Dodaj do ulubionych

kask ochronny

05.03.11, 19:36
Czy któraś z Was kupowała kask ochronny do nauki chodzenia? Czy zdaje on egzamin?
Od kilku dni zastanawiam się nad takim zakupem. Luiza od ponad miesiąca chodzi, ale ostatnie dni to wprost biega i ciągle upadki. Na brodzie to siniaki non stop, jeden schodzi to drugi już nabija, czoło też fioletowe. Dziś upadek i śliwa koło oka + 2 na czole. Nie jestem w stanie jej uchronić, chociaż nie spuszczam jej z oka. Ona jest szybsza. Zaczynam mieć wyrzuty sumienia,że słabo ją pilnuję. Ja wiem, że upadki służą rozwojowi, ale są jakieś granice
Z Laurą nie miałam tego problemu, zaczęła chodzic dużo później i prawie od razu pewnie, bez większych upadków.
Poradzcie, czy ten kask ma sens? A może macie jakieś inne sposoby?
Obserwuj wątek
    • ankas4 Re: kask ochronny 05.03.11, 20:47
      Nie stosowałam,ale pamietam,ze po kilku upadkach Tymka myslalam rowniez o tym;))) szczesliwie mi przeszło,a raczej moj maz mnie postawił do pionu zebym nie dziwaczyła, dzieci od zarania dziejów uczyły sie chodzic i nikt nigdy kasków nie uzywał;) no i cos w tym jest, ten okres małej równowagi trwa dosyć krótko, mysle,ze nie ma sensu dziecka obdarzać takim balastem, bo ten kask zapewne bardziej jej bedzie przeszkadzał niz pomagał, a poza tym jak znam takie male dzieci nie bedzie chciala go miec na głowie.... I jeszcze slyszałam /czytalam gdzies wypowiedz psychologa,ze dziecko jak sie uczy czegos to powinno ze wszystkimi konsekwencjami tego dokonywac, i tez cos w tym jest,bo jak sie wywali i poczuje to bedzie wiedziała przy nastepnym upadku czym to grozi.

Pozdrawiam;)
    • malenkie7 Re: kask ochronny 07.03.11, 08:29
      mamy ten:
      www.babystyle.pl/Kask+ochronny+do+nauki+chodzenia+OK+Baby+NO+SHOCK_p844.html
      jak najbardziej spelnil swoje zadanie:)
      jesli chcesz, to Ci odsprzedam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka