Dodaj do ulubionych

Dlaczego ja?

IP: *.xdsl.centertel.pl 07.04.11, 14:37
Widzieliście ten "fantastyczny serial"?
Obserwuj wątek
    • Gość: asdf Re: Dlaczego ja? IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 07.04.11, 14:52
      Taa. "Aktorów" biorą chyba prosto z ulicy. Nie rozumiem w ogóle jak ci ludzie mogą brać w tym udział. Są jeszcze "Trudne sprawy"- program, który od "Dlaczego ja" różni się chyba tylko tytułem, konwencja ta sama.
      • mozambique Re: Dlaczego ja? 07.04.11, 15:07
        tak , prosto z ulicy bo to tzw. docu-soap
        postacie grają kompletni amatorzy wzieci z castingu , co widac , slychac i czuc
        im bardziej niezdolni, drewniani , z wadami wymowy i pryszczata gębą tym lepiej = tym bardziej naturalnie

chcesz namiar do tej agencji castingowej ? kazdy ma szanse
      • Gość: Wilczyca Re: Dlaczego ja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 23:11
        Sam jesteś z ulicy bo brałeś w tym udział! To fajne!!
        • mozambique Re: Dlaczego ja? 11.04.11, 15:04
          nie brałEm

i nie brałAm tez
          po prostu znam zasady krecenia tego typu produkcji

a oglsozenia tej agencji sa np w takich bezplatnych gazetkach rozdawanych na skrzyzowaniach w moim miescie
          bo tu jest tez produkcja tego serialu
    • Gość: Majuniia Re: Dlaczego ja? IP: 77.252.99.* 09.04.11, 23:34
      A komu i czemu ma służyć ten paradokumentalny serialik?

• Gość: err Re: Dlaczego ja? IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 00:54
        Stacji Polsat i jej właścicielom. Dzięki reklamom wyświetlanym przed i w przerwie serialiku zarabiają pieniądze.
    • Gość: xd Re: Dlaczego ja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 13:01
      ale z was zal...

ciagle wam cos nie pasuje...narzekacie,ze seriale nie sa zyciowe(m jak m,klan itd),.jak dostaniecie zyciowy serial to tez zle;/
      • Gość: Stefa Re: Dlaczego ja? IP: *.xdsl.centertel.pl 10.04.11, 13:11
        "Dlaczego ja?" to jest najbardziej życiowy z życiowych seriali:P Nigdy nie zapomnę odcinka, w którym jakaś nowobogacka pani wynajęła prywatnych detektywów, by finalnie odkryć, że jej mąż smaruje łokcie podprowadzonym żonie kremem za 1000 złotych O.o
    • Gość: anka Re: Dlaczego ja? IP: *.ats.pl 10.04.11, 13:15
      a te komentarze lektor to jedna -wielka żenada. "36-latka", 40-latek" Nie ma zdania , które by nie zwierało tego zwrotu . Te osoby nie mają imion ,..one mają tylko wiek. Bardziej debilnego programu nie dało się wymyslić
    • Gość: kkk Re: Dlaczego ja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 14:37
      A ja lubię obydwa. Akcja dzieje się szybko, no i tych amatorów dobrze się ogląda. Tylko zauważyłam ostatnio ze aktorzy chyba zaczynają sie powtarzać. A serial musi mieć dobrą oglądalność jeśli zrobili taki sam o wcześniejszej godzinie.
      • Gość: kloc Re: Dlaczego ja? IP: *.spray.net.pl 10.04.11, 16:05
        trudneeeeeeeeeeeeeeeeeeee sprawyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :)
    • Gość: xyz Re: Dlaczego ja? IP: *.imsmultimedia.com.pl 10.04.11, 17:59
      W Dlaczego ja i Trudnych sprawach wciąż się wszyscy wydzierają... Jak wchodzę do domu i słyszę wrzaski to wiem, że ktoś u mnie puścił to cholerstwo. "Aktorzy", a zwłaszcza "aktorki" wrzeszczą na siebie tak potwornie, że nie da się niczego zrozumieć, chyba żeby zacząc się w te decybele starannie wsłuchiwać, a tego nikomu nie życzę:) No i biorą ich chyba z łapanki na ulicy, wcale nie szkolą tylko dają w łapę tekst i jadą z kamerą. Chyba nawet bez powtórek... Jakim cudem leci to 2 razy dziennie? Codziennie? Kto to ogląda? Ot, zagadka:/
      • Gość: asdf Re: Dlaczego ja? IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 10.04.11, 18:33
        > W Dlaczego ja i Trudnych sprawach wciąż się wszyscy wydzierają.
        O tak, trafiłam raz na odcinek o młodej dziewczynie, która miała urodzić dziecko znajomym, oczywiście kiedy była w ciąży przywiązała się do dziecka i postanowiła go nie oddawać. Ależ ona była irytująca! Nie tylko się darła, ale uważała, że wszystko ma być tak, jak ona chce. Mam nadzieję, że to była tylko gra, bo jeśli ona jest taka w rzeczywistości, to współczuję ludziom w jej otoczeniu:P
        • Gość: :P Re: Dlaczego ja? IP: *.dialog.net.pl 11.04.11, 14:55
          HAHA "Trudne Sprawy" właśnie lecą :) czasem oglądam - nawet fajne, ale fakt że denerwuje ta 40 latka i 25 latek oraz wrzaski...
          • mozambique Re: Dlaczego ja? 11.04.11, 15:10
            wrzaskie sa prostą konskekwencją kompletnego amtorstwa występujacych
            po czym rozpoznasz amatora grajacego np w filmie
            po tym ze mówi za cicho, za szybko, niewyraźnei bełkocze i polyka koncówki
            nie jest swiadomy mikrofonu, nie ma swiaodmosci włąsnego głosu ani nie zna zasad funkjonowania aparatu głosowego

wiec na polecenie rezysera -glosniej !- - aktor odpowiednio "ustawi" głos, przeponę, timbre i wysokosc dziwieku , "popracuje " krtanią , moduluje głos itp

a amator co zrobi? - no właśnie - wydrze się !
            bo nic innego nei potrafi
            • Gość: Kia Re: Dlaczego ja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 15:54
              Wszytko się zgadza, ale właśnie oni nie mają grac jak aktorzy tylko tak jakby się sami zachowali- autentycznie. i właśnie gdy to oglądam to podobają mi się te niekontrolowane zachowania i amatorstwo . Wygląda to jakby naprawdę u kogoś w domu postawili kamerę i śledzili losy tych ludzi. Na początku to nawet myślałam że to tak właśnie jet;)
              • Gość: :P Re: Dlaczego ja? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 15:14
                Myślałam że nie wyrobię, rozmowa dwóch 17 latków
                - a z jakich przedmiotów jesteś dobry, z polskiego ?
                - a ile masz osób w klasie ?

LOL...
                • Gość: porażka Re: Dlaczego ja? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 15:29
                  Powiem szczerze że oglądając ten serial dość regularnie jestem przerażona tym jak się zachowują gó...arze w tym serialu. Gdyby moje dziecko zachowywało się tak jak te rozpuszczone bachory to z mety po ryju, szlaban na kieszonkowe i na dupie siedzieć. Conajwyżej do szkoły i z powrotem. Nie wyobrażam sobie że moje dziecko wychodzi z domu wyzywając mnie od staruchów, w ogóle że 13/ 14 letnie dziecko wychodzi sobie gdzieś pomimo zakazu... Za fraki z powrotem do pokoju, pasem po tyłku i zero przywilejów...

To jest jakiś koszmar do czego to bezstresowe wychowanie doprowadza... Rodzice zero kontroli nad gnojkami sprawują i potem mamy akcję typo Królikowski i "psy" to jest straszne...
                  • mozambique Re: Dlaczego ja? 13.04.11, 15:32
                    poczekaj az tu sie zlecą forumowe e-mamy zlinczuja cie za katowanie biednego bezbronengo dziecka
                    • Gość: porażka Re: Dlaczego ja? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 15:41
                      Możliwe, prawdopodobnie wychowają takich samych gnojów jak ten dzisiejszy... Szczerze powiem - nie rozumiem ! Moim zdaniem spakować mu torbę z ubraniami i przez okno a gó...arza za fraki i za próg... Nie podoba się to won... i jeszcze za każdym atakiem na rodziców po pysku.

Niestety takie są fakty... Na szczęście matka normalnie się zachowywała bo tatuś jakaś totalna ciućma...
                      • monika790 Re: Dlaczego ja? 13.04.11, 17:51
                        Moze zaczne ogladac,moja mam oglada czasem:) i przezywa
        • Gość: Polsatowicz extra Dlaczego ja&trudne sprawy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.12.11, 13:23
          Też oglądałem ten odcinek.Ona była zapłodniona in-witro i wyjechali za granice.
    • kelle1986 Re: Dlaczego ja? 13.04.11, 18:30
      Co by nie mowic o aktorstwie w tym serialu to przyznam ze jest dosc niepokojaco wciagajacy. Widzialam pare odcinkow i za kazdym razem zaczynalam ogladac tak jakby przez przypadek a potem sie oderwac nie moglam. Fajne zyciowe sytuacje;p
    • Gość: Kasia Re: Dlaczego ja? IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.11, 22:11
      Ja nawet tak zagrałam. Mój odcinek już 04.05.2011. Chyba się spalę ze wstydu...
    • Gość: :-) Re: Dlaczego ja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 09:17
      Mnie się serial podoba, akcja zawsze dzieje się na wrocławskich osiedlach, lub pod Wrocławiem, chociaż niby w Radomiu czy Tychach itp:-) Kilku "aktorów" rozpoznałam np panią z pobliskiego placu targowego :-) zagrała już w 2 odcinkach.
      • mozambique Re: Dlaczego ja? 03.05.11, 21:37
        bo wrocławska firma jest producentem
      • arcadios1987 Re: Dlaczego ja? 03.05.11, 21:45
        Fakt, ja np. pochodzę z Radomia i zwróciłem uwagę na to, że pokazywane w odcinku miejsca bardziej wrocławskie niż radomskie. :) Ale to akurat w tego typu serialach norma, przecież Anna Maria Wesołowska jest jedynym polskim sędzią sądu objazdowego - co odcinek, to sprawa w innym mieście, a policjanci z W11 oraz ich koledzy, detektywi działają po prostu w Mieście, które jakoś nie chce przestać być Krakowem.
    • deodyma Re: Dlaczego ja? 25.12.11, 20:26
      ogladalam.
      teraz daja powtorki i przestalam ogladac, poki nie nagraja nowych.
      • Gość: gość Re: Dlaczego ja? IP: *.marsoft.net 21.03.12, 20:12
        Koszmarne badziewie, nie wiedzieć ku czemu zapodawane. Pajacowanie nie warte czasu.
        • mozambique Re: Dlaczego ja? 22.03.12, 12:17
          jak to ku czemu - ku zarobkowi

to musi byc swietny interes - koszty walsne znikome - a zrobki na reklamach duze
    • administra Re: Dlaczego ja? 22.03.12, 11:05
      nie lubię tego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka