Dodaj do ulubionych

Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję.

19.02.11, 12:40
Naturalne mam ciemny brąz. Przed ciążą z Erykiem miałam całe jasne (farbowałam sama w domu rozjaśniaczem Wella), w ciąży pomalowałam sobie na brąz a po ciąży aż do dnia dzisiejszego chodzę na balejaż do fryzjera. Babka kładzie mi pasemka rozjaśniaczem i pasemka brąz.
Teraz mam już takie ciemne odrosty i dalej pasemka z tymi brązami. Chciałabym całość pomalować na jakiś blond jednolity. Moja fryzjerka się "boi", że jej nie wyjdzie. Ech ona zawsze taka bojąca.
Jak mogę sobie sama w domu poradzić? Denerwuje mnie strata czasu jak chodzę do fryzjera na balejaż (jakieś 4 godziny). Włosy mam gęste i długie za łopatki.

Doradźcie- czy powinnam najpierw położyć rozjaśniacz na odrosty, później rozczesać na tą resztę z balejażem i po wysuszeniu położyć jakąś farbę blond na całość, żeby wyrównać kolor?

Obserwuj wątek
    • boazeria Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 19.02.11, 12:42
      A może najpierw pochodzić jeszcze kilka miesięcy do fryzjera i kłaść coraz gęściej pasemka blond już bez brązów? Ale ja taka niecierpliwa......
      • bobimax Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 19.02.11, 13:00
        Myślę, że to by było najlepsze rozwiązanie, bo skoro fryzjerka się boi to bałabym się sama w domu robić.
        Drugie rozwiązanie to iść do dobrego salonu i zobaczyć co tam powiedzą (najlepiej kilka, żeby porównać zdanie).
    • klaudia020707 Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 19.02.11, 13:12
      a czemu nie chcesz koloru zbliżonego do naturalnego?
      tak tylko pytam bo ja jakoś tlenionego blondu nie trawie, takie sztuczne

sama nie wiem, ale chyba też bym popytała innych polecanych fryzjerów bo domowymi sposobami to mozna tylko sobie zaszkodzić
      pokaż zdjęcia przed i po:)
      • alcea3 Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 19.02.11, 13:48
        W domu zapomnij, wyjdzie Ci żółty i będziesz ryczec :)
        Tez się zastanawiam skąd taka chęc na blond?? ja sama wrocilam do całkiem naturalnego koloru i teraz nawet nie farbuje :) fryzjerzy są zdumieni i zachwyceni ;)
    • cui Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 19.02.11, 14:03
      O nie, mówię stanowcze NIE rozjaśnianiu włosów w domu :)

Dlaczego? Mój naturalny kolor to ciemny brąz. Bardzo długo farbowałam włosy właśnie ciemnym brązem, który wychodził prawie jak czarny. Pewnego dnia zamarzyło mi się rozjaśnienie włosów - nie do blondu, ale do takiego ładnego szatynowego koloru. Poszłam do fryzjera, zapłaciłam 200 zeta za ściągnięcie koloru a potem (kiedy miałam już odrosty) kupiłam kolor zbliżony do tego zrobionego w salonie i.... w efekcie wróciłam prawie do mojego poprzedniego koloru :/

Myślałam, że się załamię...
      W efekcie musiałam ponownie rozjaśniać włosy u fryzjera buląc kolejne 200 zł.
      Teraz chodzę regularnie do fryzjera, choć dawniej farbowałam włosy zawsze w domu. Tylko ja mam straszliwie siwe włosy, bo odrosty jako tako niewiele różnią się kolorem od koloru farby.

Weź pod uwagę to, że jeśli fryzjerka nakłada Ci ciemny brąz i blond, to tego ciemnego brązu (nienaturalnego) nie zafarbujesz bez uprzedniego utlenienia. Więc na pierwszy raz idź do fryzjera a potem odrosty będziesz mogła farbować już sobie sama w domu.
      • boazeria Zdjęcia 20.02.11, 09:22
        Dobra dam zdjęcia:
        tak wyglądałam jak sobie sama w domu na blond malowałam
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3cc841eaeadd958e.html
        tak wyglądałam w ciąży z Erykiem w brązach
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b70a70be35cdd58c.html

na chrzcinach już pasemkami rozjaśniałam
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a2ce6218b07da1a.html

a tak z odrostami mniej więcej wyglądam i to mnie dobija
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5da2d5f88abb68fa.html
        teraz chciałabym całe blond ale jakiś ciemniejszy- na pewno nie chodzi mi o jasny
        w balejażu denerwuje mnie to, że nawet jak wyjdę od fryzjera to mam wrażenie, że mam odrosty.......
        • boazeria Re: Zdjęcia 20.02.11, 09:23
          coś nie wyszło.......

• boazeria Re: Zdjęcia 20.02.11, 09:25

poddaję się- ostatni raz wklejam
            • joa261 Re: Zdjęcia 20.02.11, 10:36
              Mnie najbardziej podobałaś się w jednolitych włosach - zarówno w tym blond, jak i w brązie.
              Osobiście wolę brązy - ale Tobie ładnie w obu - ale bez tych pasemek:)
              Pasemka już nie modne ponoć;)
              • klarysa007 Re: Zdjęcia 20.02.11, 11:14
                Najfajniej w pełnym blondzie :)
                Ja farbuje tylko u fryzjera, bo w domu sobie kilka razy duuże kuku zrobiłam rozjaśniając.
                • blanka0 zdecydowanie 1 20.02.11, 11:31
                  najbardziej mi sie podobalo zdjecie #1
                  ale ten jednolity brąz tez extra
                  • zurawina100 Re: zdecydowanie 1 20.02.11, 11:44
                    W blondzie fajnie, pasuje do Ciebie. Ale jednolity brąz też OK. Wydaje mi się, że brąz jednak lepszy, bo odrostów tak nie widać. Włosy rosną ok 1 cm na miesiąc więc bardzo często byś musiała farbować.
                    • klaudia020707 zdecydowanie w brązie 20.02.11, 12:27
                      mówią, że ładnemu we wszystkim ładnie:) Ty fajnie wyglądasz w blondzie i w brązie
                      ja akurat jestem na nie rozjaśnianiu bo dla mnie to takie sztuczne, ale każdy ma inny gust
                      z tego co wiem to balejaże i pasemka juz dawno wyszły z mody
                      Nr1 dla mnie to jednolity kolor w brązach właśnie

pokaż zdjęcie jak już wrócisz od fryzjera:)
                      • lucy_cu Re: zdecydowanie w brązie 20.02.11, 12:32
                        I ja też za brązami! Blond rozjaśniany zawsze wygląda sztucznie, do tego długie włosy, blisko do efektu Barbie. ;-)))) W brązie Ci ślicznie, tak szlachetnie, mogłabyś mieć te włosiska i do pasa, bo gęste i piękne. :-)
                        • bobimax Re: zdecydowanie w brązie 20.02.11, 13:28
                          W blondzie i brązie jest Ci super. Z blondem to czeka Cię częste farbowanie, a z tego co mówisz nie lubiesz odrostów, więc ja bym poszła w brąz.
                          • alcea3 Re: zdecydowanie w brązie 20.02.11, 19:43
                            W obu wersjach ładnei, ale w bronzie podobasz mi się bardziej, kolor tak podkresla Twoją urodę w blond wygladasz trochę jak taka .. hm lala :)
                            • ankas4 Re: zdecydowanie w jasnych 20.02.11, 20:54
                              Slicznie w tych jasnych, naprawdę pasują do Ciebie,ale wlasnie takie jednolicie jasne , i fajny kolor ,bo nie zołty.

pOZDRAWIAM
                              • aga_junior Re: zdecydowanie w jasnych 21.02.11, 07:44
                                i w blondzie i w brązie wyglądasz super!
                                A ponieważ ja jednak wolę ciemne kolory wybrałabym brąz i włosy mniej zniszczysz ;-)
                              • smolineczka Re: zdecydowanie w jasnych 21.02.11, 08:31
                                zgadzam się z ankas: jako blondynka jesteś piękną młodą kobieta, a jako piękna brunetka - po prostu piękną brunetka ;-) na bycie brunetką masz czas, zostań jeszcze póki co blondynką, której żaden mężczyzna się nie oprze :D
                                • emma_me Re: zdecydowanie w jasnych 21.02.11, 09:36
                                  Ślicznie wyglądasz w blondzie.
                                  Ale ja sama bałabym się robić blond w domu.
                                • klaudia020707 smolineczka 21.02.11, 11:46
                                  haha ja tak z żartem
                                  mój wujek kiedyś rzucił fajne hasło, że jak sie rozejrzeć to dookoła same tlenione blobdyny;) a tekst był o babeczkach ok 70 roku życia, bo większość kobiet w tym wieku śiwiuteńkich więc żeby to zatuszować "szaleją" tleniąc włosy

więc z tym, że ma czas na brązy a teraz niech króluje biel nie zawsze jest prawdziwa
                                  • smolineczka Re: klaudia 21.02.11, 11:57
                                    żarty żartami, ale... przypomniała mi się teraz taka historia, z mojego życia: dawno temu jeden z dalszych znajomych, aktor, przystojny (podobał mi się bardzo) powiedział mi przy kawce: "wyobrażam sobie jak za dwadzieścia lat będziesz piękną farbowaną blondynką"... przestraszył mnie wówczas okropnie tą wizją mnie samej, starzejącej się i próbującej za wszelką cenę wyglądać młodo! dlatego tak uważam, że blondynki są ładne, kiedy ten blond jest bardziej naturalny - naturalny w przenośni ;-)
        • magdulka26 Re: Zdjęcia 21.02.11, 14:24
          Zdecydowanie brąz.A powiedz mi jaką farbą robiłaś ten brązik.
    • maadga Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 21.02.11, 10:13
      Nie odkryję Ameryki mówiąc że w jednolitych ci najładniej. W blond fryzurze promieniejesz i właśnie taki kolor jak z pierwszego zdjęcia. Ale weź pod uwage opinie dziewczyn bo ja nie zorientowana w temacie farbowań itp
      • burdziaa Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 21.02.11, 12:55
        najbardziej podobasz mi się z ciemniejszeymi wlosami,taki piekny jednolity brąz
        • pabia_a Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 21.02.11, 13:55
          zgodzę się z dziewczynami, super wyglądasz w jednolitym kolorze włosów zwłasza w brązie:)
          • a090707 Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 21.02.11, 14:04
            Ja tez glosuje za brazem :) Ciekawe co wybierzesz...
    • magdulka26 Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 21.02.11, 14:25
      Zdecydowanie brąz :) a jaką farbą go robiłaś ?
      Sory za dwa takie posty,ale tematen wkleił się przez pomyłkę ciut wyżej.
      • boazeria Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 21.02.11, 16:16
        Szczerze to lepiej się czuję w blond. Mam jasną karnację, jasne brwi. W blond mogę się nie malować i wyglądam ok. W brązie muszę już robić hennę brwi i smarować się samoopalaczem.

Ten brąz to był jakiś szampon z Schwarzkopf ale przebijały mi wtedy pasemka blond i całość fajnie wyglądała.

Idę jutro do fryzjera,........
        • boazeria Re: Co zrobić z włosami? Porady potrzebuję. 21.02.11, 16:18
          Dodam jeszcze, że odkąd zrobiłam blond faceci są milsi a życie lepsze :-)))
          W brązach byłam przeźroczysta troszkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka