Dodaj do ulubionych

Powrót do przedszkola

27.09.10, 08:43
Moja ZUzia po 1,5 tyg nieobecności znowu poszła do przedszkola, trochę rano płakała ale poszła, został jej już tylko kaszel i odrobina kataru, ciekawa jestem ile teraz pochodzi czy znowu 2-3 dni bo przedtem też tak było najdłużej chodziłą 4 dni ale po środku był weekend, ja chora i mega zasmarkana, młody 4.5 miesięcy już też zaliczył 2 infekcje od początku września a musimy go jeszcze zaszczepić, czekam co teraz będzie
Obserwuj wątek
    • a090707 Re: Powrót do przedszkola 27.09.10, 08:48
      Kochana u mnie to samo- pochodzil 3 dni i 7 w domu, pozniej 2 dni i 6 w domu. Szkoda mi go bo dzieci sie juz poznaly, wiedza co i jak, a on jak nowy w grupie. Dzis poszedl na 4,5 godz nie bardzo chcial wiec obiecalam, ze po obiedzie przyjde. Mnie martwi kaszel, mimo antybiotyku jest to samo co na poczatku- chyba alergiczny :(
      • alcea3 Re: Powrót do przedszkola 27.09.10, 08:51
        Moja Malwa tez dzis poszła po 1,5 tyg nieobecnosci:) Spkojnie szybko się zaaklimatyzują.
        • pabia_a Re: Powrót do przedszkola 27.09.10, 09:39
          my też chodzimy w kratkę, przeszło tydzień siedział w domu, ale dziś posłałam do przedszkola chociaż ma jeszcze trochę kataru i zaczął kaszłać, dałam mucosolvan, zobaczymy co dalej, jutro pewnie wizyta u lekarza
    • f3f Re: Powrót do przedszkola 27.09.10, 10:04
      Dziewczyny ale jak będziecie wysyłać do przedskzola chore dzieci (z kaszlem i katarem) to Wam nigdy nie pochodzą dłużej niz 2-3 dni, bo na jedno nie wyleczone choróbsko nałoży się drugie...
      przytrzymajcie je w domu do pełnego wyzdrowienia to sadze że bedziecie miały wieksze przerwy pomiedzy chorobami.
      • malenkie7 Re: Powrót do przedszkola 27.09.10, 14:00
        u nas tak to wyglada:
        3 dni w przedszkolu, 8 dni w domu, 2 dni w przedszkolu, i teraz juz kilka dni w domu:(, do dzisiaj, jutro tez, i pewnie do konca tygodnia, bo kaszle okrutnie.
      • qwoka f3f 27.09.10, 14:41
        W poprzednim przedszkolu Mai wisiała wielka kartka na korytarzu o treści "Prosimy o nieprzyprowadzanie dzieci z objawami choroby (tj. kaszel, katar). Pamietajmy, dzisiaj jedno dziecko choro, jutro cała grupa".
        Tylko niesteety nie zawsze rodzice moga sobie na to pozwolić, ale fakt, że niektórzy mają mozliwosc a i tak przyprowadzają do przedszkola mimo niedoleczenia, czego przyznam nie rozumiem:]
        • f3f Re: f3f 27.09.10, 14:52
          Właśnie czasem nie da rady inaczej, ale nie każdy ma taka sytuację.
          Odnośnie tej kartki o chorej całej grupie to w MIchała grupie w zeszłym tygodniu na 25 dzieci było podobno obecnych 8...
          • monikaj21 Re: f3f 27.09.10, 15:04
            Ja to już sama nie wiem co robić - jeszcze nie były naprawdę chore ale mają katar, kaszel i siedzą w domu. W zeszłym roku przy jakichkolwiek objawach zostawiałam Marysię w domu ale wtedy ja też byłam w domu - teraz mam coraz większe tyły w pracy przez to ich zostawanie, jak tak dalej pójdzie to będzie kiepsko :(
            • alcea3 heh 27.09.10, 20:44
              a ja wam napisze tak daje wam jeszcze z 2 miesiace max i zdecydowana wiekszosc zmieni zdnaia :D
              Zreszta juz wiwle,mam ktore w teori sie wypowiadalo ze z katarkiem to tylko w domu teraz puszcza dzieci do przedszkola, po prostu zycie zweryfikowalo ich sposob dzialania.
              • qwoka Re: heh 27.09.10, 21:38
                eee tam ;)
                Maja od prawie roku chodzi do przedszkola i zdarzało się, że poszła do przedszkola niedoleczona, bo musiałam iść do pracy ale zwykle się to źle konczyło. Więc jeśli teraz mam mozliwość(ale rozumiem że nie kazdy ma) to wole zostawić ją kilka dni dłużej w domu niż ma wrócić z gorszą infekcją i kolejne 2 tyg siedzieć w domu, co ja i ona źle znosimy ;)
              • monikaj21 Re: heh 27.09.10, 21:41
                Alcea, moja chodzi do przedszkola od 2 lat więc raczej zmiana zdania mi nie grozi - uważam, że dziecko najlepiej jest wysyłać do przedszkola wyłącznie zupełnie zdrowe, tylko jeśli się nie ma dziadków, którzy posiedzą czasem z chorym dzieckiem a chce się pracować to się po prostu tak nie da.
                • alcea3 Re: heh 27.09.10, 22:04
                  M onika napisałam wiekszosc:))
                  I włansie o to mi chodziło, ze teraz wiekszosc jest na nei, a pozniej katarem to nie bedzie problem:))
    • qwoka Re: Powrót do przedszkola 27.09.10, 14:29
      U nas wrzesień wyglada tak: 3 dni w przedszkolu, 2,5 tyg w domu, potem 3 dni w przedszkolu i dziisaj znowu ją zostawiłam w domu, bo wczoraj zaczął się katar. Masakra jakaś, tym bardziej, że chodziła już wcześneij do przedszkola i nie było źle. Pewnie 3/4 dzieciaków w przedszkolu z katarem, ale ja w takiej sytuacji wole zostawić w domu.
      • a090707 No i sobie pochodzil... 29.09.10, 18:34
        Poniedzialek... dzis u lekarza, bo kaszel straszny jak u gruzlika no i kolejny antybiotyk, przerwa w przedszkolu pewnie ze 2 tyg. No zesz fuck !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka