05.01.11, 13:48
Czy robicie codziennie? Czy umiałybyście wyjść z domu bez niego?
Mnie zdarza się wyjść bez makijażu, ale to naprawdę bardzo rzadko, bo czuję się wtedy w jakiś sposób 'naga' i zdaje mi się, że wszyscy mi się bacznie przyglądają. Jednak nie zawsze jestem całkowicie umalowana. Czasami tylko tusz do rzęs i już.
Obserwuj wątek
    • zurawina100 Re: Makijaż 05.01.11, 13:53
      Codziennie, nie wychodzę z domu bez. Fluid, podkład i tusz.
    • pabia_a Re: Makijaż 05.01.11, 13:54
      robię codziennie, chyba że jestem na urlopie lub opalę sobie twarz to wtedy się przez jakiś czas się nie maluję tylko oczy machnę tuszem:)
    • maryjka60 Re: Makijaż 05.01.11, 14:10
      codziennie podkład i tusz plus błyszczyk, jak chcę poczuć się lepiej i mam czas to dodaję kredkę i cienie ale to po południu dopiero, rano jak lecę z Basią do przedszkola to tylko krem. Lubię zrobić hennę na brwi i rzęsy to wtedy od rana lepiej wyglądam :) Bez makijażu czuję się dziwnie i nie chcę spotykać wtedy znajomych.
    • olcia.kaktus Re: Makijaż 05.01.11, 14:15
      Rożnie tj prywatnie pozwalam sobie na wyjście bez makijażu: ogród, spacer, sport, odprowadzając młodą do przedszkola, nawet na większe zakupy do supermarketu, ogólnie w weekendy daję odpocząć skórze. Nie mam w ogóle kompleksu "jak mnie ktoś zobaczy", nie odczuwam braku.
      Natomiast staram się, by zawodowo w kontaktach profesjonalnych nikt nie widział w moim wyglądzie "niedoróbek" więc i strój i makijaż i włosy muszą wyglądać b.dobrze.
      Ale najbardziej mnie hm... może nie wkurza, ale drażni, że mój mąż uważa, że kobieta najlepiej wygląda "saute", bez jakichkolwiek "mazideł". No kurcze przecież to zawsze widać, że kobieta lepiej wygląda zadbana i umalowana (pomijam skrajności wymazanych kobiet, które nakładają tony koloru i podkładu, ale to jest poza "konkursem")
      • leluchow1 Re: Makijaż 05.01.11, 14:24
        Olcia, ja mam dokładnie to samo i mój mąż też :-))))
    • lipiec_2007 Re: Makijaż 05.01.11, 15:05
      zauwazylam, ze im jestem starsza tym skromniejszy makijaz :) jesli juz go robie, to jest on bardzo minimalistyczny
    • amalota Re: Makijaż 05.01.11, 16:02
      A ja często chodzę bez makijażu, nawet do pracy. Chciałabym w, ale ciagle rano jestem w niedoczasie.
    • takatoszymura Re: Makijaż 05.01.11, 16:08
      Codziennie. Podkład, cienie, tusz, róż, kolorowy błyszczyk. Inaczej czuję się "niedorobiona". Ale przy moich okularach minusach konieczny jest makijaż, bo szkła pomniejszają oczy. Jak siedzę w domu, to zazwyczaj wystarcza mi tusz.
    • smolineczka Re: Makijaż 05.01.11, 16:52
      jako nastolatka zaczęłam używać tuszu do rzęs, bez którego faktycznie do niedawna nie wychodziłam z domu - to znaczy, nie wychodziłam do pracy i na jakieś poważniejsze wyjścia, bo do sklepu albo do parku nie koniecznie...
      miałam też taki okres czasu, kiedy uwielbiałam szminkę w kolorze jasnego różu
      teraz najbardziej zależy mi na zadbanej fryzurze
      no i perfumy uwielbiam, nie wyobrażam sobie wyjścia bez ładnego zapachu :-)
      • andzia84 Re: Makijaż 05.01.11, 17:01
        olcia michał ma tak samo, zawsze marudzi jak się umaluje, a robię to baaardzo rzadko, zazwyczaj w ogóle się nie maluje bo nie mam czasu a poza tym mam bardzo wrażliwe oczy i mnie kosmetyki zwłaszcza te do demakijażu bardzo podrażniają
        • ridibunda Re: Makijaż 05.01.11, 17:25
          Zazwyczaj się nie maluję, tylko od naprawdę wielkiego dzwonu. Do pracy raczej bez makijażu lub bardzo minimalistyczny.
    • bobimax Re: Makijaż 05.01.11, 18:16
      Maluję się do pracy. Jak jestem w domu czy idę do sklepu, lekarza itp to się nie maluję. I generalnie latem też raczej się nie maluję lub tylko tuszem przejadę rzęsy (choć latem preferuję hennę i wtedy mam spokój)
    • blanka0 Re: Makijaż 05.01.11, 19:46
      nie wychodze z domu bez
      juz nie te lata
      • badowimo Re: Makijaż 05.01.11, 19:51
        ja tez codziennie:) mysle, ze z tym ze komus brakuje czasu to albo brak wprawy, albo wymowka.
        Ja sie maluje odkad pamietam, baza, podklad, puder, roz, cienie, tusz i lekko usta. Cala robota rano przy makijazu zajmuje mi ok.10 min.
        Bez makijazu jestem tylko na basenie, albo jak sa mega upaly i tez jestem fanem perfum:)
        pzdr
        • burdziaa Re: Makijaż 05.01.11, 20:05
          A ja się nie maluję, chyba tylko kilka razy z zyciu miałam pełniejszy makijaż (w tym na swoim ślubie :) i na spotkaniach z Lipcówkami :)
          • gismol77 Burdziu! 05.01.11, 21:11
            kocham Cię.
            ja wiedziałam, że spotkania z Lipcówkami są o wysokim priorytecie ale żeby na równi ze ślubem... no, no to musi być miłość ;)
            • aga_junior Czasami się maluję :-) 05.01.11, 21:39

• latortura burdzia 05.01.11, 22:12
            a ja bardzo bym chciała żebys wyglądała znowu tak jak wtedy gdy brałas slub bo bardzo utkwił mi w pamięci Twój obraz ze zdjęcia ;)

makijaż to nie musi byc podkład, puder sypki, tusz, róż, pomadka,

ja np. używam pudru mineralnego L'oreal, który starcza mi na 3 m-ce i jest rewelacyjny,
            wystarczy, że opruszę rano twarz pędzlem a od razu matuje twarz i ukrywam niedoskonałosci - polecam ten puderek w 100 %-ch,

tusz to tez moze byc tylko muśnięcie rzęs, dobra jest również henna zrobiona raz na jakis czas,
            ja generalnie nie maluję ust, podkreslam tylko oczy,
            usta to zazwyczaj bezbarwny lub lekko przeswitujący kolorem pastelowym błyszczyk (kocham błyszczyki róznego rodzaju),

ja tez im jestem starsza tym mniej nakładam na twarz,
            10 lat temu malowałam krechy pod oczami hi hi ;) jak wiele dziewczyn w szkole,

acha, róż na policzki to też kwestia muśnięcia pędzlem: kości policzkowe, czubek nosa ;) twarz wygląda wtedy na świeżą i promienną,

obecnie makijaż zajmuje mi 5 minut, dlatego polecam ten puder sypki ponieważ nie trzeba zwracac uwagi na smugi i czy dobrze rozprowadziło sie kosmetyk, można to robic z zamkniętymi oczami ;D

• badowimo Re: burdzia 06.01.11, 11:43
              tez uzywam tego pudru i rozu loreal, z tym ze mnie wystarcza pudru na ok 1 rok, a roz ( w tym samym czasie kupiony) jeszcze pociagne ze 3 miechy albo jeszcze dluzej , wiec moj makijaz porownujac do latortury jest megawydajny:) polecam te kosmetyki.
              • latortura Re: burdzia 06.01.11, 17:08
                w takim razie nie malujesz sie codziennie, ja praktycznie codziennie opruszam twarz tym pudrem, zresztą gdy mi sie kończy wydaje mi sie juz mało swieży i jak otwieram nowy to jestem mega szczesliwa bo jest taki świeżutki ;)
                a maluję sie naprawde delikatnie ;D
                • badowimo Re: burdzia 06.01.11, 19:07
                  swieze mam ksometyki:) moze masz jakas mniejsza pojemnosc, ja mam 10g opakowanie. Maluje sie codziennie a puder i roz kupowalam przed tuz przed swietami 2010:)
                  nie wazne, ale fajne sa, jeszcze slyszalam ze puder mineralny mac jest rewelacyjny.
                  Pozdrawiam
                  • magda7717 Re: burdzia 06.01.11, 19:48
                    hmm wstaje biore prysznic i z automatu krem fluid, cienie delikatne , maluje rzesy pudruje na sypko lekko i lekko brazerem ... jak automat..
                    ja dzis skonczylam 34 lata- hmm to juz wypada:D
            • amalota Re: latortura 07.01.11, 14:30
              czy to ten? wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18928
    • asuzi Re: Makijaż 07.01.11, 14:05
      koniecznie,m am problem z trądzikiem, ciągle powraca....
      podkład cienie tusz i pomadka :)
      • cui Re: Makijaż 07.01.11, 14:13
        Ja też codziennie robię makijaż.
        Krem nawilżający/brązujący, fluid, puder sypki, róż na policzki, tusz na rzęsy, czasem jakaś szałowa kreska, rzadziej cień :) Usta - błyszczyk lub szminka.
        Nawet jak byłam na macierzyńskim to się malowałam codziennie, więc i na krótki spacer do parku nie wychodziłam bez makijażu.
        Ale rano po bułki wychodzę bez ;)
      • joasia83m Re: Makijaż 07.01.11, 14:16
        ja baardzo bym chciala kupic róż, ale nie mam pojecia jaki odcien dobrac...polecacie loreal?
        przejde sie do jakiejs drogerii, ale tam tez nie zawsze trafnie mi doradzali w sprawie np. odcieni podkladu.
        • iki2007 Re: Makijaż 07.01.11, 15:12
          Do pracy zawsze, po domu rzadko kiedys, teraz częściej, szczególnie odkąd odkryłam ten puder, bo nie cierpię podkładów

lorien-cosmetics.pl/Loreal_True_Match_Puder_Prasowany-33.html
      • alcea3 Re: Makijaż 07.01.11, 15:22
        asuzi napisała:

> koniecznie,m am problem z trądzikiem, ciągle powraca....

Moze masz problemy z hormonami? Robiłas badania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka