zabka11
15.05.11, 09:12
Kochane zainspirował mnie ostatni odcinek "Sprawy dla reportera", w którym był reportaż o Marzycielskiej Poczcie.
marzycielskapoczta.pl/
Napisałam do Asi, by zgłosiła Amelkę, niestety chwilowo Fundacja nie ma funduszy i Amelcia jest 4 dzieckiem na liście oczekujących, żeby stworzyć jej profil.
Szkoda, ale przecież nie musimy na to czekac, prawda?
Jak wiadomo Amelka skończyła szpitalne leczenie, teraz jest w domu, na chemi podtrzymującej i tylko co msc kontrolnie ma się stawiać w szpitalu. To tak w skrócie, o jej zdrówku, bo Amelcia sił bardzo powoli nabiera, po tym 8msc maratonie mega chemi, jaki miała jej samopoczucie bywa różne;(
Z powodu słabych i wciąż wahających sie wyników, nie może i dłuuugo nie będzie mogła spotykać sie z rówieśnikami.
Pomyślałam więc by zrobić Akcję "Karteczki dla Ameleczki", która polegałaby na tym, że nasze dzieci, i nie tylko nasze;).... wysyłałyby kartki do Amelki, takie od dzieci dla dziecka. Mogą to być po prostu namalowane obrazki, z życzeniami zdrówka itp, wysłane w kopercie dla Amelci. Wiem, że Amelka często sprawdza z tatą skrzynkę pocztową, w oczekiwaniu, że będzie coś tam dla niej. Miałam ta Akcję zrobić przed Amelkowymi urodzinami, 24 czerwca, ale pomyślałam, że po co czekać. Niedługo Dzień Dziecka, a zresztą takie karteczki z życzeniami, można i bez okazji wysyłać, ot tak dla przyjemności odbiorcy?
Co myślicie?
Ja zamierzam w p-kolu Jasia zaangażować wszystkie dzieciaki, z jego grupy, a być może i ze straszych grup. Zobaczę, co zdziałam. Ale przecież, jak choć połowa z naszych dzieciaków, namaluje coś dla Amelci, to jej skrzynka sie niedomknie;)
Jeśli Akcja Wam sie spodoba, zamieszczę adres Amelci i działamy:)
Pozdrawiam serdecznie:)