magda7717 03.11.10, 10:21 postarzalam sie;-) pewnie niedospana , zmeczona skora mocno sie zbuntowala...nic czas leci macie hity kremowe ktore w ciagu miesiaca trzech mocno odzywia skore?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boazeria Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 03.11.10, 10:38 ja tez chetnie cos kupie jak zaproponujecie cos na pierwsze zmarszczki a co do nawilzania to dla mnie rewelacja jest olay nawilzajacy i dermika spa Odpowiedz Link
borowka78 Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 03.11.10, 10:44 Dermika STEM LIFT (komórki macierzyste). Dla mnie super. Odpowiedz Link
amalota Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 03.11.10, 10:48 Muszę spróbować. BTW, Borowkę widziałam w rzeczywistości i albo ma tak dobre geny, albo krem rzeczywiście działa:) Odpowiedz Link
borowka78 Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 03.11.10, 10:50 amalota napisała: > Muszę spróbować. > > BTW, Borowkę widziałam w rzeczywistości i albo ma tak dobre geny, albo krem rze > czywiście działa:) o ja Cie ;-) dzięki kchana :) pewnie jedno i drugie :D Odpowiedz Link
ankas4 biotherm 'Vivo' 03.11.10, 11:02 Krem 'vivo' biothermu, ale UWAga,CENa -zabija":( www.douglas.pl/biotherm-skin-vivo/ Odpowiedz Link
iki2007 Re: biotherm 'Vivo' 03.11.10, 11:18 rewelacyjny!!!!!!!!!!!!!! zlikwidował mi 2 duże zmarszki nad tą największą jeszcze pracuje, ale ważne trzeba systematycznie, ja smaruję tylko punktowo na zmarszki wokól ust i pod oczami i na czole, polecam!!!!!!!!!!!! znam.to/recenzje/10385/Flos-Lek-Perfect-New-krem-pod-oczy,-na-powieki-i-szyje-40+ Odpowiedz Link
ankas4 Re: iki 03.11.10, 11:41 mysle,ze iki chodzi o ten w linku,a tylko odpowiedziało jej sie w wątku'biotherm' Sama jestem ciekawa tego kremu co reklamuje iki,bo cena niska...az mi sie nie chce wierzyc,zetaka rewelacja. bo nawet te drogie kremy to troszke pic na wodę,oczywiscie spłycają zmarszczki,ale wydaje mi sie,ze aby je zlikwidowac to bez kwasów czy operacji nie moze sie obejsc. Odpowiedz Link
amalota Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 03.11.10, 11:50 Proszę bardzo:) Odpowiedz Link
boazeria Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 03.11.10, 11:53 ten w linku iki jest 40+ ja wole cos w przedziale 30-35 lat :-) na pierwsze zmarszczki (zwl mimiczne) Odpowiedz Link
boazeria Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 03.11.10, 11:59 wlasciwie polecam ten: www.dermika.pl/engine/index.php?page=seria&seria=14 Odpowiedz Link
pabia_a Re: kram na zmarszczki jakie polecacie??sprawdzony 03.11.10, 12:05 koleżanka chwaliła sobie ten krem allegro.pl/olay-total-effects-intensywna-pielegnacja-noc-50-i1303154601.html Odpowiedz Link
maryjka60 Re: kram na zmarszczki jakie polecacie??sprawdzon 03.11.10, 12:11 ja też polecam ten krem (z linka pabi), byłam bardzo zadowlona, skóra wyglądała naprawdę fajnie. Teraz mam nivea q10 i jakaś zmęczona w lustrze się widzę, nie wiem na ile to wpływ kremu. Odpowiedz Link
aga_junior Re: kram na zmarszczki jakie polecacie??sprawdzon 03.11.10, 13:33 pabia_a napisała: > koleżanka chwaliła sobie ten krem > allegro.pl/olay-total-effects-intensywna-pielegnacja-noc-50-i1303154601.html Ja obecnie też go używam. Dla mnie ważne jest to, że mi odpowiada :-) nic mnie nie ciągnie, nie pieczę itp. a wygląd? no na pewno lepiej niż po zwykłych pielęgnacyjnych kremach :-) Odpowiedz Link
lucy_cu Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 03.11.10, 13:59 Ja polecam dwa apteczne: Vichy Aqualia AntiOx- nie stricte przeciwzmarszczkowy, ale działa cuda, odmładza, rozświetla, wygładza, już po jednym użyciu widać, że działa. Serio serio. Nuxe Nirvanesque- suuuper, dostałam w prezencie od koleżanki-aptekarki i chyba go pokocham na długo. A generalnie mazideł nie znoszę. :-) Odpowiedz Link
boazeria Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 07.11.10, 11:18 ten Nuxe mnie zainteresowal na pierwsze zmarszczki mimiczne Odpowiedz Link
szaszanka21 Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 07.11.10, 11:23 Uwielbiam swój z Vichy Livactiv CxP. Rozswietla.odżywia,poprawia stan skóry. Efekty naprawdę są!! Odpowiedz Link
m_k8 Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 07.11.10, 12:45 te które używały kremów Vichy, jak zachowywała się Wasza skóra po odstawieniu? Słyszałam, że Vichy są super ale zdaje się mają jakiś składnik który mocno przyzwyczaja skórę i po odstawieniu jest fatalnie. Prawda to? Interesuje mnie zwłaszcza dermabled chcę wypróbować ale mam obawy. Odpowiedz Link
szaszanka21 Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 07.11.10, 12:51 Szczerze mówiąc jeszcze się od nich nie "odstawiałam" bo mi bardzo pasuje ta firma.Co jakis czas zmieniam krem na inny ale ciągle z Vichy.Nie słyszałam żeby byly jakieś problemy po odstawieniu.Zadna kumpela mi o tym nie wspominala. Odpowiedz Link
iki2007 Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 07.11.10, 13:52 mi chodziło o ten z mojego linku, wiem że jest od 40 lat, ja mam 30 używam go tylko miejscowo na zmarszczki jak pisałam a nie na całą twarz, spróbujcie naprawdę działa Odpowiedz Link
lilka.k Re: kram na zmarszczki jaki polecacie??sprawdzony 07.11.10, 18:35 ja zatrzymalam sie chyba etapie moich 23 lat 5 lat temu ;))) a tu nagle kilka dni temu odkrylam zmarszczki..chyba sobie kupie ten olay jak tak zachwalacie :) Odpowiedz Link
cui A propos Vichy i nie tylko... 07.11.10, 20:50 Jestem zdania, że żaden krem nie jest w stanie zniwelować zmarszczek. W tym sensie, że nie wypełni tego, co już jest (a na botoks nie każdy sobie może pozwolić i nie każdy chciałby :)) Nie znaczy to oczywiście, że nie warto inwestować w dobre kremy. Warto! Zdecydowanie. Ale wg mnie najważniejsze jest doskonałe nawilżanie i warto zainwestować w najdroższy krem nawilżający. Sama używam naprzemiennie kremów Olay, Vichy, Pharmaceris i La Roche-Posay. Natomiast uważam, że świetny krem przewzmarszczkowy pod oczy to podstawa. Bo tam pojawiają się pierwsze zmarszczki. Przez długi czas używałam Vichy Myokine pod oczy i bardzo go sobie chwaliłam. Potem nie dostałam go raz, drugi i trafiłam na inny, równie doskonały (który polecam): Pharmaceris Neoscope. Za to jeśli chodzi o przewrócenie blasku skórze to polecam taki oto sposób: udać się 2-3 razy na mikrodermabrazję (jeśli nie ma przeciwskazań) i powtarzać takie sesje 2 razy do roku. Oprócz tego jakaś świetna maseczka przeciwzmarszczkowa (ja używam takiej 45+, choć mam na karku 31 lat), używana 2-3 razy w miesiącu. Dodatkowo obowiązkowo 2 razy w tygodniu peeling. Innych cudownych zaklęć nie znam ;) Ja niestety mam masakryczną zmarszczkę pomiędzy brwiami i choćbym nie wiem czym smarowała to nie jestem w stanie się jej pozbyć :(( Odpowiedz Link
ankas4 Re: A propos Vichy i nie tylko... 07.11.10, 23:17 Podpisuje sie pod cui, cudow nie ma, a jak są to nazywa sie to kwasy ,operacje,zabiegi itd... Jesli chodzi o to przestrzeganie wieku...nie martwcie sie, te kremy i tak nic specjalnie nie moga zrobić,wiec nawet jesli 30latka zastosuje krem nbawet dla 40-50 latki to nic sie nie stanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aurinko Re: A propos Vichy i nie tylko... 18.11.10, 11:10 cui napisała: > Nie znaczy to oczywiście, że nie warto inwestować w dobre kremy. Warto! Zdecydo > wanie. Ale wg mnie najważniejsze jest doskonałe nawilżanie i warto zainwestować > w najdroższy krem nawilżający. Ze wszystkim co wycięłam z Twojego postu się zgadzam, tylko nie z powyższym zdaniem. Dobry krem nie musi równać się z drogi/najdroższy krem. Kiedyś rozmawiałam z koleżanką pracującą w firmie kosmetycznej, która produkuje kremy do Aptek w drogich wersjach i do sklepów w tańszych wersjach i dowiedziałam się, że w kilkunastu drogich kremach zastosowano identyczne składniki i w tych samych proporcjach co w tańszych kremach tego samego koncernu. Generalnie zawartość ta sama, ale w Aptece pod inną nazwą i odpowiednio wysoką ceną a np. w Rossmanie pod inną nazwą z odpowiednio niską ceną. To tylko taki luźny przykład, nie chcę podawać nazw bo kumpela jeszcze tam pracuje ;) Na kremie trzeba czytać przede wszystkim skład, znać dobrze swoją cerę i jej potrzeby i na tej podstawie dobierać krem. Niestety krem, który dla mnie jest ideałem polecony innej koleżance może zupełnie się nie sprawdzić, dlatego ogólnie nie powinno się przyjmować za kryterium doboru zdania "bo na mnie działa". I niestety im więcej "siedziałam" w kosmetykach i im więcej informacji dostaję od Nm ze szkoleń (on zawodowo zajmuje się kosmetykami) to coraz częściej stwierdzam, że z kremami jest jak z biustonoszami - kobiety nie potrafią sobie odpowiedniego dobrać. Odpowiedz Link
cui Aurinko... 18.11.10, 21:37 ... masz rację. Krem nawilżający wcale nie musi być szczególnei drogi. Zwłaszcza, że te pod oczy, które stosuję, są droższe, zaś jeśli chodzi o krem nawilżający to ostatnio używam Olay (który jest w raczej przystępnej cenie). Chodziło mi raczej o to, że o ile na kremy przeciwzmarszczkowe nie wydaję jakoś szczególnie dużo (bo uważam, że to proces nieodwracalny, którego nie da się "uleczyć" kremami) o tyle na krem nawilżający byłabym w stanie wydać więcej, gdyby okazał się genialny. Moja mama zawsze powtarza to, co kiedyś powiedziała jej kierowniczka. Jak była młoda (moja mama) i była na stażu to jej kierowniczka zawsze powtarzała: "kupując kosmetyki odmówcie sobie drogiej szminki i dołóżcie zaoszczędzoną kwotę do dobrego kremu nawilżającego". I wierzcie mi, że jako przeszło 80-letnia staruszka wygląda na przynajmniej 15 lat mniej :) Ale to też pewnie geny ;) Odpowiedz Link
boazeria Re: A propos Vichy i nie tylko... 18.11.10, 13:05 ciu na ta zmarszczke to tylko botoks :-) Odpowiedz Link
mimi_mm strivectin 18.11.10, 14:32 jest to jedyny srodek ktory niweluje zmarszczki juz powstale. sprawdzony. mozna go kupic w Sephora. koszt kolo 600 pln ale jezeli masz karte stalego klienta (lub kotos znajomy ma) to oni od czasu do czasu robia promocje -20% wtedy najbardziej oplaca sie go kupic. na stosowanie tylko wokol oczu wystarczy na jakies 10 miesiecy. Odpowiedz Link
boazeria polecam 26.11.10, 16:11 kupilam w promocji w rossmannie olay total za 33zl i dermika witamina P za 65 chyba polecam oba dermika tez lux- odzywczy, nawilza, na popekane naczynka i zmarszczki- i bardzo elegancki sloiczek szklany :-) Odpowiedz Link
a_beatle NUXE 27.11.10, 09:02 Któraś z Was polecała, teraz w aptekaeskulap.pl 20% taniej, w Krakowie odbiór osobisty za darmo:-) Odpowiedz Link