Dodaj do ulubionych

konto bankowe

04.03.11, 10:20
gdzie macie konta i czy jesteście zdowolone? Generalnie wszystko robię internetowo i płacę kartą większe kwoty, w banku wpłacam kasę, i korzystam z bankowmatów ale żadko. Jaki bank poleccie z czytelnym serwisem internetowym i O zł za jakiekolwiek opłaty, przelewy, bankomaty itp?
Muszę zmieniić bo mam w PKO i mnie trafia - drogo i wiecznie kolejki
Obserwuj wątek
    • malenkie7 Re: konto bankowe 04.03.11, 11:22
      korzystam z Inteligo.
      jak dla mnie - OK. bardzo czytelny serwis, sprawnie, bezproblemowo.
      oplaty sa tutaj: www.inteligo.pl/przydatne-informacje/oplaty-prowizje-i-oprocentowanie/
      probowalam inne konto internetowe - w Nordea, bo tam mamy kredyt hipoteczny - i w porownaniu z Inteligo nie ma porownania, wrecz porazka.
      Dodam, ze nie pamietam, kiedy dokonywalam wplaty/wyplaty w okienku banku/poczty, wszystkie platnosci robie przez internet.
      • ewlinp Re: konto bankowe 04.03.11, 11:28
        mbank - szczerze polecam jeszcze sie nie zawiodłam. 0 opłat, dodam tylko że zmieniłam właśnie z pko i nie ma porównania. Przelewy zagraniczne, walutowe, zwykłe opłaty za rachunki wszystko w jak najlepszym porządku.
        • monikaj21 Re: konto bankowe 04.03.11, 13:12
          Jeśli chcesz mieć czytelny sensowny serwis internetowy to na pewno nie dbNet :)
          mBank dla mnie ok jeśli chodzi o korzystanie ale nie wiem jak z opłatami
          • alcea3 Re: konto bankowe 04.03.11, 13:23
            Get in bank - nie płace za nic - 0zł z akartę, za przelewy, za korzystanie, za nic nie płace :)

Alior podobnie;)
        • amalota Re: konto bankowe 04.03.11, 13:45
          Ja też polecam mbank. Można w nim mieć za darmo do 4 kont oszczędnościowych. I co dla mnie ważne - wypłaty z bankomatu za granicą bez prowizji.
    • boazeria Re: konto bankowe 05.03.11, 10:09
      ja mam w BGŻ
      chciałam właśnie rezygnować bo płacę 5 zł za konto internetowe i 1 zł za każdy przelew a teraz przysłali info , że płacę min 5 zł za korzystanie z innych bankomatów niż BGŻ

ale....... przed chwilką zobaczyłam na stronie BGŻ że mogę zamienić konto na konto 0zł- czyli prowadzenie konta za darmo, przelewy za darmo i wypłaty za darmo
      nie wiem tylko jak z oprocentowaniem
      a kolejek w BGŻ nigdy nie widziałam...........
      • moni_30 Re: konto bankowe 05.03.11, 11:31
        Tylko i wyłącznie mBank! Mówię to jako pracownik PKO BP ;-)
        • andzia84 Re: konto bankowe 05.03.11, 11:35
          ja mam mbank i jestem zadowolona, miałam inteligo ale zlikwidowałam bo szlag mnie trafiał
          • ankas4 mbank...i długo długo nic...;) 05.03.11, 17:33
          • uczula Re: konto bankowe 05.03.11, 18:34
            dlaczego szlag cie trafial?
            Mnie tylko trafia szlag jak sa jakies awarie albo przestoje - bo tak , to bezproblemowo
            Ja mam inteligo od....5 lat
            teraz sa przelewy darmowe, przedtem placilam.
            • disno Re: konto bankowe 07.03.11, 10:23
              serwis internetowy jest ok
              ja mam konto PKO zakładane nawet nie pamiętam kiedy i kasują mnie dosyć, liczyłam ostsnio to co miesiąc bank zabiera mi około 18-19 zł - za prowadzenie rachunku i wszystkie przelewy, a ja wszystkie rachunki płacę przez internet i często zakupy też, więc zowu przelew. Niby nie dużo ale wiem , że gdzie indziej jest za friko a nawet banki zaczęły dopłacać za przelewy czy transakcje kartą
              no i my mamy sklep więc mąż mi zazwyczaj gotówkę przynosi, którą ja muszę wpłacić sobie na konto a u nas w PKO zawsze kolejki i to tak z 7-8 osób minimum, naprawdę zawsze
    • dmgr Re: konto bankowe 05.03.11, 19:03
      Ja mam w Millennium i nie płacę za nic. Teraz zmieniam na to co jeszcze dodatkowo zwracają 3% zakupów też bez opłat.
      • boazeria Juz zmieniłam!!! 06.03.11, 14:04
        W BBŻ na nowe konto z podwyżką podobno najlepsze wg rankingu money.pl w styczniu 2011

0 za prowadzenie konta
        0 za wyplaty ze wszystkich bankomatow
        0 za przelewy
        0 za wydanie karty itd
        calkowity miesieczny koszt to 3 zl za obsluge karty czy jakos tak
        i dodatkowo raz w miesiacu patrza jaki najwiekszy byl wplyw na konto i uwaga- oddaja 1% na konto (max 50zl) wiec w skali roku dostaje jeszcze po 600zl z mezem ekstra :-)

jedyny minus to wydanie tokena do przelewowo przez internet kosztuje 50zl (50 hasel) ale z tego co mi wiadomo w niektorych bankach kosztuje 80 lub 100zl

• boazeria Re: Juz zmieniłam!!! 06.03.11, 14:06
          wklejam link www.bgz.pl/dla_ciebie/konta_osobiste_oszczednosciowe/ranking_kont.html

aha dodam jeszcze ze u mnie nigdy nie bylo kolejki w BGŻ do kasy
          w Millenium czy PKo szału dostawałam jak chciałam iść coś wpłacić
        • boazeria Re: Juz zmieniłam!!! 07.03.11, 17:13
          odnośnie tokena- ja nie używam
          wolę hasła jednorazowe i to mam za darmo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka