powiedziala Elzuni, ze dom juz wlasciwie nalezy do nich i z tego, co pamietam to jest dom jakichs znajomych Jacka - tym bardziej, ze pozwolili im sie rozgooscic w nim weekendowo. Wiec co w tym dziwnego, ze juz sobie go przysposobili i mowia o nim per "nasz" ?
      Ja to w ogole dziwie sie, ze pani prezes, wlascicielka firmy zdobywajacej nagrody itd. oraz swietny bankowiec w takiej klituszce do tej pory mieszkali...
      • nioma Re: Nowy dom Beaty i Jacka 18.11.10, 21:56
        poza tym moga miec rozdzielnosc majatkowa, wtedy nie jest potrzebna zgoda wspolmalzonka na wziecie kredytu
      • Gość: mmm Re: Nowy dom Beaty i Jacka IP: 10.1.1.* 19.11.10, 10:19
        a mnie zachwycaja te swietne inetresy w KLAnie

jak pracownik banku - to juz klasy miedzynarodowej

jak gó...ara swiezo po studiach zakalda firme farmaceutyczna to od razu laduje w pierwszej setce WPROST

jak pani dyrektor w banku ( dyrektor czego włąsciwe?) to głwonei w pracy zajmuej sie rozmasami, intrygami milosnymi ,siedzeniem przy pustym biurku oraz noszeniem pustej teczki

jak firma budowlana - to odsyła swych klientów do strony internetowej

jak przygłup i robol dostaje prace to od razu z pensją wyżsża od profesora uniwersyteckiego

• Gość: Minnie Domy bohaterów Klanu IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.10, 13:39
          W Klanie to już właściwie większość bohaterów mieszka w domach:

Ela z Jerzym
          Krystyna z doktorkiem
          Monika z Felim
          Czesia z Darkiem
          Norbert z mamą
          Kinga z Oskarem
          wkrótce Beata z Jackiem

Kogoś pominęłam?
          • Gość: karl Re: Domy bohaterów Klanu IP: *.xdsl.centertel.pl 22.11.10, 20:26
            A Dorotka? W domu zakonnym...
            • Gość: Tosia Re: Domy bohaterów Klanu IP: 46.113.134.* 23.11.10, 10:02
              To teraz czas na Rysiów :-)
              • nioma Re: Domy bohaterów Klanu 23.11.10, 11:04
                Ela mieszka w domu po rodzicach
                Doktorek w swoim na Sadybie od dawna, kiedy ceny mieszkan i domow byly zupelnie inne
                Niemiec z Kinga zamieszkali na zadupiu, wychodzi taniej dom w takim miejscu niz mieszkanie w dobrej dzielnicy Warszawy
                Jacek z Beata bez problemu splaca kredyt, tym bardziej, ze czesc pokryja ze sprzedazy mieszkania lub jego wynajmu
                • Gość: acce Re: Domy bohaterów Klanu IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 07:13
                  Doktorek w swoim na Sadybie od dawna, kiedy ceny mieszkan i domow byly zupelnie
                  > inne

To jest dom po rodzicach Krystyny.
          • nioma Re: Domy bohaterów Klanu 23.11.10, 11:05
            Trudno sie dziwic, ludzie przeciez wola mieszkac w lepszych warunkach.
            Zauwaz za to, ze mieszkania sa malutkei i byle jakie: Jacka i Beaty, Michała, Rysiów...
            • reniatoja Re: Domy bohaterów Klanu 23.11.10, 11:56
              Jeśli mieszkania w Klanie są byle jakie, to jakie są mieszkania w Na Wspolnej - Ziębów, Kingi i Michała, Danusi i Marka, Szeryfa i Renatki, Ewy i Igora, czy Romana, a nawet willa Izabelli jest jakas taka ikeowa i beznadziejnie urządzona (o siedzeniu na safce nie wspominając, zeby nie było normalnego kąta wypoczynkowego, tylko całe życie przysiadanie na skraju szafki w taaaakim willisku. W NW są wyjatkowo brzydkie klitki, Klan to elegancja francja. Jedyne przyzwoite mieszkanie ma Marta i jej brzydki mąż, ale wczesniej to też mieli klitke dwa na dwa
    • wiotka_trzpiotka Re: Nowy dom Beaty i Jacka 23.11.10, 11:25
      a mnie ciekawi czy podejmą temat ogromnych korków w których utkną Jacki i Beaty jako i ja stoję codziennie...
      chyba, że kolejke WKD przypromuja z Komorowa...
      • lilith76 Re: Nowy dom Beaty i Jacka 23.11.10, 13:38
        Kinga już narzeka na korki i bliźniaki raz przez to szkoły nie dojechały.
        Tak to jest jak się do szkoły wozi dzieci nie z poczucia obowiązku, ale z Radości ;)
      • nioma Re: Nowy dom Beaty i Jacka 23.11.10, 13:44
        przeciez w Klanie, poza domem Elina Sadybie to jest wies tanczy i spiewa. U Eli przynajmniej jest zachowany styl (jedynei nowa kuchnia pasuje jak pięść do nosa)
        W reszcie mieszkan i domow wystroj woła o pomste do nieba.

Widzialam wczoraj dom Czesi: myslalam, ze padne.
        Te biale skorzane kanapy, ten nieszczesny niby marmurowy stol, koszmarne krzesla w kuchni z metalowymi nogami i wyciagnietym oparciem - dramat!!! Styl nowobogacki, bezguscie jakich mało. Czy normalni ludzie w realu tez tak mieszkaja?
        A Ryśki? Przedpotopowe szafki w kuchni, oczywiscie tloczone. Sosnowe mebelki, koszmarna szafka na buty w przedpokoju - to jest stylistyczny horror! Po tylu latach pracy mogliby chyba cokolwiek zmienic, prawda?
        Beata: kto do diaska strzela sobie takie oczojebne szafki w kuchni? + ten niby bufet i metalowa rurka (do tanca?) oraz mini regalik na ksiazki, ktorych od lat nie przybywa. Nie czytaja ksiazek?
        Michal i Zyta> ich drzwi wejsciowe + masakra w sypialni w ogole nie wymagaja komentarza.
        Wiekszosc tych wnetrz to jak gazetka reklamowa black red and white: sklejka, welurek i wszystko na jedno kopyto.
        • reniatoja Re: Nowy dom Beaty i Jacka 23.11.10, 15:32
          A co sądzisz o biurze Beaty, to ogromne rzeźbione drewniane biurko, jakies o ile pamiętam jakies cieżkie drewniane rzeźbione schody prowadzące nie wiadomo dokąd, co ten styl wyraża?
          • nioma Re: Nowy dom Beaty i Jacka 23.11.10, 15:45
            przerost formy nad treścią
            Meble wygladajace na gdanskie sa piekne same w sobie ale w tym wielkim pomieszczeniu nawet one sie gubią.
            Wkurzajace jest tez to, ze wszedzie panuje idealny porzadek: zadnych zabawek rozrzuconych przez dzieci, nigdy brudnych naczyn, sweterka zostawionego na kanapie - wiekszosc ludzi tak nie mieszka! Nie chodzi o pokazywanie brudu, ale kto mi pokaze dom z malymi dziecmi gdzie nie ma nawet jednej zabawki nie na miejscu?
            Gdzie nie lezy na stole ksiazka/gazeta/papiery?
            • monia515 Re: Nowy dom Beaty i Jacka 23.11.10, 15:52
              Dla mnie najwiekszym horrorem jest dom Moni. Jest ona stylistką wnętrz, a urządziła dom koszmarnie. Te przycierki na ścianach, sztuczne kwiaty, udrapowane firanki, skórzane kanapy.... Ohyda, bezguście i brak smaku.
              • nioma Re: Nowy dom Beaty i Jacka 23.11.10, 15:53
                dokladnie
                a pamietacie jakie piekne bylo jej pierwsze mieszkanie? to bylo ( o ile pamietam) oryginalne wnetrzne wynajmowane na potrzeby serialu: jasne, przestronne, doskonale umeblowane w jednolitym stylu.
                • Gość: jarod Re: Nowy dom Beaty i Jacka IP: *.gupl.pl.georgutz.com / 10.0.0.* 24.11.10, 14:00
                  pamiętamy,
                  o tym samym pomyślałam, piękna to była chałupa
      • Gość: karl Re: Nowy dom Beaty i Jacka IP: *.xdsl.centertel.pl 23.11.10, 19:56
        > a mnie ciekawi czy podejmą temat ogromnych korków w których
        > utkną Jacki i Beaty jako i ja stoję codziennie...
        > chyba, że kolejke WKD przypromuja z Komorowa...

No juz była raz promocja. Beatka do Elzuni rozprawiała o kolejce i półgodzinnym dojezdzie do centrum...
        • nioma Re: Nowy dom Beaty i Jacka 23.11.10, 20:43
          moze beda promowac komunikacje miejska
          • krzakoska Re: Nowy dom Beaty i Jacka 23.11.10, 22:49
            A propos korków absolutnie rozczulił mnie Michał jak lecieli z Zytą do Peru, pożegnali się z jej i jego rodzicami, a on chciał jeszcze jechać do chłopców (w końcu i tak okazało się że ich nie ma i nie było potrzeby), Zyta zaniepokoiła się że w ten sposób nie zdążą na lotnisko, bo taka godzina że będą największe korki. Na co Michał że spoko spoko, on zna objazdy. Jaki on genialny, cała Warszawa gdzieś od 15:30 przez 2 czy 2,5h stoi w korkach ale on zna objazdy. Na Okęcie.
            • Gość: lolek Re: Nowy dom Beaty i Jacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 22:58
              a co tam dla Michałka:) popruje na ukos przez tor wyścigów konnych.
            • lilith76 Re: Nowy dom Beaty i Jacka 23.11.10, 23:36
              Ten, który by znał objazd korków na Okęcie, to by chyba prezydentem Wawy został :)
              • grazynka_luubicz Re: Nowy dom Beaty i Jacka 24.11.10, 04:11
                Gdzieś tam kiedys cztałam. Podobno da sie podjechac pod samo lotnisko. Drogami gruntowymi itd...
                A ze potem kilka km trzeba z walizka wzdluz plotu zasuwac to chyba dla Michala to pikus.
                Przeciez zna skroty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka