Dodaj do ulubionych

Nie fan M jak Milosc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:29
Niestety z bolem serca musze powiedziec, ze nie rozumiem calego zamieszania
wokol "M jak milosc".
To, ze telewizja serwuje nam na co dzien totalna kupe to wie prawie kazdy.
Ale to ze czescia tej kupy jest takze wielce nagradzany, ceniony i uwazany
przez fanow jako posiadacz wielkiej glebi serial "M jak milosc"...to niestety
juz malo kto wie.
Papierowe postacie, chore zapewne na aleksytymie, procz tego, ze nie wyrazaja
zadnych emocji sa prości i przewidywalni jak ciagnaca sie rolka szarego
prl'owskiego papieru toaletowego. Niech ktos mnie oswieci w czym ten serial
jest taki doskonaly? Bo to, ze Polacy od dawna lubia tandete to wiem i tego
nikt mi nie musi udowadniac (przykladem tego jest chociazby masowe
zainteresowanie swego czasu Ich Troje, disco-polo...etc).
Obserwuj wątek
    • invidi_a Re: Nie fan M jak Milosc 29.06.05, 18:35
      A czegos sie spodziewal po stacji telewizyjnej, ktora puszcza "Europa da sie
      lubic?"..To dopiero rozpacz:)))
      • Gość: Antyfan Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:36
        Wstydu nie maja ludzie.
    • piotr7777 Re: Nie fan M jak Milosc 30.06.05, 08:07
      > Niestety z bolem serca musze powiedziec, ze nie rozumiem calego zamieszania
      > wokol "M jak milosc".
      > To, ze telewizja serwuje nam na co dzien totalna kupe to wie prawie kazdy.
      > Ale to ze czescia tej kupy jest takze wielce nagradzany, ceniony i uwazany
      > przez fanow jako posiadacz wielkiej glebi serial "M jak milosc"...to niestety
      > juz malo kto wie.
      > Papierowe postacie, chore zapewne na aleksytymie, procz tego, ze nie wyrazaja
      > zadnych emocji sa prości i przewidywalni jak ciagnaca sie rolka szarego
      > prl'owskiego papieru toaletowego. Niech ktos mnie oswieci w czym ten serial
      > jest taki doskonaly? Bo to, ze Polacy od dawna lubia tandete to wiem i tego
      > nikt mi nie musi udowadniac (przykladem tego jest chociazby masowe
      > zainteresowanie swego czasu Ich Troje, disco-polo...etc).
      Typowe dla uzytkowników forum - komuś tam nie podoba się serial - ma do tego
      prawo, podobnie jak kilkanaście tysięcy telewidzów ma prawo do innej opinii.
      Ale nasz uzytkownik chce nadać swojej opinii pozory obiektywizmu i poniżyć te
      większość, która zwyczajnie lubi serial.
      I w sumie trudno podjąć dyskusję z kimś takim.
      Ja wcale nie uważam serialu za "doskonały" - po prostu go oglądam i wcale się
      tego nie wstydzę, ani nie odczuwam potrzeby tłumaczenia się.
      • Gość: j Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.nwn.pl / 80.48.9.* 30.06.05, 16:37
        ja nie cierpie mjm i nie rozumiem na czym polega jego fenomen ;\\\
        jedyny porzadny i normalny serial to "Pensjonat pod roza" aczkolwiek nikt nie
        musis sie ze mna zgadzac. Ale mjm jest po prostu straszne :(
        • Gość: afi Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:22
          Ja, choć nie muszę, ale się z Tobą zgadzam:)
          Do "Pensjonatu" dorzucę jeszczę "Rodzinę zastępczą":)
          • Gość: j Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.nwn.pl / 80.48.9.* 01.07.05, 13:18
            no wlasnie zapomnialam o RZ ;)))))
            • pomme Re: Nie fan M jak Milosc 01.07.05, 14:07
              to chyba najfajniejszy serial do krytyki. jest tam tyle niedoróbek i błędów i
              tyle naiwnych akcji ze rece opadają. dlatego ma taka rzesze fanów:-))))
    • belcia22 Re: Nie fan M jak Milosc 01.07.05, 14:13
      Na szczęście w Polsce jeszcze nikt nie zmusza do ogladania nie lubianych
      seriali...
      wiec nie musisz sie męczyć, wystarczy przełączyć na inny program...
    • Gość: Katchen Re: Nie fan M jak Milosc IP: 83.16.171.* 07.07.05, 20:11
      ten serial ma rzesze fanów, ponieważ propaguje tradycyjne wartosci: milosć,
      przyjaźń, rodzina itp. Wydaje mi sie, ze wszystkie negatywne słowa pod adresem
      mjm są przez to właśnie... Niestety, w dzisiejszych czasach obserwuje sie
      kryzys takich wartości, niektórym wydają sie one archaiczne, niemodne. Oglądam
      ten serial, nie wstydze się tego, wręcz przeciwnie, jestem dumna, ze potrafie z
      wszechogarniającej szmiry wybrać coś dobrego... Bo mjm szmira nie jest...
    • Gość: Jojo Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.golancz.to.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:21
      Gość portalu: Antyfan napisał(a):

> Niestety z bolem serca musze powiedziec, ze nie rozumiem calego zamieszania
      > wokol "M jak milosc".
      > To, ze telewizja serwuje nam na co dzien totalna kupe to wie prawie kazdy.
      > Ale to ze czescia tej kupy jest takze wielce nagradzany, ceniony i uwazany
      > przez fanow jako posiadacz wielkiej glebi serial "M jak milosc"...to niestety
      > juz malo kto wie.
      > Papierowe postacie, chore zapewne na aleksytymie, procz tego, ze nie wyrazaja
      > zadnych emocji sa prości i przewidywalni jak ciagnaca sie rolka szarego
      > prl'owskiego papieru toaletowego. Niech ktos mnie oswieci w czym ten serial
      > jest taki doskonaly? Bo to, ze Polacy od dawna lubia tandete to wiem i tego
      > nikt mi nie musi udowadniac (przykladem tego jest chociazby masowe
      > zainteresowanie swego czasu Ich Troje, disco-polo...etc).

Serdecznie się z tobą zgadzam, nie cierpie tego tasiemca, i widać nie jestem
      osamotniony. Od początku twierdziłem i twierdzić będe że to plagiat serialu o
      sadze rodziny Lubiczów, czyli plagiat Klanu. A chyba nie muszę mówić dlaczego ba
      każdy rozsądny człwoiek kierujący się rozumem a nie emocjami zrozumie,i sobie
      porówna. Ja cenię ,, Na dobre i na złe"i zawsze będe ich oglądać bo cenię ich
      prawdę.
      • Gość: Kamyczek Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.golancz.to.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:31
        Jojo napisał(a): Ja cenię ,, Na dobre i na złe"i zawsze będe ich oglądać bo
        cenię ich
        > prawdę.

Prawde.buhahahahahahahaha>Jesteś śmieszna.Jeśli serial NDiNZ jest prawdziwy, to
        ja jestem królową Angli.MjM jest wspaniałym serialem, który przekazuje ludzia
        najważniejsze wartości jakimi należy się kierować, pokazuje zycie przecietnego
        polaka.Nie jest wcale tak wyidealizowany jak Na dobre i na złe.Jest pio prostu
        serialem , który pokazuje realia życia przeciętnego polaka, i myslę, że za to
        ludzie go lubią...
        • Gość: Klej Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.golancz.to.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:54
          Popatrz na wypowiedzi ludzi, na tytuły forum.Tego serialu już nikt prawie nie
          ogląda. I nic nie poradzą twoje głupie posty. I to nie tylko moje zdanie, to
          zdanie wielu internautów wypowiadających się na tym forum, seriale zazwyczaj
          interesuhją ludzi przez rok może dwa, ale nie dłużej wyczerpują się wątki,
          bohaterowie są nudni przereklamowani,a zresztą co ja będe mówić, to forum jest
          do anty i ja się tu wypowiedziałam i sporo ludzi mnie poprze, ludzie widzą nie
          są ślepi, nie podoba się i koniec. Ten serial był podobny do klanu, pół scen to
          sceny łóżkowe, co miesiąć się rozwodzili żenili zdradzali i jak kretyni mówili o
          tym wprost. Tak nie robią ludzie realni. W tym tasiemcu co minutę jakiś kretyn
          mówił Kocham cię, aż się żygać chce
      • piotr7777 Re: Nie fan M jak Milosc 14.07.05, 23:13
        > Serdecznie się z tobą zgadzam, nie cierpie tego tasiemca, i widać nie jestem
        > osamotniony. Od początku twierdziłem i twierdzić będe że to plagiat serialu o
        > sadze rodziny Lubiczów, czyli plagiat Klanu
        Oraz 150 innych seriali familijnych.
        Poza tym Łepkowska pisała przez dwa lata scenariusz do Klanu, więc byłby to
        autoplagiat.
    • Gość: Klej Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.golancz.to.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:25
      Można już zaobserwować spadek oglądalnosci m jak milosc. Przejadlo sie ludziom
      juz to, ze jednej najwspanialszej rodzinie Mostowiaków przydazaja sie
      wszystkie koszmarne tragedie... Polecam Pensjonat pod rożą i Klinike samotnych
      serc, tam co odcinek pojawiaja sie inni bohaterowie i ich losy. Jest ciekawie
      i na poziome. Bardzo dobrzy aktorzy. Napewno lepsi od zadufanej kozuchowskiej,
      drewnianych blizniakow, wiecznie krzyczacej Muchy i starego pyrkosza itd, itp.
      POLECAM WARTO!
      Można już zaobserwować spadek oglądalnosci m jak milosc. Przejadlo sie ludziom
      juz to, ze jednej najwspanialszej rodzinie Mostowiaków przydazaja sie
      wszystkie koszmarne tragedie... Polecam Pensjonat pod rożą i Klinike samotnych
      serc, tam co odcinek pojawiaja sie inni bohaterowie i ich losy. Jest ciekawie
      i na poziome. Bardzo dobrzy aktorzy. Napewno lepsi od zadufanej kozuchowskiej,
      drewnianych blizniakow, wiecznie krzyczacej Muchy i starego pyrkosza itd, itp.
      POLECAM WARTO!
      • Gość: Kamyczek Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.golancz.to.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:03
        Spadek oglądalności nastapił przy serialu Na dobre i na złe.A ty Ania przestań
        tak suię rzucać ze swoimi postami, bo mądra jesteś tylko w domu, albo na forum,
        a jak masz coś gdzies powiedzieć to jak niemowa.Twoje agresywne posty mam gdzieś
        i się wogóle z nimi nie licze, bowiem mam swoje zdanie i nie zmienie go,nawet
        twój agresywny atak nie zmieni mojego zdania.Naucz sie przyjmować inne zdanie
        niż twoje
    • anasticia Re: Nie fan M jak Milosc 23.07.05, 18:21
      W 100% się z tobą zgadzam ten tasiemiec od początku był kiepską podróbą i tak
      już zostanie do ostatniego odcinka. Pozdrawiam debili
    • kuba_18 Re: Nie fan M jak Milosc 26.07.05, 09:42
      Zgadzam się z tobą.
    • Gość: ABW Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:59
      Koleś, weź se na wstrzymanie i idź do dentysty, bo na psychiatrę za późno!
    • olaf_17 Re: Nie fan M jak Milosc 26.07.05, 10:43
      Uważam tak samo jak antyfan i reszta ludzi,którzy się w tym poście
      wypowiedzieli. Nie cierpię tego tasiemca i nie będe się z tym krył, i nikt nie
      ma prawa mnie obrażać, i wpisywać się w coś co go nie interesuje. Ludzie w
      dzisiejszych czasach lubią tendety, są tego nie zbite dowody, a jakie powiem o
      tym póżniej. I gratuluje wszstkim debilo i idotą, którzy nie umieją czytać ze
      zrozumieniem.
      • Gość: Kanapa Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:46
        Kocham tendetę,
        zrobię vendettę!
        • olaf_17 Re: Nie fan M jak Milosc 26.07.05, 10:59
          Sory złociutki, ale nadal nie piszesz na temat. Przykro mi musisz się gdziesz z
          tym zgłosić.

--------------
          I gratuluje o ile jest czego.
          • august.bw Olaf, idź do dentysty 26.07.05, 14:18
            Bo na psychiatrę za późno, zrozumiałeś?!!!
    • olaf_17 Re: Nie fan M jak Milosc 26.07.05, 14:57
      Sory kochanie, ale znów piszesz nie na temat niestety. Poprostu brak czyatnie ze
      zrozumieniem.
      • Gość: ABW Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:15
        Nie przepraszaj, przecież to nie twoja wina, że nie rozumiesz co piszesz.
        Dysleksja jest uleczalna, głupota nie...
        • Gość: Kanapa Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:32
          Gdyby człowiek przepraszał, to by pisał "sorry".
          Ten jednak "sory" pisze, zatem... czyżby chory?
          Dysleksja to przypadłość mocno kłopotliwa,
          zaś kanapa - wiadomo - twarda i zgryźliwa.
    • kuba_18 Re: Nie fan M jak Milosc 26.07.05, 16:22
      Niestety błędna odpowiedż. Znów nie na temat.Bardzo mi przykro. Piście dalej nie
      na temat.Mi tym przykoci nie robicie. Walczycie sami ze sobą kto pierwszy ten
      lepszy mnie to wogulę nie interesuje. Ja odpisałem na temat i jestem z tego
      dumny, a wy dalej się obrażajcię.Życzę szczęścia.
      • Gość: m Re: Nie fan M jak Milosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 00:51
        cierpisz na rozdwojenie,roztrojenie,..... jazni? ;DD
        naprawde wspolczuje,nie ma juz dla ciebie ratunku ;))))
    • kuba_18 Re: Nie fan M jak Milosc 27.07.05, 08:59
      Niestety znów nie na temat...... Nie jesteś fanem pisz!!!!!
    • szczery_obserwator Re: Nie fan M jak Milosc 27.07.05, 16:59
      zauważyłem, że odkad leci MjM moje notowania w towarzystwie spadły <żart>
      wszędzie tylko rozmowy na temat mjm... Gdy zacząłem pracę jako kelner (jedyny
      wśród trzech pań) na poczatku dziwiłem się, że opowiadają przy mnie-nowym, o tak
      osobistych problemach ze swego życia. Dopiero po pewnym czasie zdałem sobie
      sprawę, że one gadają.. o tym przeklętym serialu :-/
      kiedyś nawet próbowałem obejrzec to cos i nie wytrzymałem :-/
      pozdrawiam wszystkich anty-fanów
      • olaf_17 Re: Nie fan M jak Milosc 27.07.05, 18:51
        Również wczoraj próbowałem obejrzeć jeden odcinek. Nie wytrzymałem i
        wyłączyłem. Co ludzie tam grający są beznadziejni, a problemy, jakie ich trapią
        są po prostu nie z tej ziemi?
        Normalnie kicz i tandeta, mam nadzieję, że TVP, w końcu skończy z tym
        śmieciastwem i zabroni go puszczać. Pozdrawiam wszystkich anty-fanów. Razem
        zwyciężymy.
    • mnietka.kokietka A zapraszam do .... :) 28.07.05, 01:01
      Antyfanie

otóż fenomen polega na tym ze serial jest poprostu kiepski - no i jest tam tyle
      rzeczy źle zrobionych że cały pitz polega na tym by oglądać a potem mieć
      polewkę z całokształtu!

Fajnie się o tym pisze i fajnie się pośmiać.

Wielu z nas, nabrało już taki dystans do naszej tv że poprostu daliśmy na luz.
      Wiemy że nasza wspaniała tv nie zaserwuje nam nic ambitnego. Wieć po co płakac
      skoro możemy się pośmiać?:))) To że media ich lansują to już inna sprawa -
      każdy normalny, ambitny człek nie bierze sobie tego do serca!

Zapraszam cię tu:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26334
      gdzie chętnie rozmawiamy na luzie na tego typu tematy - a
      szczególnie 'wspaniałości' MJM!
      Przyjdź czasem pośmiać się z nami!:))

pozdrawiam wszystkich!!

Miecia:))))
    • olaf_17 Re: Nie fan M jak Milosc 28.07.05, 09:13
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26334&w=26634150
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka