Dodaj do ulubionych

szukam podobnych seriali

13.05.14, 19:38
Witam wszystkich.
Czy mozecie mi podpowiedziec tytuly seriali podobnych w klimacie do Dynastii Tudorow, Rodziny Borgiow, Filarow Ziemi? Wlasnie kompletuje Demony da Vinci. A co Wy mozecie polecic. Raczej nie fantastyka, a jesli juz, to bez przesady. Gra o tron mi sie nie spodobala. Dzieki za wszystkie propozycje.
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: szukam podobnych seriali 15.05.14, 19:04
      Jest jeszcze taki niby ciag dalszy Filarow (dotyczy potomkow bohatera Filarow) pod tytulem SWiat bez konca (po niem. Bramy swiata - nie wiem, jak po polsku).
      • vichta Re: szukam podobnych seriali 16.05.14, 17:52
        Dzieki. Po polsku Swiat bez konca. Juz go znalazlam. Zaczelam tez ogladac Wikingow i mam ochote na omawiany w innym watku Downton Abbey. Swego czasu podobaly mi sie Ja, Klaudiusz i Krolowie przekleci, ale to dosc stare. Cos nowszego bym obejrzala i bardziej ambitnego niz sitcomy.
    • noowaak Re: szukam podobnych seriali 16.05.14, 21:02
      Jeszcze jest serial "Biała Królowa" - akcja dzieje się przed Dynastią Tudorów.
      • vichta Re: szukam podobnych seriali 16.05.14, 22:27
        Dzieki, dzieki :) Znalazlam jeszcze Reign o Marii Stuart, 21 odcinkow. Moze byc ciekawy...
    • vichta Re: szukam podobnych seriali 26.05.14, 23:16
      Wikingow skonczylam obie serie. Warto bylo, choc krew sie lala strumieniami.
      Demony da Vinci w trakcie ogladania. Tez nie zaluje.
      Downton Abbey czeka.
      Swiat bez konca kompletuje odcinki.
      Potem bedzie Spartakus.
      Podsuncie jeszcze jakies tytuly, please.
      • n83 Re: szukam podobnych seriali 28.05.14, 04:26
        Z ciekawych seriali jest jeszcze "Rome". Z tego co pamiętam, to były 2 sezony.
        • vichta Re: szukam podobnych seriali 01.06.14, 14:03
          Dzieki. Oba sezony obejrzalam jakis czas temu. Swietny serial. A ja znalazlam jeszcze Gran Hotel. Ma dobre oceny, wiec sie skusze... :)
          • monikaps Re: szukam podobnych seriali 02.06.14, 21:56
            A ja dorzucę po polsku "Królowa Bona". Świetny serial, na youtube widziałam, że jest.
    • eleonorra1 Re: szukam podobnych seriali 02.06.14, 23:09
      całkowicie mogę polecić "Rzym" i "Grę o tron" . to seriale w podobnym klimacie. Trochę w nich historii, trochę intrygi :)
      • vichta Re: szukam podobnych seriali 03.06.14, 11:51
        Rzym i Grę o tron juz wspominaliśmy w poprzednich postach.
        Królowa Bona, stary serial, ale myślę, że warto sobie przypomnieć. Aleksandra Śląska chyba na zawsze pozostanie w naszej pamięci właśnie jako Bona.
        Jestem w połowie Gran Hotel. Oj, intryga goni intrygę, do tego juz trup gęsto się ściele. Polecam dla amatorów kryminałów trochę w stylu Agaty Christie.
        Jakieś nowości grzecznie poproszę... :)
        A tak na marginesie. Fajnie by było obejrzeć serialowa wersje Sagi o Ludziach Lodu i pozostałych. Wyszło chyba z 10 sezonów :) :) :)
        • vichta Re: szukam podobnych seriali 18.10.14, 20:28
          Dorzuce to, co znalazlam w miedzyczasie:
          *Nasze matki, nasi ojcowie - miniserial o wojnie pokazanej od niemieckiej strony
          *Anno 1790 - skandynawski serial kryminalny w stylu troche Sherlocka Holmesa, choc niezupelnie
          *Camelot - legenda o krolu Arturze
          *Klondike - o goraczce zlota i jej bohaterach
          A teraz zaczelam Bez tajemnic, polski serial o pacjentach pewnego psychoterapeuty.

• olganko Re: szukam podobnych seriali 07.01.15, 18:34
      Może Spartacus? Albo Downton Abbey, takie trochę nowsze?

Zapraszam na www.obuwiebuty.com.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka