Dodaj do ulubionych

czas honoru 4 - pytanie o Osmańską

18.10.11, 08:07
Osmańska była z Wandą na Pawiaku .
Wtedy była Lolą i sprawiała wrażenie prostej dziewczyny raczej z nizin - m. in. teksty o skubaniu adoratorów, strój.
Jakos nie wspomina o swojej warszawskiej przeszłości. Ciekawe, czy to ta sama osoba, czy coś się scenarzystom omsknęło i jedna aktorka gra dwie różne panie.
Obserwuj wątek
    • Gość: b Re: czas honoru 4 - pytanie o Osmańską IP: *.180.27.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.11, 09:10
      Chyba jednak scenarzyści zapomnieli o Loli i Magdalena Boczarska jest teraz Osmańską!
      • eo_wina Re: czas honoru 4 - pytanie o Osmańską 18.10.11, 09:27
        Juz w watku glownym dla "Czasu honoru" byla o tym mowa.
        Mnie sie wydaje, ze to zadna pomylka badz niedopatrzenie scenarzystow. Po prostu doszli do niosku, ze nie wykorzystano potencjalu Boczarskiej w epizodycznej badz co badz roli Loli i dali jej jeszcze pograc. Prosze zauwazyc, ze aktorka w roli Osmanskiej wyglada i zachowuje sie zgola inaczej niz jako prosta Lola z Pawiaka. I brawo - gdybym nie wiedziala wczesniej, ze te dwie postacie gra ta sama aktorka, musialabym sie troche naglowic, zeby je polaczyc. Dla mnie Boczarska jest swietna.
        Chociaz!
        Moze byc i tak, ze Osmanska okaze sie jednak Lola (takim szpiegiem powiedzmy) - wtedy padne na kolana przed scenarzystami i kastingowcami - pomysl bylby boski, gdyby polaczyli Lole z Pawiaka i Osmanska. Wszak nikt z zyjacych, oprocz Wandy jej nie widzial :-)
        • ania7718 Re: czas honoru 4 - pytanie o Osmańską 18.10.11, 10:13
          Na pewno Osmańska jest szpiegiem i działa na rzecz Rosjan i być może jest to ta sama osoba co na Pawiaku i tam też szpiegowała. Ale z tą samą osobą to tylko mój domysł. Ale ona szpiegiem napewno jest. I mam nadzieję, że Michał się ocknie i będzie w końcu z Celiną.
          • ognjenka Re: czas honoru 4 - pytanie o Osmańską 18.10.11, 17:10
            Zdaje się, że w jednym z filmików promujących "Czas honoru" Boczarska opowiadała, że Osmańska i Lola to ta sama osoba
            • eo_wina Re: czas honoru 4 - pytanie o Osmańską 18.10.11, 17:55
              No to byloby bosko :-)
              • Gość: mucha Re: czas honoru 4 - pytanie o Osmańską IP: *.icpnet.pl 18.10.11, 18:15
                ale Lola przeciez donosila temu co go gra Adamczyk i tamten ją usunął...to co, przezyła?
                • Gość: b Re: czas honoru 4 - pytanie o Osmańską IP: *.204.10.232.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.11, 19:11
                  Donosiła Nina Jacewicz a grała ją Zuzanna Grabowska!
                • Gość: jakastamksywka Re: czas honoru 4 - pytanie o Osmańską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 19:13
                  To nie Lola donosiła Adamczykowi, tylko kulawa Nina. Lola była prostytutką i po ucieczce z Pawiaka z Wandą i Niną poszła w swoją stronę i więcej się nie pojawiła.
                  • Gość: niefajnynick Re: czas honoru 4 - pytanie o Osmańską IP: *.aster.pl 19.10.11, 14:27
                    myślę, ze Lola i Karolina Osmańska to ta sama osoba. Nawet imię pasuje ;)
                    w najnowszym odcinku kiedy Michał sie jej oświadczał, najpierw sie wystraszyła a potem zaczęła metnie tłumaczyć, ze kiedy została wdową to było jej cieżko itp.
                    • ania7718 Re: czas honoru 4 - pytanie o Osmańską 20.10.11, 19:09
                      Będzie się działo. Ruda odkryje kim jest Karolina, powie Władkowi, on poinformuje Guzika, choć tamten będzie wściekły to będzie musiał udawać przed Karolą że jest wszystko ok. Lena i Alan uratują biedną Wandzię, pózniej Lena gdy odkryje że prawdziwa Osmańska zmarła w Oświęcimiu, będzie wracała z Poznania, schwyta ją gestapo i Rainer będzie chciał wykorzystać ją by zmusić Janka do zdrady. Ciekawe jak zachowa się Janek. Wkurzające jest że Lena w ciąży zaawansowaej ratuje tyłek Wandzi bo ta biedna zawsze ma kłopoty.Tylko kto teraz uratuje Lenę i Janka. Mam nadzieję, że oboje nie zginą w ostatnim odcinku.
                      Jeszcze małym Bogusiem zaopiekuje się Bronek, najpierw małym będzie opiekowała się Celina a pózniej umieści go u siebie i Wandy i jej matki wojowniczej Helenki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka