magda7717 15.11.09, 18:40 hej poczytalam troche i IG i diecie powiedz co jadlas , nie bylas glodna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipiec_2007 Re: lipiec_2007 15.11.09, 21:54 oj magda, magda...:) ale cie wzielo - mam nadzieje, ze nie zamartwiasz sie na zapas tym cukrem w moczu. glodna nie chodzilam, ale czasami tak mi sie chcialo slodkiego, ze dalabym sie pokroic:) wazne, zeby jesc przynajmniej 5 posilkow dziennie sniadania u mnie czesto byly nabialowe (niskotluszczowe). jogurty z nieslodzonym muesli, ziarnami dyni, slonecznika. albo twarozek, jajecznica, chuda szyneczka kurczacza. warzywa jadlam bez ograniczen. na drugie sniadania kefiry, maslanka, owoce, jogurty, suszone owoce, orzechy, krakersy. na obiad jadlam potrawy gotowane lub duszone. czasami troche grzeszylam jakimis pierogami albo nalesnikami, ale wtedy zmniejszalam porcje:) na kolacje jadalam duzo salaty i kolorowych warzyw z minimalna iloscia weglowodanow. jesli bedziesz chciala, to moge odszukac moje jadlospisy z pomiarami glukozy. Odpowiedz Link
magda7717 Re: lipiec_2007 15.11.09, 22:38 wiesz co dieta i cukier to jedno ,ale to 9 kg mnie mobilizuje. z Blanka przytylam w sumie 13 ale to 4 kg wiecej. musze pomyslec. ide na L-4 od wtorku bede miala czas na zdrowe posilki. dzieki a swoja droga jakbys wyslala mi na priva dietki byloby super Odpowiedz Link
magda7717 Re: lipiec_2007 16.11.09, 16:37 cukru w moczu nie ma, w krwi 5,2 hmm ale mimo wszystko bede jadla zgodnie z niskim IG- przynajmniej nie bede sie martwila wagą jaja z tym cukrem Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: lipiec_2007 16.11.09, 19:07 5,2 to hemoglobina glikowana, tak? to niezly wynik. w ciazy rozne historie moga sie przytrafic. ja np mialam ciala ketonowe w moczu. a to podobno niewesolo. ale w ciazy rozne jaja sie przytrafiaja. jesli chodzi o wage w ciazy, to twoja poprzednia (13kg) to naprawde niezly wynik. wydaje mi sie, ze wazne jest odniesienie wagi do BMI. w twoim przypadku, jesli chcesz wprowadzic sobie jakis rezim dietetyczny, to wystarczy ograniczyc slodycze i jesc dobre weglowodany (ciemne pieczywo i makarony, dobry nieluskany ryz, mniej ziemniaczkow i zero owocow po 18-tej). Odpowiedz Link