yvonne79 23.02.11, 11:59 Polećcie jakiś sprawdzony krem na suchą, okropnie suchą skórę na dłoniach. Mam z tym ostatnio problem i nie umiem nic zaradzić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 12:04 Rany, od 2 tygodni mam to samo..koszmarnie się z tym czuję, kremuję co chwilę, najlepiej do tej pory działa neutrogena. Mam wrazenie, ze przez tę suchość dłonie mi się postarzały...:( Odpowiedz Link
lilka.k Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 12:04 niech ten mróz już minie, bo to od mrozu..ech.. Odpowiedz Link
monikaj21 Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 12:11 Neutrogena albo Garnier czerwony (mnie ten drugi bardziej pasuje) i rękawiczki na mrozie koniecznie :) Odpowiedz Link
fassollka Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 12:17 ja polecam peeling cytrynowy z Sephory. To taki cytrynowy olej wymieszany z cukrem - jest genialny. Używam go dwa razy dziennie. W ciągu dnia czasem posmaruję dłonie kremem Lirene. Rękawiczki koniecznie! Odpowiedz Link
lilka.k Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 12:20 O rękawiczkach nie zapominam, bo by mi dłonie odpadły ;), ale czasem zdejmę na chwilę i już problem. Odpowiedz Link
pabia_a Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 12:32 garnier czerwony lub krem AA z ekstraktem z malin i wit.A www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=387677 lub ziaja kozie mleko Odpowiedz Link
zalasso Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 12:40 Ja kremuję, mam krem Camille (jak to się pisze??) i dove, robię maseczki na noc, pillingu używam. Nic mi nie pomaga... bo ja nie umiem prowadzić w rękawiczkach, zawsze zdejmuję i co zima, mam ten problem. Jak doliczyć kiepskie krążenie + odmrożenia (pozostałość ze studiów :/), to możecie sobie wyobrazić, jak wyglądają moje dłonie.... Odpowiedz Link
a_beatle Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 12:44 Też mam ten problem:-( Kiedyś robiłam kąpiele parafinowe, fajne były. Muszę ten peeling wypróbować. Odpowiedz Link
ankas4 Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 12:47 Balneum krem,ten dla dzieci, rewelacja i do dłoni i do twarzy. Odpowiedz Link
27agnes72 Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 13:51 Przez cały dzień używam nawilżającego balsamu do ciała do skóry suchej Johnson`s body care. Bardzo szybko się wchłania i za chwilę mogę już używać rąk :-) A na noc czerwony Garnier :-) Odpowiedz Link
alcea3 Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 19:44 Polecam czerwony garnier i neutrogena Formuła norewska. Odpowiedz Link
spodnica_w_kratke Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 14:18 ja suche dlonie mam odkad zostalam mama, czyli od 3 lat, a odkad Zojek jest na swiecie to w zasadzie non-stop. I sa suche, mega suche, czasem jak zapomne przed wyjsciem nakremowac to mi wstyd w sklepie, bo wygladaja jak dlonie chore albo co najmniej zawodowej recznej praczki;) Neutorgena jest dobra, ale naj, najlepszy jest zwykly Alantan:) na noc + rekawiczki i dlonie nastolatki;) Alantanu uzywam tez po depilacji wrazliwych okolic i swietnie dziala-sladu podraznien. Odpowiedz Link
motylek1407 Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 14:26 Podobno nic tak nie dziala jak ciepla kąpiel dloni w oliwie z oliwek. Niestety, kaloryfery i mróz robią swoje... Odpowiedz Link
motylek1407 Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 14:29 esentia.pl/DrScheller_Calendula_Balsam_do_rak_z_nagietkiem_lekarskim_p25090.htm tez polecam, w Niemczech do kupienia w Rossmannie, u nas nie widzialam. Widzialam za to w Super Pharmie ale dwa razy drozszy. Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 14:47 polecam 2 rzeczy: krem formuła norweska oraz parafinę. Kupiłam w takim opakowaniu jak lody 1l, rozgrzewam w misce z wodą, odczekuję, aż stanie się płynna, oraz dojdzie do temperatury znośnej do zanurzenia całych dłoni. Na to foliowe rękawiczki (takie jak do "macania" bułeczek w supermarketach) i po 15 minutach dłonie są mięciutkie, gładziutkie i doskonale gładkie. Odpowiedz Link
witch233 Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 14:52 witam, u mnie ostatnio sprawdza się tylko krem firmy "Bielenda"- kuracja parafinowa do rąk. Jest super, tani i extra się wchłania, dłonie nie są klejące co zdarza się przy innych kremach. Pozdrawiam cieplutko :) Odpowiedz Link
a090707 Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 15:23 Motylek- wlasnie sprobowalam, dziala :) Ja chyba troche odmrozilam sobie dlonie bo sa suche i pekaja do krwi. Kazdy krem je podraznia i wtedy pieka bardzo. Oliwa super sprawa. Jeszcze jedno- ja ciagle myje rece, 100 razy dziennie. Zaczelam zmywac w rekawicach i jest troche lepiej. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Suche dłonie :/ 23.02.11, 15:34 Najgorsze u mnie w firmie są chyba te papierowe ręczniki. Woda wodą, ale te ręczniki strasznie wysuszają, więc przestałam używać. Odpowiedz Link
yvonne79 Re: Suche dłonie :/ 24.02.11, 08:25 Dziewczyny, dzięki za tyle odpowiedzi. Będę próbować :-) Myję ręce setki razy dziennie, więc pewnie kremy będę wcierać co 10 minut ;-) Odpowiedz Link
burdziaa Re: Suche dłonie :/ 24.02.11, 09:09 i ja wszystko poczytałam bo mam bardzo zniszczone dłonie do pracy bez rękawiczek,czasem zapomnę i od terpentyny czy innych farb sie niszczą,a swoją drogą to aż mi wstyd bo nie pamietam kiedy ostatnio wcierałam jakis krem,wogóle nie uzywam !dzisiaj cos kupię koniecznie. Odpowiedz Link
ewlinp Re: mój hicior 05.03.11, 13:33 podbijam wątek bo znalazłam wreszcie niedrogi a zarazem bardzo dobry krem do rąk. Moje ręce ostatnio przypominały tarkę a ten kremik świetnie sobie poradził, skóra jest jedwabista a efekt nie zmywa się przy pierwszym umyciu rąk, jedyna wada to długo się wchłania ale działa świetnie moim zdaniem nawet lepiej niż czerwony garnier. Ale jego absolutną zaletą jest cena ok. 4 zł, ja kupiłam w aptece doz. Link: www.doz.pl/apteka/p45515-Anida_krem_do_rak_i_paznokci_z_woskiem_pszczczelim_i_olejem_macadamia_100ml Odpowiedz Link