Dodaj do ulubionych

europeangoldfinch.net i inne zagadki

28.09.06, 13:23
To już jest jasne, że ta strona ma znaczenie :)
Wpisy na forum zrobione przez FISH40 są bardzo interesujące:
Bastimentos - miejsce w Panamie;

Bolshoi Booze - tatuaż:
i92.photobucket.com/albums/l34/mypbobsession/bosholboozepx0.png
czytany jako liczby (do góry nogami):
32.009 -104.5709
Współrzędne? Może :)
tinyurl.com/gs84n
Na innych forach znalazłem też wstępnie rozwiązaną zagadkę żurawi dla Sary:
Cytuję;)

786-369-6468
736-339-8687

Wczesniej michael dal Dr tancredi origami:
www.blogsmithmedia.com/www.tvsquad.com/media/2006/08/pbreak-shot1.jpg

Na komorce nie uzywajac slownika T9 wciskajcie odpowiednie cyfry z numeru 2go
(tego co wyzej) tyle razy ile jest kropek... (2gi numer- 1linia, 1szy numer,
2ga linia... trzeciego origami jescze nie ma)
Niezle? Nie?
Sami sie pobawcie... Nie bede psul zabawy

PS. Tu macie ten kod z origami
... .. .. . .. .... ... ... .. ....

.... .. .. . ... . .. .. ... .

.. ... . ... ... . .. .
koniec cytatu:)
Co wam wyszło z tej zabawy? :)
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 13:45
      Kapcie mi spadły po tym co tu przeczytałam :DDD.
      • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 14:13
        Mi też kapcie spadły, bo zobaczyłem że zagadka żurawi jest rozwiązana już u nas,
        a nie na inych forach :-p
        • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 14:37
          Jakaś chyba ciemna jestem ;) bo nie wiem o co chodzi z tymi kropkami, ale
          bardzo chętnie bym chciała zobaczyć :P. Mam prośbę - możesz mi na gazetowego
          wysłać co z tych kropek wychodzi? Obiecuję trzymać buzię na kłódkę i nikomu nic
          nie mówić :D.
          • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 14:43
            Sprawa jest w zasadzie odkryta w tym wątku na naszym forum:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=41684&w=49249236&a=49353241
            :-))
            • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 15:03
              No rzeczywiście ;P. Bosh ja bym na to nigdy chyba nie wpadła ;P.
              • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 15:13
                Tak jeszcze się zastanawiam, czy Sarcia sama rozwiąże tą zagadkę, czy też
                zwróci się do kogoś o pomoc?
                • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 15:18
                  Jeśli do Lance'a "no to po ptokach" ;-)
                  • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 15:27
                    Pozostaje tylko mieć nadzieję, że jej ojczulek ma jakiegoś znajomka-łamacza
                    kodów :) a jako, że Tancredi wierzy już Sarci, więc chyba jej pomoże... Jejku a
                    tu jeszcze trzeba czekać tak długo :(.
                    • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 15:35
                      Długo jeszcze do wtorku??? długo????:D
                      • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 15:43
                        Jak nie, jak tak ;P. I co? Myślisz, że Sarcia już w tym odcinku się skapnie o
                        co chodzi z tymi cyframi? A do wtorku to strasznie daleko - toż to wieczność
                        prawie ;P.
                        • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 15:50
                          Nie wiem czy się skapnie, a odcinek "Rendezvous" (może to o tym spotkaniu z
                          Michaelem?) dopiero w dalszej kolejności :)
                          • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 18:41
                            No właśnie. Czyli tak czy inaczej trzeba czekać :).
                            • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 18:46
                              Dzięki za umożliwienie mi napisania tysięcznego posta na tym forum :D
                              • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 18:51
                                :DDDDDDDD Polecam się na przyszłość :DDDDDDD
                                • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 18:56
                                  No to w prezencie, tak wygląda okolica punktu "Bolshoi Booze"*
                                  img153.imageshack.us/img153/3190/bolshoiboozeza5.jpg
                                  *jeśli "bolshoi booze" oznacza jakiś punkt :D
                                  • mmorawski Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 18:58
                                    łeeeee, a ja po cichu liczyłem, że 1000czny post będzie mój. :D
                                    Poczekam na 2000 w takim razie. :)

Ciekawe co może się znajdować w tym Bolshoi Booze. Wygląda na jakieś
                                    zadupie. :> A poza tym, co robi w USA miejscowość z rosyjskim słowem w nazwie??
                                    Intrygujące..
                                    • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:02
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=41684&w=49408388&a=49408388
                                      Wracasz na początek wątku i czytasz o "bolshoi booze" :D
                                      To są słowa, wyglądają jak liczby, gdy patrzysz na nie do góry nogami, liczby to
                                      współrzędne tego punktu.

Sorry Winetou ale drugi raz nie wyjaśnię :D
                                      • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:06
                                        aaaalbo może jest inaczej, na tatuażu są liczby (współrzędne tego punktu), i gdy
                                        te liczby czyta się do góry nogami wyglądają jak napis "bolshoi booze" :D
                                    • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:05
                                      Hmmm nie czytało się uważnie co? ;)))
                                  • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:06
                                    Dziękuję za prezent :D. Jak ja się teraz odwdzięczę? ;D
                                    • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:07
                                      dasz mi papierowego żurawia i po sprawie ;D
                                      • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:16
                                        Ale ja nie umiem takiego zrobić :(. Ale mogę Ci na gazetowego przesłać ładną
                                        tapetkę PB :D jeżeli chcesz oczywiście :D.
                                        • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:18
                                          chcem :]
                                          • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:22
                                            Prosie bradzo :)
                                            • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:24
                                              Dzięki :) i nawet żuraw jest :D
                                              • mmorawski Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:35
                                                Ups, faktycznie nie zauważyłem tego linka do góry. Sprawa kodu dla Sary mnie
                                                tak pochłonęła, że od razu do niej przeskoczyłem. :D Ale plama! ;)

No to już jesteśmy w domku - to są pewnie współrzędne miejsca, w którym
                                                przekroczą granicę USA-Meksyk. :) A przynajmniej będą próbowali, bo coś mi się
                                                zdaje, że niekoniecznie się uda. :P
                                                • asiccaa Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 19:38
                                                  a może to i dobrze, że będzie ten "odwyk" może wkońcu zacznę się uczyć:D

Bilans dnia: brak zadania z polskiego, nie uczyłam sie do historii ani polskiego
                                                  brak zadania z matmy i angielskiego:D poprosze reżysera Prison Break o
                                                  usprawiedliwienie do szkoły:D:D:D:D
                                                  • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 20:03
                                                    Eeeeeeeee tam - daj nauczycielon na płytkach cały pierwszy sezon - napewno
                                                    zrozumieją ;D.
                                                  • mmorawski Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 20:05
                                                    Jak będziesz już z nim gadać to poproś go niech też machnie coś dla mojej
                                                    promotorki, bo nie sądzę, że będzie zadowolona jak jej za tydzień wytłumaczę,
                                                    że nie napisałem przez cały wrzesień ani jednego paragrafu pracy magisterskiej
                                                    bo oglądałem Prison Break. :/ :| :( :P
                                                  • mmorawski Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 20:05
                                                    Ooooooooo Aniuta, ty genialna jesteś!!! :DDDD

Ja chyba promotorce też wypalę płytkę!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                                  • aniuta75 :DDDDDDDD 28.09.06, 20:18

• asiccaa Re: :DDDDDDDD 28.09.06, 20:30
                                                    W sumie to wszystko Wasza wina:D wszystko przez to forum bo ciągle wchodze i coś
                                                    pisze albo czytam:P:):D

Forum Prison Break-> Złooooooo

:D:D
                                                  • aniuta75 Mmorawski 29.09.06, 13:33
                                                    Zapodaj temat - zaraz coś sklecimy ;P a nóż widelec moja dziedzina :D.
    • aniuta75 Goldfishon 28.09.06, 20:40
      Z pierwszego numeru mi wyszło SUNDOWNHOT.
      Z drugiego RENDEZVOUS.
      A w tym poście Mmorawskiego jest tego więcej. I skąd to wziąść? Bo na razie
      Sarcia dostała tylko 2 numery. To skąd reszta? Wiesz może?
      Kurde wciągnęło mnie to już na dobre :DDD.
      • aniuta75 I jeszcze... 28.09.06, 21:09
        Weszłam też na tą stronę europeangolfinch.net i rzeczywiście jest tam wpis
        kogoś o nicku FISH40 w jednej z zakładek. Bolshoi Booze 6/4 i Bastimentos 7/4.
        Wiemy co oznacza Bolshoi Booze i Bastimentos. Ale co mają znaczyć te cyfry?
        • goldfishon Re: I jeszcze... 29.09.06, 11:13
          To może oznaczać:
          - 4 czerwca, czwarty lipca
          - sezon 6 odcinek 4, sezon 7 odcinek 4 :D
          - h\g, h\l - jeś znowu coś do czytania "upside down" :)
          .....albo całkiem coś innego ;)
      • goldfishon Re: Goldfishon 29.09.06, 11:10
        Nie wiem skąd reszta, to nie ja złamałem tą zagadkę :)
        Wiem tylko, że jak w którymś z odcinków Sara zacznie się pakować przed podróżą
        do Gila, NM, to szczękę będę zbierał z podłogi :D
        • aniuta75 Re: Goldfishon 29.09.06, 12:35
          Taaaaaa a zaraz za nią agent Kellerman :/
    • asiccaa Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 21:36
      mógłby ktoś przetłumaczyć co jest napisane na tamtej stronie?? Proszeeeeee!!
      • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 21:39
        Nie wiem czy cała strona ma znaczenie. Aż tak dobrze angielskiego nie znam
        niestety i nie chciało mi się szczerze mówiąc głowić nad tym :/. Ale wejdź w
        zakładkę na tej stronie US Southwest Sighting i jest tam wpis FISH40 o treści:
        Bolshoi Booze 6/4
        Bastimentos 7/4
        • asiccaa Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 21:41
          Dzięki wielkie ale juz ten wpis widziałam:D pomyslałam ze moze jest coś w tych
          pozostałych wpisach..
          ej a może to trzeba czytać tak jak Licoln czytał list od syna?? wiecie po
          marginesie:|
          Sprawdze:P
          • asiccaa Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 21:49
            nie to nic nie daje
            ale o co chodzi z tymi cyframi nad wpisem fish40 jakies chyba 2 posty wyzej:|
            • aniuta75 Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 28.09.06, 21:53
              Też na to zwróciłam uwagę. Może jednak warto przetłumaczyć te wpisy? Może oni
              wszyscy szyfrem dadają?
            • goldfishon Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 29.09.06, 12:25
              Też mnie to zastanawia. To jakby pytanie do kogoś o nicku F12345S.
              Tyle że takiej osoby nie ma na całym forum :)
    • aniuta75 Bastimentos 29.09.06, 14:22
      Isla Bastimentos www.bocasdeltoro.com/maps/index.htm
      Park narodowy na tej wysepce www.bastimentos.com/
      Ładnie tam prawda? Niezłe miejsce sobie Michaś wybrał na otworzenie sklepu ze
      sprzętem do nurkowania :D
    • rainy.streets Re: europeangoldfitch.net i!!! zagadka 30.09.06, 17:35
      www.europeangoldfitch.net/
      proponuję zajrzeć :)
      • asiccaa Re: europeangoldfitch.net i!!! zagadka 30.09.06, 19:20
        ej nie da się wejśc dalej:(
        • aniuta75 Re: europeangoldfitch.net i!!! zagadka 30.09.06, 20:20
          No właśnie - nie da się nic zrobić więcej jak tylko wejśc i dalej już ni dy
          rydy. O so chosi???
          • asiccaa Re: europeangoldfitch.net i!!! zagadka 30.09.06, 20:23
            aniuta75- za duzo się wypiło;>
            :> No właśnie - nie da się nic zrobić więcej jak tylko wejśc i dalej już ||ni dy
            > rydy. O so chosi||???"
            • mmorawski Re: europeangoldfitch.net i!!! zagadka 30.09.06, 21:09
              W adresie strony podawanej przez Michaela jest fiNch (zięba) a nie fitch. ;)
              Takiego słowa nawet nie ma w angielskim.. Więc ktoś chyba założył tę stronkę i
              wrzucił łabędzia korzystając z prawie zbieżnego adresu. Tzn.. tak mi się
              wydaje. :)
              • mmorawski Rendezvous 30.09.06, 21:12
                Zobaczcie co znalazło w google po wpisaniu do wyszukania Rendezvous+Gila+New
                Mexico.
                www.gilanet.com/estamler/Rendezvous.htm :)
                Chyba na takiej kwaterze dojdzie do spotkania Michaela i Sary.
                A tu coś co może się przydać:
                www.gilanet.com/estamler/images/northbed.jpg :D :)
                • aniuta75 Re: Rendezvous 01.10.06, 09:37
                  Się rozmarzyłam hmmm ;P
                  Sam na to wpadłeś, czy znalazłeś na jakimś innym forumie?
                  I jeszcze jedno mnie ciekawi - skąd ci ludzie mają resztę, czyli Gila i NM?
                  Przecież Sarcia nie dostała jeszcze trzeciego ptaka. Może nie oglądam uważnie,
                  ale chyba raczej nie było więcej jakichś liczb.
                  • aniuta75 Re: Rendezvous 01.10.06, 09:42
                    Dokładnie chodzi mi o ciąg liczb 35445266 - skąd ci ludzie go wytrzasnęli???
              • goldfishon Re: europeangoldfitch.net i!!! zagadka 01.10.06, 11:52
                Właśnie. Ktoś wykorzystał literówkę, założył stronę z "fitch" i zrobił
                wieeeeeeeeeelki błąd. Teraz każdy będzie mówił "o, jaaaa! zobacz strona z Prison
                Break!" I niepotrzebnie odciągnie uwagę od jedyniesłusznej www.europeangoldfinch.net
                • mmorawski Re: europeangoldfitch.net i!!! zagadka 01.10.06, 16:26
                  Aniuta, sam na to wpadłem. :) Też się zastanawiałem skąd oni wzięli ten 3 ciąg
                  cyfr. Niemożliwe żeby takim uważnym oglądaczom jak my coś takiego umknęło. :D
                  • aniuta75 Re: europeangoldfitch.net i!!! zagadka 01.10.06, 17:13
                    Uważnym i na dodatek nawiedzonym, co to odcinek po dwa razy oglądają :DDDDDD.
    • tolba Re: europeangoldfinch.net i inne zagadki 09.10.06, 12:08
      Nie to żebym się czepiał, ale skoro działa tu taka masa 'szczególarzy' i
      detektywów, to może trzymajmy się prawidłowej nomenklatury:
      Goldfinch (Carduelis carduelis) to szczygieł
      Finch (Fringilla coelebs) to zięba
      Z prisonowym pozdrowieniem:-)
    • aniuta75 Korespondencja między C-Note'm a Miichaelem 06.03.07, 10:17
      C-Finch69
      04/10
      Fish, Need help. My daughter is sick. C-Note.

Fish
      04/08
      C: Bag has the money. Sorry to hear about your

daughter. Good luck.

C-Finch69
      04/07
      Fish: My daughter's sick. I need help.

Any word on the money? --C.

oczywiśćie ze strony - europeangoldfinch.net :).
      • rud81 Korespondencja między C-Note'm a Miichaelem i inne 04.04.07, 10:27
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=41684&w=59857157&v=2&s=0
        Tu piszę o swoich spostrzeżeniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka