angela444 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 24.08.05, 18:32 Dr. Fleischman:What kind of a person would abandon a baby like this? Ed:Oh, my parents. Dr. Fleischman:Oh yeah. Right. Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
consoles_felizes Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 25.08.05, 17:02 cala dzisiejsza rozmowa Marylin z Tedem. uwielbiam ja, jest bardzo przenikliwa- i jaka niebanalna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
thule Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 25.08.05, 23:26 Tak brzmi całość Our dead never forget this beautiful world that gave them being. They still love its verdant valleys, its murmuring rivers, its magnificent mountains, sequestered vales and verdant lined lakes and bays, and ever yearn in tender fond affection over the lonely hearted living, and often return from the happy hunting ground to visit, guide, console, and comfort them. Polecam całą mowę wodza Seattle tutaj www.kyphilom.com/www/seattle.html Odpowiedz Link Zgłoś
ann_alaska Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 25.08.05, 22:04 Kilka fajnych tekstów z "Alaski" (wszystkie lepsze spisuję) "Zawsze był bliski paranoi" - Joel o Adamie "Wszechświat to nasz wróg" - Adam "Lecę do baru zatankować w doborowym towarzystwie" - Chris "Strefa biała jest przeznaczona wyłącznie dla pasażerów" - Ed (przez sen) "Ile liźnięć do patyczka w lizaku?" - Ed (Przez sen) "Marzyłem o tych chrupkach. Były jak światełko na końcu tunelu" - Chris Rozmowa Eda z Joelem: Joel: "Może lepiej wracajmy do chaty, zjemy sobie prażoną kukuryszę, zagramy w monopolkę. Możesz nawet grać kapelusikiem." Ed: "Ja właściwie wolę bucik..." ;-) northern-exposure.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jungspiritson Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 26.08.05, 08:48 "po ile groszek, Ruth-Anne?". Umierałem ze śmiechu jak Ed gadał przez sen i jak żygał parę odcinków wcześniej. On samą mimiką rozwala Odpowiedz Link Zgłoś
kiwit74 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 26.08.05, 15:38 Życie to tajemnica. Joel do Meggi Odpowiedz Link Zgłoś
angela444 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 26.08.05, 15:48 Joel: That's the movies, Ed. Try reality. Ed: No thanks. Odpowiedz Link Zgłoś
angela444 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 26.08.05, 15:53 Joel: What's your recollection? Shelly: My record collection? Odpowiedz Link Zgłoś
pbona Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 26.08.05, 15:58 Dzisiejszy odcinek był genialny. W każdym bądź razie to co na końcu Joel mówł do Maggie. Kto widział ten wie;) "Stałem się jednym z Was" Odpowiedz Link Zgłoś
watanabe.miharu mamut 30.08.05, 11:33 Aha, ten odcinek o mamucie. Fleischman stara się wyjaśnić O'Connel swoje odczucia, ale ona nie bardzo to rozumie i pyta: - O co ci chodzi, Fleischman? - Stalem się jednym z was. Tak to chyba szło. Bardzo wzruszający moment.. Odpowiedz Link Zgłoś
strangelove Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 26.08.05, 16:33 jeżeli obwisa Ci tyłek spławiają Cię jak dorsza ---> Shelly ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ann_alaska Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 26.08.05, 21:25 Ja mam sporo tekstów z "Alaski", na pewno każdy znajdzie coś fajnego dla siebie... ---> northern-exposure.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
angela444 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 29.08.05, 20:01 nie pamiętam dokładnie jak to leciało, mniej więcej tak: Joel do Marylin siedzącej przy biurku w gabinecie - "Jak możesz tak cały czas siedzieć? Czy ty wogóle mylisz??" Marylin:"Ty tak nie potrafisz" Trochę inaczej chyba Marylin powiedziała, ale cała ta scenka z tą rozmową i zakładem z Marylin o to czy Joel wytrzyma 5 min siedząc w miejscu, jeden z fajniejszych momentów w NX. Odpowiedz Link Zgłoś
angela444 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 01.09.05, 17:03 Chris (pointing to can of beer): Can I have a swig of that? Lance: Yup. Chris: Miller?* Lance: Lite. * Note here that Miller Beer was a major advertising sponsor of Northern Exposure around this time. Odpowiedz Link Zgłoś
chigliack Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 01.09.05, 17:32 W ktoryms z niedawnych odcinkow siedza sobie nad rzeka i lowia ryby Joel, Chris i Ed. Chris: "Czas jest jak rzeka, w ktorej ryby lowie" - Henry David Thoreau. Ed: "Podaj kanapke" - Ed Chigliak. Odpowiedz Link Zgłoś
chigliack Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 01.09.05, 17:35 A pamietacie, co powiedziala Marilyn, gdy byla przesluchiwana jako swiadek w sprawie Chrisa? " I like him " Odpowiedz Link Zgłoś
angela444 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 01.09.05, 17:46 Z odcinka o Leninie, podobnego do "Cicely". Dokładnie nie pamiętam jak to było, mniej więcej cos takiego: "Tak bardzo dążymy do tego co uchwytne, że zapominamy o tym co nieuchwytne." Odpowiedz Link Zgłoś
ann1411 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 02.09.05, 14:20 a nie szło to przypadkiem tak: tak zaciekle zmagamy sie z tym co nieuchwytne, ze zapominamy o tym co ulotne Odpowiedz Link Zgłoś
fifth_avenue Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 02.09.05, 15:34 "Los nie jest kwiestią szczęsćia lecz wyboru " Walt "Jesteśmy tu tylko na chwilę, ale jaka piękna jest ta chwila. " Joel "Jestem gotowy na pierwszy dzień reszty mojego życia. " Chris Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_kapusta Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 02.09.05, 17:09 dzisiejszy odcinek: -ja noszę długie włosy służbowo, bo się uczę na szamana - Ed. jak zawsze boski :) Odpowiedz Link Zgłoś
angela444 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 04.09.05, 20:15 Maurice:"The Rich are different ... they have more money." Odpowiedz Link Zgłoś
fifth_avenue Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 07.09.05, 20:03 " Sto foteli i akurat mój jest zepsuty" - cały Fleischman... :) Odpowiedz Link Zgłoś
martus619 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 08.09.05, 20:35 Maurice,jak "usynowił" Chrisa:"jak było dziś w szkole synu?" Odpowiedz Link Zgłoś
yoasia1 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 09.09.05, 15:43 Dzisiejszy odcinek: Chris:"Nie chcę być w klubie,który nazywa mnie członkiem" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 09.09.05, 17:19 Najwyrazniej ma jakies traumatyczne przezycia zwiazane np. z wciaganiem na czlonka więziennej społeczności :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miniu26 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 09.09.05, 16:18 w jednym z odcinków Chris mówi:Uniwersytety są ostatnim bastionem wolności w małostkowym świecie kompromisów. Odpowiedz Link Zgłoś
martus619 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 10.09.05, 16:36 Ed o magicznej rybie:"tak na mnie patrzył.." Odpowiedz Link Zgłoś
fifth_avenue Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 12.09.05, 15:47 Maggie do Chrisa " Głosuj sumieniem a nie penisem " Odpowiedz Link Zgłoś
vrooom Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 13.09.05, 23:32 Maggie do Joela I am not a hooker...jerk. I'm your landlord. Od tego się zaczęło... No i tekst, który mnie kompletnie rozwala: Joel i Ed That's the movies, Ed. Try reality. No thanks! Odpowiedz Link Zgłoś
martka24 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 14.09.05, 20:40 to piekne... Odpowiedz Link Zgłoś
fifth_avenue Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 16.09.05, 14:12 "We've got land , we've got wildlife.Just waiting to be fondled.and now Joel now we've got you" Odpowiedz Link Zgłoś
fifth_avenue Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 16.09.05, 17:38 z dzisiejszego odcinka.... "Był moim lekarzem, przyjacielem.Przez pieć lat leczył mnie na nadcisnienie, na gardło, polipy w nosie, to była bardzo intymna znajomosć.Znał mnie na wylot.I nagle wyjechał, zostawił mnie." nasz kochany Chris o Joelu... Adam:"Jak zatrzymać przy sobie ukochaną osobę?" Joel;"Nie można.Miłość nie jest samolubna,jeśli kogoś naprawde kochasz to nie chcesz mieć go na własność" ..tak jakby Joel mówił o sobie i Maggie.. "Myślę o miliardach ludzi na ziemi i jak wśród nich spotkać tych właściwych przyjaciół, męża.Teraz wierzę,ze spotkasz tych ludzi ,których masz spotkać." - Maggie.. Odpowiedz Link Zgłoś
angela444 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 17.09.05, 21:10 -...all I never said... -Me too... Chyba każdy się domysla jaka to scena Odpowiedz Link Zgłoś
yiviel Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 19.09.05, 17:22 i jeszcze Maurice: "nie krytykuję tego czego nie rozumiem" to ciekawe stwierdzenie bo najczęściej ludzie robią dokładnie na odwrót:) Odpowiedz Link Zgłoś
vrooom Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 20.09.05, 16:13 Napis na tablicy przy boisku do baseball'a: "Minnifield Field" Odpowiedz Link Zgłoś
angela444 Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 20.09.05, 16:28 -Kto może wycenić ludzkie życie?? -Towarzystwa ubezpieczeniowe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pablohoney Re: teksty z Alaski które wam się spodobały 21.09.05, 14:17 czy kojarzy ktos moze ta wypowiedz maggie o skomplikowanej naturze meskiej. chodzi mi o to jak byla sama nad rzeka chora i majaczyla zdaje sie. mowila cos o tym, ze z jednej strony szukaja kobiet ktore sa jak matki czy cos takieg i jeszcze cos o niezdecydowaniu. kurcze nie pamietam tego dokladnie ale wiem, ze bylo genialne. Odpowiedz Link Zgłoś